PDA

View Full Version : Какво да го правя това масло Shell 5W-30 Helix Ultra.

old alfist
04-06-2015, 00:22
Тази вечер се оказа се, че печеля една такава туба 4л по жребий, от един конкурс, както и шапка на Ферари и хич не ми се иска да го слагам в двигателя, а точно сега ми идва времето да сменям масло.

При положение, че си карам само със SELENIA 20K ALFA ROMEO 10W40 ми се струва тъпо да слагам тази синтетика на двигателя, работеща в този малък температурен диапазон

Ако някой го иска, мисля да му го подаря.

mordohy
04-06-2015, 00:27
Тази вечер се оказа се, че печеля една такава туба 4л по жребий, от един конкурс, както и шапка на Ферари и хич не ми се иска да го слагам в двигателя, а точно сега ми идва времето да сменям масло.

При положение, че си карам само със SELENIA 20K ALFA ROMEO 10W40 ми се струва тъпо да слагам тази синтетика на двигателя, работеща в този малък температурен диапазон

Ако някой го иска, мисля да му го подаря.
Пу за мене!
Ще го сложа на новия мотор на 33-ката

old alfist
04-06-2015, 00:41
Пу за мене!
Ще го сложа на новия мотор на 33-ката
Ще те имам предвид - ти си на pole position, но ако се появи някой дето наистина може да му свърши работа, ще се размисля.

VFTI
08-06-2015, 11:18
Не е справедливо да го подаряваш на един човек.

По скоро го продай и почерпи повече хора :):):) Или си вземи 10в40 и една кутия бонбони с ром :Д

old alfist
08-06-2015, 12:03
Не е справедливо да го подаряваш на един човек.

По скоро го продай и почерпи повече хора :):):) Или си вземи 10в40 и една кутия бонбони с ром :Д

Никой няма да иска да го купи или да ми го смени с друго, защото няма да е сигурен, че не е менте.

lordliness
08-06-2015, 17:41
купи си още една кола и го налей в нея :) , ферари, гледам, че ги карат с такова :)

old alfist
08-06-2015, 18:14
Като гледам, ще се принудя да си взема едно Ферари, за да не чудя какво да правя с маслото.

dimitar_vd62
08-06-2015, 22:08
Чудно, всички плюят селенията, пък никой не го иска тоя шел дори подарък.Тури и някой лев отгоре, може да има мераклии.

old alfist
08-06-2015, 23:46
Чудно, всички плюят селенията, пък никой не го иска тоя шел дори подарък.Тури и някой лев отгоре, може да има мераклии.
Аз Селенията посочена в първият ми пост не я плюя, дори им написах при връщане на мейла, в който ми искаха място на доставка, че ако може да ми я подменят с нея, но отговор не получих - в интерес на истината е обявено, че наградата ще я получа до края на месеца франко посочения адрес, тъй, че тепърва ще следим събитията.

dimitar_vd62
09-06-2015, 10:45
Нямах тебе пред вид, пък и нали казваш че си караш колата само със селения.По принцип бол теми колко са велики шел мел ултра гига и тем подобни, пък никой не се натиска за подарък.

VFTI
09-06-2015, 11:38
Аз бих му предложил бартер ама вискозитета 5в30 е малко специфичен и не мога да го сложа на някоя от моите коли. А иначе малко собственици на коли, които карат с 5в30 биха рискували да си вземат някакъв шел подарък...

Самото масло се предлага на цени от по 20лв. за литър в нета, та все си мисля че ако го пусне да се продава за 40лв. ще му ги вземе. После за 40лв. аз мога да му предложа 10в40 Ени 4литра, специална цена или дори 5литра от един не много популярен бранд но с адекватно качество... Така в крайна сметка ще си е спечелил масло за смяна... Или като иска да си вземе каквото иска :)

кученцетоОгиитаткоДоги
09-06-2015, 16:42
Шела е супер качество тука караме само с такова.Иначе за тая боза селенията,няма да дам толкова пари за нея ако ще и турско да стане.Туинс Парка го карах само със шел 10/40 майка,ама си го зимах от Мюнхен;) Като го подкарам със стъпка не си ще цилиндрите:):) Истината е че малко са те прекарали с тая награда;)Добре че не са ти дали 0/30:):)Че тогава и за подарък нямаше да става.Кой ти кара в бг със 5/30......При нас дебелите масла са на почит:)Аз имах ауди а3 1.9 tdi 99г. ,двигателя беше много запазен и си го карах само с 5/40 и мъркаше като бензинов:):)

bager
09-06-2015, 16:59
Аз вече съм с 5w30, но ще сменям есента маслото. Предстои ми четене по въпроса кое е читаво и т.н.
Нямам представа това масло на Шел читаво ли е, пък и с тия 4 литра съм до никъде...

Пускай го в продавалника...

Бобби
10-06-2015, 00:38
Аз като дърт пръч винаги залагам на старите изпитани марки....в това число и Shel, BP, Elf, Esso, Castrol.....ама ги няма вече хубавите масла.......миналата седмица се видях в чудо...за една и съща марка масло ми предлагат тубата от 5л. с разлика в цените от 30лв....ебати и дъмпига.....не е за вярване..:shutup:...а кажете ми кое е истинското....
п.п....фен съм на френските масла, защото едно време ги правеха с истински петролни продукти от Либия...ама Кадафи си замина, ако ме разбирате....

old alfist
10-06-2015, 22:49
Ще трябва да проверя характеристиките на маслото за косачката ми - хората си карат Ферарита-та с това масло, но ако става ще взема да го пробвам на Нusqvarna-та ми.

Бобби
10-06-2015, 22:54
Ще трябва да проверя характеристиките на маслото за косачката ми - хората си карат Ферарита-та с това масло, но ако става ще взема да го пробвам на Нusqvarna-та ми.
Изтрещяваш ....не се занимавай с глупости:)))

old alfist
12-06-2015, 00:02
Изтрещяваш ....не се занимавай с глупости:)))
Бобчо, така е но с този диапазон на външната температура от -5 до +30 градуса, в който вискозитета на маслото не се променя, само на косачката му пасва.

Skipper
12-06-2015, 00:21
Бобчо, така е но с този диапазон на външната температура от -5 до +30 градуса, в който вискозитета на маслото не се променя, само на косачката му пасва.
Гледам, че си от наше село (Плевен).Всеки Петък след 8 часа на ОМВ-то горе на Сторгозия се събират момчетата от BMW Club Bulgaria. Отиди там и ще се отървеш от него, защото дизелите на BMW се карат с такова масло - 5w30.

old alfist
12-06-2015, 00:30
Гледам, че си от наше село (Плевен).Всеки Петък след 8 часа на ОМВ-то горе на Сторгозия се събират момчетата от BMW Club Bulgaria. Отиди там и ще се отървеш от него, защото дизелите на BMW се карат с такова масло - 5w30.
Благодаря, ще се изтъпаня при пичовете от BMW с Голямата бензнова Алфа, да им го предложа.

Бобби
12-06-2015, 08:01
Олди, и при -5 градуса ли косиш :innocent:....не е случаен ония лаф:...."зимата балирам сняг за Африка"...
Отиди някой петък на ОМВ-то с парахода, извади косачката от багажника и направи едно кръгче с нея из тревните площи, за да им скриеш топката на ония с бемветата....та да видят как се дрифти... :)))

old alfist
18-06-2015, 23:09
Има малко развитие по темата.
Днес ми се обадиха, че няма никакъв проблем да ми доставят исканото от мен масло, но не е редно, защото конкурса и наградите са организирани от Shell и няма да е коректно към тях, ако ми доставят друго масло.
След запитване от тяхна страна и отговор от мен казаха, че няма никакъв проблем да ми доставят Shell 10W40 Helix Ultra, тъй, че ако стане ще го ползвам.