PDA

View Full Version : Диагностика на вероятна неизправност на робота на Alfa Romeo 156 Selespeed



Yulian
27-06-2015, 17:22
Здравейте, колеги!
Нов съм във форума и имам проблем с една Алфа Ромео 156 Селеспийд, 2.0, бензин, 155 к.с., 1999 г., Спортпакет 3, като става въпрос за следното:
При спиране и/или преди потегляне и/или при рязък завой, вместо предавката да остане включена на 1-ва, респ. при завоя 2-ра или 3-та, селеспийдът превключва на неутрална (N), като някой път се чува кратък, не много силен шум, все едно се освобождава нещо, в което има някакво налягане (технически съм неграмотен и не мога по-добре да го опиша). След това се налага най-често многократно ръчно да бутам скоростния лост, докато пак включи на 1-ва, при което трябва да го задържа и бързо да подам газ, което е доста неприятно, че и в някои ситуации опасно. Отделно от известно време, но сраванително рядко, при падане на оборотите колата гасне както си е на скорост (примерно 2-ра, 3-та и 4-та). Също така ми се случва както си карам на 5-та с една и съща скорост и с обороти около 3000, скоростта да премине в неутрална, след което пак се почва с ръчкането, че даже и спирачка се налага да натисна някой път. Горе-долу това са основните "симптоми". От години ходя при един и същи "майстор", който в повечето случай си вършеше работата, но този път тотално ги ос..а. Каза, че е направил диагностика и някаква помпа била заминала - помпа, която правила налягане на някакво масло, чрез което роботът задържал скоростите. Поради повредата, не можело да се създаде налягане, и затова колата изключвала и/или гаснела. Чисто нова помпата била много скъпа, та затова щял да ходи при стругар и щял някакво приспособление да направи (по препоръка и с помощта на друг майстор, май беше от Плевен), от което колата дори щяла още по-добре да сменя скоростите. В крайна сметка, след 3 месеца ремонт, представете си, проблемите не са отстранени. Та във връзка с горното, понеже от скоро живея в София, може ли да ме насочите към някой читав сервиз за да се установи проблема? Горещо ми препоръчаха сервиз за по-проблемни скоростни кутии, който бил на бул Сливница, в отсечката между Раковска и Сточна гара (близо до данъчното). Ходих до там, но такъв сервиз не открих и никой не можа да ми даде информация, къде да ги открия тези хора, очевидно още преди години са се преместили. Благодаря предварително за всяка информация, която би ми била от полза!

krissr
27-06-2015, 19:02
Автосервиз Екстрийм
Автосервиз Вентура
специалисти по твоите проблеми, а относно помпата тя се сваля и и се сменят четки ако не е това се ремонтират вътрешните части вътре си е електромотор ротор и статор- като флекс, бормашина, алтернатор, стартер..... :)

Yulian
29-06-2015, 08:38
Благодаря на колегата за инфото! Тези дни ще закарам колата до някой от препоръчаните сервизи за диагностика.

krissr
29-06-2015, 12:49
Напиши после един отзив как е минало и какво е правено :).