View Full Version : Честит празник на труда!
ecotronic
01-05-2015, 11:06
Честит празник на труда!
Желая на всички Вас, които с честен труд печелите живота си, много здраве и професионално удовлетворение в занаята Ви.
:th_up:
old alfist
01-05-2015, 12:08
На хаирлия да е, да има работа за всички - забавна, доходна и носеща удовлетворение.
Тъй като днес ми е патронния празник, отивам да кося трева.
Един поне да поработи на празника. Честит ви празник, аз поспах до сега :)
Абе ще си признаете най-накрая всички "десни", че сте си жив пролетариат.
В тази връзката, честит празник на всички трудови хора.
Като българин обаче днес свеждам глава пред подвига на предците ни в "Априлското възстание".
Честит празник на : всички работещи бедни !
Труда краси на работниците неблагодарните шефовете !
Още един път Честито
ecotronic
01-05-2015, 20:29
Абе ще си признаете най-накрая всички "десни", че сте си жив пролетариат.
В тази връзката, честит празник на всички трудови хора.
Като българин обаче днес свеждам глава пред подвига на предците ни в "Априлското възстание".
Не знам защо някак сме свикнали, че под "труд" се разбира най-вече тежък физически труд, породен от човешка експлоатация.
За мен "труд" са всички онези ежедневни действия, благодарение на които човек честно се препитава.
Поради това не мога да разбера, защо е прието само левите да приветстват празника му. Та и днес така. Защо само БСП?
Десни и безпартийни не се ли трудят?
Не знам защо някак сме свикнали, че под "труд" се разбира най-вече тежък физически труд, породен от човешка експлоатация.
За мен "труд" са всички онези ежедневни действия, благодарение на които човек честно се препитава.
Поради това не мога да разбера, защо е прието само левите да приветстват празника му. Та и днес така. Защо само БСП?
Десни и безпартийни не се ли трудят?
Виждаш ли? Отново показваш неразбиране на туй що е ляво и що е дясно. И копача на канали и моя и твоя милост сме пролетариат, демек наемни работници, а на наемния работник социално-икономическата му среда е "лява". Ако беше поне "свободна професия" или някакъв предприемач, в зависимост от промишленно-финансовият си ресурс би могъл да се позициониращ социално-икономически като "центрист" или "десен".
Айде стига бърка партизанщината със социална и икономическа принадлежност. Подобна заблуда води да шизофренното поведение пролетарият да твърди че е "десен"
Точно и заради гореизложеното БСП няма нищо общо с празника, а "десните"( вече обясних кои са) също може да се трудят, но днес е празник на наемните работници, демек на пролетариите, на истинските "леви".
ecotronic
01-05-2015, 21:04
Виждаш ли? Отново показваш неразбиране на туй що е ляво и що е дясно. И копача на канали и моя и твоя милост сме пролетариат, демек наемни работници, а на наемния работник социално-икономическата му среда е "лява". Ако беше поне "свободна професия" или някакъв предприемач, в зависимост от промишленно-финансовият си ресурс би могъл да се позициониращ социално-икономически като "центрист" или "десен".
Айде стига бърка партизанщината със социална и икономическа принадлежност. Подобна заблуда води да шизофренното поведение пролетарият да твърди че е "десен"
Точно и заради гореизложеното БСП няма нищо общо с празника, а "десните"( вече обясних кои са) също може да се трудят, но днес е празник на наемните работници, демек на пролетариите, на истинските "леви".
Къде отиде ти бре?
Предприемачът за когото работят 1000 човека не се ли труди
Ако е лоялен и честен трудът му не е ли достоен за уважение?
Очевидно у някои хора е насадена много изкривена представа за понятието "труд".
dimitar_vd62
01-05-2015, 21:10
Ахам, честит ви празник.
http://www.moreto.net/novini.php?n=287819&c=04 - искам да видя тоз чуждестранен мноо квалифициран работник да работи за 500 кинта/лева/ и да е ел.техник ама да разбира от плочки, ВиК, бояджийство и тапети докато съхнат тапетите да го играе снабдител.Ако има квалификация за системен администратор е с предимство.
Къде отиде ти бре?
Предприемачът за когото работят 1000 човека не се ли труди
Ако е лоялен и честен трудът му не е ли достоен за уважение?
Очевидно у някои хора е насадена много изкривена представа за понятието "труд".
Ето че пак не разбираш.
Днешният празник си е само на наемните работници, а не на труда по принцип.
Твоята представа за празника е изкривена от обществото, в което сме живели.
Нямам отрицателно отношение към бизнеса и предприемачеството, когато е на законова основа и не е обогатяване на единици за сметка на всички останали. Не казвам морален, защото в бизнеса не важат философски категории. Ако смятах, че в "батковината" е възможно да си нормален предприемач, сигурно още щях да се занимавам с това, само че опитах и видях за какво иде реч. Не е по "вкуса" ми.
ecotronic
01-05-2015, 21:35
Ето че пак не разбираш.
Днешният празник си е само на наемните работници, а не на труда по принцип........
С това не съм съгласен и този празник не го възприемам по този начин, независимо от това кога, как и при какви обстоятелства той се е появил в исторически план.
Възприемам го като ден в който се празнува (аз празнувам) честния труд.
Щом има ден на какво ли не и кажи речи няма ден от годината, който да не е наречен на нещо, трябва да има и празник на труда.
С това не съм съгласен и този празник не го възприемам по този начин, независимо от това кога, как и при какви обстоятелства той се е появил в исторически план.
Възприемам го като ден в който се празнува (аз празнувам) честния труд.
Щом има ден на какво ли не и кажи речи няма ден от годината, който да не е наречен на нещо, трябва да има и празник на труда.
А, разбра ме за какво говоря.
Аз пък искам не да има празник на труда, а труда ми да е като празник, ама това е друга работа.
ecotronic
01-05-2015, 21:52
А, разбра ме за какво говоря.
Аз пък искам не да има празник на труда, а труда ми да е като празник, ама това е друга работа.
Тук си много прав. Дай Боже всекиму!
Но това не пречи и да има празник :)
Честит ни празник и да сме по-усмихнати!
Не съществува такова животно, като "честен чорбаджия" с 1000 души персонал.
Той по презумпция е антагонист с хората на наемния труд.
Но не е само това. В сегашните условия, а и по-рано, не можеш да си честен и да изкарваш много пари и да експлоатираш останалите!
За това д аси наемен работник и да гласуваш за дясно правителство е чиста глупост!
И едно наздраве!
old alfist
01-05-2015, 22:18
Трудът е нещо много хубаво.
Имал съм възможност продължително време да няма нужда да се трудя, но не съм се чувствал щастлив и удовлетворен.
Най-хубавото е хобито на всеки да се превърне в професия, но когато това се осъществи, тогава се намесват разни хора, които правят всичко възможно, умишлено да провалят работата.
Трудът е нещо много хубаво.
Имал съм възможност продължително време да няма нужда да се трудя, но не съм се чувствал щастлив и удовлетворен.
Най-хубавото е хобито на всеки да се превърне в професия, но когато това се осъществи, тогава се намесват разни хора, които правят всичко възможно, умишлено да провалят работата.
Е той живота е пълен с ядове, а ядовете са от гадове.
Аз пък имам щастието да работя това, което от малък ме влечеше.
Зарязвал съм много пъти длъжности, които са ме водили нагоре в йерархията и се оказа, че не съм сгрешил.
ecotronic
01-05-2015, 22:27
За мен трудът е това, което ни крепи живи.
Не онзи труд - монотонният и неизискващ особена умствена дейност и самоосъвършенстване.
Онзи, който е изпълнен с предизвикателства.
Bobo Markov
01-05-2015, 22:52
Не онзи труд - монотонният и неизискващ особена умствена дейност и самоосъвършенстване.
https://www.youtube.com/watch?v=BECZpssQw_M
хм, не знам що го пускам тука ....
old alfist
01-05-2015, 23:23
Обикновено през 10-15г. си сменям професията, не защото аз искам, а защото съм принуден от обстоятелствата.
Обикновено там където работя - работодателя фалира, а аз съм от първите които принудително напускат - впоследствие се оказва, че е било по-добре, отколкото да работя до края.
Не мога да кажа каква работа или професия ми харесва най-много - работил съм какво ли не, но мога да кажа, че когато колегите са пичове, шефа е разбран човек и работната средата е поносима - мога да си работя неограничено време.
Ранобудниче
03-05-2015, 23:29
Дай Боже всекиму.
кученцетоОгиитаткоДоги
04-05-2015, 00:24
А така,а такааа:)Да не забравяме комунистическите ни празници:)
Ранобудниче
04-05-2015, 00:32
По капитализЪма се бачка повечко, друже.
Освен, ако, вместо с честен труд, човек не предпочита да изкарва прехраната си с измама и кражби.
кученцетоОгиитаткоДоги
04-05-2015, 00:44
По капитализЪма се бачка повечко, друже.
Освен, ако, вместо с честен труд, човек не предпочита да изкарва прехраната си с измама и кражби.
Определено е така;-)
Чшшш, алоу, къв комунизъм, кви пет лева? Га е възникнал празника, комунизъм и имало само на книга.:smackbum::grandpa::tooth:
Минава време и хората все повече се опростачват и изтъпяват. Движат се по руслото и са податливи на всякакви внушения и не мислят. Оставили са го това занимание на други. Превърнали сме се в роби. Нали това иска робът! Някой друг да мисли, а той само да папка и слушка. Светът беше малко по-добро място за живеене, когато двете системи бяха в борба.
Спомням си през 1989-та, като падна Социализмът, как с първата ми жена, бяхме ентусиазирани студенти и си бяхме облепили каските с лъвчето.
Бяхме на гости на един мой роднина, който беше трето поколение комунист и в червата. По-просто казано-партиен секретар на рудниците. Чешитът не си седеше на задника, а наистина си заработваше заплатата. Слизаше в рудниците да види как са миньорите, надничаше в съблекалните, тормозеше ТБ-то, навираше се в кухнята, оправяше всички формалности по заеми, сватби и погребения.
Беше изключително ерудиран човек. Един от малкото човешки екземпляри, които бяха чели целият "Капиталът", Ленин, Сталин, Василевски, Шапошников, както и останалите според него "Дувари", Жуков, Тухачевски и другите от плеядата на АГИТПУР-а
Винаги ми е било интересно, защо защитава тая идеология, след като я познава толкова добре.
Отговорът му беше: Защото точно толкова добре познавам историята и капитализма. Я ми отговори на един въпрос!
- Сега, като унищожите всичко онова, за което са се били дядовците ви по площадите, кой ще защити работника????!!!!
Тогава естествено не го разбрах.
Боя се, че сега повечето също не биха го разбрали.
А манифестацията на първи май?!
Тя показва, до колко сме организирани и готови да си защитим правата!
Ето за това е важен тоя празник!
Минава време и хората все повече се опростачват и изтъпяват. Движат се по руслото и са податливи на всякакви внушения и не мислят. Оставили са го това занимание на други. Превърнали сме се в роби. Нали това иска робът! Някой друг да мисли, а той само да папка и слушка. Светът беше малко по-добро място за живеене, когато двете системи бяха в борба.
Спомням си през 1989-та, като падна Социализмът, как с първата ми жена, бяхме ентусиазирани студенти и си бяхме облепили каските с лъвчето.
Бяхме на гости на един мой роднина, който беше трето поколение комунист и в червата. По-просто казано-партиен секретар на рудниците. Чешитът не си седеше на задника, а наистина си заработваше заплатата. Слизаше в рудниците да види как са миньорите, надничаше в съблекалните, тормозеше ТБ-то, навираше се в кухнята, оправяше всички формалности по заеми, сватби и погребения.
Беше изключително ерудиран човек. Един от малкото човешки екземпляри, които бяха чели целият "Капиталът", Ленин, Сталин, Василевски, Шапошников, както и останалите според него "Дувари", Жуков, Тухачевски и другите от плеядата на АГИТПУР-а
Винаги ми е било интересно, защо защитава тая идеология, след като я познава толкова добре.
Отговорът му беше: Защото точно толкова добре познавам историята и капитализма. Я ми отговори на един въпрос!
- Сега, като унищожите всичко онова, за което са се били дядовците ви по площадите, кой ще защити работника????!!!!
Тогава естествено не го разбрах.
Боя се, че сега повечето също не биха го разбрали.
А манифестацията на първи май?!
Тя показва, до колко сме организирани и готови да си защитим правата!
Ето за това е важен тоя празник!
Да. И аз имах такива залитания в онзи период, въпреки "уникалния" си колако-комунистически произход. Студенти, идиалисти, тръгнали да изправят кривия.
Колкото до историята, който не си я чете на гъсто, повтаря:bangin::yes:
old alfist
04-05-2015, 10:27
Повечето хора смятат, че този ден е международен ден на работницеската солидарност, но нещо го избивате на профсъюзно събрание.
По вашата логика собственици и самоосигуряващи не би трябвало да празнуват - те да не би да не се трудят.
Повечето хора смятат, че този ден е международен ден на работницеската солидарност, но нещо го избивате на профсъюзно събрание.
По вашата логика собственици и самоосигуряващи не би трябвало да празнуват - те да не би да не се трудят.
"История на празника
Историята на празника се свързва с работническото движение през 19 век и работническите протести за зачитане на елементарните социални права.
Началото се поставя на 1 май 1886 година в САЩ, когато профсъюзите провеждат мащабна национална стачка, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден. След тридневни протести в Чикаго полицията и частните охранители разпръсват протестиращите, раняват около 200 души и убиват поне 4 души[2]. На 4 май по време на последвалия протест срещу полицейското насилие сред полицията е хвърлена бомба, при която загива полицай и 6 други са ранени. Набързо са осъдени и екзекутирани 7 анархисти, впоследствие оправдани като невинни.
През 1889 г. учредителният конгрес на Втория интернационал, проведен в Париж, призовава за международни демонстрации в знак на солидарност към протестите в Чикаго. През 1904 година Международната конференция на социалистите в Амстердам призовава „всички социалдемократически партии и профсъюзи от всички страни да демонстрират енергично на Първи май за официалното признаване на 8-часовия работен ден, за световен мир“. Тъй като най-ефективният начин за демонстрации е стачката, конгресът решава, че е „задължително за всички пролетарски организации от всички страни да спрат да работят на 1 май, навсякъде, където е възможно без негативни последици за работниците“."
Те за това става въпрос на кратко. Другото са вариации на тема.
ecotronic
04-05-2015, 10:48
Понеже виждам, че въпреки призивите ми да разглеждаме труда просто като труд, все пак се опитвате да го идеологизирате и политизирате, бих искал да припомня факта, че:
Благодарение на дългогодишното отстояване на своите интереси, понастоящем в развитите капиталистически държави, работниците са постигнали доста повече като социална справедливост отколкото у нас, въпреки, че не са се и докосвали до социализъм или комунизъм.
А както стана видно, социализмът донесе повече вреди отколкото ползи.
Понеже виждам, че въпреки призивите ми да разглеждаме труда просто като труд, все пак се опитвате да го идеологизирате и политизирате, бих искал да припомня факта, че:
Благодарение на дългогодишното отстояване на своите интереси, понастоящем в развитите капиталистически държави, работниците са постигнали доста повече като социална справедливост отколкото у нас, въпреки, че не са се и докосвали до социализъм или комунизъм.
А както стана видно, социализмът донесе повече вреди отколкото ползи.
Не се притеснявай, тръгнали са с бодра крачка към нашия хал. Откакто няма противостояща "социална" система, няма нужда вече да се правят на добрички и постепенно отнемат "извоюваното" в социалната сфера.
Капиталът и труда са антагонисти по принцип и в това няма никаква идеология, а да се празнува заради самия празник е безсмисленно. Човек трябва да знае повода за празника поне, пък дали му харесва или не е друг въпрос, но това не ни дава право да променяме смисъла. Личните ни "страсти" тук са без значение.
ecotronic
04-05-2015, 11:22
Моторът на развитието не се нарича "противостояща социална система" а "конкуренция". Нещо, което социализмът се опита да пренебрегне и поради това и загина.
Иначе - за това, че те били тръгнали с бодра крачка към нашия хал,.....какво да ти кажа..........
Ами ти лежи на това ушо.
Моторът на развитието не се нарича "противостояща социална система" а "конкуренция". Нещо, което социализмът се опита да пренебрегне и поради това и загина.
Иначе - за това, че те били тръгнали с бодра крачка към нашия хал,.....какво да ти кажа..........
Ами ти лежи на това ушо.
Не лежа нито на уши, нито на очи, защото ги ползвам по предназначение, а отношенията между двете "социални" системи не бяха конкурентни, а антагонистични. Ако бяха конкурентни, щеше да е полезно. Уви не би.
Колкото до това, на къде са тръгнали, имам възможността да сравнявам при "разходките" си натам, а и от разговорите с приятели и познати, дето заминаха на там.
ecotronic
04-05-2015, 12:58
Не лежа нито на уши, нито на очи, защото ги ползвам по предназначение, а отношенията между двете "социални" системи не бяха конкурентни, а антагонистични. Ако бяха конкурентни, щеше да е полезно. Уви не би.
Колкото до това, на къде са тръгнали, имам възможността да сравнявам при "разходките" си натам, а и от разговорите с приятели и познати, дето заминаха на там.
Какво градивно имаше в конкуренцията между запада и изтока?
Да не искаш да кажеш, че Mercedes създаваха нови модели, защото се конкурираха с Вартбург?
Да не бъдем тъй наивни!
Истината е, че от противостоянието между двете системи, редовият землянин нищо не спечели а само загуби.
Какво градивно имаше в конкуренцията между запада и изтока?
Да не искаш да кажеш, че Mercedes създаваха нови модели, защото се конкурираха с Вартбург?
Да не бъдем тъй наивни!
Истината е, че от противостоянието между двете системи, редовият землянин нищо не спечели а само загуби.
Нали точно това написах, че нямаше конкуренция, а противопоставяне и не доведе до нищо добро като цяло.
ecotronic
04-05-2015, 13:09
Нали точно това написах, че нямаше конкуренция, а противопоставяне и не доведе до нищо добро като цяло.
Написа "Ако бяха конкурентни, щеше да е полезно"
И за затова попитах, с какво точно щяха да се конкурират западните производства?
Написа "Ако бяха конкурентни, щеше да е полезно"
И за затова попитах, с какво точно щяха да се конкурират западните производства?
Например с тези, дето побързаха да ги разрушат, като ни налегна "демокрацията". Веднага се сещам за завод №9, единствения завод за промишлени кристали зад "желязната завеса" и други такива. Отдавна бяхме слезли от клона, където се опитват да ни качат сега. Не забравяй, че всички от поколенията около нас сме това, което сме и благодарение на това, което упорито отричате. Човек трябва да бъде критичен към миналото и настоящето, за да постигне по-добро бъдеще. Отричането на отминалото не е градивно. Нищо не започва от днес и от нас. Колкото и лошо да е било, трябваше да го използвеме като база и да надградим, а не да се сърнем в пропастта и доката падаме да крещим колко лошо е било преди и колко хубаво ни е сега.
Ранобудниче
04-05-2015, 13:49
Например с тези, дето побързаха да ги разрушат, като ни налегна "демокрацията". Веднага се сещам за завод №9, единствения завод за промишлени кристали зад "желязната завеса" и други такива. Отдавна бяхме слезли от клона, където се опитват да ни качат сега. Не забравяй, че всички от поколенията около нас сме това, което сме и благодарение на това, което упорито отричате. Човек трябва да бъде критичен към миналото и настоящето, за да постигне по-добро бъдеще. Отричането на отминалото не е градивно. Нищо не започва от днес и от нас. Колкото и лошо да е било, трябваше да го използвеме като база и да надградим, а не да се сърнем в пропастта и доката падаме да крещим колко лошо е било преди и колко хубаво ни е сега.
Което, обаче, не променя обстоятелството, че честният труд е достоен за уважение. Да, по подразбиране го знаем, но лошо няма в празнуването. Същото е с добрата дума - хубаво нещо е усещането за добро отношение, но колко по-стимулиращо е да чуеш добро, нали? :)
ecotronic
04-05-2015, 13:57
Нищо не отричаме и нищо не забравяме.
Просто няма как едно производство, което е:
1 - Оборудвано с нискоефективна техника.
2 - Затворен пазар за продукцията си.
3 - Управление, базирано на партийна лоялност вместо на професионализъм.
4 - Една дейност извършвана от 10 работника вместо от един
5 - Възнаграждение на труда в пъти по-ниско от това във сродни производства.
........
да бъде конкурентно но друго такова, което:
(съвсем накратко)
1 - Има отворен пазар за продукцията си.
2 - Денонощно се мисли, как със средствата на оптимизацията да се изстиска всяка част от % печалба.
Българските предприятия основно бяха разтурени в резултат на по-горе изброените причини и най-вече поради разхерметизирането на пазара за нискокачествената им продукция.
Крайно време е да си направим тази равносметка, вместо да си говорим, че марсианските бандити са спрели, разтурили и ограбили иначе перфектно работещият ни поминък.
old alfist
04-05-2015, 15:15
На първомайските манифестации едно време, това беше най-пусканото парче :
Работническа песен (https://www.youtube.com/watch?v=p67biTeyNLc)
ecotronic
04-05-2015, 15:36
Стихотворение, написано от Иванчо по случай празника на труда:
Аз обичам моя татко.
Той ударник е пръв!
Няма друг кат татко...
Балама такъв.
Което, обаче, не променя обстоятелството, че честният труд е достоен за уважение. Да, по подразбиране го знаем, но лошо няма в празнуването. Същото е с добрата дума - хубаво нещо е усещането за добро отношение, но колко по-стимулиращо е да чуеш добро, нали? :)
Вече отбелязах в някой от по-ранните си постове, че всеки честен труд е достоен за уважение. Това, за което споря е, че конкретния празник е натоварен с определено съдържание и не може, а и не бива да се бяга от него, в противен случай се губи смисъла.
Всеки ден може да е празник, ако сме добри ХОРА:-D
Нищо не отричаме и нищо не забравяме.
Просто няма как едно производство, което е:
1 - Оборудвано с нискоефективна техника.
2 - Затворен пазар за продукцията си.
3 - Управление, базирано на партийна лоялност вместо на професионализъм.
4 - Една дейност извършвана от 10 работника вместо от един
5 - Възнаграждение на труда в пъти по-ниско от това във сродни производства.
........
да бъде конкурентно но друго такова, което:
(съвсем накратко)
1 - Има отворен пазар за продукцията си.
2 - Денонощно се мисли, как със средствата на оптимизацията да се изстиска всяка част от % печалба.
Българските предприятия основно бяха разтурени в резултат на по-горе изброените причини и най-вече поради разхерметизирането на пазара за нискокачествената им продукция.
Крайно време е да си направим тази равносметка, вместо да си говорим, че марсианските бандити са спрели, разтурили и ограбили иначе перфектно работещият ни поминък.
Айде не ми обяснявай сега, колко загубени и задръстени сме били и как сме работили само на боклуци и сме произвеждали боклуци, защото просто не е вярно. Да не говорим за технологиите разработени в България и за съжаление вече чужда собственост.
За "партизанско-пъдарското" управление съм съгласен, но то и в момента си и същото, но в много по-извратена форма.
А основните бандити не са от Марс. Те са си наши, "родни" и са си тук и мислят така да векуват.
ecotronic
04-05-2015, 16:31
Айде не ми обяснявай сега, колко загубени и задръстени сме били и как сме работили само на боклуци и сме произвеждали боклуци, защото просто не е вярно. Да не говорим за технологиите разработени в България и за съжаление вече чужда собственост.
За "партизанско-пъдарското" управление съм съгласен, но то и в момента си и същото, но в много по-извратена форма.
А основните бандити не са от Марс. Те са си наши, "родни" и са си тук и мислят така да векуват.
Дай някой пример за нехранителна стока, произведена у нас, която да е била конкурентноспособна на световния пазар.
За управлението на производствата сега и преди паралел не може да се прави, но за разлика от някогашната пъдарщина сега е налице сибмиозата между частния интерес и лакомията на държавния чиновник.
Запознат съм с дейността на доста уж проспериращи в момента фирми, които дори не биха могли да съществуват, ако не беше въпросната симбиоза.
Накратко - едни недостатъци са заместени с други.
Дай някой пример за нехранителна стока, произведена у нас, която да е била конкурентноспособна на световния пазар.
За управлението на производствата сега и преди паралел не може да се прави, но за разлика от някогашната пъдарщина сега е налице сибмиозата между частния интерес и лакомията на държавния чиновник.
Запознат съм с дейността на доста уж проспериращи в момента фирми, които дори не биха могли да съществуват, ако не беше въпросната симбиоза.
Накратко - едни недостатъци са заместени с други.
Е аз примерът съм го дал още в началото пост №37.
Иначе при статистика, че над 85% от "работодателите" са с образование средно и по-ниско, какво да очаква човек. Не че няма необразовани, но интелигентни и кадърни хора, но те са по-скоро като изключенията в немската граматика.
ecotronic
04-05-2015, 18:14
При така създалата се ситуация, не ни остава много освен да бъдем нечии работници. Тези - кадърните и умните, от които биха могли да излязат добри работодатели, предпочитат да работят в една по-нормална среда вместо да бъхтят залудо тук.
При така създалата се ситуация, не ни остава много освен да бъдем нечии работници. Тези - кадърните и умните, от които биха могли да излязат добри работодатели, предпочитат да работят в една по-нормална среда вместо да бъхтят залудо тук.
Прочети внимателно.:http://avtorski.pogled.info/article/64239/Genotsidat-i-avtogenotsidat-na-balgarite
ecotronic
04-05-2015, 21:38
Прочети внимателно.:http://avtorski.pogled.info/article/64239/Genotsidat-i-avtogenotsidat-na-balgarite
Становището на пораженеца.
Много е удобно да търсиш проблемите вън от себе си.
Това действие е силно-щадящо психиката и е добре познато сред психолозите.
Аз съмият живея по-добре отколкото съм живял преди 10, 20 или 30г. Познавам и огромен брой хора, като мен.
Вписването в нови стандарти винаги е трудно за определени хора. Тяхната ситуация също ще се подобри, но вдигането на крака на социалната система изисква много повече време в сравнение с индивидуалната.
Становището на пораженеца.
Много е удобно да търсиш проблемите вън от себе си.
Това действие е силно-щадящо психиката и е добре познато сред психолозите.
Аз съмият живея по-добре отколкото съм живял преди 10, 20 или 30г. Познавам и огромен брой хора, като мен.
Вписването в нови стандарти винаги е трудно за определени хора. Тяхната ситуация също ще се подобри, но вдигането на крака на социалната система изисква много повече време в сравнение с индивидуалната.
Ммм, да, ние и те ...
old alfist
04-05-2015, 23:28
Може би е редно да се върнем към работническия празник - моите уважения към всички тях.
кученцетоОгиитаткоДоги
05-05-2015, 01:19
Честит празник другари:mrgreen:Таз година проводници,а дугудина подводници:)Да живее Иво Папазов-Ибряма,и ашкулсум на Христо Стоичков:bg:
old alfist
05-05-2015, 01:27
Честит празник другари:mrgreen:Таз година проводници,а дугудина подводници:)Да живее Иво Папазов-Ибряма,и ашкулсум на Христо Стоичков:bg:
Бачкатора Христо Стоичков го излъгаха на няколко пъти и ако продължава да се доверява на мними приятели ще го доведат до просешка тояга.
кученцетоОгиитаткоДоги
05-05-2015, 01:32
Бачкатора Христо Стоичков го излъгаха на няколко пъти и ако продължава да се доверява на мними приятели ще го доведат до просешка тояга.
Христо Стоичков е сред топ 3 на най-великите българи за всички времена! Евала,евала,евала!!!
Христо Стоичков е сред топ 3 на най-великите българи за всички времена! Евала,евала,евала!!!
Ами явно такова:furious: ни е величието!
ecotronic
01-05-2016, 11:32
Честит празник!
Достойни са тези, които си вадят хляба с честен труд!
Бъдете живи и здрави!
Честит празник!
Достойни са тези, които си вадят хляба с честен труд!
Бъдете живи и здрави!
Честито!
Аз отивам на агрофитнес, щот трудът краси, пък съм грозник:grin:
dimitar_vd62
02-05-2016, 02:11
Честито!
Аз отивам на агрофитнес, щот трудът краси, пък съм грозник:grin:
Деа и дофторите ви деа....спри цигарите че вредни, след малко дай едно огънче, сакън не пипай лопата и мотика че фащат мазоли и дископатия...сега на агрофитнес щял да оди.
Деа и дофторите ви деа....спри цигарите че вредни, след малко дай едно огънче, сакън не пипай лопата и мотика че фащат мазоли и дископатия...сега на агрофитнес щял да оди.
Чшшш, алооу. Я съм си див селянин от северозАпада. ПиА, пУша и тиа три неща. На едната ръка иам мотика, на друата лопата, по рождение. Тва дископатиите ги морим с вадине на колци от лозето с два пръста и носене на теле, през рамо.
dimitar_vd62
02-05-2016, 21:41
Да е знам ва уе имахме идин доктор едно време кат та види че пристъпяш от крак на крак пред кабинета викаше ела ти дам един течен аналгин и кажи колко дена искаш и вадеше домашния аналгин от шкафчето.Туй най-често за първи май че да не ходим на манфестация и да носим плакати с любимия вожд.Много грозен беше и той и Цолата Драгойчева.
Да е знам ва уе имахме идин доктор едно време кат та види че пристъпяш от крак на крак пред кабинета викаше ела ти дам един течен аналгин и кажи колко дена искаш и вадеше домашния аналгин от шкафчето.Туй най-често за първи май че да не ходим на манфестация и да носим плакати с любимия вожд.Много грозен беше и той и Цолата Драгойчева.
Тва не е аналгетик, ми анестетик бе алоу. Без анестезия, къ са носат таквиз раути. И Тато бе по-убав от Цола, ма а ни земиш си помислиш нящо.....:lol_sign:
ecotronic
01-05-2017, 10:16
Честит празник!
Живейте достойно, бъдете живи и здрави.
Ооооо брои ли се днрс за празник ако го работя? Чуститоооо
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
ivan dimitrov
01-05-2017, 16:30
Ооооо брои ли се днрс за празник ако го работя? Чуститоооо
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Е, какъв по подходящ начин има, да празнуваш празник на трудът?