View Full Version : Алфа 145 2.0 16V
houzeboy
04-04-2007, 15:09
Здравейте и поздрави от Мазда форум. =)
Почти съм сигурен, че ще ми кажете само положителни неща за Алфа 145 =) Но искам да знам и за негативните =(
Харесал съм си тази със зелените детелинки:
Януари 1997г. 150к.с. 187130км
ABS, Airbag, Аларма, Ел. Огледала, Ел. Стъкла, Имобилайзер, Климатик
Лети джанти, Серво управление, Халогенни фарове, Центр. заключване.
Харчели към 12л/100км градско, не били стабилни, возели супер твърдо, и гниели отзад =(
не били стабилни, возели супер твърдо, и гниели отзад
това не е вярно
cvetelin
04-04-2007, 15:16
За по твърдото возене съм сагласен!! Като карам моята и след тва като ми се наложи като седна в печката Фиат Брава.. е тоя фиат вози като лодка... А за гниенето изобщо не е верно! Разхода зависи колко ти е палав крака :)
Иначе колата е супер!! Ако не си я вземал вземай!
Каква е цената, ако не е тайна? Защото и аз имам една за продаване
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10313
houzeboy
04-04-2007, 15:30
Каква е цената, ако не е тайна? Защото и аз имам една за продаване
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10313
Ами ето линка на тази, а съм си харесал и една червена. Тя е на втория линк! И май е точно твоята обява =)
http://i.mobile.bg/perl/printdet.cgi?id=11173437103620806
http://i.mobile.bg/perl/printdet.cgi?id=11173947281404483
Да, същата е. Телефона е на мой приятел, който я вкара от Италия. Тя е при него. Беше ме помолил да я пусна във форума. Казва се Ники, както и аз съм Ники. :)
Ако ми покажеш изгнило и на най старата 145-ца (стига да не е блъскана ) ще черпя :wink:
houzeboy
04-04-2007, 16:43
Не знам бе хора, затова питам !
Не мога да спя нормално заради тия детелинки на 145 =)
Дано да излезе читава кола. До сега само made in japan коли са около мен и мнението ми за тях е 6++ =)
Пък и твърдо да вози няма проблеми. А средно колко разход им дава на колегите с този двигател ?
И има ли и други Алфи с такова мАторче ?
Всякакъв опит ще е ценен =)
Crusader
04-04-2007, 16:52
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/49.html
houzeboy
04-04-2007, 21:22
Да, същата е. Телефона е на мой приятел, който я вкара от Италия. Тя е при него. Беше ме помолил да я пусна във форума. Казва се Ники, както и аз съм Ники. :)
Тази червената Алфа е продадена колега, одеве се обадих !
Остава сивата ама ми се струва, че има ръжда. Не мога да видя добре от снимката =(
Колега, съжалявам. Не се бяхме чували няколко дни.
А средно колко разход им дава на колегите с този двигател ?
Разхода не идва от двигателя, а от десния крак. Пример - преди 1 година като млад шофьор ми беше разхода извънградско 6.4-6.6. Сега в момента е 9-9.5. Разликата ? Тогава карах със 100, сега със 150 :D
А иначе икономични бензинови алфи не съм чувал. Алфа си лапа бензин повече от нормалното. Ако я вземаш не заради тръпката или защото те кефи, а просто ей така - по-добре недей. Тя те провокира да настъпваш :) Оттам и по-големия разход.
Nasko_77
05-04-2007, 11:31
Не знам бе хора, затова питам !
Не мога да спя нормално заради тия детелинки на 145 =)
Дано да излезе читава кола. До сега само made in japan коли са около мен и мнението ми за тях е 6++ =)
Пък и твърдо да вози няма проблеми. А средно колко разход им дава на колегите с този двигател ?
И има ли и други Алфи с такова мАторче ?
Всякакъв опит ще е ценен =) С тази 150 конйова фурия, много Японци ще прескачаш. Взимай такава Алфа и хич да не ти дреме. Като я покараш мнението ти ще е 7 :wink: Това са изрод коли. А за разхода..... Тя нека да събира асфалта и да чупи вратове като и ритнеш газта, пък нека да гори много :wink:
houzeboy
05-04-2007, 13:05
Мдам мен ми е ясно колега WASP, че разхода зависи от магарето зад волана ама все пак трябва да има някакъв диапазон =)
Например от 10 до 12-13л/100км =)
И не случайно съм се спрял на 145 с детелинката, кара ми се самолетче =)
А иначе както каза колегата Nasko 77 и още няколко познати, с тези 150 коньове много Японци ще прескачам. И не само тях... =p
Днес или утре ще ходя на тест драйв. Дано да излезне читав екземпляр =)
Бтв в нашия форум имаме раздел с инфо за цените на частите за Мазда. http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=1613
Не успях да видя тук как е положението, някой ще сподели ли опит за цените на 145 с детелинката, как са цените ?
Ами колега колата харчи между 10 и 15, общо взето е тежичка за този клас, но въпреки това върви доста (а ако и праснеш и един чип имаме човек за тази работа) става самолет. Някой части са доста скъпи някой доста евтини. Скъпи са свещите но като смениш един път забравяш, скъпи са и първоначалните смени на ролки и ремъци защото има в повечко, окачването не е много здраво кара 20 000км, но пък накрайниците са по 13 лв а носачите по 55 (това евтини не оригинални естествено). Имам един приятел със Сивик и по наши сметки за мойта съм дал по малко пара за ремонти и части. Ръжда не можеш да намериш освен ако не е удряна. Общо взето кола не за возене а за каране ако това търсиш мятай се. :wink:
Тази 145ца в ПРО АУТО я гледах... И аз имам мераци за нея...ама докато се оправи всичко и сменя колата ще минат месеци и може и да я няма :? :? Колата има леко жулване- на бронята (сещаш се като е била паркирана и на някой не му е стигнало мястото) ...Другото е леко натискане, но нищо значително!!!
Алфа не гние:P
Не ми се иска да ти го кажа :oops: :oops: , но я вземай!! :P :P
houzeboy
05-04-2007, 21:33
Колеги нещо започвам да се отказвам от Алфата с детелинката ! =(
Абе какви са тия ремонти тия цени ?!?
Гледам в раздела за части и цени, гледам и не вярвам на ушите си !
:shock:
:drinking:
Хаха, ти си попаднал на мнение на Вальо. Той по едно време и колата замисляше да сменя :D Питай другите, и събери средно аритметично :). Ходи и на темата с голфовете ... там виж те колко дават за ремонти. Всичко е до чист късмет.
Какво им е на ремонтите ? Виж мойте, че не са толкоз много :)
houzeboy
06-04-2007, 06:02
Направо не знам какво да си мисля колеги. :shock:
Обърнал съм целия нет с краката нагоре за тази Алфа.
То вярно, че и от завода не могат да излезнат 2 еднакви коли ама...
Какви са тия суми от по 1000-5000лв. за 1-2г. ?
В момента карам скромна Мазда, гола като пушка ама бетон ! =)
За 25000км. съм й сменил две карета, кабели, свещи, два накрайника + някой дребни неща.
Консумативите като масла, филтри, накладки, антифриз и вода за чистачките не ги смятам.
Много ремонти много нещо с тия Алфети, иначе са страшни =(
А до днес следобяд трябва да реша...
Crusader
06-04-2007, 07:35
Тва щото собствениците на Алфи почти без изключение се мислят за Михаел Шумахер :wink: /и карат ка него де/ и са маняци на подръжката, та за тва се харчат толкоз пари. А я ти си сметни тия пари за консумативите и частите дето си ги сменил и ми кажи с тъка на сърцето не отиват ли на 500-600 кинта. Имай в предвид че при алфа първоначалното обслужване е доста скъпо, но ако е читава колата после само наливаш и караш /с някои дребни изключения де :!:
Nasko_77
06-04-2007, 11:09
Направо не знам какво да си мисля колеги. :shock:
Обърнал съм целия нет с краката нагоре за тази Алфа.
То вярно, че и от завода не могат да излезнат 2 еднакви коли ама...
Какви са тия суми от по 1000-5000лв. за 1-2г. ?
В момента карам скромна Мазда, гола като пушка ама бетон ! =)
За 25000км. съм й сменил две карета, кабели, свещи, два накрайника + някой дребни неща.
Консумативите като масла, филтри, накладки, антифриз и вода за чистачките не ги смятам.
Много ремонти много нещо с тия Алфети, иначе са страшни =(
А до днес следобяд трябва да реша... Колега. Имай на в предвид, че повечето които караме Алфи, след време пак си купуваме такива. От това само имаме изгода да се плашат хората от тях и да няма търсене. Така те си държат ниски цени а това само може да ни радва. Така, че тая тема дето си я чел там с многото ремонти и високи цени, играе ролята малко на плашило вероятно. Както ти самият виждаш, има ефект :wink: И аз като я прочетох за първи път се облещих. После обаче като смених някои неща разбрах, че положението не е баш така нечовешко :wink: И трябва да ти кажа честно, че следващата кола която ще си купя пак ще е........ АЛФА. Дай боже 147-ца :twisted:
Ако ми покажеш изгнило и на най старата 145-ца (стига да не е блъскана ) ще черпя :wink:
Аз мога да ти покажа на почти всички коли вкарани от Германия :idea: :idea: