View Full Version : масло в ауспуха сив пу6ек алфа 145 тс
здравеите имам следния проблем сив пу6ек и масло в ауспуха за 100 км изванградско ми изяде 1 лт масло т. е. го вкара в ауспуха с моля за ва6ите мнениа благодаря :frown:
здравеите имам следния проблем сив пу6ек и масло в ауспуха за 100 км изванградско ми изяде 1 лт масло т. е. го вкара в ауспуха с моля за ва6ите мнениа благодаря :frown:
Къде беше оная тема за оил вайпър сепаратора в капака на клапаните и почистването му с коресилин :?:
4етох я ама на мене ми бяга маслото през ауспуха и това нормално ли е 1 лт масло за 100км
не е нормално
като дадеш газ на место излиза ли сив пушек отзад?
4етох я ама на мене ми бяга маслото през ауспуха и това нормално ли е 1 лт масло за 100км
Ами то през аспуха де .....няма откъде другаде :D
да на големите обороти след4000 ама е се разсеива не е като от масло а пове4е като от конденз ама кво прави това масло в ауспуха незнам дали е от оил ваипар сепараторо ама 1 лт на100км много е
този номер с маслото в ауспуха го пражи само изванградско ина4е като карам в града няма масло в ауспуха :( :?: :?:
мойта беше родила кат абеше толкова масло ... ма и хич не вървеше ...
този номер с маслото в ауспуха го пражи само изванградско ина4е като карам в града няма масло в ауспуха :( :?: :?:
Е те аз за туй говоря :!:
В отдушнитците няма капка масло има ли вероятност да е от калпаво масло задалжително ли е да се слага selenia?
trustworthy
06-04-2007, 20:30
мойта беше родила кат абеше толкова масло ... ма и хич не вървеше ...
Стига си ги кълнал тея твин-спакрове, бе :lol: Тука проблемът може да си е съвсем тривиален като да е от сепаратора и дано е така, че иначе....
абе не е от сепаратора ,дали да не сменя маслото сас selenia za alfa 10w40
Колега, моля те използвай кирилица !
Crusader
07-04-2007, 08:48
Не е от маслото :!:
вчера я подплаших с 200км и нямаше никакъв проблем не знам какво става ако е счупен маслен сегмент едва ли ще има тази мощност не знам кво да яправя да отварям ли главата :?: :!:
НЕ,
напиши ква ти е колата?
вчера я подплаших с 200км и нямаше никакъв проблем не знам какво става ако е счупен маслен сегмент едва ли ще има тази мощност не знам кво да яправя да отварям ли главата :?: :!:
:big_whoops:
благодаря за всички мнения и съвети най вече на yon измих масления сепаратор и засега всичко е наред :D
каде се намира тази тема :тема за оил вайпър сепаратора в капака на клапаните и почистването му с коресилин
че нея открих ако може линк да ми дадете
.... ако е счупен маслен сегмент едва ли ще има тази мощност .... :?: :!:
Не мисля, че маслен сегмент ще влияе на мощността. Старата кочина (FIAT 124 )я взех с компресия на цилиндрите 7,5 - 4 - 8 - 7,5 и се набираше на самолет. След една разходка до Пловдив :go: компресията стана 7,5 - 0 - 8 - 7,5 и 2-ри цилиндър стана пътник без билет в мАторЯ. Колата дърпаше както и с работещи 4 цилиндъра, но 2-пъти при сръчкване всичко под капака ставаше в масло през пръчката, и тресеше зверски. Като отворих моторетката - и на 4-те цилиндъра 1-ви компресионен беше счупен, а на 2-ри цилиндър и 2-та (при вадене на буталото си падаха сами). Маслените бяха някакъв пружинков тип изцяло и не мисля, че можеха да се счупят, най-много да се поизносят (колата харчеше нормално масло - фабрично няма гумички на клапаните) (Последното изречение е просто като инфо, защото на алфата не знам маслените сегменти какви са).
Та затова си мисля така за масления сегмент :wink: ...
Crusader
03-06-2007, 16:35
Само да вметна че тая 145 1.4 TS може да вдигне 200 само в мечтите...или ако я пуснат от самолет :wink:
Cherniq_kosam
04-06-2007, 15:38
Е как тогас с моя кенеф 1,4 т,спарк с 4 човека пътя за созопол дигна 190 ??? и още можеше да я напаржа ама се люлее като на лили иванова кучето и сам с гуми 175 следващия път ще снимам щото и други авери ме ядат за този филм дет се получи :shock:
Само да вметна че тая 145 1.4 TS може да вдигне 200 само в мечтите...или ако я пуснат от самолет :wink:
Аз съм правил 195 по километраж, а можеше и още 100%. Да не говорим че имаме един колега stefi който след италфест 2005 я беше снимал неговата 1.4 с над 200......не ми се търси сега неговите снимки по темите от 2005 г.
Ех , ей го още един мечтател :)
ти па
тя твойта дига около 280 ма ти само не си я снимал :wink:
с 14ки джанти и мойта ше дигне 210 по нейния си километраж;)
и по нанадолнището де, и сам и с 10л бензин
с 14ки джанти и мойта ше дигне 210 по нейния си километраж;)
и по нанадолнището де, и сам и с 10л бензин
пропусна попътен вятър 10 м/сек както и специфична влажност на въздуха под 77% при температура на въздуха от 22С :wink: :lol: :lol:
За това казах че е по километраж незнам колко е било реално и бях с гуми 195/50/15
Аз съм правил 195 по километраж, а можеше и още 100%. Да не говорим че имаме един колега stefi който след италфест 2005 я беше снимал неговата 1.4 с над 200......не ми се търси сега неговите снимки по темите от 2005 г.
малко съм излъгал, НО ето ви ги снимките за които говорих...
Crusader
04-06-2007, 16:57
Ай стига сте се надлъгвали веее, 1.4 ТS не мое да направи 200, то по каталог е 187 и то за НОВА кола, а не за 10+ годишна баба.
Па и да ми приказвате ако не съм карал такава иди-дойди, ама погледнете у подписа ми дееееееее!
Ей за тва хората питат бат Бобо могат ли с 1.3 боксьорче за натупат GSI примерно или нещо от сорта....
Ай стига сте се надлъгвали веее, 1.4 ТS не мое да направи 200, то по каталог е 187 и то за НОВА кола, а не за 10+ годишна баба. бо могат ли с 1.3 боксьорче за натупат GSI примерно или нещо от сорта....
немат ти поверват
тука се наблюдава тенденцията на един друг форум поне 30-40 километра над това дето е по книжка да може да се дига ...
аз не споря с вас ама хич даже, а само казвам и ви показвам какво пише на километража а дали е реално и колко точно е реално оставям на вас да предцените....