PDA

View Full Version : Каране с акт?

MJ23
17-04-2015, 22:55
Здравейте,
преди близо месец ми съставиха акт за управление с превишена скорост извън града. Взеха ми синия талон и ми казаха да отида на 24-25 ден да проверя дали е дошъл. Едни ми казваха да отида в КАТ, други в РПУ ми.. ОТивам днес в РПУ и ми казват ооо няма го, ела поне след два месеца, а до тогава си карай с акта. Попитах го да го презаверя трябва ли нещо, отговори ми, че не трябва. Въпросът ми към Вас е следния да отида ли и до КАТ, да презаверя ли акта или да си карам така, както ми е казал? Също така, ако направя повторно нарушение какво следва? Примерно, ако ме спрат извън града с 20 км над ограничението глобата в двоен размер ли ще бъде и може ли да се стигне до отнемане на книжката?

Благодаря!!

Бобби
18-04-2015, 00:38
РПУ-то няма нищо общо с КАТ......там може да търсиш акт за протиивообществена проява......незнам каква информация са ти дали.....
За превишена скорост отиваш в КАТ.......незнам с колко си я превишил......но може и да си вече без книжка....акта си има давност, ако не е излезло наказателно постановление се презаверява.....иначе все едно си без книжка по закаон.....

PagkoTo
18-04-2015, 00:52
РПУ-то няма нищо общо с КАТ......там може да търсиш акт за протиивообществена проява......незнам каква информация са ти дали.....
За превишена скорост отиваш в КАТ.......незнам с колко си я превишил......но може и да си вече без книжка....акта си има давност, ако не е излезло наказателно постановление се презаверява.....иначе все едно си без книжка по закаон.....

а аз да попитам, пи фиш важи ли пак това?

Бобби
18-04-2015, 01:00
а аз да попитам, пи фиш важи ли пак това?
Там нямаш грижи...ако си добросъвестем мое си го платиш...ако не....някой ден мое да те накарат да си го платиш.....то полицая дет те спира....откъде да знае, че имаш фиш.....:)))....но автора на темата е проблемен оти няма талон и изтекъл акт.....

MJ23
18-04-2015, 01:05
35 км извън града. Не е изтекло, понеже беше преди 25-26 дни и искам да си го платя.

jorko
18-04-2015, 08:40
Здравейте,
преди близо месец ми съставиха акт за управление с превишена скорост извън града. Взеха ми синия талон и ми казаха да отида на 24-25 ден да проверя дали е дошъл. Едни ми казваха да отида в КАТ, други в РПУ ми.. ОТивам днес в РПУ и ми казват ооо няма го, ела поне след два месеца, а до тогава си карай с акта. Попитах го да го презаверя трябва ли нещо, отговори ми, че не трябва. Въпросът ми към Вас е следния да отида ли и до КАТ, да презаверя ли акта или да си карам така, както ми е казал? Също така, ако направя повторно нарушение какво следва? Примерно, ако ме спрат извън града с 20 км над ограничението глобата в двоен размер ли ще бъде и може ли да се стигне до отнемане на книжката?

Благодаря!!за да е в двоен размер или за да ти вземат книжката трябва да е повторно или системно нарушението съответно, но първо трябва да влезне в сила това НП, което очевидно не е станало, иначе акта го презавери в КАТ за всеки случай

иначе все едно си без книжка по закаон.....
Що ти трябва да пишеш такива глупости?

mordohy
18-04-2015, 09:15
Нямаш ли талон, а акта е с изтекъл срок, точно все едно си без книжка.
Сега по темата!
Отиваш в КАТ и там търсиш!
Ако няма НП, то искаш да ти презаверят акта, иначе ще отнесеш още един.
Има обаче още една възможност. Шефовете да преценят, че нещо не е наред и да няма НП. Тоест да ти върнат талона.

old alfist
18-04-2015, 09:33
На един колега така му бяха взели талона в друг град и повече от година не се появяваше в местния КАТ - ходеше постоянно да му подновяват срока, все едно едно, че е на пробация.
На втората година му издадоха нов, защото така и не се появи талонът му.

jorko
18-04-2015, 09:43
Нямаш ли талон, а акта е с изтекъл срок, точно все едно си без книжка.
Тогава какво наказание е предвидено за такова нарушение?

tancho
18-04-2015, 09:48
Задължително заверка ако не е излязло постановлението в указания срок.На мен по същя начин ми писаха два акта,първия 100 лева за превишена скорост,втория 20 лева че не беше заверен първия.

ecotronic
18-04-2015, 11:22
Аз карам вече повече от 2 години с копие от жалба срещу НП с входящ № от КАТ вместо талон и чинно чакам някой ден да ме призоват в съда. Но съдебната система у нас сега си има други, по-велики проблеми и няма време да се занимава с такива, като мен.

Иначе за актовете има срок.

Бобби
18-04-2015, 12:25
за да е в двоен размер или за да ти вземат книжката трябва да е повторно или системно нарушението съответно, но първо трябва да влезне в сила това НП, което очевидно не е станало, иначе акта го презавери в КАТ за всеки случай

Що ти трябва да пишеш такива глупости?
Защото бях лошо момче за разлика от тебе и съм имал тез проблеми.....глупости за теб, а за мен самата истина....да за натрупването на нарушения си прав, ама сега закона има изменения....едно време имах за една година шест фиша за превишена скорост и един акт в рамките на една година.....отивам да си взема талона след като изтече срока на акта и от гишето ми казват, че книжката ми е отнета за една година.....
А сега ти ми кажи как през следващата година имах книжка и си карах, като всеки месец си презаверявах акта.....и си изтърпях наказанието в движение.....като ги назнайваш нещата, а аз говоря глупости.....?
:pimp:

jorko
18-04-2015, 15:34
Пак ще повторя - в ситуацията на колегата, това че не представя син талон и акта не е презаверен, не означава че няма книжка и да твърдиш обратното е глупаво! Иначе не ти знам историята на провиненията, но това че нещо ти се е случило по даден начин, не значи че това е законовия начин... и като ги говориш такива из нета, хората слушат и се стряскат и после се питаме защо катаджиите си правят каквото искат...

Бобби
18-04-2015, 16:40
Пак ще повторя - в ситуацията на колегата, това че не представя син талон и акта не е презаверен, не означава че няма книжка и да твърдиш обратното е глупаво! Иначе не ти знам историята на провиненията, но това че нещо ти се е случило по даден начин, не значи че това е законовия начин... и като ги говориш такива из нета, хората слушат и се стряскат и после се питаме защо катаджиите си правят каквото искат...
Не ми се рови в ЗДпП....за да ти цитирам кое е глупаво....:pimp:
А относно катаджийте....трябва да си знаеш правата, за да оспориш тяхната наглост....
Който иска да знае как ще го санкционират след дадено провинение отваря закона и чете....а не се плаши от бля...бля в нета....където ти и аз си плямпаме в дадена тема.....:pimp:.....

old alfist
18-04-2015, 16:49
Защото бях лошо момче за разлика от тебе и съм имал тез проблеми.....глупости за теб, а за мен самата истина....да за натрупването на нарушения си прав, ама сега закона има изменения....едно време имах за една година шест фиша за превишена скорост и един акт в рамките на една година.....отивам да си взема талона след като изтече срока на акта и от гишето ми казват, че книжката ми е отнета за една година.....
А сега ти ми кажи как през следващата година имах книжка и си карах, като всеки месец си презаверявах акта.....и си изтърпях наказанието в движение.....като ги назнайваш нещата, а аз говоря глупости.....?
:pimp:
Браво бе, пък се и хвалиш, а ми и акъл даваш - когато минаваш край Плевен пиши, за да си слагам каската.

jorko
18-04-2015, 17:57
Не ми се рови в ЗДпП....за да ти цитирам кое е глупаво....:pimp:
А относно катаджийте....трябва да си знаеш правата, за да оспориш тяхната наглост....
Който иска да знае как ще го санкционират след дадено провинение отваря закона и чете....а не се плаши от бля...бля в нета....където ти и аз си плямпаме в дадена тема.....:pimp:.....

Естествено, че не ти се рови, особено когато там няма нищо в подкрепа на твоето мнение... а и не те карам да го правиш за мен, поне се обоснови за пред автора на темата, човека търси съвети, не дезинформация и заблуждаващи твърдения...

Stefan Caromov
18-04-2015, 18:30
Мдааам, Жорко е абсолютно прав. Аз вече 6 месеца пък карам с НП с входящ номер и дело минало, но до момента без решение. Май май, както чета из лекса, така мога да си откарам и години

ecotronic
18-04-2015, 20:39
Мдааам, Жорко е абсолютно прав. Аз вече 6 месеца пък карам с НП с входящ номер и дело минало, но до момента без решение. Май май, както чета из лекса, така мога да си откарам и години

И аз съм в подобна ситуация. Ма не ми пука. Big brother ми е взел една хартийка и ми е дал друга. Важното за мен е, че това не ми пречи да си карам.

old alfist
18-04-2015, 20:57
Чакат ви да се внесете на някой и като видят, че номера им не върви, изведнъж ще се оправи всичко много бързо.

Бобби
18-04-2015, 22:22
Естествено, че не ти се рови, особено когато там няма нищо в подкрепа на твоето мнение... а и не те карам да го правиш за мен, поне се обоснови за пред автора на темата, човека търси съвети, не дезинформация и заблуждаващи твърдения...
Контролният талон е неразделна част от свидетелството за право управление...при отнемането му се издава документ със срок за валидност....това съм сигурен, че е записано в ЗДпП.....от тук натам ти разсъждавай както си искаш.....след като е изтекъл срока дали имаш книжка...същото е когато ти е изтекла давността на самата книжка....
Ето ти съкратен вариант:
Чл. 26. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Контролният талон се отнема при съставяне на акт за нарушение по Закона за движението по пътищата. Номерът на контролния талон се вписва в акта.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Връченият на водача екземпляр от акта замества контролния талон за срок от един месец.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Контролният талон се връща на водача след изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП.
(4) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) При връчване на наказателното постановление и доброволно заплащане на наложената глоба контролният талон се връща незабавно.
(5) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
(6) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) На водач, на който при съставяне на акт за нарушение по ЗДвП е отнет контролен талон "Водач на МПС без наказания", същият се връща след изпълнение от водача на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП.
(7) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) В случаите по ал. 6 за установени нарушения, за които е предвидено наказание лишаване от право да се управлява МПС, след изтърпяване на наказанието и изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП на водача се издава контролен талон по чл. 25, ал. 1.
(8) (Нова - ДВ, бр. 35 от 2014 г., в сила от 22.04.2014 г.) При подмяна на свидетелство за управление на МПС на водач, притежаващ контролен талон "Водач на МПС без наказания", се издава нов контролен талон "Водач на МПС без наказания".
Ако успееш да прочетеш всички точки и алинеи до утре....ще разбереш къде може да лавираш....не дай си боже ако загазиш....
Законите ни са далеч от перфектните....и на всякъде зеят вратички и дупки като по пътищата ни....аз затуй ти дадох ония пример загадка по нагоре....:pimp:

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:10 ----------

:))))....чети и ти....:pimp:...като не си знаем правата и закона......ни цакат, ако ме разбираш...в твоя случай си трябва адвокат, за разлика от автора на темата...

---------- Post added at 19:22 ---------- Previous post was at 19:18 ----------

Чакат ви да се внесете на някой и като видят, че номера им не върви, изведнъж ще се оправи всичко много бързо.
Това си е българската ни действителност......но според мен коментираме как трябва да е по закон....спора е за това...а не кое, как и колко...

toki4a
18-04-2015, 22:25
Контролният талон е неразделна част от свидетелството за право управление...при отнемането му се издава документ със срок за валидност....това съм сигурен, че е записано в ЗДпП.....от тук натам ти разсъждавай както си искаш.....след като е изтекъл срока дали имаш книжка...същото е когато ти е изтекла давността на самата книжка....
Ето ти съкратен вариант:
Чл. 26. (1) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Контролният талон се отнема при съставяне на акт за нарушение по Закона за движението по пътищата. Номерът на контролния талон се вписва в акта.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Връченият на водача екземпляр от акта замества контролния талон за срок от един месец.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Контролният талон се връща на водача след изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП.
(4) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) При връчване на наказателното постановление и доброволно заплащане на наложената глоба контролният талон се връща незабавно.
(5) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.
(6) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) На водач, на който при съставяне на акт за нарушение по ЗДвП е отнет контролен талон "Водач на МПС без наказания", същият се връща след изпълнение от водача на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП.
(7) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2013 г., в сила от 22.02.2013 г.) В случаите по ал. 6 за установени нарушения, за които е предвидено наказание лишаване от право да се управлява МПС, след изтърпяване на наказанието и изпълнение на задължението по чл. 190, ал. 3 ЗДвП на водача се издава контролен талон по чл. 25, ал. 1.
(8) (Нова - ДВ, бр. 35 от 2014 г., в сила от 22.04.2014 г.) При подмяна на свидетелство за управление на МПС на водач, притежаващ контролен талон "Водач на МПС без наказания", се издава нов контролен талон "Водач на МПС без наказания".
Ако успееш да прочетеш всички точки и алинеи до утре....ще разбереш къде може да лавираш....не дай си боже ако загазиш....
Законите ни са далеч от перфектните....и на всякъде зеят вратички и дупки като по пътищата ни....аз затуй ти дадох ония пример загадка по нагоре....:pimp:

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:10 ----------

:))))....чети и ти....:pimp:...като не си знаем правата и закона......ни цакат, ако ме разбираш...в твоя случай си трябва адвокат, за разлика от автора на темата...

---------- Post added at 19:22 ---------- Previous post was at 19:18 ----------

Това си е българската ни действителност......но според мен коментираме как трябва да е по закон....спора е за това...а не кое, как и колко...

Подкрепям

jorko
18-04-2015, 22:29
Ето ти съкратен вариант:
Направо да беше дал линк към целия закон, че с толкова цитати хората може и да се объркат...това тук се надявам да помогне на колегата, все пак с тази цел е темата...не мислех, че ще се разлигавиш чак толкова, но след като не можеш да се аргументираш с две думи, очевидно това е твоя начин...

Бобби
18-04-2015, 23:22
Направо да беше дал линк към целия закон, че с толкова цитати хората може и да се объркат...това тук се надявам да помогне на колегата, все пак с тази цел е темата...не мислех, че ще се разлигавиш чак толкова, но след като не можеш да се аргументираш с две думи, очевидно това е твоя начин...
:)))....ето аргумента...първото изречение от предишният ми пост.....
"Контролният талон е неразделна част от свидетелството за право управление...при отнемането му се издава документ със срок за валидност"..
Не сам интернет паяк за да се ровя и доказвам с това което и на мен ми е до някъде непонятно и да поствам линкове....просто си спорим с теб....макар, че тръгна с рогата напред :))....добър събеседник си.... инфото се пресява.....за да стигнеш до истината..ама и тя истината е...:)))......кво ще кажеш да се запрем.....не виждам кой знае какъв проблем при автора на темата...ако не е спестил нещо...

jorko
19-04-2015, 08:03
:)))....ето аргумента...първото изречение от предишният ми пост.....
"Контролният талон е неразделна част от свидетелството за право управление...при отнемането му се издава документ със срок за валидност"..
Не сам интернет паяк за да се ровя и доказвам с това което и на мен ми е до някъде непонятно и да поствам линкове....просто си спорим с теб....макар, че тръгна с рогата напред :))....добър събеседник си.... инфото се пресява.....за да стигнеш до истината..ама и тя истината е...:)))......кво ще кажеш да се запрем.....не виждам кой знае какъв проблем при автора на темата...ако не е спестил нещо...
И ако само това ти е аргумента, защо напуска и другите работи за водачите без нарушения и т.н.? Ако е толкова неразделна част от книжката, нямаше да го разделят, а те са разделени в други членове от закона като различни неща.

Но все пак ти изказа първоначалното мнение, че да си без талон значело, че си без книжка е редно да се аргументираш адекватно. Например посочваш нарушения член и този, в който е записано наказанието. Но ти не го правиш. И така свободно спуснатото изказване за мен е глупост.

не виждам кой знае какъв проблем при автора на темата...ако не е спестил нещо...Каза му, че ако му изтече акта и кара, то тогава ще е без книжка, а това за повечето хора е съществен проблем :?. За спестяването само той си знае какво споделя и дали има и още, но в момента не ми се набляга на възможните хипотези като последствия...

Бобби
19-04-2015, 11:00
И ако само това ти е аргумента, защо напуска и другите работи за водачите без нарушения и т.н.? Ако е толкова неразделна част от книжката, нямаше да го разделят, а те са разделени в други членове от закона като различни неща.

Но все пак ти изказа първоначалното мнение, че да си без талон значело, че си без книжка е редно да се аргументираш адекватно. Например посочваш нарушения член и този, в който е записано наказанието. Но ти не го правиш. И така свободно спуснатото изказване за мен е глупост.

Каза му, че ако му изтече акта и кара, то тогава ще е без книжка, а това за повечето хора е съществен проблем :?. За спестяването само той си знае какво споделя и дали има и още, но в момента не ми се набляга на възможните хипотези като последствия...
Какво съм казал.......казал и то не само аз. това са ми знанията....а ти нищо не каза:....а ми цитираш извадки от това дет съм казал......ти го направи бракоразводно дело........разделно, неразделно.....остави си талона в къщи.......и си карай с книжката.... ако имаш акт не го заверявай с не го може да караш поне три години :)))
....приятно пътуване :go:

pa4ito
19-04-2015, 15:30
Здравейте,

Благодаря!!
Акта замества контролния талон. Изтича на 30-ия ден. Малко преди изтичането му, трябва да отидеш в КАТ(ако си от София, като влезеш в КАТ, стигаш до дъното, завиваш наляво и първото гише пред теб, мисля че беше номер 13, но може и да бъркам номера, в София работи от 7:30ч. до 17ч.), където ако е излязло Наказателното постановление(НП) си плащаш глобата(ако има такава) и ти връщат талона. Ако не е излязло НП-то, ти бият печат на акта и се вписва датата до когато е валиден. Обикновено е 1 или 3 месеца. Ако до 6 месеца не ти е излязло НП-то, акта отпада и са длъжни да ти върнат талона, без налагане на санкции. В София обикновено се бавят нещата и може да имаш 3-4 печата за удължаване на срока. От личен опит го знам. На мен ми удължаваха срока и НП-то ми излезе 3 дена преди 6-те месеца. Ако нямаш печат с валиден срок, или не си носиш акта, те третират все едно си без талон - акт за 20 лева. Това е положението.

MJ23
20-04-2015, 02:35
Благодаря Ви колеги, утре ще отида до КАТ да проверя.:rosso_racers:

MJ23
20-04-2015, 11:45
Здравейте, сега отидох до КАТ Плевен, където на гишето имаше табела, е нак. постановления се издават в съответното РПУ. Обясних на жената на гишето, че не ми е дошло НП да ми презавери акта, а тя ми каза, че нямало как да си карам с акта така. Обясних и, че 30 дни са минали и т.н. при което тя ми каза, ами ако те спрат ще им кажеш, че не ти е пристигнало постановлението...
Малоумна работа отвсякъде, много силно се съмнявам да е така и ако не ме спрат да не ми лепнат 20 лв...

Бобби
21-04-2015, 01:53
Здравейте, сега отидох до КАТ Плевен, където на гишето имаше табела, е нак. постановления се издават в съответното РПУ. Обясних на жената на гишето, че не ми е дошло НП да ми презавери акта, а тя ми каза, че нямало как да си карам с акта така. Обясних и, че 30 дни са минали и т.н. при което тя ми каза, ами ако те спрат ще им кажеш, че не ти е пристигнало постановлението...
Малоумна работа отвсякъде, много силно се съмнявам да е така и ако не ме спрат да не ми лепнат 20 лв...
А бе при вас е пълен жмел...за първи път чувам от Кат да препращат в РПУ....виж по някакъв начин да ти го заверят в РПУ-то...щото катаджията на пътя нема да те рзабере и ще кара по закон...колкото го знае:)

dimitar_vd62
21-04-2015, 02:01
Мен кат ма снимаха ма пратиха в РПУ-то.

old alfist
21-04-2015, 23:04
Може би, макар да не е възпитателно, но когато някой знае, че е в нарушение, по-добре да не си дава книжката и талона - глобата е 20лв., когато не се представят документите за правоуправление.

Бобби
21-04-2015, 23:49
Може би, макар да не е възпитателно, но когато някой знае, че е в нарушение, по-добре да не си дава книжката и талона - глобата е 20лв., когато не се представят документите за правоуправление.
Ае да уточним...ако ги има тез дукументи и не ги носи...а не са прибрани в КАТ....тогава е 20-се кинта глобата....:smoke:

old alfist
22-04-2015, 00:25
:no_no_no:
Ае да уточним...ако ги има тез дукументи и не ги носи...а не са прибрани в КАТ....тогава е 20-се кинта глобата....:smoke:
В такива случаи, да се водим от максимата : "На зла круша, зъл прът".

Бобби
22-04-2015, 00:58
:no_no_no:
В такива случаи, да се водим от максимата : "На зла круша, зъл прът".
Я ела у блатото да си поркаме щом не спиш по това време....що за изказване.....:smoke:

jorko
22-04-2015, 10:13

А ако не представи и талона за регистрация, тогава глобата е 10 лв.

Бобби
22-04-2015, 11:34
А пък ако пътувате за Унгария или Гърция си вземете и големият талон....за да нямате грижи....или си извадете от новите дет сега ги пускат в обръщение...за да налеете още някой лев у хазната или по точно в някоя фирма дет ще ги изработва...:)))

mordohy
22-04-2015, 11:40
Последният път в Гърция като ме спряха, първото което поискаха е големият талон. Добре, че го носех! Хем единият ми беше познат, но се оказа поредната хайка за талони.
Така, че опичайте си акъла и не тълкувайте сами закона, защото други го правят както си искат.

jorko
22-04-2015, 12:46
А пък ако пътувате за Унгария или Гърция си вземете и големият талон....за да нямате грижи....или си извадете от новите дет сега ги пускат в обръщение...за да налеете още някой лев у хазната или по точно в някоя фирма дет ще ги изработва...:)))

За там не знам, говорех само за територията на България

dimitar_vd62
22-04-2015, 18:15

А ако духнете на ченгето може и само с изчервяване да минете.

jorko
22-04-2015, 21:13
А ако духнете на ченгето може и само с изчервяване да минете.

Ти така ли се разминаваш с 10 лв. глоба?

Бобби
24-04-2015, 00:12
Мене, ако питаш...с едно обаждане...:smoke:

MJ23
24-04-2015, 02:15
В случая е прав, понеже такава нелепа организация няма никъде.. Вчера в Плевен, докато се разхождах видях един КАТаджия, когото попитах най-учтиво как да процедирам. Отговорът беше отиди в РПУ до 2 седмици и трябва да ти е там постановлението. Сега жената, която ги пише беше в болнични и за това не е дошло... Е как да искаш да си изряден после в тази "държава"?

dimitar_vd62
24-04-2015, 13:12

Тоа пъ не разбира от майтап.Просто си плащам щото съм сгазил лука.

jorko
24-04-2015, 17:28
Тоа пъ не разбира от майтап.Просто си плащам щото съм сгазил лука.

Абе аз разбирам от майтап, ама кое е смешното в случая, че ме цитираш преди да споделиш сексуалните си фантазии?

---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:27 ----------

Мене, ако питаш...с едно обаждане...:smoke:

Не питах теб

dimitar_vd62
24-04-2015, 18:28
Добре, щом не ти е до смях извинявай. а да прекратим диалога, а?

jorko
24-04-2015, 18:37
Добре, щом не ти е до смях извинявай. а да прекратим диалога, а?
Не е до настроението, просто ми кажи какво ти е толкова смешно в поста ми ? Ако го направиш, тогава ще напиша защо глобата за неносене на книжка и талон може да е 20 лв. и защо глобата за неносене на книжка, талон и талона на колата е 10 лв., въпреки че това са неща, които всеки може да намери и сам, но все пак...

dimitar_vd62
24-04-2015, 18:57
Ми кажи да видим, мен ми стана смешно че колкото повече е неизряден човек толкова по леко се отървава, поне така го разбрах.Мислех че са шегувате.Има ли разлика ако си без талон и ако си взел талона на колата на жена си която дори не е алфа.

jorko
24-04-2015, 19:23
Има ли разлика ако си без талон и ако си взел талона на колата на жена си която дори не е алфа.След като не носиш талона на колата, която управляваш е без значение дали ще представиш друг талон, но по темата-

Чл. 100. (1) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него
Ако акта е написан за нарушение по този член, то трябва да не носиш и двата документа, а не само единия или другия. Конкретна глоба за това няма, така че следва да се приложи чл. 185- За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
За това също няма конкретно наказание, така че пак глоба до 20 лв.

Но ако си нарушил чл. 100, ал. 1, т.1 и т.2, то тогава правилното наказание трябва да е по Чл. 183. (1) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
1. не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;

Неносенето само на книжката или само на контролния талон не е съставомерно...

dimitar_vd62
24-04-2015, 19:30
Добре, съгласен съм, очевидно коментара ми не е бил на място, за което извинявай.

jorko
24-04-2015, 19:43
Добре, съгласен съм, очевидно коментара ми не е бил на място, за което извинявай.
Оценявам това !

Бобби
25-04-2015, 00:26
След като не носиш талона на колата, която управляваш е без значение дали ще представиш друг талон, но по темата-

1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него
Ако акта е написан за нарушение по този член, то трябва да не носиш и двата документа, а не само единия или другия. Конкретна глоба за това няма, така че следва да се приложи чл. 185- За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.

2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
За това също няма конкретно наказание, така че пак глоба до 20 лв.

Но ако си нарушил чл. 100, ал. 1, т.1 и т.2, то тогава правилното наказание трябва да е по Чл. 183. (1) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
1. не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;

Неносенето само на книжката или само на контролния талон не е съставомерно...
Така е ако нямаш влязло наказателно постановление за липсата на даденият документ или предстоящо такова....иначе нещата стават сложни.....не, че плашим, но е така както го казвам....:smoke:

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:23 ----------

Абе аз разбирам от майтап, ама кое е смешното в случая, че ме цитираш преди да споделиш сексуалните си фантазии?

---------- Post added at 17:28 ---------- Previous post was at 17:27 ----------

Не питах теб
Е ..добре...но да не питаш след време за адвокат....като разсъждаваш така......преди много години имаше една такава твоя тема у форума...ама не ми се рови.....
С здраве и не се засягай......:smoke:

old alfist
25-04-2015, 00:51
Другари, технологиите вече предлагат на свободния пазар - скенери, цветни принтери и ламинати, които дословно могат да имитират документите и когато някой ви ги поиска, особено полицаи на пътя, спокойно може да ги предложите да ви ги вземат, като оригиналите остават у вас.

Бобби
25-04-2015, 01:03
Другари, технологиите вече предлагат на свободния пазар - скенери, цветни принтери и ламинати, които дословно могат да имитират документите и когато някой ви ги поиска, особено полицаи на пътя, спокойно може да ги предложите да ви ги вземат, като оригиналите остават у вас.
:wow:...шменди капели...и ако е точно копие...ко прайм....трябва да копираме и компа на КАТ.....ако влезнем там немам грижи...досието ми ще е чисто и неопетнено:)))
Стига бе...другарю....разсмиваш ме...:))

old alfist
25-04-2015, 01:10
:wow:...шменди капели...и ако е точно копие...ко прайм....трябва да копираме и компа на КАТ.....ако влезнем там немам грижи...досието ми ще е чисто и неопетнено:)))
Стига бе...другарю....разсмиваш ме...:))
Досието си е досие, но оригиналните документи са си в теб.
При положение, че не признаваш вината си в акта, и оригиналните документи са в теб - Съда ще установи къде е истината.
Това е теоритична постановка, но не е изключена от реалната действителност.

jorko
25-04-2015, 07:51
Така е ако нямаш влязло наказателно постановление за липсата на даденият документ или предстоящо такова....иначе нещата стават сложни.....не, че плашим, но е така както го казвам....:smoke:

---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:23 ----------

Е ..добре...но да не питаш след време за адвокат....като разсъждаваш така......преди много години имаше една такава твоя тема у форума...ама не ми се рови.....
С здраве и не се засягай......:smoke:
За тези нарушения няма значение дали са повторни, а и говоря само за неносене, а не например да са ти взели книжката за нещо и НП е влезнало в сила и си изтърпяваш наказанието и пак караш... тогава не е неносене, има разлика...

Темите и мненията се пазят в базата данни на форума и всеки може да ги види и съм готов да обсъдим каквото изровиш...

---------- Post added at 07:51 ---------- Previous post was at 07:49 ----------

Може да отървеш административното нарушение... но ще има друго производство...

Бобби
25-04-2015, 11:47
Да бе, ще ровим.....:comphits:...не е в моя стил, само си спорим:)

jorko
25-04-2015, 12:00
Да бе, ще ровим.....:comphits:...не е в моя стил, само си спорим:)
Това не е спор, защото не излагаш убедителни доводи...

Бобби
25-04-2015, 13:50
Това не е спор, защото не излагаш убедителни доводи...
Има ли смисъл да те убеждавам....ти си живееш твоя живот, аз моя....:grandpa:...ако имахме нещо общо, да се опитам да се наложа с аргументи....

jorko
25-04-2015, 17:42
Има ли смисъл да те убеждавам....ти си живееш твоя живот, аз моя....:grandpa:...ако имахме нещо общо, да се опитам да се наложа с аргументи....
Не го прави за мен ;)

MJ23
29-04-2015, 05:57
А я кажете, ако съм си изгубил копието от акта, как следва да карам?

jorko
29-04-2015, 07:18

Щом с изтекъл акт било все едно нямаш книжка, ако загубиш и акта, направо зарязвай колата, че не се знае :shock:

Бобби
29-04-2015, 12:28
А бе вземи си купи една чантичка с цип и си съхранявай надеждно документите.....:)))
п.п....докъде я докара с твоя проблем...цяла тема, или само си питаме....:prescription:

---------- Post added at 09:25 ---------- Previous post was at 09:21 ----------

Не го прави за мен ;)
Ами нека колегите да не взимат под внимание моите мнения...

---------- Post added at 09:28 ---------- Previous post was at 09:25 ----------

Щом с изтекъл акт било все едно нямаш книжка, ако загубиш и акта, направо зарязвай колата, че не се знае :shock:
Нямате грижи, както казва Жорко....карате си колата.....най много като ви спре КАТ да ви глоби 20лв.....
Въпроса е колко пъти ще ви спрат, докато си оправите документите.....:)))

jorko
29-04-2015, 22:19
А бе вземи си купи една чантичка с цип и си съхранявай надеждно документите.....:)))
п.п....докъде я докара с твоя проблем...цяла тема, или само си питаме....:prescription:

---------- Post added at 09:25 ---------- Previous post was at 09:21 ----------

Ами нека колегите да не взимат под внимание моите мнения...

---------- Post added at 09:28 ---------- Previous post was at 09:25 ----------

Нямате грижи, както казва Жорко....карате си колата.....най много като ви спре КАТ да ви глоби 20лв.....
Въпроса е колко пъти ще ви спрат, докато си оправите документите.....:)))
Ако ще биеш отбой, поне ме цитирай точно... защото не съм казвал, някой си няма грижи, ако е без талон... което обаче е далеч от фантазираните грижи, които ти сподели в темата...

Бобби
29-04-2015, 22:36
Ако ще биеш отбой, поне ме цитирай точно... защото не съм казвал, някой си няма грижи, ако е без талон... което обаче е далеч от фантазираните грижи, които ти сподели в темата...
Ooo......ама ти на истина ме занимаваш с глупости.....няма как да те цитирам......оправяй се ,как си знаеш....:Tease:

Stefan Caromov
01-05-2015, 22:19
Аз не могжа да не се включа със закъснение, щото при мен нещата с книжката бяха доста зле...
При каране с акт ( няма проблем, стига акта да е в давност ) ,а ко не е , но няма НП, то акта се удължава от КАТ, след като актодържателя отиде и си го поднови. НЕ е едно и също да караш с изтекъл акт и без книжка. Едното е глоба - 10- 20 лева, второто - дело 343 НК ( ако е в едногодишен срок от последното наказание )
Не съм адвокат, но Жоро е и, знае много добре как стоят нещата.

jorko
02-05-2015, 07:35
Аз не могжа да не се включа със закъснение, щото при мен нещата с книжката бяха доста зле...
При каране с акт ( няма проблем, стига акта да е в давност ) ,а ко не е , но няма НП, то акта се удължава от КАТ, след като актодържателя отиде и си го поднови. НЕ е едно и също да караш с изтекъл акт и без книжка. Едното е глоба - 10- 20 лева, второто - дело 343 НК ( ако е в едногодишен срок от последното наказание )
Не съм адвокат, но Жоро е и, знае много добре как стоят нещата.

Казваш Жоро и макар да не е точно ника ми, ще си позволя да се разпозная и да отговоря - не съм адвокат, но това за НК и едногодишния срок важи за случая, когато си наказан за каране без книжка и наказанието е влезнало в сила и пак караш без книжка, а не както го написа просто от последното наказание... иначе първото каране без книжка се наказва само административно с глоба от 100 до 300 лв.

Stefan Caromov
02-05-2015, 08:39
Казваш Жоро и макар да не е точно ника ми, ще си позволя да се разпозная и да отговоря - не съм адвокат, но това за НК и едногодишния срок важи за случая, когато си наказан за каране без книжка и наказанието е влезнало в сила и пак караш без книжка, а не както го написа просто от последното наказание... иначе първото каране без книжка се наказва само административно с глоба от 100 до 300 лв.

Да, не съм се изразил правилно....щото при мен единственото нарушение винаги е било липсата на книжка, когато са ме спирали...затова не съм се доизказал. За щастие вече това е минало

jorko
10-05-2015, 20:20
Да, не съм се изразил правилно....щото при мен единственото нарушение винаги е било липсата на книжка, когато са ме спирали...затова не съм се доизказал. За щастие вече това е минало

Между другото с интерес следя и мненията на чинчила-та в другия форум...

Stefan Caromov
10-05-2015, 20:27
Между другото с интерес следя и мненията на чинчила-та в другия форум...

Тя Чинчилата пише, само когато е права и е запозната . Или поне, когато си мисли , че е така. А , ако нещо друго те интересува...чеки малко лично

jorko
10-05-2015, 22:14
Тя Чинчилата пише, само когато е права и е запозната . Или поне, когато си мисли , че е така. А , ако нещо друго те интересува...чеки малко лично

Мисълта ми беше дали ти си чинчилата... много неща са ми интересни, особено ако са от "патило", а не от "старило", което разбира се не значи отричане на обратното... просто още една гледна точка...

Stefan Caromov
10-05-2015, 22:41
Мисълта ми беше дали ти си чинчилата... много неща са ми интересни, особено ако са от "патило", а не от "старило", което разбира се не значи отричане на обратното... просто още една гледна точка...

Чинчилата отговаря от името на патило, не на старило, или учено юристче