PDA

View Full Version : Отписване на стара кола от КАТ и Даъчното?

voododoll
02-04-2015, 13:51
Сега направих справка за дължими данъци и се оказва, че първата ми кола от преди 6-7 години все още ми се води в данъчното. Направих справка в КАТ и ми казаха че е вписана от новия собственик в законовия срок, и при тях тя си е на негово име. Но данъчните не ги интересува това. Не пазая договора за покупко продажба, понеже е било преди 6-7 години това. Как мога да я отпиша от данъчните, има ли глоба,какви документи трябват?

Благодаря предварително

PagkoTo
02-04-2015, 14:02
Извинявам се че тука пиша, ама е по темата. Аз като съм продал кола преди половин година, трябвали да отида да я отпиша от данъчното и ако да, ще дължа ли някакви глоби? :???: :???:

old alfist
02-04-2015, 15:11
По принцип отписването става с договора за покупко-продажба, а понякога когато новия собственик се води в същото поделение на Местни данъци и такси може и да не ходи продавача да отписва, но е добре все пак да се направи проверка веднага след сделката.
Трябва да се провери на място в случая когато е загубен договора, защото всяко данъчно си ги тълкува законите както си иска, и да се пита дали ще признаят някакъв документ от КАТ за промяната на собствеността, а може и да искат регистрационния талон на новия собственик.
За случая когато има договор за продажбата не би трябвало да има проблем, дори да ти върнат взет вече данък, освен ако не са просрочени някакви срокове за деклариране на промяната.

voododoll
02-04-2015, 16:49
Еми някак съм просрочил тоя срок много одавна. Нотариуса тогава ми каза да мина до седмица през него за договора, нищо повече и почти съм сигурен че договора го имам още. Дано. В понеделник ще ходя до данъчното, но ако има глоба незнам. Минали са 6 години от тогава.

pace
02-04-2015, 19:02
Извинявам се че тука пиша, ама е по темата. Аз като съм продал кола преди половин година, трябвали да отида да я отпиша от данъчното и ако да, ще дължа ли някакви глоби? :???: :???:

Трябва да се отпише,за глоби съм 90% сигурен,че няма...

dimitar_vd62
02-04-2015, 19:40
Глоби нема дължиш, обаче минимум две години ще плащаш данък на колата.Затва, искай черно на бяло докимент че е отписана, от началника на данъчното, кмета, арменския поп,Путин и Далай Лама.Две години получавах известия че дължа данък за кола която отдавна вече е станала на бирени кутийки щото няква тъпа кифла забравила да я отрази в компютъра.На втората година пред вид това че бях избеснял великодушно ми взеха пари само за 4 месеца.

PagkoTo
02-04-2015, 19:54
Яснооо, значи да ходя да вдигам Путин под тревога и да отписвам стария дрънгел :duel:

voododoll
02-04-2015, 20:42
ще кажа и аз другата седмица как са минали нещата

vesko69
27-07-2015, 22:04
извини ме,че пиша тук в темата ти,но тя ми се струва подобна,та аз искам да спра колата си от движение,но ми казаха ,че пак се плаща данък на колата,и не знам кво да правя,а тя не ми трябва,стои си в гаража,нека колегите които са запознати с това да ми отговорят ако може....

dimitar_vd62
28-07-2015, 01:37
Май трябва да и върнеш номерата в кат....ма май пак не е гаранция

goldmark
22-08-2016, 10:26
А ако искам да я отпиша в КАТ отивам с номерата там. Въпроса е че изобщо не съм я регистрирал в данъчното.
Нужно ли е да ходя до там или да си пасувам.

M.Gruev
22-08-2016, 12:34
Не само номерата, но и двата талона ще ти трябват. След като я бракуваш ако искаш да я пуснеш отново в движение ще трябва да отидеш на "Технотест" и после на канала в КАТ за нови номера. Данъка от КАТ няма да ти го търсят.

ecotronic
22-08-2016, 12:41
Аз съм в същата ситуация. Табелите и талонът си стоят при мен. Никой нищо не ми търси.
А нали сега при неплатена гражданска, регистрацията автоматично отпадала.

goldmark
22-08-2016, 12:45
Аз искам да я дам за скрап или за части някъде евентуално и да я отпиша от кат. Незнам кое ще е най изгодно.

myato
22-08-2016, 14:44
извини ме,че пиша тук в темата ти,но тя ми се струва подобна,та аз искам да спра колата си от движение,но ми казаха ,че пак се плаща данък на колата,и не знам кво да правя,а тя не ми трябва,стои си в гаража,нека колегите които са запознати с това да ми отговорят ако може....

Аз искам да я дам за скрап или за части някъде евентуално и да я отпиша от кат. Незнам кое ще е най изгодно.

Бракувай я.