View Full Version : Силно изчаткване отпред ?
Здравейте, предвид разнопосочните мнения на различни майстори реших да се консултирам с вас та дано някой е имал същия проблем и знае точното решение ! Проблемът е следният, при рязко потегляне или спиране изчатква единично или няколкократно в зависимост от усилието в предно дясно колело. Понякога се усеща и в краката на пасажера отпред. Когато се ускорява и спира плавно няма проблем. Във дупки и неравности отново няма проблеми. При плавно спиране се усеща и лека вибрация от това колело! Та въпросът е в кое е проблема ?
Имал съм същите симптоми от разхлабени болтове на джанта :) Нелепо - но факт :) При потегляне и спиране цялата джанта успява да се завърти леко спрямо главината и затова изчатква.
Linkestis
27-07-2015, 23:49
Счупена пружина.
angelovi69
28-07-2015, 07:40
Ако си имал скоро работа с майстори и интервенции по мотора, една вероятна причина е недобре стегнати дълги болтове на магарето. Симптомите са - при рязко потегляне или при екстремно спиране изчатква, или при рязко отпускане на съединителя при смяна на предавките. Пиши накрая какво се е оказало.
Разхлабени болтове, проверено не е. Счупена пружина... това със сигурност не би чаткало само при рязко потегляне и спиране. Последната работа от майстори по автомобила е за смяна на ремъци и ролки и бе направено от оторизиран сервиз, проблема беше и си остана въпреки, че помолих да намерят решени на проблема. Мнението им беше, че няма проблеми в окачването !? Други сервизи които е посетила, конкретно за този проблем, само са гледали не са бутали нищо ! При промяна на скоростите не изчатква ( може би не ги сменям достатъчно рязко) :)
При мен беше вътрешно каре.
NeverBackDown
28-07-2015, 19:31
И аз мисля вътрешно каре ! Успех колега ! :)
ecotronic
28-07-2015, 19:51
Да изчатква при рязко потегляне заради вътрешно каре - ОК. Но при рязко спиране особено ако колата се е движела на неутрална, малко вероятно да е от каре.
Аз залагам на хлабави болтове на вътрешното каре или скапано външно каре. А може и скапан заден тампон на долния носач.
Тук здраво хвърляме боб - аз казвам - шарнир.
До тук мога да обобщя , сменям наред от което се оправи то е :smile: Мисля че, мнението на ecotronic (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=17655) относно вътрешното каре е доста точно ! Относно носач/шарнир мнението на специалистите е че е добре, доколко то е адекватно незная.