PDA

View Full Version : Защо пак ни ЕБАВАТ с Чернобил?

Кайо
02-07-2015, 22:11
Аааааааа?
Ако някой има инфо да споделя,аз нищо не знам.;)

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:02 ----------

Как странно се повтаря всичко пак.....на 29-ти Юни 2015 г. избухва пожар в Чернобил,радиацията е два пъти по-висока за района ( а тя там си е завишена ).........

bager
02-07-2015, 23:39
http://radiationnetwork.com/Europe.htm

Е ти инфо...
Общо взето, не е за навън. Особено за децата... Утре също.

Бобби
03-07-2015, 01:13
Аааааааа?
Ако някой има инфо да споделя,аз нищо не знам.;)

---------- Post added at 22:11 ---------- Previous post was at 22:02 ----------

Как странно се повтаря всичко пак.....на 29-ти Юни 2015 г. избухва пожар в Чернобил,радиацията е два пъти по-висока за района ( а тя там си е завишена ).........
М....да.... когато имаш млада жена до теб, искаш по дълго да живееш....започваш да пиеш чай и да се плашиш от какво ли не..:)))))))))

mordohy
03-07-2015, 01:41
Някога имаше ренгенометри по кметствата. Сега какво е положението?

кученцетоОгиитаткоДоги
03-07-2015, 01:51

Сега чак кат фаниш попа за брадата разбираш какво е било положението:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Бобби
03-07-2015, 01:57
А бе Иво.....и какво като имаше....аз защо като гръмна Чернобил ..след това ядох като луд зелена салата.......добре, че ракията ме спаси.....:))

bager
03-07-2015, 09:36
А бе Иво.....и какво като имаше....аз защо като гръмна Чернобил ..след това ядох като луд зелена салата.......добре, че ракията ме спаси.....:))

Теб те спаси, но някои - не . Никаква вяра им нямам на тия. Децата днес - вкъщи.

myato
03-07-2015, 09:36

Я па манифестирах. Бех горе на челешата, буквално. Салати маах. Кво ли не пих... И кво?
СтанАх рентгенолог.:lol:
Тъй чи нема да съ плашите миуи мишуенца. :neko:

Speeder
03-07-2015, 10:08
Bager, ти какво разбираш от тоя сайт : http://radiationnetwork.com/Europe.htm

освен оцветени държави и 4 измервания аз друго не виждам.

Тук пък данните показват, че всичко е нормално :

https://remap.jrc.ec.europa.eu/GammaDoseRates.aspx

mordohy
03-07-2015, 10:44
Добре е да имаме едно на ум, но не и да изпадаме в истерия!

bager
03-07-2015, 10:56
Естествено, че не трябва да се изпада в истерия, но тоя вече сме го яли и не вярвам на нито една официална българска медия. За българските служби да не говорим.

На онази карта гледам само, че в Италия се повишават от вчера, като това може да не е свързано с пожара.
Не ми харесва това, че много бързо запушиха устата на метеоролозите. Те могат да кажат доста за преноса на въздушни маси във времето и пространството.

Просто съм предпазлив и подозрителен - това е.

mim
03-07-2015, 11:34
и като затворим прозорците, какво ще спре това?

Speeder
03-07-2015, 11:35
Ще вдишаш по-малко радиоактивни частици, които се носят с прахта във въздуха.

mim
03-07-2015, 11:38
то ако прозорецът ги спираше, до сега да са опадали в Молдова и Румъния, Карпатите и Стара планина да са ги спрели
по-добре да си сложа станиол на главата

Speeder
03-07-2015, 11:46
Прозорецът няма да спре лъченето, но ще спре самата частица да не ти кацне на главата и да ти свети на челото примерно :-) .

:idea2:

myato
03-07-2015, 12:01
Затваряш прозорците и не дишаш частици отвън, а радон отвътре.

DMS
03-07-2015, 12:19
:))))

pa4ito
03-07-2015, 12:41
Имам много близък приятел в данс. Каза ми, че на тях не са им казали нищо за проблем. Дозиметър има в Гео Милев, срещу БАН, на кръстовището, но ми е далечко...

Я па манифестирах. Бех горе на челешата, буквално. Салати маах. Кво ли не пих... И кво?
Баси и аз бях на манифестация. Точно до съда бяхме и викахме, каквото ни покажат от един прозорец от партийния дом. Спомням си, че тогава и преваля лек дъжд...
Значи викаш оттогава те влече към Х лъчите... :)
Поне да ми светеха очите на тъмно... :new_Eyecrazy:

кученцетоОгиитаткоДоги
03-07-2015, 13:00
Аз още не съм излязъл от нас, чудаса............по българските новини нищо не споменаха, сега ша пусна холанските.

Linkestis
03-07-2015, 13:06
Поредната медийна тъпотия..... целяща още повече паника и омраза към и без това изгризаната Украйна.

mimouzunov
03-07-2015, 13:17
Снимката е от преди 3 мин! Младост 1, уреда е на 5см от земята... В зеленото сме...

myato
03-07-2015, 13:28
Верно, понароси ни тогава и като си отидох след обяд на село, първата ми работа беше да се кача на черешата и да се назобя с "мити" череши. Ма да знаете кви едри бяха. Приказка.

Имам много близък приятел в данс. Каза ми, че на тях не са им казали нищо за проблем. Дозиметър има в Гео Милев, срещу БАН, на кръстовището, но ми е далечко...

Баси и аз бях на манифестация. Точно до съда бяхме и викахме, каквото ни покажат от един прозорец от партийния дом. Спомням си, че тогава и преваля лек дъжд...
Значи викаш оттогава те влече към Х лъчите... :)
Поне да ми светеха очите на тъмно... :new_Eyecrazy:

Бе да ти кажа, явно е късен ефект, щото първо бачках като участъков, а после в БМП.:screwy::nuke::smartass:
Па тва за светенето, мого филми си гледАл:grin:

Поредната медийна тъпотия..... целяща още повече паника и омраза към и без това изгризаната Украйна.

Е те на СМРАД за това им плащат. Раята трябва да е в постоянен стрес.
Информацията е сила. Кой ще даде такова оръжие в ръцете на масите?

Пичове и пички, дишайте спокойно. Радиоактивния материал отдавна е потънал достатъчно дълбоко, за да не го вдигнат във въздуха повърхностни явления като бури и пожари.
Нещо не съм забелязал да реголват около Чернобил, за да излезе подобен материал на повърхността.

Linkestis
03-07-2015, 14:51
Така е....
Последно като бях там имаше клошари силно казано де които събираха секции и легла.Милиционерите не ги закачаха.На около 20км пък имаше нормално изглеждащи старци по брьозките.Брояча даже и извън асфалта отчиташе нормална радиация.Не съм специалист но за да тръгне радиация някой трябва да разбива бетона или да изкопае хиляди акра земя от поне 5м дълбочина и с танкери да я пренася тук.Специалистите го казаха и написаха....няма как пожар да вдигне радиацията във въздуха и още повече да мине през цяла европа.
Българите си имат достатъчно проблеми и не знам тия подлоги от телеФизора щи всяват паника.

myato
03-07-2015, 15:09
Така е....
Последно като бях там имаше клошари силно казано де които събираха секции и легла.Милиционерите не ги закачаха.На около 20км пък имаше нормално изглеждащи старци по брьозките.Брояча даже и извън асфалта отчиташе нормална радиация.Не съм специалист но за да тръгне радиация някой трябва да разбива бетона или да изкопае хиляди акра земя от поне 5м дълбочина и с танкери да я пренася тук.Специалистите го казаха и написаха....няма как пожар да вдигне радиацията във въздуха и още повече да мине през цяла европа.
Българите си имат достатъчно проблеми и не знам тия подлоги от телеФизора щи всяват паника.

За пари. За много пари...

Alexanderbb
03-07-2015, 15:43
Пусни на българина слух за опасност от някаква страшна радиация или чума и той за цяла седмица ще забрави истинските си проблеми и крадливи политици. Да добавя само че обеднения уран използван за муниции в американската армия, любезно поканена у нас на учения е доста по-радиоактивен и канцерогенен.

myato
03-07-2015, 16:01
Пусни на българина слух за опасност от някаква страшна радиация или чума и той за цяла седмица ще забрави истинските си проблеми и крадливи политици. Да добавя само че обеднения уран използван за муниции в американската армия, любезно поканена у нас на учения е доста по-радиоактивен и канцерогенен.

Ма е братски и демократичен:innocent:

bager
03-07-2015, 16:22
Ма е братски и демократичен:innocent:

Тук става въпрос, че никой вече не вярва на институциите и медиите в България. Предпочитам да подходя с подозрение към всичко, което ми казват. Това е.
Никой не иска радиация, баси...

п.п.
А ти такъв календар имаш ли ;)

http://www.obekti.bg/nauka/10885-%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D 0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D 0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D1%81-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8

http://static02.mediaite.com/geekosystem/uploads/2010/06/eizo-march-550x386.jpg

mirchozo
03-07-2015, 16:29
Хаха, календара кърти :)

кученцетоОгиитаткоДоги
03-07-2015, 16:29
Да никой не иска да му пораснат цицки на дърти години:D

mirchozo
03-07-2015, 16:55
Що бре, не харесваш цици ли? Тъкмо ще си ги мачкаш колкото си искаш...
Майтапа настрана, ама все си мисля че ние сме последните които ще научат ако стане нещо. Иначе сме царе на паниката и манипулацията на бедните душици.

Кайо
03-07-2015, 17:12
М....да.... когато имаш млада жена до теб, искаш по дълго да живееш....започваш да пиеш чай и да се плашиш от какво ли не..:)))))))))

не се пуаша моооо,просто пак ни ебават,пожара е от 29-ти май и никой,нищо не казва.
спирам чая,минавам на айранче оно полезно за радиацията и върви с узо и мастика.

---------- Post added at 17:12 ---------- Previous post was at 17:10 ----------

е и аз не се плаша,радиоактивен съм си по рождение,ама деца има и хората имат право да знаят ко се случва.

alfa_romeo_forever
03-07-2015, 17:14
Много тежко приех новината на 5-6 ракии ... и са като сам читав вече , пак не се напрегам ..

Не се притеснявайте , времето е доста пивко :hump:

DiStefano
03-07-2015, 17:16
Много тежко приех новината на 5-6 ракии ... и са като сам читав вече , пак не се напрегам ..

Не се притеснявайте , времето е доста пивко :hump:

Мама да... Сипвай да гориме

alfa_romeo_forever
03-07-2015, 17:38
Мама да... Сипвай да гориме

Ракия , водка , бира или вино ? да удавим радияцията ...

dimitar_vd62
03-07-2015, 17:41
То кат гледам вече си опушен...

DiStefano
03-07-2015, 20:52
Ракия , водка , бира или вино ? да удавим радияцията ...

Нема значение .. я съм двутактов и горим сичко

myato
03-07-2015, 22:39
Тук става въпрос, че никой вече не вярва на институциите и медиите в България. Предпочитам да подходя с подозрение към всичко, което ми казват. Това е.
Никой не иска радиация, баси...

п.п.
А ти такъв календар имаш ли ;)

http://www.obekti.bg/nauka/10885-%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D 0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D 0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80-%D1%81-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8

http://static02.mediaite.com/geekosystem/uploads/2010/06/eizo-march-550x386.jpg

Имам, ма този е старичък вече и е фотошоп. Ко знайш кви реални имам....:stumm:

---------- Post added at 22:39 ---------- Previous post was at 22:35 ----------

не се пуаша моооо,просто пак ни ебават,пожара е от 29-ти май и никой,нищо не казва.
спирам чая,минавам на айранче оно полезно за радиацията и върви с узо и мастика.

---------- Post added at 17:12 ---------- Previous post was at 17:10 ----------

е и аз не се плаша,радиоактивен съм си по рождение,ама деца има и хората имат право да знаят ко се случва.

По тоя въпрос сме на едно мнение, но властите и СМРАД не мислят така.

alfa_romeo_forever
03-07-2015, 23:30
Нема значение .. я съм двутактов и горим сичко

Хах евала, това е дума :) са ще кажем един виц.

На сабор , попа на селото дошъл при едни пияници .
Те Учтиво го питали :
- Дедо попе , какво ще пиеш , Ракия или вино ?
- Попа : И бира чада мои , и бира :) :)

mordohy
03-07-2015, 23:53
Традицията си е традиция. За две страници и минахме към универсалната противоотрова.:drunk:

Кайо
04-07-2015, 03:10
Традицията си е традиция. За две страници и минахме към универсалната противоотрова.:drunk:

Съмняваш ли се!:strong:

alfa_romeo_forever
04-07-2015, 07:39
Е то ... какво друго ще ни остане .. освен да си пиинем .. :bounce8:

mirchozo
04-07-2015, 11:46
Имам, ма този е старичък вече и е фотошоп. Ко знайш кви реални имам....:stumm:

Я дай да видим, пУсни малко светлина на непросветлените...:baby:

dimitar_vd62
05-07-2015, 17:04
Няма са пуашите, американските танкове отблъснаха радиацията.:tank:

ivan dimitrov
05-07-2015, 19:35
---

boris037
05-07-2015, 20:46
Е,да, ама сега Путин като вземе да ги бомбардира тия танкове - аман ни е системата.....

Дааа, виж даже руснацита какъв самолет са измислили - ... (http://nbox.bg/world/item/1524-rusiya-tushira-sasht-izvadi-hiperzvukovo-orazhie.html)

dimitar_vd62
05-07-2015, 21:18
Дааа, виж даже руснацита какъв самолет са измислили - ... (http://nbox.bg/world/item/1524-rusiya-tushira-sasht-izvadi-hiperzvukovo-orazhie.html)

Бе то убо го извадиха, ма май се оказа че в отношение на тез хипер турбо пуйки китайцита са най-напред.

boris037
05-07-2015, 22:10
Бе то убо го извадиха, ма май се оказа че в отношение на тез хипер турбо пуйки китайцита са най-напред.

И аз видях нещо такова - че китайците първи го били изобретили, но все пак си позволявам да храня известен скептицизъм за всичко, което е произведено в тази голяма страна.

dimitar_vd62
05-07-2015, 22:24
Аз изобщо храня скептецизъм относно човешкия род и без това сме мутирали та некой друг неутрон в салатата нема ма уплаши.

alfa_romeo_forever
05-07-2015, 23:10
Ем то нали знаете че Китайците , Руснаците и Индия са на една страна . Руснаците продават оръжия както на Индия , така и на Китай .. 8-)

ivan dimitrov
06-07-2015, 00:18
---

dimitar_vd62
06-07-2015, 01:06
Има една приказка - да бе мирно седяло не би чудо видяло.Ма понеже интереса клати феса, каквото са ни надробили това ще сърбаме.Достатъчно горчив опит имаме от историята, ако имахме далновидни политици можеше да сме настрана от едните и другите и пак да сме в добри отнощения и с едните и другите.Ма ний сме малко като лековерна жена - използват я и после никому не е нужна и реве че живота и е гаден.Всъщност никой няма седне да хаби скъпоструващи оръжия за нас, в тоя ред на мисли какво ни помагат тия американски бракми дето е доказано че лесно се гръмват с РПГ от 70-те години.Едва ли ще плашат руснаците с тях по скоро нас трябва да респектират да слушкаме.

Е малко по темата за успокоене....ако изобщо може да се вярва на някой - https://remap.jrc.ec.europa.eu/GammaDoseRates.aspx

ivan dimitrov
06-07-2015, 18:55
---

dimitar_vd62
06-07-2015, 19:19
Мда..Русия щяла да ни окупира - бъдеще време, американците докараха танкове - сегашно време.

ivan dimitrov
06-07-2015, 20:43
---

mordohy
07-07-2015, 01:23
Аз нещо съм объркан.
Новите ни съюзници направиха паметник на пилотите, дето такива като Списатевски са трепали, защото не само са бомбардирали мирни градове, но и са разпръсквали и бомби сюрпризи, маскирани като детски играчки. Това е толкова отвратително, че аз нямам оправдание за него.
Сегашните "лоши" руснаци ни превземат, като купуват земя и строят къщи и...
Е тука нещо се обърквам, колкото и да съм атлантическо-гейски ориентиран.
В наше село, тия гадни руснаци взеха, че освен водопровода, дето оправиха, ами и моля ви се, построиха черква и то не каква , а православна!
Мамка ви руска, дето толкова лошо ни правите!
:notworthy:

ecotronic
07-07-2015, 12:49
Това, че руснаците също са бомбардирали български градове през ВСВ случайно ли го премълчавате?

За съветските бомби - играчки в Афганистан също ли умишлено мълчите???

dimitar_vd62
07-07-2015, 18:25
За напалма във Виетнам също не споменавате, бомбите играчки са изобрентение на съюзниците във ВВ2, руснаците колко са бомбардирали български градове.Май само Добрич, я чети тук.https://bg.wikipedia.org/wiki/Бомбардировки_на_България_през_Втората_световна_во йна

ecotronic
07-07-2015, 18:29
Ми чети де....

Нощта на 12 срещу 13 септември 1942 г. Нощни съветски бомбардировки над Русе, Стара Загора, Казанлък и Горна Оряховица. Един самолет хвърля 3 бомби над Стара Загора – убита е една жена, а 17 човека са ранени. Бомба е хвърлена и над Горна Оряховица – ранени са двама души. Над Русе са хвърлени 4 бомби. При с. Червена вода са хвърлени 9 бомби, а при с. Бузовград 8 бомби, които разрушават една сушилня.

ivan dimitrov
07-07-2015, 19:04
---

dimitar_vd62
07-07-2015, 20:01
Като е блябля що им се връзват и трупат танкове, то колкото учуния са планувани и проведени вече толкоз битки не е имало през втората световна.

Ми Любо на фона на съюзническите бомбардировки колко са руските, пък и за Русия сме враг, кво искаш.

ecotronic
07-07-2015, 20:35
Ми Любо на фона на съюзническите бомбардировки колко са руските, пък и за Русия сме враг, кво искаш.

Митак, ай не се прави на улав.
Никой не говори затова, че не сме пострадали много повече от бомбардировките на САЩ отколкото от тези СССР.

България официално обявява война на ВБ и САЩ. И като така е нормално да има бомбардировки от тези страни.

К'во искаш?

Ти ми кажи, защо СССР бомбардира български градове, след като по това време официално България не им е била обявила война.

То бива 45 години комунистическа пропаганда, ма вие вече напълно сте загубили представа за реалността.

mirchozo
07-07-2015, 20:41
Оле майко, момци спрете се малко, и едните и другите искат да сме им роби и да обслужваме интересите им, а понеже сме дупедавци скоро ще сме чужденци в собствената си държава.

dimitar_vd62
07-07-2015, 21:28
Митак, ай не се прави на улав.
Никой не говори затова, че не сме пострадали много повече от бомбардировките на САЩ отколкото от тези СССР.

България официално обявява война на ВБ и САЩ. И като така е нормално да има бомбардировки от тези страни.

К'во искаш?

Ти ми кажи, защо СССР бомбардира български градове, след като по това време официално България не им е била обявила война.

То бива 45 години комунистическа пропаганда, ма вие вече напълно сте загубили представа за реалността.

Това че не сме им обявили война не означава че не могат да бомбардират вражески обекти на територията ни.То иначе САЩ могат да си разположат ядрени ракети у нас и при една война между големите да си стрелят от тука и Русия да не може да отговори щото видиш ли не сме им обявили война.Одвен това сам казваш че сме обавили война на САЩ и ВБ така че Русия като техен съюзник може да бомбардира вражеска държава. - врагът на моя приятелр е и мой враг.

ecotronic
07-07-2015, 22:06
Това че не сме им обявили война не означава че не могат да бомбардират вражески обекти на територията ни.То иначе САЩ могат да си разположат ядрени ракети у нас и при една война между големите да си стрелят от тука и Русия да не може да отговори щото видиш ли не сме им обявили война.Одвен това сам казваш че сме обавили война на САЩ и ВБ така че Русия като техен съюзник може да бомбардира вражеска държава. - врагът на моя приятелр е и мой враг.

Както и да го сучеш, е редно, когато говорим за бомбардировки у нас по времето на ВСВ, да споменаваме всички, които са го правили, вместо избирателно да премълчаваме исторически факти.

dimitar_vd62
07-07-2015, 22:25
Ми нали дадох линк там пише....оф едно и също всеки път, отивам да си правя кораба.:butt:

Бобби
08-07-2015, 00:57
Оле майко, момци спрете се малко, и едните и другите искат да сме им роби и да обслужваме интересите им, а понеже сме дупедавци скоро ще сме чужденци в собствената си държава.
Много си прав....:smoke:

Не знам, защо...но ме избива на национализъм....и до някъде на расизъм., жалко, че Хитлер не успя...образно казано...виновни са ония копелета от Йерусалим...те владеят Америка...и за сега света....нападате Митака без право...ние сме племе, но има и славянска кръв в нас....така, че някой ако симпатизира на американците...да си дражи зелена карта и да става бял африканец там....Да лошото е , че сме дупедавци....и не веднъж съм го казвал.....но това ни е наследство от петвековното робство....Е нема такава държава....която да е тъпкана толкова от който и да е......и да съществува.....е това ни е наследството...яко комплекси, който се избиват с поколения.....кой ме разбрал...разбрал...Моля, не ме цитирайте....няма смисъл...:smoke:

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:50 ----------

И още нещо да кажа....ние сме оцелели, за разлика от индианците в Америка......жалко, че примиера ни..... е чел само Винету на Карл Май...:wow:

кученцетоОгиитаткоДоги
08-07-2015, 13:45
[QUOTE=Бобби;1430102]

но има и славянска кръв в нас....

Няма ги вече тия българи.............ако направим като гърците ,,Яли, пили.............и после не плащали,, трябва да пием яко противозачатачни, че ша ни скъсат от е*не.

mirchozo
08-07-2015, 18:54
Аз честно казано не виждам ползите от евросъюза, лично за себе си говоря.

dimitar_vd62
08-07-2015, 19:18
[QUOTE=Бобби;1430102]

но има и славянска кръв в нас....

Няма ги вече тия българи.............ако направим като гърците ,,Яли, пили.............и после не плащали,, трябва да пием яко противозачатачни, че ша ни скъсат от е*не.

Няма, ние сами ще се надупим.

Не знам защо тия дето си отстояват интереса стават черни овци.

Освен това след Чехлю, ще си имаме президент Лизашки, поради това задължително гласуване не вярвам да се приеме.

mordohy
08-07-2015, 20:13
Това е само огледала и дим. Никога няма да допуснат народът да се изкаже пряко по конкретен проблем.

кученцетоОгиитаткоДоги
08-07-2015, 21:57
[QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1430157]

Няма, ние сами ще се надупим.

Не знам защо тия дето си отстояват интереса стават черни овци.

Освен това след Чехлю, ще си имаме президент Лизашки, поради това задължително гласуване не вярвам да се приеме.

Ние не сме президентска република.............така че който и да е призедент е все тая.............нещо като царя в шаха.....ходовете са му ограничени........само с по едно квадратче.

ivan dimitrov
10-07-2015, 13:46
---

myato
10-07-2015, 14:22
Не разбирам - американските параходи са пак в базата и на Морска Гара, пък русофилите не врещят. Чакате бла,бла.ру да ви информира че са там ли? Няма да стане, "монента" отнмина и сега те не "застрашават " границите на Русия. Дали ще се сетите каква е разликата м/у сега и миналата година!?

Те не застрашават Русия, а нас. Дреме им на руснаците за тия корита. Нали им пратиха една летяща тухла четворка миналата година за проба и юначното НАТО омаза процепа.

ivan dimitrov
10-07-2015, 19:31
---

myato
10-07-2015, 20:11
Кой какво омаза е спорно. Въпросът е защо сега не пищите че се провежда същото учение? Дали защото чакате от атака да ви дадат тон,който го няма? А ако ме убедиш че провеждането на учения, подготвящи нашите сили за евентуален конфликт ни застрашава - шапка ти свалям.

Т.н. учения са да плашат гаргите и да склащат местния електорат да не шава много много. Просто окупационния корпус дуе мускули. Никой не чакам нищо да ми казва, аз си имам собствено мнение и то е бам башка от това на политическите партии. Да, по някои въпроси е близко до това на "Атака", но по други е диаметрално противоположно. Опорните точки се спускат на друго място.
"Нашите сили" и в милион учения да участват, ще са "теляшкия корпус". Ако не си наясно, какво представлява сегашната ни "армия", бих ти показал нагледно, с документи, но ще ми врътнат някое дело за което. В общи линии тумба цигани е по-боеспособна.

ivan dimitrov
10-07-2015, 20:22
---

dimitar_vd62
10-07-2015, 20:50
Айде пък ти да обядниш позицията на България - Единия в Украйна, другия в Русия - http://www.mediapool.bg/plevneliev-za-nas-krim-e-ukraina-a-ukraina-e-evropa-news236365.html
http://www.moreto.net/novini.php?n=294658&c=02

п.п.30 000 армия срещу 50 000 цигани само в столипиново.

myato
10-07-2015, 20:58
Хайде да ми обясниш сега - защо така наречени? Как те плашат гаргите и електората? А най вече ми обясни - по какъв начин непровеждането(евентуално) на учения ще повиши боеспособноста на нашите сили?
Приемам че не се влияеш от сигналите на атака, разясни ми защо тая година, присъствието на НАТО-вски параходи не ти е проблем. Също е добре да ми обясниш, как точно тия учения ни застрашават?

Проблем ми е, ма ми писна да се обяснявам. Който разбрал, разбрал. За другото единствен съдник е времето.
Лично аз живея добре и ще живея още по-добре, ако е рекъл Господ, но за масата хора не е така и тъй като всеки ден съм до гуша в проблемите им, не мога да остана безразличен. Не съм достигнал степента на мизантропия, бронираща ме от това.
Професията ми позволява да ида навсякъде по света и да си връткам синджирчето.
Колкото до това, че определям "ученията" като глупаво дуене на мускули от "братята" и безсмисленни напъни от наша страна, достатъчно е да си служил, за да разбереш че съм прав. Каквото и да провеждаме, несъществуващите ни въоръжени сили "боеспособни" няма да станат.
А "ученията" ни застрашават с факта, че са на наша територия и освен плуващите тоалетни на НАТО, руснаците ще ни изорат и нас.
Ако очакваш пък, че някой е дошъл тук да ни защитава от ИД например, по добре си направи сюнет овреме и се запознай в детайли с уахабизма.

ivan dimitrov
10-07-2015, 21:17
---

ecotronic
10-07-2015, 21:45
.........
А "ученията" ни застрашават с факта, че са на наша територия и освен плуващите тоалетни на НАТО, руснаците ще ни изорат и нас.
Ако очакваш пък, че някой е дошъл тук да ни защитава от ИД например, по добре си направи сюнет овреме и се запознай в детайли с уахабизма.

Това, че членството ни в НАТО се явява най-сериозната заплаха за националната ни сигурност, вече многократно го разбрахме от теб и от някои други тук.

Това, което не можахме да разберем е, как с 30 хилядна армия с 2 танка и един хеликоптер без перка да гарантираме сигурността си.

Те това се понапъни да обясниш. Характерна нашенска черта е да много разбираме, кое, как не е. Същевременно никой не казва, как трябва да е.

mirchozo
10-07-2015, 22:01
Хаха, 30хил армия срещу 50хил "роми", нямат никакъв шанс срещу АК47, само дето това няма как да стане.
Инак за армията..., ами преди 3-4г бях къдрови военен и нямам право да разказвам кое как и т.н. щото ще ме осъдят, все пак ще го кажа в една дума "пародия"...

dimitar_vd62
10-07-2015, 22:38
Да, служил съм и тъкмо за това не се притеснявам че руснаците ще ни изорат. Тъкмо с техният черноморски флот съм участвал в съвместни учения. Ако твърдиш че е по добре да не се тренират съвместни действия със съюзниците ни - спирам дискусията до тук. А как точно "върза" битът на населението с ученията, представа нямам. Вярвам си наясно че НАТО не е икономически съюз.

Кога си служил бе Ванка...не мислиш ли че нещата и в Русия не стоят на едно място.Аслед като нямаш притеснения от руския флот, тогава НАТО ще се притеснява, колко му е да превземат Крим.После пак ще ревем че Русия ни виновна.За трети път.

myato
10-07-2015, 22:39
Да, служил съм и тъкмо за това не се притеснявам че руснаците ще ни изорат. Тъкмо с техният черноморски флот съм участвал в съвместни учения. Ако твърдиш че е по добре да не се тренират съвместни действия със съюзниците ни - спирам дискусията до тук. А как точно "върза" битът на населението с ученията, представа нямам. Вярвам си наясно че НАТО не е икономически съюз.
Руският флот даже няма да "вдигне котва" за изораването. "Ученията" струват пари, а ние даваме пари за чужд масраф. Ако си мислиш, че НАТО защитава нещо друго, а не икономическите интереси на някой, "объркал си рейса".

Това, че членството ни в НАТО се явява най-сериозната заплаха за националната ни сигурност, вече многократно го разбрахме от теб и от някои други тук.

Това, което не можахме да разберем е, как с 30 хилядна армия с 2 танка и един хеликоптер без перка да гарантираме сигурността си.

Те това се понапъни да обясниш. Характерна нашенска черта е да много разбираме, кое, как не е. Същевременно никой не казва, как трябва да е.
Все някой трябва да си държи очите отворени, а "армията" ни далеч не е 30 хил., ма и това е друг въпрос.

Хаха, 30хил армия срещу 50хил "роми", нямат никакъв шанс срещу АК47, само дето това няма как да стане.
Инак за армията..., ами преди 3-4г бях къдрови военен и нямам право да разказвам кое как и т.н. щото ще ме осъдят, все пак ще го кажа в една дума "пародия"...
Още някой отвътре да го каже.
Айде обясни им, ако можеш, за какво става дума.

dimitar_vd62
10-07-2015, 22:40

А това как да гарантираме сигурноста си с два танка и един хеликоптер мисля че ти можеш да ни обясниш, нали евро-нато-сащ ни съветват и очаквате да цъфнем и вържем под тяхното наставничеството.

ivan dimitrov
10-07-2015, 23:03
---

myato
10-07-2015, 23:10
Кога за последно видя възможностите на руският флот в действие? Аз говоря за това което съм видял, и тогава ме убеждаваха че няма по голяма сила, пък съвсем друго се виждаше. Където и да погледна, все се разминава желание и действителност при руснаците.

А, мислех че проблема касае само танковете.
Може би ти се заблуждаваш че поддържането на голяма армия е по евтино от ученията на малка такава. И голямата армия би имала нужда от учения, при това - по скъпи. А колко голяма армия ни трябва, за да се защитим всъщност?

Касае всичко чуждо на наша територия.
Питаш колко голяма армия ни трябва?
Честно ли? Никаква. Вече няма какво да защитаваме.

mirchozo
10-07-2015, 23:15
То половината паплач са началници бе, техниката и измряха конструкторите преди демокрацията, пари за подръжка няма, за нова техника да не говорим, всичко хубаво беше разрушено...
А и от кого ще се защитаваме, с какво, с кой, за 6-700лв би ли дал живота си за родината ?

ivan dimitrov
10-07-2015, 23:22
---

myato
10-07-2015, 23:48
Противоречиш си. Веднъж защитаваш интересите на неоправданите, веднага след това твърдиш че няма какво да се защитава.

То учението до 2-3 дни ще свърши. В базата ще останат само наши кораби. Значи да спя спокойно, сигурен че др. Путин няма да ни нападне. Може и да не сте забелязали, но освен Русия, има и други държави.

Да ви имам логиката!

Онеправданите не им трябва армия да ги защитава, а справедливо разпределение на "благата".
Притежаващите "благата" пък си имат пандури и не са за мислене.
Като се оринат "братята", "Путин" няма да ни "отчита", което не е толкова зле.
"Другите" нали са ни "приятели" и "партньори", сал една Русия ни заплашва?

---------- Post added at 23:48 ---------- Previous post was at 23:45 ----------

То половината паплач са началници бе, техниката и измряха конструкторите преди демокрацията, пари за подръжка няма, за нова техника да не говорим, всичко хубаво беше разрушено...
А и от кого ще се защитаваме, с какво, с кой, за 6-700лв би ли дал живота си за родината ?

За Родината си си давам живота безусловно.
Това обаче, което в момента се нарича България безусловно не е тя.
Родината ми я разкъсаха чакалите отвътре, докато пазех границите и.

ivan dimitrov
11-07-2015, 00:27
---

bager
11-07-2015, 02:47
Онеправданите не им трябва армия да ги защитава, а справедливо разпределение на "благата".
Притежаващите "благата" пък си имат пандури и не са за мислене.
Като се оринат "братята", "Путин" няма да ни "отчита", което не е толкова зле.
"Другите" нали са ни "приятели" и "партньори", сал една Русия ни заплашва?

---------- Post added at 23:48 ---------- Previous post was at 23:45 ----------

За Родината си си давам живота безусловно.
Това обаче, което в момента се нарича България безусловно не е тя.
Родината ми я разкъсаха чакалите отвътре, докато пазех границите и.

Бре! Имаме си нов Левски, сега му търсим родина.....
На мен ми стига толкова.

Е тука е разковничето! За да стигнем до там, че да се прпознаваме в една или друга политическа сила за да си пазим Родината...
И накрая какво? Всички ще се бием в името на Родината..., но един срещу друг!

ecotronic
11-07-2015, 11:26
Колкото НАТО е заплаха, толкова е и необходимост.

Някой представя ли си, какво би станало, ако го няма противосстоянието, което обуславя НАТО, пък ги има Русия, Китай, Северна Корея, Иран, Ирак............?

Сега просто сме от тази страна на барикадата.

На всички, които си мислят, че халът на народа ни се свежда до морала на шепа измекяри, ще кажа:

Това, че попът в селото е пияница и развратник, не означава, че трябва да се откажеш от вярата си.

myato
11-07-2015, 12:42
Бре! Имаме си нов Левски, сега му търсим родина.....
На мен ми стига толкова.
Да, най-добре да спреш до тук.

Е тука е разковничето! За да стигнем до там, че да се прпознаваме в една или друга политическа сила за да си пазим Родината...
И накрая какво? Всички ще се бием в името на Родината..., но един срещу друг!
Ми ние в момента точно това правим. Давим се един друг, а шепата измекяри осребрява потта и кръвта ни и си врътка синджирчето.

Колкото НАТО е заплаха, толкова е и необходимост.

Някой представя ли си, какво би станало, ако го няма противосстоянието, което обуславя НАТО, пък ги има Русия, Китай, Северна Корея, Иран, Ирак............?

Сега просто сме от тази страна на барикадата.

На всички, които си мислят, че халът на народа ни се свежда до морала на шепа измекяри, ще кажа:

Това, че попът в селото е пияница и развратник, не означава, че трябва да се откажеш от вярата си.
НАТО е САЩ и няма какво да се заблуждаваме с димки. Понеже икономиката им е на майната си, те тръгват да решават икономическите си проблеми с военни средства, в което неизбежно ще се сблъскват с всеки държащ на суверенитета си.
Не ме притесняват нито Русия, нито Китай, Иран или Северна Корея, още по-малко пък Ирак.
Моралът няма никакво отношение, най-малкото защото визираните измекяри не притежават такъв. Те се интересуват само от келепира.

Когато попът е развратник и пияница, не палиш църквата, нито се отказваш от вярата, а хващате цяло село по един кол и го натирвате. Какво правим обаче, когато "селото" вика: "Ми той Попът е пич. Я виж как хубаво пощипва булките по сватбите, как ни "чете" по погребенията и се напива от "мъка" по помените." ?

ecotronic
11-07-2015, 18:07
Хубаво е човек да огледа нещата от повечко гледни точки.

Ето една, която не е за пренебрегване:

https://www.youtube.com/watch?v=MZiwayP3sBY&spfreload=1

---------- Post added at 18:07 ---------- Previous post was at 17:58 ----------

Да, най-добре да спреш до тук.

Ми ние в момента точно това правим. Давим се един друг, а шепата измекяри осребрява потта и кръвта ни и си врътка синджирчето.

НАТО е САЩ и няма какво да се заблуждаваме с димки. Понеже икономиката им е на майната си, те тръгват да решават икономическите си проблеми с военни средства, в което неизбежно ще се сблъскват с всеки държащ на суверенитета си.
Не ме притесняват нито Русия, нито Китай, Иран или Северна Корея, още по-малко пък Ирак.
Моралът няма никакво отношение, най-малкото защото визираните измекяри не притежават такъв. Те се интересуват само от келепира.

Когато попът е развратник и пияница, не палиш църквата, нито се отказваш от вярата, а хващате цяло село по един кол и го натирвате. Какво правим обаче, когато "селото" вика: "Ми той Попът е пич. Я виж как хубаво пощипва булките по сватбите, как ни "чете" по погребенията и се напива от "мъка" по помените." ?

Я питай някой южно-кореец, тайванец или кувейтец, дали виждат бъдещето си без НАТО също така светло, както ти го виждаш.

myato
11-07-2015, 19:21
Хубаво е човек да огледа нещата от повечко гледни точки.

Ето една, която не е за пренебрегване:

https://www.youtube.com/watch?v=MZiwayP3sBY&spfreload=1

---------- Post added at 18:07 ---------- Previous post was at 17:58 ----------

Я питай някой южно-кореец, тайванец или кувейтец, дали виждат бъдещето си без НАТО също така светло, както ти го виждаш.

Що си мислиш, че виждам за нас светло бъдеще? Точно обратното и НАТО(САЩ) с нищо няма да подобри положението ни, дори напротив. А горното пропагандно филмче да си го гледат американците и да си вярват.

България не е създадена в резултат на политическо инженерство държава, за да я сравняваш с гореизброените. Може би ако визираше Македония би било смислено. В същност в момента само Южна Корея от гореизброените има основание да се страхува.
Ако навремето колонизаторите бяха оставили съответните нации да изберат своя път, този проблем нямаше да съществува.

ecotronic
11-07-2015, 20:42
Че не виждаш светло бъдеще с НАТО и САЩ, това вече го разбрах.
Сега разбрах, че и без НАТО и САЩ пак не виждаш светло бъдеще. Или не си успял да разбереш написаното в предишния ми пост?

С подобен негативизъм наистина нищо добро не ни очаква.

Добрата новина е, че все пак има и позитивно настроени хора, които хич не са малко.

myato
11-07-2015, 21:32
Че не виждаш светло бъдеще с НАТО и САЩ, това вече го разбрах.
Сега разбрах, че и без НАТО и САЩ пак не виждаш светло бъдеще. Или не си успял да разбереш написаното в предишния ми пост?

С подобен негативизъм наистина нищо добро не ни очаква.

Добрата новина е, че все пак има и позитивно настроени хора, които хич не са малко.

Позитивното мислене не води до позитивни резултати. Обективността не е негативизъм. Докато гледаш на света през розовите очила, действителността те застига и не и пука за позитивизма ти. Не желая да бъда груб, иначе бих използвал медицинска терминология за безпричинната "позитивност", пък и съм забелязал, че въпреки залитанията в "дясно" не си безнадежден случай, иначе не бих се хабил да отговарям.

ecotronic
11-07-2015, 21:42
Позитивното мислене не води до позитивни резултати. Обективността не е негативизъм. Докато гледаш на света през розовите очила, действителността те застига и не и пука за позитивизма ти. Не желая да бъда груб, иначе бих използвал медицинска терминология за безпричинната "позитивност", пък и съм забелязал, че въпреки залитанията в "дясно" не си безнадежден случай, иначе не бих се хабил да отговарям.

Интересна философия!

Обективизъм ли наричаш това, когато виждаш във всичко, като се започне от Украйна, мине се през деня на труда и ученията на армията, та се стигне до дупките по пътищата, все дългата ръка на САЩ и НАТО?

Няма аз да ти обяснявам това "явление" с медицинска терминология, но винаги можеш да попиташ някой свой колега.

mirchozo
11-07-2015, 22:06
Медицински казано, кой както си желае тъй си ни "обладава", народа беше целенасочено изпростян, останахме само лош матриял както каза Боко тиквата. Като част от този лош матриял съм ги е.ал всичките там горе, един ден ще дойде възмездието им по един или друг начин.

myato
11-07-2015, 22:38
Интересна философия!

Обективизъм ли наричаш това, когато виждаш във всичко, като се започне от Украйна, мине се през деня на труда и ученията на армията, та се стигне до дупките по пътищата, все дългата ръка на САЩ и НАТО?

Няма аз да ти обяснявам това "явление" с медицинска терминология, но винаги можеш да попиташ някой свой колега.

Сливането на различни тези, според както ти отърва също има медицинско обяснение.
Там, където хамериканците имат отношение съм го казал. Там, където са виновни местните помияри, пак съм го казал. Това, че местните помияри ги назначават от Козяк също е факт, та в тази връзка мога да оправдая това, че сливаш нещата.
Хубаво е да врътнеш едно телефонче в "Америка за България", да ти обяснат кой кара влака в Батковината. Даже Баце в момента се въздържа от резки движения, докато сменят началството.