Log in

View Full Version : Въпрос относно парно

dakata
16-07-2015, 22:30
Здравейте колеги,
От известно време забелязвам(от както температурите се повишиха),че сутрин при изключен климатик(парно)от духалките ми полъхва направо горещ въздух,при положение,че сутрин външната температура е 15-16 градуса.Само да вметна,че радиаторчето на парното ми покапва лекинко и съм му сипал течна добавка Holts.Та въпроса ми е има ли някакъв клапан преди радиатора на парното,който евентуално да се е прецакал и да ми пуска топло въпреки,че е съм го спрял???:gruebel:

ecotronic
16-07-2015, 22:34
Има клапа (смесителна), която обуславя това откъде да минава въздушния поток - през радиаторчето на парното или през това на климатика (изпарителя). Вероятно тази клапа не работи коректно.

dakata
16-07-2015, 22:43
Има клапа (смесителна), която обуславя това откъде да минава въздушния поток - през радиаторчето на парното или през това на климатика (изпарителя). Вероятно тази клапа не работи коректно.

А къде се намира тази клапа Любо?Да я търся,че нещо не е оферта през лятото да ми вее топло от парното.

ecotronic
16-07-2015, 22:59
Моторчето и се намира от лявата страна на кутията на климатика, като стоиш срещу колата.
Това ограденото в синьо му е буксата:

http://snimki.be/store/1/251437076639.jpg

dakata
16-07-2015, 23:10
Благодаря много:th_up:
Между другото,направо ме кефиш как винаги намираш снимка или схема за всеки един зададен въпрос.

Бях сигурен,че ще се отзовеш на въпроса ми.
Благодаря още веднъж :cheers:

ecotronic
16-07-2015, 23:26
Благодаря много:th_up:
Между другото,направо ме кефиш как винаги намираш снимка или схема за всеки един зададен въпрос.

Бях сигурен,че ще се отзовеш на въпроса ми.
Благодаря още веднъж :cheers:

Ти не благодари на мен а на това, че все още се намират снимки, незащитени с авторски права :)

:cheers:

---------- Post added at 23:26 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

Ето тук се вижда и самата клапа, след като всичко преди нея е разкостено:

http://snimki.be/store/1/681437078336.jpg

trop4i
05-08-2015, 12:57
и аз да питам нещо за климатика - при включване на същия не трябва ли и перките на радиатора да тръгнат ако само съединителят на компресора се е прецакал-гумата се е отлепила.

ecotronic
05-08-2015, 13:02
Перката се пуска, когато налягането в радиатора на климатика (кондензатора) се повиши над даден праг. Това налягане се обуславя от работата на компресора.

Накратко - ако компресорът не работи, по каквато и да било причина, перката няма да се пусне след включването на климатика.

trop4i
05-08-2015, 13:13
благодаря за бързия отговор, притеснявах се да не е нещо по-сериозно.

---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:08 ----------

Продават ли се нови съединители за компресора, с тия втора употреба явно не изкарват много или аз попадам на такива.

Linkestis
09-08-2015, 13:34
Новия съединител е на цената на три компресора

dakata
19-08-2015, 22:22
Оправих проблема с парното.Освен,че си смених радиаторчето,оправих и клапата,чиято ос се беше измъкнала с около 5 см. в следствие на което е блокирала и моторчето и беше изгоряло.Такова втора ръка за 25 лв.и вече всичко е ОК.Само миризмата от новият радиатор е леко дразнеща,но ще го изтърпя месец два... :grin: