PDA

View Full Version : Странен проблем с индикация за изгоряла крушка.



Seicento Sporting Abarth
20-05-2015, 08:32
Здравейте колеги, вчера ми се появи много странен проблем с индикатора за изгоряла крушка.
Светва само при натискане на спирачка и то при изключени фарове и габарити? Когато пусна спирачката индикацията си гасне.
Ще дам един жокер дано е от полза - преди време сменях уредите от бели към черни и при смяната забелязах нещо странно- осветлението на старите бели уреди светваше чак при включен габарит а на черните светва само докато подам контакт.
Белите уреди са малко по различни като индикаторни знаци вътре иначе буксите са еднакви отзад.

И така, най-интересното е че всички крушки си работят ?!?

angelovi69
20-05-2015, 09:45
Имаш изгоряла крушка на стоп-светлината. Сложи един на шофьорското място да натиска спирачката на запален двигател или на контакт, ти отзад гледай вляво или вдясно е изгорялата крушка, за да не стане така, че единия стоп да го отваряш нахалост. Демек, да разглобиш стопа с наистина изгорялата крушка.

zombiran
20-05-2015, 10:08
Не знам за каква кола е, но най-вероятно крушката ти е с двойна светлина. Една за габарита ( свети без да натискаш спирачката и няма проблем ) другата е при натискане на спирачката ( в случая е изгоряла и за това само при натискане ти светва индикацията.)

Seicento Sporting Abarth
20-05-2015, 10:49
Абсолютно вярно, благодаря колега. Благодаря също така и на Пининфарина за бързия отговор, колата е 156 седан и проблема вече е отстранен. Благодарско на всички!