PDA

View Full Version : От сумати коли - точно мойта!

just_marto
30-04-2015, 13:21
Здравейте колеги!

Днес малко след полунощ бях събуден с обаждане от районното! :busted_cop: Защо?! Ами... ето заради това:

144508

144509

144510

144511

Единственият въпрос, който си задавам от сутринта е... "Какъв му е кяра на този, който го е направил?"

П.П.: Предварително се извинявам, ако не е в точният раздел темата, но потърсих и мисля, че това е мястото.

Zaxx
30-04-2015, 13:28
Много съжалявам колега ! Знам как се чувстваш и се надявам повече да нямаш такива неприятни изненади. А относно "кяра" ... какъвто е бил и на този, който ми наряза чисто новите гуми миналата седмица. Просто идиотското и ограничено мислене на една част от населението в страната ни -.-

just_marto
30-04-2015, 13:35
Много съжалявам колега ! Знам как се чувстваш и се надявам повече да нямаш такива неприятни изненади. А относно "кяра" ... какъвто е бил и на този, който ми наряза чисто новите гуми миналата седмица. Просто идиотското и ограничено мислене на една част от населението в страната ни -.-

В началото си виках, дори и шофьора на патрулката ми го каза, да ми бяха спукали гумите... по-нормално явление. Но като се замисля нито едното нито другото искам някога повече да ми се случва. Сега това е по-евтино от подмяната на 4 гуми, но пък е по-бавна цялата процедура - изисква чакане относно монтаж/демонтаж.

ecotronic
30-04-2015, 13:41
Никакъв не му е кярът.
Това е дело на някой, който по друг начин не може да се почувства пълноценен хомо-сапиенс.

wazmo
30-04-2015, 13:45
Много неприятна случка. Миналата седмица на съседа му бяха счупили на задна дясна врата стъклото, нищо друго не бяха пипнали по колата. Такъв да го хванеш и да му счупиш ръцете

Zaxx
30-04-2015, 13:51
Много неприятна случка. Миналата седмица на съседа му бяха счупили на задна дясна врата стъклото, нищо друго не бяха пипнали по колата. Такъв да го хванеш и да му счупиш ръцете

Лошото е, че няма как да го "хванеш" колега :disgust::boxing::sister3:. Плащаш си като поп на каското и това е единствения начин да бъдеш компенсиран поне, иначе отиваш и пиеш една студена вода като мен. :angry:

just_marto
30-04-2015, 19:13
Лошото е, че няма как да го "хванеш" колега :disgust::boxing::sister3:. Плащаш си като поп на каското и това е единствения начин да бъдеш компенсиран поне, иначе отиваш и пиеш една студена вода като мен. :angry:

Най-доброто е гараж! Каското не е на сметка. Окей, ще ти го сменят без да си дал никакви пари на момента, ама ако сметнеш преди това, колко ще си налял докато дойде момента Х.

Sveteza
30-04-2015, 20:32
Здравейте колеги!

Днес малко след полунощ бях събуден с обаждане от районното! :busted_cop: Защо?! Ами... ето заради това:

144508

144509

144510

144511

Единственият въпрос, който си задавам от сутринта е... "Какъв му е кяра на този, който го е направил?"

П.П.: Предварително се извинявам, ако не е в точният раздел темата, но потърсих и мисля, че това е мястото.

:shocked: , ехх, съжалявам, колега, бързо да си я оправиш, а на този, който го е направил това - ДА МУ ИЗСЪХНАТ РЪЧИЧКИТЕ! :sayjin:

zombiran
30-04-2015, 20:53
Прост народ сме. И на мен ми откраднаха един светлоотрязител и опитаха да откраднат и предна емблема, ама само я изкъртиха. И така нито те, нито аз с емблема. Пак като не ми нарязаха новите 17"-,ки гуми съм доволен. Някой си я е харесал като донор и си взема каквото си реши. За жалост сме такива, защо да дава пари като може да си го вземе от друг.

dansguardian
30-04-2015, 21:34
Споко колега, не съм сигурен доколко ще те успокои това, което ще ти кажа, но когато градушката ми счупи задното стъкло подмяната му ми струваше:
1. Задно стъкло - 40 лв. от колега от форума.
2. Лепило за стъкло, тубичка, черно - 14 лв.
3. Труд на майстора - 30 лв. (а ако си ти - 0 лв. :))

Тотал - 84 лв.

Стъклото се сменя за около 2 часа, като е включен целия труд. Първо се премахват остатъците от твоето стъкло с макетен нож или с малко длето, важното е лайсната, която опасва счупеното стъкло да я махнеш и да остане здрава. Когато всичко е премахнато до ламарина внимателно почистваш новото стъкло от остатъците от старото лепило, отново с макетен нож или длето. На новото стъкло в двата горни края има едни щипки, които служат за центриране на стъклото към ламарината на купето, ако ги нямаш се погрижи на тяхно място да сложиш техен заместител така, че да може стъклото да "седи" закачено на щипките и да не се свлича. Почистваш повърхността на новото стъкло (там, където ще контактува лепилото) и повърхността на купето, където ще нанасяш лепилото с коресилин за да се обезмасли. След това поставяш лайсната на твоето стъкло. После с пистолета нанасяш внимателно лепилото върху следите от старото лепило, които са върху ламарината. При нанасянето на лепилото не е хубаво да пестиш от лепило, нанасяш го така, че да стои почти цилиндрично по протежение. После внимателно с лапи за стъкло (ако нямаш - импровизираш) доближаваш стъклото в горния край на няколко сантиметра от лепилото и закачащ кабелните обувки на антената и подгряването на стъклото. След, като си закачил антената и подгрева наместваш щипките така, че да си влязат в отворите и плътно притискаш стъклото от всички страни. Добре е притискането да става от горе надолу. Когато всичко е добре притиснато фиксираш стъклото към купето с помощта на няколко лепенки тиксо и чакаш. Ако процедурата я правиш на място, различно от там, където живееш има някой неща, които са МНОГО ВАЖНИ!!!
1. Чакаш 2 часа, преди да потеглиш.
2. Като влезеш в колата вратата я затваряш С ОТВОРЕН ПРОЗОРЕЦ!, защото ако всички прозорци са затворени задния прозорец от налягането ще излезе леко навън.
3. Докато шофираш ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ ОТВАРЯШ ПРОЗОРЕЦ, защото се увеличава налягането в купето и от това - не добро прилепване на задния прозорец.
Ако процедурата се спазва 1:1 ще имаш нов прозорец за почти никакви пари и неразличим от нов. Успех!

HeBpo3a
30-04-2015, 21:51
Аз съм преживял това. Набих един в една квартална кръчма и сутринта заварих същото. Това отнема 20 мин. монтаж. Сутринта им се обадих и на обяд, даже дойдоха до работата ми. Стига да имат свободен екип и веднага идват!

old alfist
30-04-2015, 21:53
Диваци и варвари, обезумели и оскотели типове, изпразнени от всякаква мисъл, логика и изобщо нещо градивно.
Дори да ги биеш, дори да ги вкараш някъде да лежат е съмнително, че ще разберат какво са направили и, че тези действия ще имат възпиращ характер в бъдеще.

Orm
30-04-2015, 23:36
Не знам завист ли е злоба ли е , ама нещо им става на тия хора....
Онзи ден се прибирам от работа и пред блока където паркираме има едно хълмче имаше едно "Мурано" паркирано и отгоре някакви лапета на по 7-8 години го целят с камъни .... в първия момент не разбрах какво става, прибрах се и като погледнах от прозореца ги виждам че все по големи камъни носят и ги мятат по джипа. Естествено излязох, скарах им се и те избягаха естествено и не се върнаха.Нямам нищо против децата , тяхната работа е да правят пакости :) . Проблема е че точно срещу тях на 10 метра седяха 7-8 комшии през цялото време. Викам им - не виждате ли какво правят ? И всеки почна да се прави на луд - "Ама какви деца", "ама не сме видели" и.т.н ....
Просто нямам думи , сигурно от завист ще да е това....

Zlobich
01-05-2015, 12:28
Ти пък, човек преди пет години взимаме вито 111 регистрации али бали вечерта го паркираме пред блока, на сутринта изкривен заден капак. Да не говорим, че децата ползваха стария ни кадет за катерушка, а една баба седеше до тях и нищо не им каза. Скарах им се, те избягаха, а бабата направих на шопска салата. Викам и нали не е ваша колата и може всичко...
Прост народ оскотял озверял, все гледаме в канчето на другия, не се виждаме колко сме затънали.

vovata
01-05-2015, 20:24
Добре де, от толкова приказки , извода какъв е ?

Zlobich
01-05-2015, 21:30
Правете си каско. С идиотията оправия няма,така поне ще спиш спокойно.

just_marto
02-05-2015, 13:25
Вече всичко е оправено! Бързо и точно, благодарение на колега от форума взех стъкло на прилична сума и препоръка за човек, който да го монтира за също прилична сума. Не искам да споменавам колега, за да не излезе, че е реклама. Ако на някого му притрябва информация, нека пише на ЛС. Надявам се да не ми се налага подобен ремонт в близко време.

old alfist
02-05-2015, 16:58
Добре де, от толкова приказки , извода какъв е ?

Който го е страх от мечки, да не ходи в гората.

Stefan Caromov
06-05-2015, 17:49
Преди 15-тина години с тогавашната ми приятелка имахме една 145 1.3 боксер. Една нощ се видяхме в приключение, когато намерихме колата на паркинга пред блокас две павета - едното пробило тавана и на задната седалка, другото през предния прозорец и на шофьорската седалка. Не беше добра гледка.

Liminat
07-05-2015, 15:21
Аве то някво хюмне-стръвник явно нощем хвърля по колите разни камъчета или друго, щото гледам на форда чукнало яко по предния капак, до чистачките, явно е искал да чупи стъклото. Ама ако го сбарам, закарвам го в чувал в планината... и т.н.

old alfist
07-05-2015, 22:50
Аве то някво хюмне-стръвник явно нощем хвърля по колите разни камъчета или друго, щото гледам на форда чукнало яко по предния капак, до чистачките, явно е искал да чупи стъклото. Ама ако го сбарам, закарвам го в чувал в планината... и т.н.
И заради едно стъкло ще ходиш да го лежиш този олигофрен.