View Full Version : И аз почнах да се замислям за скутер, ама какъв ?
Stefan Caromov
15-06-2015, 09:43
Тия дни нещо и аз започнах да се замилям за скутер. Един приятел имам заклет скутерджия :) и той все подклажда огъня в мен... Ама какъв скутер да си взема евентуално, ако успея да се самонавия до край ?
Решил съм, че ако давам пари, повече от 500 лв няма да дам за скутер. Предлага ми моя пирятел едно малагути, ама пък то 125 кубика, иска книжка мамка му. Сега за един скутер , книжка няма да карам "А" категория, та бих се задоволил с нещо 50 кубиково. Гледам разни китайци се вписват в бюджета ми, ама не ги знам що за стока са. ЕДин колега кара пета година вече едно китайско ( забравих му името, ама не е CPI ) , купи си го от магазина чисто ново, заради издръжливостта на това моторче, съм много склонен на китаец. Вашите мнения какви са ? До 500 лв и до 50 кубика
http://motori.cars.bg/m145222
Eто ти един избор.........
А тук има доста,само трябва да си избереш,в такъв бюджет има доста скутери без документи,но пък се продават и доста регистрации,така че ако предварително си намериш такава,може да вземеш и някое без документи.
http://motori.cars.bg/?go=moto&search=1&fromhomeu=2&advanced=&publishedTime=0&filterOrderBy=1&showPrice=&stateId=1&offerFrom4=1&offerFrom1=1&offerFrom2=1&offerFrom3=1&categoryId=7&brand_motoId=0&model_moto=&cubatureFrom=0&cubatureTo=50&yearFrom=&yearTo=&priceFrom=&priceTo=500¤cyId=1&fuelId=0&colorId=0®ionId=0&conditionId=1
Stefan Caromov
15-06-2015, 13:20
А бе разглеждам и аз из мобилето, олх, базара, ама като не разбирам бъкел....
Харесай си нещо,важното е да ти е удобно.Аз например,ако ще караш предимно градско,ти препоръчвам скутер с големи гуми,от 14 цола на горе,доста по-стабилно превзема дупките и линиите.Задължително да е 2Т и да е с карбуратор,инжекционите правят проблеми,а и в твоя бюджет няма такива.Двигателите са три вида предимно,Минарели/имат и хоризонтален и вертикален мотор,казват че хоризонтала е по-добър/ за тях има адски много части,гърнета,абе всичко,другите са Пиаджо-хоризонтал,казват че е по-здрав от Минарелито,но няма толкова части за него.Има и други двигатели,но с тях не съм запознат,но в 80% от скутерите са тези-Минарели и Пиаджо.Общо взето,отиваш качваш се и караш,изпъни го на някой баир,ако върви добре с теб нагоре,може и да му е здрав двигателя,другото е да ти е удобен,това е важно,защото в градски условия,ако не ти е удобен един скутер е мъка,това е според телосложението на всеки отделно.:Tease::Tease::Tease::Tease: Това е общо взето,ако има нещо питай.
П.С.Отдавна казвам,че трябва да си направим една тема за малките бегачи,ама на..................може пък тая да се развие,и да си лафим тук за миксерите.8)8)8)
Stefan Caromov
15-06-2015, 16:02
Ще гледам и ще търся, ама за тия пари, предимно се оглеждам за жълтур ::)) Не ми е приоритет, апропо никога до сега не съм имал скутер и грам не знам какво да очаквам.
кученцетоОгиитаткоДоги
15-06-2015, 16:33
Колега Stefan,аз имах миналата година китайче 4тактово Agm Fox 2010г. Имах го само един месец,защото стана инцидент и беше тоталка отсякъде.Но останах с много добри впечатления от него.Добра спортна визия,добра возия,добро поведение на пътя,ефтина подръжка.