View Full Version : 166 2.4 jtd проблем с турбото? Help!
thebastard
12-05-2015, 14:20
Здравейте колеги.От 2 месеца съм собственик на alfa romeo 166 2.4jtd и до онзи ден всичко си беше ок с колата.Както си карах по магистралата и турбото изведнъж изсвистя и изчезна, след което колата загуби тотално мощност и започна да пуши бял пушек.
Най-вероятно е скъсала остта и е прогорила масло. Не я карай и сваляй турбината.
thebastard
12-05-2015, 15:59
Не съм я палил от тогава.Въпроса ми е какво да правя, за рециклиране ли да я нося или нова да търся?Бих бил много благодарен за няколко съвета.
Докато не свалиш турбината и не и се види състоянието не може да се каже става или не за рециклиране.
thebastard
25-05-2015, 17:29
Оказа се че е заминала напълно.От сервиза ми сложиха турбина без променлива геометрия.
Bobiuzunov
25-05-2015, 17:47
Защо са ти сложили такава без променлива геометрия,не случайно производителя е монтирал такава.
Оказа се че е заминала напълно.От сервиза ми сложиха турбина без променлива геометрия.
:big_whoops:
Някой ще даде ли инфо за соленоида на турбината на 150 коня мотор Когато направи вакуум турбината надува или ненадува Почистих геометрията на моята и си сложих генерация 63 Палих я доста пъти и на място всичко беше ОК Но направих тестова отсечка и след два три напъна турбото спря да духа Извадих вакума и виждам че дали с малко дали с повече газ има един и същ слаб вакум в шлауха И с изваден шлаух турбото не надува Ако някой пише как действа соленоида ще знам къде да търся проблема
Така Радостна вест Турбото механично е здраво Липсва му управление вакум за да надува Сега издирвам вакума Преди соленоида има някакъв вакум а след него почти никакъв Този мотор може ли да влиза в авариен режим и ако да как се излиза Според мен проблема е софтуер ел или нещо от сорта
Сам си пиша но нищо Може на някого да е полезно Соленоида беше проблем Изтърваше вакуум и беше в режим постоянно разтоварване Бях го прежалил и взех че го отворих Разгледах му устройството почистих го и го затворих Мисля че реших проблема Утре ако времето даде ръка ще видя резултата
viktorsterev
26-03-2016, 20:37
А лесно ли се разглобява,че нещо ме е осенила идеята да направя пеофилактика на моя
А лесно ли се разглобява,че нещо ме е осенила идеята да направя пеофилактика на моя
От изчетеното дискусиите с приятели и сглобката на клапана то тойне се разглобява Повтарям че го бях прежалил и реших дори счупвайки го да видя какво става вътре Ако не прави проблем не препоръчвам отваряне А отварянето е скъсването на пресованата метална скоба При затварянето пак я ползвах като върху нея стегнах обикновена скоба