View Full Version : проблем с ел. стъкло?
някой знае ли как да реша проблема с ел. стъклото? - не се движи гладко,и почти като слезе надолу и не може да се върне нагоре,чува се че релето цъка отдолу в ляво до волана,подава в за момент 12в ток но после пада до 0 .моторчето е здраво,ключа също.... та мисълта ми е цялата платка ли се сменя или само релето (или както се казва там) за лявото стъкло? :idea:
я пробвай да почистиш стъклото и водачите
е.... то се чува че релето се товари... а и ако е така нормално ли е тока да пада от 12 до 0?
при товар спира тока
:wink:
виж защо не се движи добре стъклото
аз залагам на механичен проблем
ми... да зема да проверя тогава.....
колега ,както пише по горе провери механизма. Аз имах същия проблем както го описваш. Свалих кората и механизма - ВСИЧКО. Почистване, смазване, ВНИМАТЕЛНО ПАСВАНЕ НА РАМКАТА НА СТЪКЛОТО ЗА ВРАТАТА, защото при мен остана едно леко стържене/явно съм усукал нещо/ някаде....
След тази процедура ще си гъзара на квартала.
У С П Е Х :wink:
днес като (ако) ми остане време ще пробвам... дано това което кавате да реши проблема....
пожелавам слоновете Ви да се къпят в мляко.... :wink:
Аз имах подобен проблем в десния джам,оказа се наилона вътре беше набрал и затягаше.
не е в почистването и в другите там неща проблема ..... жичкаджията тука мери и прави и пуска и ток направо на мотора и нестава... значи проблема остава в електрониката..... :(
я пробвай нагоре да му помагаш с ръка дали ще се вдига. и според мен е в механиката имах подобен проблем и се оказа че тампона който държи стъклото за подемника се беше счупил при което лизането беше проблемно а вдигането невъзможно. има вероятност все пак моторчето да е окъсило и да е сдухало
мне...нестава... явно е от тая електроника там под волана.....:(
мне...нестава... явно е от тая електроника там под волана.....:(
ма ти свали ли кората?
или майстора погледна и каза не стаа?
свалихме кората и оная хартия там и сичко..... и мери с уред и после пуска ток от друг акумулатор направо към моторчето.... неще.....
свалихме кората и оная хартия там и сичко..... и мери с уред и после пуска ток от друг акумулатор направо към моторчето.... неще.....
ми начи е моторчето, не електрониката
ми начи е моторчето, не електрониката[/quote]
мне..... мотора сам по себе си работи
Като му подадохте ток дигна ли стъклото? Или със зор?
Тя тая електроника нали затва е сложена (глезотия демек, у ФВ му викат комфорт функция и се води екстра :spiteful: ) Та, като се натовари мотора, за електрониката това е сигнал че стъклото е стигнало догоре и тя му спира тока. btw, нормално е нагоре по-трудно да върви
Мойте стъкла така не се вдигаха. Мъкааа :cry: Разглобяване, чистене и смазване му е майката, сега никви проблеми
еми аз от тоци не разбирам...... и не искам да разбирам....но мастера тука каза 4е не е от мотора. пробва там некви неща... нестава
а и като натисна няколко пъти поред копчето и стъклото помръдва с по 2-3мм или изобщо не мърда... и като спра да натискам след това още няколко пъти се чува как това реле трака там нещо.... кибер историй.... :lsabre:
То не е нужно секи да разбира, нали затва има майстори. Ма да не е и майстора само от тоци да разбира, а от електроники ц?
Така както го описваш си е 90% механичен проблема.
ми всички така казват.... ама на... абе за сега така ще пък... по-нататъка ще му мисля.... благодаря все пак...
... благодаря все пак...
:wink:
PEPI-2ALFA
07-04-2007, 13:10
А кората като се свали после лесно ли се поставя .В смисъл щипките не се ли чупят, някакви специялни ли са и намират ли се лесно. Питам ,защото на мен ми предстои сваляне и ме притеснява сглобяването- да не вземе да скърца после много. :?
лесно се разглобява..... ама така или иначе непоиска при мен с чистене да се оправи
vodenpaiak
14-04-2007, 15:35
Абе хора парво здрвеите
и втора като се заговорили за стъклата, аз имам проблем с копчето за вдигане и сваляне на дясното стъкло, понякога работи друкпът не, мисля че е от самото копче(недава добар контакт) и незнам дали мога да го сваля само него без да махам цялата кора :?:
Пръсни му WD40 направо отгоре без да сваляш нищо. Ако и след това не тръгне - издърпай капачето на което е сложено, откачи буксата и го разглоби внимателно. Чистиш, събираш и си ок. (Моето дясно само сваляше, а затварях през шофьорското. Номера с пръскането директно отгоре го видях от колегата Hristian37, който имаше проблем с неговите копчетии:wink: )
vodenpaiak
16-04-2007, 09:00
Благодаря:) и аз си мислех да го прасна направо но небиах сигурен