View Full Version : Alfa Romeo 155 2.0 TS 16V пострадала от градушка
Здравейте уважаеми Алфисти , надявам се че питам на правилното място. Та предстои ми закупуването на първи собствен автомобил. Спрял съм се на няколко модела , от които е и Алфа 155 на мой роднина. Колата е със щети от последната градушка , има удар от паркиране на задният ляв стоп и малко забележки по боята. Също така дясното странично огледало липсва. Колата е с монтиран италянски газов инжекцион. По интериора колата няма никакви забележки , има махагон по таблото. На 140 000 реални километри е , внос от Италия.
За това се кунсултирам с вас и просто се чудя заслужава ли си да се занимавам с нея. Наистина я харесвам и сърцето ми я желае.
Това е от мен , надявам се да ми помогнете!
DerMeister
14-04-2015, 16:12
Ами зависи от цената. Ако не ти е проблем, че е очукана и няма всеки ден да те дразни я взимай и се учи да караш на нея. Ако не е евтина и си педант на тема външен вид и т.н., по-добре си вземи някоя запазена.
Попринцип колата е с не платени данъци на стойност 2500лв. Разбрали сме се да ги платя тях и да ми я прехвърли. Ако някой продава такава или 145 съм отворен към предложения. Климатика трябва да се напълни и още някое друго малко ремонтче.
Здравей! Според мен първо огледай какво има на пазара без да взимаш прибързано решение. Ако колата е стояла на едно място и не е карана може да излязат допълнителни проблеми (неизвестни и за сегашния и притежател).
Колата се кара в седмицата по един път. Понеже съм традиционалист искам кола сглобявана и правена в завод на Алфа Ромео , а не на Фиат. Отворен съм към предложения отговарящи на написаното отгоре. :)
forza_italia
14-04-2015, 18:40
Не че нещо лично към теб ама от написаното ми се струва че човек трябва да не е в час да я вземе тая кола. 155 ца очукана от градушка с неплатени данъци куп знайни и незнайни проблеми по нея и ще ти излезе поне 3 бона еми извинявай...я се стегни и се осъзнай верно че мерак с пари се гаси ама в този случай нема смисъл. Пак ти казвам колега нищо лично към теб но помисли си добре и тогава решавай...
dimitar_vd62
14-04-2015, 20:09
Ми той този твой роднина като не плащал данъци толкоз време представям си как я е поддържал....аз лично не бих я взел.Освен ако не си върл фен на 155 да налееш пари да я въстановиш, иначе няма смисъл.За парите които ще налееш ще си вземеш нещо читаво и доста по-ново.То така или иначе скоро тука никой няма да кара нещо правено от алфа ромео, най малкото поне 10 години ако от утре почнат да сглобяват.
Ако имате някакви предложения за нещо по-добро...
dimitar_vd62
14-04-2015, 21:51
Ами то предложенията и желанието да притежаваш даден модел от дадена марка се определят от това какво искаш и каква цена си готов да платиш.Семейна кола ли искаш, да я юркаш ли, бензин или дизел да чипнеш и т.н.То и аз искам GTA ама Кайо не го подарява...
Бензин , да става за юркане около 2500 ми е бюджета
Абе Митак, не че нещо, ама мойта я гледам по-добре от мен си, пък данъци не съм и плащал...... Как да ги платя като няма улица без дупка ?!
dimitar_vd62
14-04-2015, 23:01
Ако имате някакви предложения за нещо по-добро...
Ми ето примерно ако държиш да е 155 - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1412368#post1412368
Тедо май я продаде ;)
Не съм, ама на човека явно не му харесва
Според мен е по-добра от градушкова за 2500 и без данъци, но както е казало кучето - въпрос на вкус
Колега Tedo, не съм се отказал просто в момента се чудя каква кола да взема , искам хем да е истинска Алфа (не Фиат) хем да е надеждна , хем да се вмества в бюджета.
forza_italia
15-04-2015, 21:23
Истинска Алфа надеждна и малък бюджет са три несъвместими неща брат..
Ако претендираш да си фен би трябвало да знаеш коя е последната истинска Алфа ако не толкова по зле вземай един полуфиат или полуалфа и карай със здраве..
Последната истинска Алфа коя е?
Имам тайни предположения че е 75
thecleaner
15-04-2015, 23:41
Последната истинска Алфа коя е?
Имам тайни предположения че е 75
164
33,75,155,164-въпрос на вкус