PDA

View Full Version : Вариатор на фазите, ангренажен ремък... смяна

Beco
17-07-2015, 16:15
Днес заведох любимата на доктор. Едва ли някой ще се учуди че работи като дизел.
"Специалистите" тук ме убеждават, че ако не сменя вариатора няма да могат да зацепат ремъка и ролките като хората.
Така ли е или ме сапунисват

колата е 146 ТС 120 коня.
Благодаря предварително на далите мнение.

PEPI-2ALFA
17-07-2015, 17:57
Според мен те сапунисват.

Diroll
17-07-2015, 18:23
Така,Вторник си взех колата Алфа 156...от майстора,който си ми я поддържа, момчето си разбира , има си две италианки.....освен масло,горни носачи,накладки смених и ангренажния ремък. Вариатора си ми трака,но ще си го карам така докато не реша да дам 380лв. за нов,ремонтните комплекти не ме интересуват...Майстора нищо не е споменал за неправилно зацепване и смяна на вариатора....!!!
Сам си направи сметката дали те пързалят

Beco
18-07-2015, 17:18
Явно си ме сапунисват :(

Sm0k
22-07-2015, 02:29
Еми или те сапунисват или трябва да смениш майсторите, щото да не се окаже, че те не могат и не знаят как да ти зацепят правилно колата и да и я върнат без да искат със съзтезателни настройки - "офсет" на валовете :)

Туй са глупоси брато - мойта я карам 7 години със тракащия вариатор, отвреме на време й слагат по един ремонтен комплект че все не ми се дават 300 лева. В момента съм на третия агнренаж - като ги сменя майстора й слага петите на валовете и секи път се зацепва, независимо че вариатора й трака :)

Beco
22-07-2015, 23:20
не само ги смених, ами се наложи сам да си сменям спирачните маркучи.
колата беше с криви барабани. Купих нови, счупиха спирачния апарат, намерих им един нов втора употреба и ми върнаха колата по зле. Въобще не спира. Реших, че не са я обезвъздушили, Докато се опитвах да я обезвъздуша се спраска маркуча, понеже от пробката не потече течност а аз натискам зверски педала на спирачката. Смених и маркучите и чудо колата спира.

Сега ще търся някой да ми смени ангренажа. В тази връзка Има ли някакъв опасен момент, ако не сменя вариятора. ;)

rumencho83
06-08-2015, 22:31
не само ги смених, ами се наложи сам да си сменям спирачните маркучи.
колата беше с криви барабани. Купих нови, счупиха спирачния апарат, намерих им един нов втора употреба и ми върнаха колата по зле. Въобще не спира. Реших, че не са я обезвъздушили, Докато се опитвах да я обезвъздуша се спраска маркуча, понеже от пробката не потече течност а аз натискам зверски педала на спирачката. Смених и маркучите и чудо колата спира.

Сега ще търся някой да ми смени ангренажа. В тази връзка Има ли някакъв опасен момент, ако не сменя вариятора. ;)

има няколко сервиза за алфи погледни раздела клубни сервизи и ще те оправят :notworthy: