View Full Version : турбина за 146-ца
jasonvorxis
08-05-2015, 12:08
Здравеите колеги от краи време мисля да сложа една, 1.4 16в тс 103 коня е моторчето,ако някои е слагал може ли да препоръча и от каде да взема направо ? и има ли осъзаема разлика ?
mimouzunov
08-05-2015, 14:22
Здравеите колеги от краи време мисля да сложа една, 1.4 16в тс 103 коня е моторчето,ако някои е слагал може ли да препоръча и от каде да взема направо ? и има ли осъзаема разлика ?
Мотора ще го разреждаш ли :grin:
http://www.aliexpress.com/item/Turbo-kits-electric-turbochargers-kit-motorcycle-cheap-enhance-power-reduce-fuel-exhaust-motorcycle-electrical-turbo-charger/1265928587.html
ей това вземаш и излиташ
jasonvorxis
08-05-2015, 17:32
Мотора ще го разреждаш ли :grin:
какво имаш в предвид колега :П новобранка съм и някои термини ми бягат : )))
mimouzunov
08-05-2015, 18:01
какво имаш в предвид колега :П новобранка съм и някои термини ми бягат : )))
Нали не си си помислил че еи така ще монтираш някак турбината и си готов!? Трябва да помислиш и как ще снабдяваш с повечко бензин когато трябва двигателя, трябва да помислиш и как да захраниш турбината с масло, трябва да помислиш дали ще издържи двигателя (а тои няма) без да го разредиш малко... Разни такива неща...
@Мимо недей охлажда ентусиазмът :)
@jasonvorxis отивай в някой серзив и им казвай да ти сложат турбина нараво.
jasonvorxis
09-05-2015, 01:22
@Мимо недей охлажда ентусиазмът :)
@jasonvorxis отивай в някой серзив и им казвай да ти сложат турбина нараво.
благодаря ти мони за малко щях да се откажа питал съм за кулер и турбина но да се разреди двигателя какво ще рече мисля че пияовете от сервиза би трябвало да знаят ?
Слагай смело той се е саморазредил с километрите... и не се ограничавай с една !!!!
2 турбини си е най гот!! От опит ти го казвам.
jasonvorxis
09-05-2015, 07:02
Слагай смело той се е саморазредил с километрите... и не се ограничавай с една !!!!
2 турбини си е най гот!! От опит ти го казвам.
ти ме разби има ли каде да ги побере туи нещоо
DerMeister
09-05-2015, 11:12
Защо се ебавате с човека, никой не се е родил научен...
Турбинирането на мотор е нещо доста сложно, вземи изчети де що има форуми и статии, за да си наясно, иначе наистина въпросът звучи малко като "Искам да летя, какви крила да си залепя за гърба..."
стига сте се ебавали ве като голфаджиите станахте сиирджий .Братле идеята ти е хубава но не толкова проста колкото си мислиш. задели едни 2000лв. и си ти даже може да не ти стигнат до никъде. препоръчвам ти да си намериш 2.0 турбо от ланча дедра или фиат купе и да го присадиш това ти е най-евтиния и добър вариант. На кратко казано твоята идея я остави настрани и не се занимавай с глупости тези свинспаркове се насират атмосверно а с турбина ще повръщат яко :stretcher:
И все пак успех с каквото и да се захванеш!!!;-)
jasonvorxis
09-05-2015, 13:58
стига сте се ебавали ве като голфаджиите станахте сиирджий .Братле идеята ти е хубава но не толкова проста колкото си мислиш. задели едни 2000лв. и си ти даже може да не ти стигнат до никъде. препоръчвам ти да си намериш 2.0 турбо от ланча дедра или фиат купе и да го присадиш това ти е най-евтиния и добър вариант. На кратко казано твоята идея я остави настрани и не се занимавай с глупости тези свинспаркове се насират атмосверно а с турбина ще повръщат яко :stretcher:
И все пак успех с каквото и да се захванеш!!!;-)
благодаря за инфото даде ми нова насока сега.
mimouzunov
09-05-2015, 23:08
благодаря за инфото даде ми нова насока сега.
Преди време и аз се бях решил да слагам духало... И на мен ми обясняваха колко е сложно и тн...
По-нагоре съм написал неща за които трябва да се помисли от сега, неискам да спъвам никои а да вкарам малко пояснение...
След като мина всичко обаче съм много доволен от резултата! Като "доиде" налягането ми пребуксува уш здравия съединител...
Нали не си си помислил че еи така ще монтираш някак турбината и си готов!? Трябва да помислиш и как ще снабдяваш с повечко бензин когато трябва двигателя, трябва да помислиш и как да захраниш турбината с масло, трябва да помислиш дали ще издържи двигателя (а тои няма) без да го разредиш малко... Разни такива неща...
Колега,твоята на колко е разредена?
mimouzunov
11-05-2015, 11:39
Колега,твоята на колко е разредена?
След доста сметки е изчислена на около 8:1 но предполагам има отклонение защото няма как да знам с абсолютна точност колко са се свили при стягането гарнитурите на "сандвича"
Из интернет има ли качени клипове? Колко коня е с охлювчето? : )