Log in

View Full Version : Първата ми BELLISSIMA

buca_alfist
29-04-2015, 18:03
Привет на собствениците на най-уникалните коли. От две седмици съм горда собственичка на Alfa Romeo 147, 2005 г., 1,9 JTD M, 16 V. Като всяко съвместно начало, още си напасваме характерите :upsidedwnsmiley: Та по този случай вчера не пропуснахме една дупка на пътя и резултата е предна дясна гума - тотална щета. Няма да ви разказвам как ми смениха гумата, защото определено си беше шоу на пътя. Мъжът ми изпадна в потрес, защото колата е с лети джанти и гуми 215/45/17 с фланци. Джантата все пак е здрава, за сега. Като една видна блондинка, дупките са ми любими и малко трудно ги пропускам :wub:. И сега дилемата е дали да си взема същата гума или да сложим железни джанти със обикновени гуми. Моля за съвет по-опитните, че от вчера е на път да разрушим мира в семейството. Аз си искам старите гуми, мъжа настоява да са железни джанти с обикновени гуми. Забравих да кажа, че и съпруга кара Аlfa Romeo, само че 156. Така че сме си едно Италианско семейство. Помагайте моля да решим дилемата.

dimitar_vd62
29-04-2015, 18:38
Честито, и добре дошла.Тези гуми не са за дупки, много нископрофилни са и трябва да внимаваш.Ако не можеш, по добре си сложи железни джанти, поне докато свикнеш да гледаш пътя.

п.п.Жена ми е блондинка, и вече 6 години е с железни джанти....блондинка и дупка имат някакво магнетично привличане....:saint:

alfa_romeo_forever
29-04-2015, 19:16
хах , привет блондинке :Tease:
Първо честито и много се радвам , че вече ще караш някоя италианска красавица !
Що се отнася до дупките , както казахте ти и колега , вас те ви привличат , както нас други видове дупкиии...... но да не изпадаме в подробности ... :no_no_no:
Ако не бъдеш внимателна заминават джантите , а ако си по внимателна , алфата ти ще е все така красива .
Лично за мен с метални няма да е хубава колата и т.н .

nickgaidarov
29-04-2015, 19:24
...

vovata
29-04-2015, 19:38
Кефа цена няма !
Честита придобвка !
Когато дупката е кофти какво е значението дали джантите са метални или алуминиеви ? Късаш гума и плачеш !
Като блондинка ще ги целиш и по закона на "мърфи" няма да можеш да ги уцелиш и готово !
Желязна джанта на Алфа Ромео е като красива жена с грозни обувки ! :heavy_cry:

rossenvn
29-04-2015, 20:36
Карай си колата със седемнайските :) Железни джанти са ужасно грозни.

EMo0o
29-04-2015, 22:39
А защо не помислите за вариант 15 или 16 цолови лети джанти с по-високи гуми? Иначе честито за придобивката :)

angelovi69
30-04-2015, 06:00
Добре дошла, Блонди! И честита придобивка! Слушай Вовата. Аз лично трябва много да си намразя Алфата, за да карам с тенеке джанти. Вариант е и това , което Емо предлага, ама визията на белисимата отива на кино, от първокласна дама се превръща на първа селска пръчка.

pace
30-04-2015, 09:16
И аз съм се вкарал в същата дилема,свалих 17-ките,че една гума гръмна и две джанти са за изправяне и сега съм с 14-ки железарки...разликите са
1. Със 17-ки-мн. добра визия,доста по-устоичива и друска яко
2.Със 14-ки грознее но вози кат лодка :D

Nimi
30-04-2015, 11:57
Желязна джанта на Алфа Ромео е като красива жена с грозни обувки ! :heavy_cry:

Много ми хареса :big_bow_down:
На подпис ми прилича ;-)

Тия 17-ки не позволяваха ли малко по-високи гуми?

Спри до някоя 147-ца с железни джанти и... ще ти се доплаче ако трябва да ги сравниш.

buca_alfist
01-05-2015, 21:07
Благодаря на всички колеги, за изразеното мнение. Да се похваля Bellissima е вече с нови хубави модерни обувчици :) - 17-ски. Безаварийно пътуване и много положителни емоции. :rosso_racers: