PDA

View Full Version : Решение на проблем

niko_iotov
22-06-2015, 22:35
Здравейте! Днес се връщах от София и усетих,че колата ми нямаше тяга,както обикновено. И се чуваше доста въздух при подаване на газ все едно е спукан маркуч на турбото.
След като преглед под капака забелязах,че пуши и доста при подаване на газ от мястото където е тръбата след ЕГР-а,но от отвора на мотора. С червено е очертано там,където е елиминиран EGR-а със гарнитурка,а с бялото съм отбелязал там от където пуше и излиза въпросния въздух и се губи мощността. Там по принцип трябва да влиза въздуха във тръбата към ЕГР-а,но понеже е запушено с гарнитура и не влиза в ЕГР клапана. Като затуля отвора долу при тръбата,но на отвора на мотора и всичко утихва и мотора започва да мърка и да се форсира нормално. Но големия проблем е,че се е откъснала там част от самия мотор и е останала към тръбата на ЕГР-а и не знам по какъв начин да го затапя там
Пробвах със уплътнение с плат към самата тръба,понеже като е счупено долу при корпуса на мотора и не уплътнява,но докато подам повече газ и веднага уплътняването отива на вятъра.

Дайте ми съвет по какъв начин да затапя счупеното място долу откъм мотора при тръбата идваща от ЕГР-а !?
Колата е Alfa Romeo 147 1.9 JTV 16V

Ilko Ivanov
22-06-2015, 23:15
Затапи го и откъм изпускателния колектор.

niko_iotov
23-06-2015, 00:18
Затапено е и където съм показал на снимката по - долу,понеже ми казаха, че трябва и там да се затапи,когато го премахвахме!

Ilko Ivanov
23-06-2015, 00:54
Сигурно е изгоряла пластината с която си затапил откъм изпускателния колектор - втората снимка. Няма откъде другаде да пуши.

niko_iotov
23-06-2015, 01:47
А имате ли представа дали може някъде от друго място към колектора да се затапи с гарнитурка освен показаното на втората снимка,понеже там направо докато я сложих ми разказа играта!!!

Ilko Ivanov
23-06-2015, 14:00
Aз поне не се сещам.
Ако си го затапил с гарнитурка а не с ламарина, със сигурност е изгоряла.
Трябва си ламарина поне 1,0 мм. и пак след време изгаря.

dansguardian
23-06-2015, 17:47
Сложи ламарина 5 мм и няма да сбъркаш, става вечна.

niko_iotov
25-06-2015, 01:08
5мм направо си е желязо,не ламарина :). Според мен няма да може да хване скобата ако разширя толкова разстоянието между двете тръби там!