View Full Version : Въпрос относно пластмасова кора...
Здравейте, колеги алфисти искам да попитам за кората, която е на снимката, дали може да се откачи лесно и има ли еърбек зад нея защото от горе пише SRS AIRBAG и при евентуалното и махане мога ли да го засегна и да стане някоя беля??? нооо също така искам и да попитам за копчетата от следващата снимка, лесно ли се разглобяват и главния въпрос дали ще заработят после ако ги разглобя. питам защото искам да направя някой промени вътре или общо взето ЧОВЕК БЕЗ РАБОТА....
dimitar_vd62
20-05-2015, 19:21
Карата е на щипки Дана не те заблуждавам но под нея май няма нищо, надписа за еърбъга се отнася зазавесата надстраничния прозорец.Ма тука някой по в час да ти каже, обаче едва ли ще прецакаш нещо освен щипките.За врътките се маха цялата конзола.Тези гумените врътки се издърпват.Остават средната част със означенията и малките бутончета отдолу.После махаш централната конзола, трябва да махнеш и касетофона, там има болчета също.Като го махнеш централната конзола остава един блок с трите врътки който излиза с чекнене.Като успееш да го извадиш на задната му страна има две болтчета за еврейска звезда.Махаш ги и излиза задния капак.Вътре има две платки една върху друга свързани със лентов кабел.Горната се държи на 10-на болтчета.Като ги развиеш се отмята настрани като на панта заради лентовия кабел.Долната не се сещам сега каксе държи ама или на щипки или пак на болтчета.Като я махаш внимавай да не изсипеш гилзите на врътките.Сега врътките са от тре части - гумения маншон който махаш за да свалиш централната конзола, той върти тези гилзи за които ти говоря а те са свободно надянати на централния цилиндър, този със символите и малкото копченце отдолу.Този цилиндър се държи на закопчалки на платката и малките бутончета са с него.Гилзите за които ти споменавам да не изсипеш в долния си край са със прорези с различна форма.Достатъчно е да запомниш коя гилза на коя врътка е щото прорезите са различни но два от тях са сходни - на средната и дясната врътка.Ролята на тези прорези е да прекъсват светлинен поток между оптронна двойк.Врътките не командват микраключета или плъзгачи с писти а има оптронни двойки които са запоени за платката и няма как да ги пръснеш.Бутона за аварийните е отделно и ако не се лъжа се държи на централната конзола.Прайш каквото прайш и всичко събираш по обратния ред.Ако ще сменяш крушки тури си диоди, не е необходимо да разглабяш всичко, само задния капак да модула ти стига.Не знам какво искаш да променяш вътре, то и не виждам какво можеш да пипнеш де.Сподели ако не е тайна. Е виж тука из тези теми - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=89273 , http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=85836
главно искам да ги сваля изброените по горе "айгъти" заедно с дръжките и модулите за ел. стъклата, около километража сивата пластмаса..... всичко заминава на бояджия, като всичко сиво ще стане по-тъмно сиво металик(перла). следва слагане на плазмен километраж с черна основа и червена подсветка, една голяма играчка след това е да се направят шевовете с червен копринен конен(но това е под въпрос защото не знам как ще изглежда)..... другото ще се мисли с течение на времето.... одеве направих една беля. исках да откача дръжките на вратите и при започването модула с копчетата за ел.стъклата и огледалата запъна.... и аз го напънах още по злобно иииииииииии се разхвърчаха разни пластмаси и тем подобни.... както и да е оправих го като сега огледалата не се завъртат на страни а само нагоре и надолу... както и да е обаче като развъртях болтовете на дръжките от горната стана не излиза все едно има нещо което прави контра от вътрешната страна на кората... някакви идей???
zombiran
20-05-2015, 22:01
Така.. Зад тази кора за airbaga има нещо като траба за страничната завеса. По спомен имаше нещо, което пречеше да се свали, може и да не е важно, но аз не посмях да го махна. Най-добре махни акумулатора преди да почнеш да пипаш нещо по колата, изчакай няколко минути и тогава работи. Конзолата в средата се вади , после се разглобява. Внимавай с тези остарели пластмаси, че много лесно се чупят. Отностно ел. управлението, издава ли звук като натискаш за ляво и дясно? Много вероятно е да са ти паднали едни пластмасови крачета, където придават натиска от бутона към платката.
П.С. Ако си изгубил крачетата за управлението може да ги заместиш с гвоздеи. Перфектно ги заместват, но.... Имай на предвид, че ако я пръснеш още веднъж така при ваденето може да влезе някъде по платката и да я окъси. Казвам ти го от личен опит. Не бях ги слагал аз, но го разбрах в последствие като я пръснах като тебе.
dimitar_vd62
20-05-2015, 22:01
Значи, наскоро вадих един модул за ел стъклата и огледалата.Ако си разхвърчал всичко и нещо ти се губи това е защото си изгубил едни щифтчета под копчетата.Не си прецакал модула понеже микроключетата са запоени за платката и под бутончетата има едни щифтчета нещо като главичка на топлийка с няколко мм телче.От бяла пластмаса са, търси в колата ила там дет си го пръснал, иначе не знам откъде ще ги намериш или ще трява да импровизираш нещо.Относно червения шев има някъде тема за това ама идея нямам къде е и как се казва а може и да е станало въпрос в тема с друга насока.Врътките на климатика хващаш гумата дето я въртиш и дърпаш, не пробвай с отверска че ще нараниш пластмасата със символите.Тя пък не е пластмаса а е нещо като фолио опънато върху врътките със символите и ако се зачекне влиза въздух отдолу под нея и става на плюски и няма оправия.Кората излиза като долния край го дръпнеш към тебе и натиснеш нагоре.Дърпаш долния край за да освободят щипките дето не ги виждаш и са в горния край на кората под стъклото, буташ нагоре защото там дето е стъклото има профил който влиза в ламарината на вратата.
dimitar_vd62
20-05-2015, 22:47
А да, туй с еърбъга верно трябваше са откача акумолатора че нещо ставаше.
Дръжките имат една метална пластина за контра. Най-добре свали кората на вратата или ако имаш подходящ инструмент можеш да опиташ да срежеш пластината през пространството, което се открива като свалиш колонката на вратата. Имай в предвид, че ако подходиш по втория метод и я изпуснеш, най-вероятно пак ще трябва да свалиш кората, за да я извадиш и да не ти дрънка във вратата.
А за "крачетата" на копчетата на прозорците, на мен лично ми приличат на парченца от дръжката на близалка, само дето не са кухи. Модула с управлението на огледалата така и не го разглобих, но ако са по същия начин - ето ти идея за заместването им ;)
Колеги оправих модула за стъклата с пирони......... много цоване и рязане с клещи, но стана като не ми стигнаха и пак трябва да си играм но някой друг път. днес затъмних стоповете, светлоотразителите и страничните мигачи. свалих пластмасите около предния прозорец и реших да ги мия и да ги подготвям за боядисване.... но ако после не ми хареза резултата?!№@?! затова използвах доброто старо карбоново фолио. резултата се вижда на снимките(не е кой знае какво и може и да го махна)...