PDA

View Full Version : Грешка P0235 при 3.0 V6

Bobiuzunov
04-05-2015, 21:06
Днес колата ми изгасна няколко пъти и сега я закачих на FES,единствената грешка е тази P0235 как да я тълкувам?В Аутодатата пише за някакво налягане в колектора и за MAP-сензор?Така просто ми е любопитно да я разтълкувам,иначе сега не гасне,но ще видим какво ще излезне и там.

Bobiuzunov
31-05-2015, 19:18
Мисля че разгадах мистерията със записаните грешки.Записва винаги P0704,P1555 и P0235 каквото и да означава последната,та проблема е че колата както си караш и става мудна,светка чека и педала на газта става не чувствителен,това ясно,гася колата,паля отново и си върви перфектно до следващият такъв случей.Аз винаги съм си мислил че е потенциометъра на педала на газта,но явно проблема е в машинката на педала на съединителя или по малко вероятно в стоп машинката,защото стоповете си бачкат.Нямам идея но винаги ги записва и трите и не е смо при мен като се разрових из нета така е и при Фиати и при много други Алфи.Мисля да сменя машинката на педала на съединителя и ще видим как е тогава.

Boby
31-05-2015, 21:40
Грешките хубаво, ама не виждам логика да ти изчезне педала за газ заради неработеща стоп машинка. Темпомата пуснат ли е и прави ли ти проблеми?

Bobiuzunov
31-05-2015, 22:13
Той педала не изчезва напълно,но става супер "гумен",темпомата ми работи без проблем,знам ли дали има общо,но предполагам че има,както си карам и колата забива,светка дюзата и педала става кофти.

---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 21:57 ----------

Знам че JTD-та умират ако стоп машинката или тази на съединителя е дала фира.Ако е педала на газта нали трябва да го запише като грешка,коя беше там не помня.Иначе чистя грешките,паля колата,после пак я закачам и грешките ги има пак записани.Иначе сега се сещам че темпомата ми го правиха минала година,че аз така я купих с неработещ,но от тогава не съм имал проблеми,това почна отскоро и много зачести напоследък.

156
01-06-2015, 15:52
Извинявам се за оффа, но каква е тази стоп мапинка? За пръв път чувам за такова нещо.

Bobiuzunov
01-06-2015, 16:24
Има,има погледни на педала на съединителя и ще видиш.Функцията и е май нещо за оборотите ЕКУ-то да знае кога педала на съединителя е натиснат,имаше и онтошение пак с падането на оборотите при пуснат компресор на климатроника.

Boby
01-06-2015, 18:04
А при какви условия светва чека? Т.е. какво правиш за да светне?

Bobiuzunov
01-06-2015, 18:28
Няма особена закономерност,карам си и изведнъж педала на газта става кофти,а и в същия момент светва чека.Аз педала на газта го сменях,но тогава симптомите бяха други и грешката беше,грешна позиция сензор на педала на газта или нещо от сорта.

Boby
01-06-2015, 19:15
Интересно как работи темпомата като дава грешки и за педала на съединителя и за спирачките:hmm: Провери кабелите и маркуча до мап сензора. Ако всичко е наред значи зензора е за смяна.

Bobiuzunov
01-06-2015, 19:44
Къде се намира това чудо?

---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:40 ----------

Интересно е че както съм писал в началото на темата има някаква странна за този мотор грешка,която означава че нешо си налягането в смукателния колектор не е както трябва да е,също така колата тогава изгана няколко пъти.
Той ако е за смяна ОК,но тези грешки на машинките на съединителя и спирачката имат ли връзка с него?

Boby
02-06-2015, 00:00
Нямам представа къде се намира. Или е на челната стена на купето или на смукателния колектор или въобще няма мап. Нямам достъп до елърн в момента за да видя. Ако някой знае нека каже.

Bobiuzunov
02-06-2015, 08:06
Ще разгледам днес и ще видя дали ще го намеря,ако погледнеш в Е-лърна когато имаш възможност ще съм ти задължен. :-)

ecotronic
02-06-2015, 11:15
Никъде не намирам нищо за мап сензор при този мотор.

Bobiuzunov
02-06-2015, 12:54
Значи е от машинката на съединителя.Както и по нагоре казах и на много други колеги винаги при проблем с тази машинка записва същите три грешки.При мен стоп машинката работи,така че предполагам проблема идва от другата,тези дни ще я сменя и ще видим.
Любо мерси на инфото. :-)

ecotronic
02-06-2015, 13:02
Значи е от машинката на съединителя.Както и по нагоре казах и на много други колеги винаги при проблем с тази машинка записва същите три грешки.При мен стоп машинката работи,така че предполагам проблема идва от другата,тези дни ще я сменя и ще видим.
Любо мерси на инфото. :-)

Преди да я сменяш провери дали не е въпрос на реглаж.

Bobiuzunov
02-06-2015, 17:30
То на това какво му се регулира,за стоп машинката знам че се прибира до край докато щтракне,но на тази какво има за реглаж си нямам и идея.

ecotronic
02-06-2015, 17:49
Имам смътни спомени за огъване на някаква ламарина на която е монтиран.

Нямаш ли MES ? Там в менюто параметри гледай статуса на clutch pedal, дали се променя коректно, когато натискаш педала.

Bobiuzunov
02-06-2015, 18:02
Не съм се сетил да гледам в данните на MES за това. :-)

Boby
05-06-2015, 19:05
Адаш, разгада ли мистерията?

Bobiuzunov
05-06-2015, 20:03
Утре или в неделя ще сменя машинката и с МЕС ще видя какво става,даже както ме посъветва Любо ще видя на момента какво показва когато натискам педала.Интересно е че тази седмица съм и навъртял близо 1000км. и няма и помен от проблема и забиването,което ме навежда на мисълта че тези коли наистина имат души(или вадят души). :-)
Ще пиша на всяка цена за развитието на казуса.

Boby
06-06-2015, 14:50
Мен ме съмнява да е от това, ама да видим.:hmm: Нали имаш две. Размени им машинките да видиш дали ще се появи грешката на другата

Bobiuzunov
06-06-2015, 16:07
И мен ме съмнява,ама друго на ФЕС не излиза,машинката съм я взел вече и ще видим.
П.С никога не съм чистил дросела,но дали има вариант да е там проблема?

Bobiuzunov
14-06-2015, 11:30
Днес я закачих на МЕС и се оказа че педала на съединителя е все натиснтат(интересно как работи темпомата) според програмата,смених машинката и сега няма грешка и дава коретно кога е натиснат и кога е свободен педала на съединителя.Дали има връзка с това че тези дни на няколко пъти колата изгасна,после пали и няма проблем.При този мотор оборотите на празен ход от дросела ли се регулират,никога не съм го чистил и се чудя дали не е от него,да взема да го сваля и изчистя и да му направя една адаптация освен?

емо1975
14-06-2015, 21:21
Колега, понеже виждам от подписа ти, че имаш две 166-ци, коя върви повече - дизеляка или големият бензинов мотор? И коя ти е до момента по-безпроблемна?

Bobiuzunov
14-06-2015, 22:17
И двете вървят и то доволно,но 3.0 V6 върви повече и разгръщането на мощноста е по равномерно,докато при дизела се стоварва свирепо и към 4000 оборота филма свършва.Коя е по безпроблемна ли,ами и двете не са ме разочаровали досега,а аз не е като да не ги карам. :-)

емо1975
19-06-2015, 21:23
От цялата гама на 166-цата ме впечатлява единствено 3.0 двигателят. Доказан бензинов звяр. И ако си купувам такъв тип кола, ще е заради този двигател. :whip: 2.0 турбото също ще е резачка, но вече съм карал подобен и ми се ще нещо по-различно.