Drag0
07-07-2015, 20:10
Трябваше ми информация за количеството охладител в климатичната система и попаднах на http://www.autototal.ro/dmdocuments/Catalog%20Behr%20Hella.pdf
И се замислих за количеството масло.
Машината , която изкарва останалия охладителен агент от системата изкарва ли и цялото масло ?
А ако остава масло как може да се разбере колко е и колко трябва да се добави ?
Защо производителите обикновенно пишат количеството охладител , а не количеството масло с което трябва да се смеси ?
Днес питах на 2 места където зареждат автоклиматици.
Нито ми казаха какъв тип масло използват , нито гледат каталозите колко масло пише че трябва да се добавя . На едното място отговора беше 10% от количеството охладител, а на другото добавяха "колкото машината прецени".
И не знам вече къде да закарам колата да я допълнят но да е колкото трябва. :neutral:
И се замислих за количеството масло.
Машината , която изкарва останалия охладителен агент от системата изкарва ли и цялото масло ?
А ако остава масло как може да се разбере колко е и колко трябва да се добави ?
Защо производителите обикновенно пишат количеството охладител , а не количеството масло с което трябва да се смеси ?
Днес питах на 2 места където зареждат автоклиматици.
Нито ми казаха какъв тип масло използват , нито гледат каталозите колко масло пише че трябва да се добавя . На едното място отговора беше 10% от количеството охладител, а на другото добавяха "колкото машината прецени".
И не знам вече къде да закарам колата да я допълнят но да е колкото трябва. :neutral: