Log in

View Full Version : Мнения за Алфа 155 Q4

aqva
11-05-2015, 10:37
Здравейте колеги, събирам мнения и отзиви за конкретната модификация на Алфа. За съжаление до момента нямам опит с тези красавици.
Благодаря предварително на всички. Поздрави

mimouzunov
11-05-2015, 11:44
Здравейте колеги, събирам мнения и отзиви за конкретната модификация на Алфа. За съжаление до момента нямам опит с тези красавици.
Благодаря предварително на всички. Поздрави

Какво по-точно искате да знаете за модела!?

aqva
11-05-2015, 13:29
Ами в интерес на истината всяка информация ще ми е полезна. За мен иконата е Делта Интеграле, но за съжаление по финансови причини недостижима. От друга страна въпросната Алфа до голяма степен ( без визията разбира се ) е Интеграле :).

DerMeister
11-05-2015, 14:12
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=89641

Можеш да научиш от опит, ако я вземеш. :-)

aqva
11-05-2015, 15:56
Благодаря колега но имам повечко жизнен опит от теб и знам че това е трудния начин :).

digitalundgrd
11-05-2015, 20:19
хаха много си прав!

Иначе 155 Q4 си е горе долу 1:1 хардуерно с интегралето, само корубата е различна :)

aqva
11-05-2015, 21:50
Няма ли колеги с "челен опит" :)

Sunny
11-05-2015, 22:47
Няма ли колеги с "челен опит" :)

Има .
Но те са друга лига и не пишат отдавна .

PE4E
12-05-2015, 00:11
лигата на необикновенните:roll2:

toki4a
12-05-2015, 00:12
наздраве;-)
по темата колега вземи си някоя читава 55 ца и си я карай пич;)

aqva
12-05-2015, 15:21
Странна работа, много ниска активност, мислех си че все ще има някой колега с такава кола да каже две думи.

italfen
13-05-2015, 11:23
Странна работа, много ниска активност, мислех си че все ще има някой колега с такава кола да каже две думи.

Колега, хората решили да купуват такъв тип автомобил не събират отзиви във форума. Щом си запознат с историята на модела и произхода му какво очакваш да чуеш какви две думи? Виж как си формулирал темата?! Какво те интересува от притежатели на модела? Колко гори ли? Колко ще му струва обслужването ли? Дали има скъпи части и кое се чупи ли? Човек който е решил да купува интеграле или кучка (в случая) едва ли ще го притесняват детските болести на модела или поддръжката... :gruebel:

aqva
13-05-2015, 14:08
Некомпетентно изказване но все пак благодаря за вниманието и отделеното време :).

italfen
13-05-2015, 14:41
Има и по-компетентни начини да се пробваш да продадеш твоята ;)

aqva
13-05-2015, 14:47
Събирам мнения и впечатления защото НИКОГА не съм имал Алфа, камо ли топ версията на 155. Имал съм доста други италянки но Алфа НЕ. Не се опитвам да продам нищо а напротив, да се сдобия и много разчитах за това на Вас колеги.
Много ми е мъчно че провокирах у Вас колега такава реакция. Поздрави на всички.

nicola 59
13-05-2015, 23:22
Интересно ми е дали Италфен удари бинго понеже и аз си помислин същото
По темата ако колега работиш за заплата и мислиш да ти е семейния автомобил не става скъпа подръжка нема части живо чудо
Ако е за спортни цели там вече зависи от кисията не от колата имаш ли пари стават всички

bash_bassu
12-06-2016, 00:14
Здравейте,

Аз се возих няколко дена на такава кола, 155 Q4.
Неописуемо поведение на пътя, като цяло не съм бил досега голям фен на коли и други неща, и донякъде може и да не съм критерий.
Но е лудница и според мен няма причина всички коли да не са 4x4.

Поздрави

bobi1997
12-06-2016, 07:43
лудница е заради охлювчето (турбото) , не заради 4х4 :devil:

bash_bassu
12-06-2016, 16:05
Еми не, комплексно е... в завоите знаеш къде си във всеки един момент, на дъжд пък е по-стабилна от на сух асфалт:)
И един човек ми каза преди няколко дена че с тази кола със 130 влизаш в 90 градуса завой и с толкова излизаш:).

Аз ги не мога тези неща, но тръпката не е в турбото само:) С друга кола на завоите имам мускулна треска при паласките, тук няма напрежение и просто караш като че си е права шуска.

Весело!

pyle
13-06-2016, 10:19
Сега знаеш, защо тази кола и другите на тази платформа струват 5 цифри в евро..

RASTIL
14-06-2016, 00:10
Да бе, да....:bg:

Alex_26
18-06-2016, 17:15
с тази кола със 130 влизаш в 90 градуса завой и с толкова излизаш - не е баш така.
Колата е жестока, но за онова си време. Питах Антонио (Вантотрейд) навремето как можа да я удари, а той ми отговори - много върви! Светна зелено, аз тръгнах, а тя направо подскочи и ударих оня, дето напускаше кръстовището.
За съжаление няма вече читав и неудрян екземпляр от нея в Бг. Аз преди години търсих, но попаднах само на два таралясника. Тая на Антонио (Вантотрейд) я купиха двама и веднага я смазаха. А беше красавица

bash_bassu
22-06-2016, 13:32
Използвам момента, в сегашното ни време!, да благодаря на "Лисан Сервиз" за свършената работа за осъществяването на тази мечта.

Идеята беше да посетя The Floating piers - Проект на Кристо и Жан-Клод, с автомобил и възникна в периода Април - Май 2015 г., след като гледах и филм на Кристо за организацията.

Автомобилът беше закупен в края на месец Ноември 2015 г. като отговарящ на заданието италианско 4x4 и вдъхновен от кафето и сладоледа в dolce живота:-).

Наличните опции, с оглед и на моите виждания за големина на купе, задвижване и тн. , бяха сведени до Brera, 159, Lancia Delta Integrale, 156 Crosswagon.

Гамата 164/166 отпаднаха като прекалено големи за моите стандарти за паркиране:-)) По-старите модели не бяха разумен подход с оглед на части и поддръжа, пак говоря само от моя гледна точка.

Първите 2 автомобила, според мен един и същ:-)..., не продължиха напред поради прекалено високо лично тегло на купета:-)), т.е. ако закъсам някъде не мога да се избутам, и на практика двигател на опел (GM). Към този момент имам Опел Астра с избушен двигател и това ми беше и конкретна бариера.

С Delta Integrale 4x4 нещата изглеждаха по-сложни, на финансова практика можех да взема кола от 1988-1989 г или по-нова, но в дълбоконеясно състояние. Също така, колкото и тъпо да звучи, нейният багажник е малък, а аз не съм подреден и обичам да тъпча чанти:-).

На финалната права останаха настоящата 155 Q4 и 156 Crosswagon, като наличието на дизелов двигател при вагонабеше известен и сериозен минус, пак казвам за мен.

Независимо, че от гледна точка на практичност, ефективност и т.н. Crosswagon беше месеци наред мечта и водещ, сърцето избра 155 Q4!

Въпреки всички дефекти като незатварящи се врати, влизаща вода през прозорци, крив капак, смазани прагове, звуци и скърцане, гуми и пластмаси парти, и всичко останало присъщо на ~ 25 годишен италиански автомобил.

Колата беше закупена една хубава събота и във вторник надлежно и смачках целия двигател, по една или друга причина. Лагерите бяха на чипс...

Възстановяването отне 5 месеца и в момента разполагам с феноменален и нов двигател.

За 6 дни колата навъртя над 4000 км, като от тях тестдрайв София - Букурещ - София, останалото разстояние беше София - Sulzano/Monte Isola - София.

Не искам да казвам, че този автомобил е "най-" или да го превъзнасям, само аз знам как се кара и доколко можем да разчитаме един на друг:-).

При скорост над 200 км/ч. е с около 5% по-бавен на 5-та скорост спрямо Порше Панамера, на 4-та не искам да коментирам за да не бъде празнословно фукане. Само ще кажа че в това си каране (до 220 км/ч. и без излишно вдигане на обороти) при външна температура над 36-38 и тн. градуса автомобилът беше без работещо охлаждане и продължи да функционира с нормални параметри.

Мога и да потвърдя че тази кола може да се пързаля в завоите и от аматьори като мен (на двулентов еднопосочен горски път във Фрушка гора, Войводина). От моя страна движението беше въртене на волана подобно на качване на чувал със зърно на рамо;-)), работническо-селски подход:-).

Поклон :bowdown: пред Кристо и Жан-Клод за проекта "The Floating piers" и голямо БЛАГОДАРЯ! на екипа на "Лисан Сервиз" за това, че откриха смисъл и изпълниха по този начин тази мечта, прищявка или лудост, според коментари от различни гледни точки и житейски уклони...

Сегашното ни време е страхотно и само от всеки един от нас зависи как ще го изживее...

Дано този пост да накара още някой да посети плаващите кейове. Във всички каталози Кристо е описал себе си като Българин и според мен му дължим чистата подкрепа и ние.

С поздрави и по-малко предразсъдъци,
Никола
155 Q4 - "Алфиния"

Alex_26
22-06-2016, 14:01
Кристо - добре. Радвам се, че си осъществил една твоя мечта. Блазе ти.
Колкото до Лисан - можеш да му благодариш в неговата тема за сервиз, че там и не само нещо много станаха отрицателните мнения за него. А и той старите коли ги понаучи, стига да иска и ако слага хубави части