View Full Version : Смяна на задни амортесиори koni sport (упътване с снимки )
WhitePower
03-04-2007, 17:39
днеска бях при руди 96 и си поръчах жълти конита задни цена 178лв бройката
казаха 4 седмици ще видим като ги взема ще пиша още инфо
за предни не сам питал но нека да дойдат задните
WhitePower
24-04-2007, 15:17
днеска дойдоха :))
цена за предни 300 лева парчето
само за информация
http://web.hit.bg/orlin/DSC00378.JPG
Преди време си купих и аз едни задни,но не като Вас а по 41 лева защото единия от старите беше изтекал.Новите обаче по нищо не се различават от стаеите твърди ама теърди.И сега така лошо вози че ми идва да я хвърля в някое дере.Не съм се возил на друга ,може и там да е така.Поздрави
ше додеш ли на сбирката? да пипнем колко е твардо?
Да с удоволствие,само ми кажете кога и къде ?
WhitePower
26-04-2007, 11:24
а кога е сбирката??
И Хлеп
как се сменят га си е*а
от долу лесно ;)
ама от горе влизат в моста и го нема ни болт ни гаика
ако някои е сменял да сподели гледам Епера и пак нихферщеин
ALFA CORSE
26-04-2007, 11:41
а кога е сбирката??
И Хлеп
как се сменят га си е*а
от долу лесно ;)
ама от горе влизат в моста и го нема ни болт ни гаика
ако някои е сменял да сподели гледам Епера и пак нихферщеин
На подкалника има една тапичка, махни я и ще видиш.
Пишат че срещи се правят всяка втора и последна неделя от месеца от 14.00 пред Ал. Невски.А колегата за тапата е прав.
WhitePower
26-04-2007, 13:37
видях глава на болт и са кво
шубе ме е да го развия да не го изпусна между тенекетата (в купето )
Има такъв момент.Пробваи с някоя по дълбока влошка.
WhitePower
26-04-2007, 15:21
довечера ще пробвам
Колегата пробва и извода е: НЕ правете това сами в къщи :lol: Той ще разкаже :wink:
да тва е тънкия момент. то в менюала си пише да се пипа осторожно горния болт. мойте като ги сменях първия естествено падна в кухината но с магнит го измъкнах. ама пък иначе се сменят по-лесно от въздушния филтър например :lol:
WhitePower
27-04-2007, 10:25
знам че пише фнимаваххх много яко ама на даже го придържах с магнит докато го развивах
и сега немам болт
Хлеп отново
незнам как и изглежда и колко е дълък
голямата риба
27-04-2007, 11:43
инжинерите са помислили и за това
единстената хамалогия при 155-цата
е, че трябва да свалиш долната част на задната седалка
има едина гумена тапа която запушва отвор в рога
почти винаги камъка от гедорето пада до там
по някога се налага да се помогне и с пръст :D
WhitePower
27-04-2007, 11:57
УРАААААААА бацеее спаси ми поне 4 часа
имаш черпене ако стане от там
WhitePower
02-05-2007, 11:04
Долният винт е яасен но каде се намира горният?
ето и малко обяснения в снимки
тука се намира горният винт( под една гумена тапа ) много лесно се изпуска в кухината
http://web.hit.bg/orlin/DSC00385.JPG
но не се косете изважда се както ме открехнаха колегите от форума
ето тука има тапа която се маха и се вижда това което сте изпуснали
http://web.hit.bg/orlin/DSC00386.JPG
и това е
ШШшшш оууу смени си дисковете бе не те ли е срам кони с 12 годишни изтъркани дискове :lol: :lol: :lol: :lol:
WhitePower
03-05-2007, 16:20
едно по едно спокоино и сешоар ще сложим
1 - окачване
2 - спирачки
3 - ;))
2 - спирачки
3 - )
Е тва кога ще бре баце та тя колата докат се наканиш ше стане по дърта от слънцето :evil: :evil: :evil:
WhitePower
04-05-2007, 10:18
нема значение колко дърта ще е мене ново не ми се кара
старо ама бързо ;)
а кога всичко е въпрос на финанси
а и чакам мотора да роди за да го направя турбо с бутала биели и тнт
До колкото те познавам съм уверен в старанието и стремежа за родилни мъки, ама последните няколко години лошо се представяш. Мотора ли е корав?
vania-pa6ova
07-05-2007, 20:42
маха се задната седалка има едина свери4на гуми4ка като се махне и болта схте ти се усмиьне колега :D
ALFA CORSE
02-11-2007, 16:48
След месец и половина чакане ето ги и моите най-сетне :D
Доволен съм :lol:
Супер са! А да знае някой за 164супер може ли да намеря такива и колко струват!?
Минко ,
Бих искал да те замоля да не качвап подобни изображения в постовете си.
Противоречат малко на правилата.
Мерси
WhitePower
02-11-2007, 17:25
Добре дошъл в отбора ;))
таман днеска обурудвахме една 145 с 4 такива
ама и ние ги чакахме 2 месеца
понеже си кореспондирам с кони и са имали проблем в поточната линия и за това са забавили всички доставки към техните клиенти
ще правим клуб КОНИ СПОРТ :)))) като гледам
WhitePower
02-11-2007, 17:31
Супер са! А да знае някой за 164супер може ли да намеря такива и колко струват!?
напиши какъв ти е мотора щото има разлики в моделите на задните
иначе предните са едни и същи за всичките 164 като гледам
или наи добре се обади на Руди 96
А пружините сменяли ли сте? А всъщност колко струват само пружини?
И ако се поръчат сега дали ще трябва пак да се чака 1-2 месеца?Говоря за след нова година... За 155 моята :roll:
EDIT:
http://cgi.ebay.de/2-Gas-Stossdaempfer- ... dZViewItem (http://cgi.ebay.de/2-Gas-Stossdaempfer-hinten-HA-Fiat-Bravo-Brava-Alfa-155_W0QQitemZ330195561146QQihZ014QQcategoryZ57442Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)
Ей тия някой чувал ли ги е като марка дали са хубави...Имам възможност да си ги поръчам :roll:
Фирмата има 14 000 сделки..би трябвало да са качествени?!?!
ЗА задни става въпрос.. :roll:
Пружини,ако някой желае мога да му предложа нови APEX-холандски,точно за 155 на половин цена от 180 лв. Поръчах ги,чаках ги 40 дни,монтирах ги,свалих ги,тъй като се оказа че за Q4 са малко меки. Иначе визията и возията с тях е перфектна. Дори отпред и отзад съм с нови Конита,но вози по-меко от оригиналните. Като я напъна отзад прикляка и опират гумите в калника. 225/40/16+фланци 15мм,но и прилична тяга под капака,та това е.
Пружини,ако някой желае мога да му предложа нови APEX-холандски,точно за 155 на половин цена от 180 лв. Поръчах ги,чаках ги 40 дни,монтирах ги,свалих ги,тъй като се оказа че за Q4 са малко меки. Иначе визията и возията с тях е перфектна. Дори отпред и отзад съм с нови Конита,но вози по-меко от оригиналните. Като я напъна отзад прикляка и опират гумите в калника. 225/40/16+фланци 15мм,но и прилична тяга под капака,та това е.
Здр... 180лв. за 4 те или за 2 броя, че незнам как вървят цените и не мога да се ориентирам :roll: Или 90лв. за 2 броя :roll:
Значи ще станат на моята...Няма да вози меко нали :) Ама то твоята кучка специално отношение си иска :twisted:
П.П На аватара съм се снимал пред твоята кучка :P
WhitePower
11-12-2007, 10:39
спортни пружини вървяс с спортни амортесиори задължително!!!
Щото с сток амортесиори и спортни пружини един голф гушна една улична лампа
Цената е за комплект-4 броя.Купих ги от Хеед с поръчка и на цена-358лв. Воэят по-меко от моите оригинални пружини. Отэад Q4 е много тежка и эатова са и меки теэи APEX,жълти на цвят са. А колкото до Конитата и с тях отэад,нямам разлика от другите с които преди карах.
ALFA CORSE
11-12-2007, 19:12
Абе не винаги, зависи колко е твърд амортисьора, колко мм свалят пружините, предни Monroe Reflex съм ги карал със заводските и със спортни пружини. Еми със спортните се представя в пъти по-добре и като стабилност на пътя и като возене...
WhitePower
12-12-2007, 10:12
Абе не винаги, зависи колко е твърд амортисьора, колко мм свалят пружините, предни Monroe Reflex съм ги карал със заводските и със спортни пружини. Еми със спортните се представя в пъти по-добре и като стабилност на пътя и като возене...
само че ако си забелязал като изпусне и нямя вкарване
голфа беше с Билщаин амортесиори изпусна и нема вкарване
хем твърдои уж стабилно хем се лашка и така в сълба
Цената е за комплект-4 броя.Купих ги от Хеед с поръчка и на цена-358лв. Воэят по-меко от моите оригинални пружини. Отэад Q4 е много тежка и эатова са и меки теэи APEX,жълти на цвят са. А колкото до Конитата и с тях отэад,нямам разлика от другите с които преди карах.
Е колега тогава кои са добри пружини и евентуално от къде могат да се купят? Аз бех решил да взимам АРЕХ от Хеед, но като сложа V6 мотора маи и аз ще имам твоя проблем? Даи некое предложение, все пак имаш повече опит :wink: