Log in

View Full Version : ПАЗЕТЕ СЕ ОТ АЛФА 156 С РЕГ.Н Х6662ВК

Scrapera
04-04-2015, 16:31
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ АЛФА 156 С РЕГ.Н Х6662ВК
Днес водача и извърши геройски подвиг - опит за убийство на няколко човека. Докато го изпреварвах на ул. Източна тангента точно преди да се прибера пред него, върна нарочно върна една или две предавки и даде пълна газ, правейки прибирането ми невъзможно. Съответно отстреща идваше някаква малка кола, с която едва не се ударихме челно! Ей, психар, не се ли сещаш че аз ако имам някакъв шанс в тая катастрофа, хората в онова клио или каквото беше направо ще загинат на място? АМАН от комплексарщина, убийци и малоумници на пътя! СРАМ за алфистите! Пожелавам ти скоропостижно да се очистиш в някое дърво или стълб, без да завличаш невинни с теб!

http://pichost.name/images/2015/04/04/IMG20150404154500.jpg

old alfist
04-04-2015, 17:09
Не си бил достатъчно подготвен за изпреварването - ако си го набрал предварително изотзад и си се изстрелял, той няма време да реагира.

Scrapera
04-04-2015, 17:26
ЗДвП Чл. 42 (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.

Без коментар!

old alfist
04-04-2015, 17:30
Не знам как би се чувствал един умиращ човек от катастрофа, въпреки предимството което е имал - мисля си, че няма да е по-малко или повече умрял.

Scrapera
04-04-2015, 17:37
По принцип това което ти предлагаш, да се изпреварва със значително по-голяма скорост, е добра превенция и не бих го отрекъл, но ти би ли очаквал такава педалска постъпка от "колега алфист"? Аз не очаквах до преди малко. Както и да е, човек се учи докато е жив, аз вече ще имам едно наум от АЛФАДЖИИ. И още нещо, на този свят всичко се връща, И ТО СЪС СТРАШНА СИЛА, никой не може да избяга от това!

nastybg
04-04-2015, 17:42
Не си бил достатъчно подготвен за изпреварването - ако си го набрал предварително изотзад и си се изстрелял, той няма време да реагира.

Ако не се лъжа това е форумна кола и тя е с мотор 2.0 20В Турбо, тоест бъди сигурен, че на масата средностатистически коли може да им компенсира засилването за части от секундата ;) Просто казвам, ситуацията не я коментирам и не е редно при такива спорове никога не се знае кой крив, кой прав ;)

old alfist
04-04-2015, 17:49
Всяка ситуация е различна и трябва да се преценява.
Преди няколко часа изпреварвах с над 100 при свободно пространство напред с видимост, като преди това явно мацката с някакъв Мерцедес се правеше на отворена в населено място.
Захапах я, и в момента когато я набрах, карах известно време така близо до задната и броня, светнах и, и и свирнах, защото караше по остта на пътя - дръпна се веднага.

Scrapera
04-04-2015, 17:54
Браво на теб, ще те помоля да спреш с оффтопика.

old alfist
04-04-2015, 17:59
Браво на теб, ще те помоля да спреш с оффтопика.
Няма проблем, но не си мисли, че само другите са виновни - може би има проблеми и у нас.

Zlobich
04-04-2015, 18:01
Слава Богу, че сте се разминали, такива комплексари яко по пътищата, аз съм се научил да ги режа с предавка надлу, точно поради тази причина.
Предполагам е имало хора които са щели да се стресират тотално, ако си го подгонел за да му дадеш един урок с теб в колата? Едно келеме така се прави на мъж докато брат ми изпреварваше, съответно го отбихме и докато слезем от колата той вече плачеше и се извиняваше, не съм за саморазправата, но понякога ми пада стотинката и ми иде да ги изтрепя.

dimitar_vd62
04-04-2015, 19:01
ЗДвП Чл. 42 (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.

Без коментар!

Какво има да коментирате кой крив кой прав, по-горе ясно е казано.По мръснишки номер не се сещам.Още по-кофти става като отнемеш газта и той да намали и да се чудиш къде да се прибереш.Ще му натроша кокалите докато припикае кръв, особено ако съм със семейството си в колата.

Васил Петров
04-04-2015, 20:02
Така аз бях няколко коли зад вас ......
Още от Моста от летището се правиш на състезател седиш на задната броня на 156 а когато стигнахме легналите полицаи реши да изпреварваш с такава скорост че искри излезнаха от 164....................

Бабичката не е стелт!!

И аз да бях и аз щех да те затворя!! Колите са ни много ниски минаваме леко там. А ако имаше късмета да спреш можеше и да потанцуваме.

После се сетихме че си ти и те оправдахме!

Така че е редно да се извиниш!

С пожеланията (клетвите) се внимава.... Рубиг кар е близко!

Murderer
04-04-2015, 20:21
В интерес на истината ако е прав,колегата ,който е карал зад вас,че си карал продължително залепен на задната броня на човека(много дразнещо) и аз няма да ти се дам дори и някоя 600 С-ка да караш,камо ли пък 164-ка,не че нещо против модела, ама тези коли са вече иънг(олд)таймери ;)

Scrapera
04-04-2015, 20:43
Отровена лъжа! Може би тряваше да започна с малко предистория - докато карах от Терминал 1 към махалата в колона от коли със скорост около 60-70км и 156цата изпревари цялата колона с над 100км/ч В ПОРЕДИЦА ОТ КРЪСТОВИЩА, където ВСЕКИ от нас можеше да завие наляво. Какво ще кажеш за това, защото аз изобщо не съм убеден, че ти си свидетел на случилото се, всеки може да каже че е карал отзад, особено ако е пряко свързан с героя от темата?! 156цата настигнах СЛЕД това докато чакаше спряла зад една Мазда, на път без предимство. Не съм се лепил зад никой, защото много мразя неспазването на дистанция и категорично не го правя! През ВТОРИЯ легнал полицай след снимката действително изобщо не намалих от 50 и изпреварих 156цата след което си продължих и повече не я видях. Обясни ми как с това наруших закона или застраших нечии живот?! Страшна комплексарщина!

dimitar_vd62
04-04-2015, 20:44
Да явно случая е много интересен.За дистанция никой ли не е чувал.Ма това пък съвсем не означава че когато има изпреварване то трябва да се правърне в състезание.На магистрала иди ела, ма когато има насрещно си е жив опит за убийство.Нормално е когато се изпреварва да скъсиш дистанцията с изпреварвания автомобил но не дотолкова че ако той реши по някаква причина да намали да го цунеш отзад.Този който изпреварва пък, трябва така да го направи че да не принуждава водача на изпреварваното превозно средство да променя скороста и посоката си на движение.Изпреварвания пък по никакъв начин не трябва да възпрепятсва изпреварващия го автомобил.Ако имате някакъв спор спирате в дясно и го решавате на бира или една ръка растояние.За съжаление в Бг, правилник и колегиалност са две досадни подробности.Както каза един, седна ли в колата - аз съм.

кученцетоОгиитаткоДоги
04-04-2015, 20:53
Между другото аз такъв номер свих на един някакъв мега-нагъл измекяр с мерцедес който сам дърпаше дявола за брадата.Пътя беше автомобилен но в момента имаше доста тирове, и не можеше да се настъпва.Та тоя ,, отворко,, изведнъж искочи зад мен и ми се залепи за бронята и около 20тина минути караше така.Ако тира пред мен беше чукнал спирачката, колата ми, а може би и живота ми щяхя да са за моргата.В същото време минаваме знак забранено изпреварването.Ония в следващия момент тръгва да изпреварва, връщам предавка, отсреща идва тир със 100 и ония увисна като магаре на лед.Напълни памперса точно ала-минут,и за части от секундата смени всички цветове на дъгата.В последния момент реших да му дам още един шанс за живот.Сигурен съм, че от тогава всяка година на тази дата си прави курбан,че живее втори живот.Извода е който сее ветрове,жъне бури.Ако колата е на колега от форума, нека да напише за него как е била ситуацията, а не само да са хейти.

dimitar_vd62
04-04-2015, 21:05
На такъв му давам десен мигач и намалявам да ходи за където бърза, изобщо не си правя експерименти с поучвателна цел.Също много мразя когато има бавно движещо се превозно средство и водачете зад него не желаят или не смеят да изпреварват да се наблъскат като сардели един зад друг и да се чудиш как да изпревариш.Правилно е да се остави достатъчно дистанция за дда не се качват един върху друг ако предния реши да спре или намали и ако някой изпреварва да има къде да влезе.

Васил Петров
04-04-2015, 21:17
Аз не бях с Алфа! Имам и други коли за каране.

Второ не ми се води безсмислен спор.

Мисли над твоите действия в дадена ситуация а не другия с алфата и голфа и прочие. И вътрешно признай за превъзбутада от бучаща и гърмяща Алфа и може би ще си обясниш случката. 8-)

Пак казвам нищо лично.

кученцетоОгиитаткоДоги
04-04-2015, 21:19
Мите преди него пуснах още 20 такива като него брат, е то ми писна. В Холандия за такова каране ,, залепен за бронята,, ти зимат една точка.А имаш само три.Три пъти такова нарушение, и си на провервочен.

V_A_N_K_A_T_A
04-04-2015, 21:19
И историята, и предисторията са смешни.
Няма да коментирам карането ти и рисковите ти изпреварвания с тоя шлеп. Не за първи път те засичам. ;)
На мястото където те изпреварих, кръстовища няма, камо ли такива с ляв завой!
Опънах те след като за малко да ми счупиш задната броня, и едва не спря в мен, докато се оглеждах на знака за без предимство.
При въпросната "ситуация", върнах, още преди да тръгнеш(въпреки това реши, че си много бърз), точно заради насрещните и толкова бързо те издърпах, че съвсем културно се прибра зад мен, без да си и чул за насрещното движение. Друг е въпроса, къде изпреварваш и с колко...
На легналите полицаи, където буквално излизаха искри от 64-ката, след като мина, не с 50, а с над 60! има знак 40, който се вижда дори и на снимката ти! Тогава, наистина имаше доста коли срещу теб, на които хора, ти застраши живота.
И, Васил, наистина беше зад мен, просто не си му обърнал внимание, в стремежа си да ми се докажеш, колко топки имаш. ;)
Следващия път, просто ще те оставя ти да си сечеш дървета и стълбове. Това и заслужаваш. Комплексите са си твои.
Не смятам повече да пиша, прави си се на тарикат, колкото искаш, все ми е тая.

Scrapera
04-04-2015, 21:38
На знака път без предимство спрях на Минимум 2 метра зад теб, странно как не ти счупих бронята! На мястото където ме изпревари има поне 2 кръстовища, да отида ли да ги снимам? Не ми обяснявай как културно съм се прибрал, защото прибирането беше с ебати спирачките! Цялата работа е, че ти не можа да преглътнеш факта, че дърта грозна и ръбата Алфа, която е на всичко отгоре и по-бавна те изпреварва! Почувства се длъжен да не го допуснеш! Не можа да изчакаш да се прибера и при удобна възможност ако искаш и с 250 да ме изпревариш! Определено когато те изпреварих на легналия полицай ти беше направо спрял, аз минах с 50 а отсреща не се виждаха никакви коли в близките 100 метра! Ако ще огньове да са излизали.Следващия път няма да има ама аз, ама той защото просто ще се сдобия със качествен видеорегистратор!

кученцетоОгиитаткоДоги
04-04-2015, 21:56
Цялата работа започва да мяза на детска градина ,, Митко Палаузов,, :) Ще помола ръководството на клуба,да направи биберони, патачета,и тарлъчки с логото на клуба:)

mirchozo
04-04-2015, 22:02
Момци що не се почерпите по една бира и да си стиснете ръцете по мъжки? Късметлий сте и двамата че сте се отървали без последствия.
На всеки се случва да сгреши и когато кръвта кипне да си изтърве нервите, оттам нататък нищо хубаво не следва. Кой прав кой крив, все тая, всеки си гледа от неговата камбанария, но не забравяйте че има и други душици на които им се живее около вас и следващия път помислете когато правите глупости.
Не взимам страна на никой, и двамата сте си за бой честно казано. Запомнете че никога не застрашавате само вашия живот.

nastybg
04-04-2015, 22:19
Е затова казах, че не е редно да се коментират такива ситуации по форуми, винаги има и друга страна и кой фантазира няма как да се знае. Като имаш проблем спираш до човека и го питаш за разумно обяснение, не казвам да се правите на батки ..... Пък и да кажеш колко си примерен бил и после някакси от нерви не си спрял през легналия полицай и т.н., показва че не е ясно дали и от 164ка не трябва да се пазим, защото си лабилен и нещо като те нервира почваш фучиш по светофарите !

П.С. Крайно време е застрахователите да наложат преференциални граждански за автомобили с видеорегистратори, така необясними ПТПта ще може да се разрешават, а виновните да бъдат не само строго санкционирани, но и за назидание !!!

Бобби
04-04-2015, 23:57
Евала...много сте добри......оти не се бегате на италгфеста и други органиизирани за тая цел места......оти не ви добарам аз из София, за да ви покажем кво е градско движение....мамини сладки.....:stretcher:

---------- Post added at 20:57 ---------- Previous post was at 20:56 ----------

Цялата работа започва да мяза на детска градина ,, Митко Палаузов,, :) Ще помола ръководството на клуба,да направи биберони, патачета,и тарлъчки с логото на клуба:)
:))))).....свиквай;-)

old alfist
05-04-2015, 16:15
Не е добре да се мерят пишки на улицата - като гледам на снимката колко е широко, спокойно може да се разминат и три коли.

pakumba
05-04-2015, 17:10
Независимо кой кого как е засичал преди това, постъпката да дадеш газ и да не пуснеш някой да се прибере е супер малоумна:bash: Отделно, че в такъв случай хич не ми дреме и бия десен върху затварящия ме и го бутам в канавката/дървото.

mirchozo
05-04-2015, 18:36
Това с бутането малко..., нали се сещаш какво ще стане ако си малко по-напред от този в който смяташ да се бутнеш, на момента се завърташ и оттам я по таван я в насрещно идващия или всички на кайма не дай си боже.
С годините ( макар и да не са много) съм стигнал до извода че винаги е по-добре да намалиш и да изчакаш удобния момент, през това време се подготвяш.

pakumba
05-04-2015, 19:33
Разбира се, че по-добре да намалиш, но да си возя аз жената и детето и някой такъв нарочно да ме затваря, за да се претрепя...няма значение кой кого ще избута, зависи от много неща. Става дума колко силно малоумна е такава реакция

Friday
05-04-2015, 21:57
Леле.....:Suicide: вярно има война по пътищата!
Давате чудесен пример на бъдещите шофьори!:bravo:

RUNNING WILD
05-04-2015, 22:24
див селски бек,селяните нема кой да ги бие на селяния.

pace
05-04-2015, 23:42
......оти не ви добарам аз из София, за да ви покажем кво е градско движение....мамини сладки.....

Споко дЪрти...не се напиняй :D...инак до двамата гангстери...ако идвате в Перник,не караите така.като приятел ви го казвам :big_flowers:

infernus
06-04-2015, 09:46
Добре де пичУе, рядко пиша в форума ама като я зачетох тая тема и мощно ме засърбяха пръстите.
И двамата готЯти, с Убави коли, фенове ама толкоз. Бива ли като някакви пишлемета да си мерите чурките по улиците на София, заеби че има толкоз келеши с гоУфове и астри ама и вие назад да не останете. Че и отзад зад вас инкогнито ви хванал дружбенския мюФтия :popesmiley: кви ги вършите, на кой ауспуха му пуши на кой искри му хвърчали. Като сте състезателЕ ходете на някоя писта и там си решавайте споровете :rosso_racers: .
Такива ситуации се решават с отбиване в дясно, и след това каквото стане, като и двамата сте чепати, че си биете шамарE :boxing: , като сте разбрани хора просто ще разберете колко общи интереси имате ще се извините един на друг ще пиете по бира и т.н :cheers: . Малко проблеми имате че и нови си търсите?!? Понеже се спомена Клио нагоре и се замислих какво би станало ако верно някой такъв хитрец се надъни в на жена ми Клиото докато кара децата?!? Верно не искате да знаете..
Така че аре занапред карайте с горните си глави, че езък ви за лачените коли като се държите като пубертети в размножителния период. Че и леко ми писна да чета такива теми в стил "Кой е по по най..." и "Генкста шит", стига ми черната хроника по новините.

Айде и умната със здраве да си карате бегачките, само моля ви се по разумно, ако мЪ разбиратИ.

mordohy
06-04-2015, 09:47
Четох-четох, та гъза ме заболя.
И двамата сте за бой!
Щом започнахте с кой колко дърпа и как сте се отнесли, значи не сте карали, а сте се състезавали.
Пътя е за пътуване.
Пистите са за пистене.
Обаче кой знае защо, на пистите ги няма точно тия, които се правят на пилоти от Ф-1.
В Перник организацията на движение е малоумна над средните за страната стандарти, но някак си хората успяват да си наложат собствен ред. Такива гузарии са рядкост, защото никога не знаеш кой ще извади....
По-голям винкел!:hehe:

Fear
06-04-2015, 10:41
Попаднах на тази теме чрез препратка от друг форум и мога само едно нещо да кажа - СРАМ! :no:

Zlobich
06-04-2015, 10:53
Би ли препратил нас към другия форум?

Fear
06-04-2015, 11:01
Би ли препратил нас към другия форум?
Въпросният форум не е автомобилен, ако те притеснява отношение към марката.
Няма полемика по случая, просто отбелязване на ситуацията.

infernus
06-04-2015, 11:04
Въпросният форум не е автомобилен, ако те притеснява отношение към марката.
Няма полемика по случая, просто отбелязване на ситуацията.

Батка кажи верно ли ни оплюха и в БГ Мама :big_whoops:

mirchozo
06-04-2015, 11:05
Ти па ко ровиш у чуждите форуми, глей къ са издаде ся :)

Zlobich
06-04-2015, 11:16
Аз на марки не се засягам, исках да видя кой е форума и темата, щом казваш, че има специална тема подкрепи думите си с факти?

Mury
06-04-2015, 11:52
Четох-четох, та гъза ме заболя.
И двамата сте за бой!
Щом започнахте с кой колко дърпа и как сте се отнесли, значи не сте карали, а сте се състезавали.
Пътя е за пътуване.
Пистите са за пистене.
Обаче кой знае защо, на пистите ги няма точно тия, които се правят на пилоти от Ф-1.
В Перник организацията на движение е малоумна над средните за страната стандарти, но някак си хората успяват да си наложат собствен ред. Такива гузарии са рядкост, защото никога не знаеш кой ще извади....
По-голям винкел!:hehe:

Особено там където е станала случката,до преди 1-2 години мятаха циганета под колите на хората и постоянно пресичат цели тумби такива,да се радват и двамата че не са отнесли някое,дето ще го лежат като за човек после.И двамата ги познавам,не ми се коментира,но за единия не чувам за първи път,че се прави на голяма работа по пътищата,пък реално е на 2 петъка шофьор,става въпрос за автора на темата.Бандата на Шаро не ми се коментира,и те не са цветя за мирисане,мислех си че ходят само нощем да се състезават по улиците на София,ама на..............................:moon::moon::moon: :moon::moon::moon:

Fear
06-04-2015, 12:10
Аз на марки не се засягам, исках да видя кой е форума и темата, щом казваш, че има специална тема подкрепи думите си с факти?
Няма специална тема за случката, има тема за карането в България по принцип.
Ето го поста (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/92398-Може-ли-в-България-да-се-кара-по-правилата?p=4044520&viewfull=1#post4044520) от въпросната тема.
И като казах в първия си пост "СРАМ!", имах предвид, че ме е срам мен, а не че случката е спомената другаде.

Mury
06-04-2015, 12:14
Няма специална тема за случката, има тема за карането в България по принцип.
Ето го поста (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/92398-Може-ли-в-България-да-се-кара-по-правилата?p=4044520&viewfull=1#post4044520) от въпросната тема.
И като казах в първия си пост "СРАМ!", имах предвид, че ме е срам мен, а не че случката е спомената другаде.

Боже,на Григор форума,това не е никакво мерило за каквото и да било,като се има предвид какви индивиди пишат там !!!!!!!!!!

Fear
06-04-2015, 12:20
Факт е, че за тази грозна случка е коментирано другаде, което е достатъчно, мен да е ме е срам. Не ми е приятно за алфистите да се пише като за някакви голфаджии, нищо че е с основание!
А какви индивиди пишат там е отделен въпрос, но също така е факт, че това е форума с може би най-високото интелектуално ниво в България.

infernus
06-04-2015, 12:39
Факт е, че за тази грозна случка е коментирано другаде, което е достатъчно, мен да е ме е срам. Не ми е приятно за алфистите да се пише като за някакви голфаджии, нищо че е с основание!
А какви индивиди пишат там е отделен въпрос, но също така е факт, че това е форума с може би най-високото интелектуално ниво в България.

Отдъхнах си като видях че не е БГ Мама, бях се притеснил МИЛФ-овете да не ни критикуват :) А действително от Хардуер.бг познавам доста читави хора и то колеги(по професия). Станахме за кашмер тука, разни очилатковци да ни одумват че сме алфаджии, като голфаджии :)

DiStefan0
06-04-2015, 13:55

То па да е сефте! Една камара препратки има към нашия форум от други ..

Айде стига толкова сте се ежили тука .. отидете на по бира :cheers:

Mury
06-04-2015, 14:01
То па да е сефте! Една камара препратки има към нашия форум от други ..

Айде стига толкова сте се ежили тука .. отидете на по бира :cheers:

.....или на по секира :moon::moon::moon:

Zlobich
06-04-2015, 14:05
Или ракия и салата.

mordohy
06-04-2015, 16:16
Или ракия и салата.

Ха така!
Не се стигна до петата страница!:respect:

Friday
06-04-2015, 18:14
Или ракия и салата.

Салата...ти пък, вече агнето трябва да се купува. Бира ще се лее :)

Zlobich
06-04-2015, 20:12
Мани го това агне,да гръдка на ниски обороти трябва и да е шаренко, че да не е сухо, ако пък се намери някоя хубава селска фурна на центъра на някое селце нещата с агнето се променят.

alfa_romeo_forever
06-04-2015, 23:57
Уфф .. очите ме заболяха ...
Добре аз ли разбирам грешно нещата или ако случайно се засекат двама алфисти ... някак си се получава "виж са че резнем тая алфа с моята " много сам як са че ме пишат у форума ... ама то и другия това си го мисли и глей какво става ...
Ибаго колеги сме ... то ако на патя не се разбираме , къде ?
:???:

Tonimir
07-04-2015, 04:02
Просто ... без коментар ...

Тъжното в случая, че не са келеши, че да оправдаеш ситуацията по някакъв начин.

По улиците умната! Че белята става за момент!

alfa_romeo_forever
07-04-2015, 11:10
Много интересна ми беше докато четях темата , колеги .
Лично на мен като видя някой човек с алфа , дали форумна или не ... ми става кеф да му дам предимство или да го пусна от някъде .. а тука вие ще се изпотепате , защото някой карал на нечия броня ... айде бе това ли са разсъждения на зрели хора ???

Ако някои ми се лепне отзад или давам пална газ или го оставям да си ебе веко ... ма да пречиш на изпреварването на друг на двулентов път с насрещно движение .. е да ви се*ем на логиката ;)