PDA

View Full Version : Какво значи това???

dakata
31-03-2015, 21:47
Днес сменях моторчето за празния ход,и след зануляване на настройките вижте какво ми изписа диагностиката(в приложената снимка)
Някой знае ли какво значи това???
Направо ми писна на дедовия :goodnight:
П.С.Става дума за Алфата от подписа...

ecotronic
31-03-2015, 21:57
Сигурен ли си, че моторчето, което си сложил е изправно?
Моят съвет е да си върнеш старото. Щом адаптацията с него минава без проблем и не записва грешка заради него, клатенето на оборотите най-вероятно не е заради калпаво моторче.

dakata
31-03-2015, 22:11
Сигурен ли си, че моторчето, което си сложил е изправно?
Моят съвет е да си върнеш старото. Щом адаптацията с него минава без проблем и не записва грешка заради него, клатенето на оборотите най-вероятно не е заради калпаво моторче.

Не знам дали е изправно Любо,
Имам три моторчета и при всяко клати оборотите по различен начин,за това сложих това,че със него работи по-добре(ако въобще мога да кажа ,че работи добре),като направя адаптацията работи два дни що годе както трябва и след това всичко отива по дяволите.
Къде аджеба да търся проблема,не знам...
И сега като ми изписа това на живите данни на диагностиката и щях да се гръмна...
Занулявах няколко пъти и все тая...
Диагностиката ми е DELPHI ако това въобще има някакво значение.

ecotronic
31-03-2015, 22:18
Знам за няколко моторчета, които изглеждат по един и същи начин но са с различни парт номера, но не знам в какво се състои разликата и дали изобщо има разлика. Обърнал ли си внимание да не се различава парт номера на оригиналното ти от този на това, с което го подменяш?

Ето това е оригиналното при мен:

http://snimki.be/store/1/121416745956.jpg

Bobiuzunov
31-03-2015, 22:20
Проверил ли си хубаво да не дърпа въздух отнякъде?

dakata
31-03-2015, 22:26
Абсолютно същото е,номера е абсолютно същия като твоя и моите трите са такива.

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:22 ----------

Проверил ли си хубаво да не дърпа въздух отнякъде?
Преди седмица я пръсках та осмърдях квартала с един дезодорант и нищо...
Не зная какви параметри трябва да показват ламбда сондата и дебитомера при живите данни,та поне от някъде да тръгна да търся...

Tasho
06-04-2015, 01:31
Според мен и да са с различни номера, но са от двигател да речем 155к.с. не 150 не би трябвало да бъде проблем. Моята не вървеше и сложих втора ръка моторче с различен номер..Мисля, че последните цифри бяха други. Колата се скъсваше да върви, все едно друга карах, но за жалост в един хубав ден започна да мени обороти. Сложих старото/нейното си/, адаптация, стабилни обороти, но тромава.

dakata
02-06-2015, 23:16
Малко да съживя темата,значи всички проблеми са идвали от тъпото моторче,един приятел с автоморга ми даде такова само че от мотор 1,8 което е абсолютно същото,и чудото се случи.Всички параметри при живите данни от първия ми пост си дойдоха на място и сега имам съвсем друг автомобил + обороти които не помръдват :dance: