View Full Version : Полицаите отново си върнаха извънредните
Е на печелившите честито - протестите им успяха. Върнаха си извънредните, отново имат право да ни спират и без аудио и видео контрол. Извънредните по 20-30 лв се завръщат с пълна сила, браво!
http://www.lentata.com/page_7718.html
пп - Нямам търпение да се махна час по-скоро от тази "държава" и да следя отстрани пълния и колапс и разпадък.
кученцетоОгиитаткоДоги
02-08-2015, 20:06
Не всички български полицаи са корумпирани.А и не бъдете лицемери, като опре ножа до кокала.............пред това да ти вземат книжката или да дадеш 20 лв, естествено че ще предпочеш 20-те лева.По принцип човек като не е в дадена ситуация мисли по един начин, обаче когато е в нея....................почва да мисли по друг начин.............А и за да са някои полицаи корумпирани за танго трябват двама човека.............Тука полицаите не са корумпирани и имаме само 3 точки, за разлика от бг 35 ли колко бяха.И имат право да те спират където пожелаят, и когато пожелаят без да ти дават никакви обяснения.Ако му държиш непреличен език ядеш глоба 250 евро за обида на длъжностно лице.За каране много близко зад някой ти взимат 1 точка.И още два пъти така и заминаваш на провервочен, защото точките тук не се възстановяват за разлика от бегето.Ако станат всички тия неща при нас, повечето ще ревнат че има полицейска репресия.
dimitar_vd62
02-08-2015, 20:56
Абе не съм много сигурен че навънка ще ти хареса откъм тая страна....Нямам нищо против да ме спират когато са преценили, всъщност май без повод не са ме спирали, плащам си гяволъците и толкоз....малко смешно ми става някой като вземе да звъни телефони да уволнява и прочие изфърляния за некви си 20 кинта да не говорим че откровено примерно не е спрял на стоп ма нали трее компенсираме снощното неможене пред курветината.Даже съм против това да се оповестява къде са камерите.Не дай си боже да стане война ще ревнем снайперистите да са с табела - внимание зад кьошето има снайперист.Работата на кат е да принуди шофьорите да спазват правилата и няма нищо репресивно в това.
ivan dimitrov
02-08-2015, 21:48
---
A иначе е толкова просто ...
Караш си по правилата и не те спират .
Лесно е но е непоносимо за средностатистическия български шофьор
Bobo Markov
02-08-2015, 22:13
Не всички български полицаи са корумпирани.А и не бъдете лицемери, като опре ножа до кокала.............пред това да ти вземат книжката или да дадеш 20 лв, естествено че ще предпочеш 20-те лева.По принцип човек като не е в дадена ситуация мисли по един начин, обаче когато е в нея....................почва да мисли по друг начин.............А и за да са някои полицаи корумпирани за танго трябват двама човека.............Тука полицаите не са корумпирани и имаме само 3 точки, за разлика от бг 35 ли колко бяха.И имат право да те спират където пожелаят, и когато пожелаят без да ти дават никакви обяснения.Ако му държиш непреличен език ядеш глоба 250 евро за обида на длъжностно лице.За каране много близко зад някой ти взимат 1 точка.И още два пъти така и заминаваш на провервочен, защото точките тук не се възстановяват за разлика от бегето.Ако станат всички тия неща при нас, повечето ще ревнат че има полицейска репресия.
ОгиДоги - прав си бро, но при вас нещата са регламентирани умно и трее си адски здрав олигофрен за да нарушиш някое правило а тука в БГ, както знаеш, всичко е от соц-а при прав път трилентов ограничение 60 като знака заврян на майка си в кътния зъб и след 50 метра след знака има нов знак "край на всички ограничения" и след 20 метра след последния нов знак - ограничение 40 км./час - а де - дори Люис Цигането не може да кара формулата си толкова динамично дейба :(
кученцетоОгиитаткоДоги
02-08-2015, 22:14
Лошото е че мвр като цяло постоянно се дескридитира.Както имаше едно ,,моме,, преди време наклевети полицай че по време на обиск и е бъркал по дупките, и са скъса да реве по телевизионните студия и накрая се оказа че лъже. На скоро пак две наркоманчета същата постановка.........били изяли няколко шамара и няколко ритника.............Ми като отказваш да си покажеш личната карта и се звериш на полицая няма да ти намажат филия с мармалад я. Я са издръвчи на полицай в Америка.............Интересното е че от полицейско насилие се жалват се некви хулигани наркомани утайници.Как пак не са оплака някой старши научен сътрудник от БАН примерно .И нашите продажни медии дай им само сензации да показват..........съир.......а не се замислят че с това само надъхват утайките да се мислят че могат да яхнат цялата държава и никой да не може и вафла да им каже..........
Bobo Markov
02-08-2015, 22:17
абе Съни ти кът си у Флорида поне купи ли си тоз пикап с 6.0 литровия дизел? мноо си зле :) напоследък карам един Крайслер и с него наистина не мога да наруша правилата за движение щото повече от 70 км/час трудно вдига и за протокола аз имам златен талон ... каквото и да значи туй :(
---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:16 ----------
Лошото е че мвр като цяло постоянно се дескридитира.Както имаше едно ,,моме,, преди време наклевети полицай че и е бъркал по дупките, и са скъса да реве по телевизионните студия и накрая се оказа че лъже. На скоро пак две наркоманчета същата постановка.........били изяли няколко шамара и няколко ритника.............Ми като отказваш да си покажеш личната карта и се звериш на полицая няма да ти намажат филия с мармалад я. Я са издръвчи на полицай в Америка.............Интересното е че от полицейско насилие се жалват се некви хулигани наркомани утайници.Как пак не са оплака някой старши научен сътрудник от БАН примерно .И нашите продажни медии дай им само сензации да показват..........съир.......а не се замислят че с това само надъхват утайките да се мислят че могат да яхнат цялата държава и никой да не може и вафла да им каже..........
и туй си е самата истина :(
dimitar_vd62
02-08-2015, 22:20
Спусни ръчната бе.
Bobo Markov
02-08-2015, 22:26
Спусни ръчната бе.
то няма ръчна бре :)
ivan dimitrov
02-08-2015, 22:29
---
Bobo Markov
02-08-2015, 22:33
Да бе, то заради знаците през ден виждам тройни изпреварвания, на път с две ленти в едната посока и една в другата. Пак заради знаците днес един ме изпревари, само за да може да ме накара да скоча на спирачките, щот си направи десен завой пред мен. Може би спечели няколко милисекунди. Пак заради знаците мигач не се ползва.....
А че има тъпотии и в маркировка и знаци, има
виж сега кът българския шофер подобен изрод има може би само в Индия или в Уганда дето карат с цялата газ и не им пука за нищо ... както и да е :( аз пътувам много и тепърва ми предстои да пътувам но вече не се връзвам на нищо сега си правя силов тунинг на колата за да бъда батка истински даже и татус мисля си направя ей на рейбан си купих днес за 5 лева от пазара ...
dimitar_vd62
02-08-2015, 22:42
Тия па ка не са джасат и семафори нямат и знаци и полицаи - https://www.youtube.com/watch?v=UEIn8GJIg0E#t=12
Bobo Markov
02-08-2015, 22:43
Тия па ка не са джасат и семафори нямат и знаци и полицаи - https://www.youtube.com/watch?v=UEIn8GJIg0E#t=12
виде ли са като нема батки сред тях ;)
ivan dimitrov
02-08-2015, 22:48
---
Bobo Markov
02-08-2015, 22:56
Ако под силов тунинг разбираш - да си купиш бронетранспортьор, тоооо, мооооже и да помогне. Инак се съмнявам малко. Тук и тираджиите не си поплюват.
Трябва ред, значи трябва и много катаджии. И да, трябва да могат да се крият. Като стоели на видимо място, се получавало превенция, видиш ли. Ха,ха,ха, превенция.
превенция я :) то без превенция ко праиме :):):) значи виж са лети няккъв кът мене батка со 220 с беенвето аз го подпирам отзад с Алфата и той са сдухва и земе та вдигне някъде 222 преко сили от зор и хоп налита на превенциятааааа :) ченгето спира батката аз обаче леко са изнизвам с 250 покрай него и ченгето даже не може да ме види - ей туй му викам аз силов тунинг :) даже мисля че към 280 мога да развия на доускорение след 5 -та скорост :)
кученцетоОгиитаткоДоги
02-08-2015, 22:57
виж сега кът българския шофер подобен изрод има може би само в Индия или в Уганда дето карат с цялата газ и не им пука за нищо ... както и да е :( аз пътувам много и тепърва ми предстои да пътувам но вече не се връзвам на нищо сега си правя силов тунинг на колата за да бъда батка истински даже и татус мисля си направя ей на рейбан си купих днес за 5 лева от пазара ...
Брат и аз си мислих че по голям изрод от българския шофер няма:) До като не ми се наложи да пресека Румъния от Арад до Букурещ:) Приключението беше уникално, сближих границите на кръвното:) Мамалигите карат с качулата на главата:) Няма мантинели по високоскоростни пътища през кърпатите и на колонките за дизел пише не дизел а моторина:) Заклех се че крака ми няма да стъпи в Румъния, макар че е много красива бате:( А и на Дунава на една от шамамандурите която разделя България и Румъния през 1992 си написах името с тибишир:) Надявам се още да седи:)
ivan dimitrov
02-08-2015, 23:05
---
Bobo Markov
02-08-2015, 23:27
Батка, на туй му са вика мижав тунинг. 280.....та ти фърчиплан от селската авиация не мож изпревари, ко става да са гониш с F22. MAX-1 като минимум ти требе, инак ши ти са смеят бе.
мах-1 ееее все пак съм български батка дансъм от ЦРУ ааааа :):)
освен туй само Гиги е постигал мах-1 и му са извадиха едни гуми уплътнения и го цапардосаха в лявото очо :) са Венци (нашия) е постигал мах-2 но той си е луд и там по-добре да не коментираме че лошо :(
Alexanderbb
03-08-2015, 09:32
Мисля че спорите за различни неща. Смятам че никой не е против контрола с цел узаптяване на безумствата по пътя. Обаче сме против очевидния рекет, който с нищо не помага за това. Защото 3 та пишлегари в патрулката които се крият в кварталната уличка за да крънкат пари за изгорял фар вместо да ловят крадците и наркоманите не са превенция на пътя. Напротив, точно такива неща създават усещане за безнаказаност у разни "юнаци", които после правят катастрофите
Вчера ми оставили един фиш на чистачката...
Освен номера на колата, нарушението и мястото където е извършено (паркиране) нищо друго вярно няма в него :bash:
Сгрешено на собственика на колата, липса на ЕНГ.. изобщо пълна пародия! Общинска полиция.
Обаче май не може и да се обжалва да ги е@а :angry1:
Scrapera
03-08-2015, 12:13
Не те спират, ама друг път. Изглежда никога не си бил жертва на рекет. Не ти пожелавам да го изпитваш. Примери безброй: "Ние с колегата видяхме друго." "За вас жълто, за нас червено." и т.н.
:baby_bringin:
Alexanderbb
03-08-2015, 12:48
Не те спират, ама друг път. Изглежда никога не си бил жертва на рекет. Не ти пожелавам да го изпитваш. Примери безброй: "Ние с колегата видяхме друго." "За вас жълто, за нас червено." и т.н.
Особено ако си сам в колата следва директно "ние сме двама и можем да напише каквото решим"
ivan dimitrov
03-08-2015, 13:15
---
Alexanderbb
03-08-2015, 14:19
Това би трябвало да е достатъчно.
Спират те за проверка, но отнема по малко от 5 мин. Няма как без проверки да се отсеят нередовните водачи. Маса народ кара без книжки и след употреба на алкохол. Като стане "аварията" вече е късно. Ако те е заварил чврвен светофар в кръстовище, то е нормално за тях да е червено.
Освен колегата, най вероятно и всички наоколу са видели друго. Случва се човек несъзнателно да прави нарушения. А ако ти поискат парички - НЕ ДАВАШ и веднага жалба.
И как си го представяш това с жалбата? Да не се окаже после че си се държал провокативно и се е наложило да приложа сила за да те озаптят?
Това би трябвало да е достатъчно.
Имаш ли идея колко реквизити се съдържат в бланката за фиша?
ivan dimitrov
03-08-2015, 15:17
---
ecotronic
03-08-2015, 18:40
Не ми пречи да спазвам правилата, ма много ме дразнят хранилките. Само ние шофьорите ли ги знаем?
Пресен пример в подкрепа на това, което Боянски каза по-горе:
Влизане в София по новия участък от магистралата на ботевградско шосе, преди Jumbo:
Знаци за ограничение 120, 100, 80, 60 подредени през 50 м. + ляв завой и зад завоя мобилна камера без обозначение.
И какво като намалиш от 120 на 60 за 400 м вместо за 150?
Що държавата се прави на улава? Малко ли реално опасни участъци има, където да висят хранилковците?
В крайна сметка - каква е целта от работата на КАТ?
Да възпитава и така на намалява жертвите на пътя или да пълни хазната разхищавайки и без това постния държавен ресурс?
ivan dimitrov
03-08-2015, 19:12
---
ФЕРАРИСТ
03-08-2015, 19:13
Глaвeн инcпeĸтop Cтoйчo Koнcтaнтинoв oбяcни: „Bceĸи cи имa глaвa нa paмeнeтe и cи нocи oтгoвopнocттa. B пo-гoлямaтa cи чacт cлyжитeлитe нa „Πътнa пoлиция ca дoблecтни xopa и paбoтят.
Направо ще се просълзя и ще се разчуствам......
Така се тушира напрежението породено от ниските им уж заплати - дава им се възможност да си наваксат......
Не те спират, ама друг път.
Изглежда никога не си бил жертва на рекет.
Вярваш ли ? Не съм бил . Или поне съм си бил виновен и са си писали как си му е реда . Вярвай в повечето случаи си минаваш и без двадесетачка защото ги мързи да пишат .
Не ти пожелавам да го изпитваш
Мерси
Примери безброй: "Ние с колегата видяхме друго." "За вас жълто, за нас червено." и т.н.
А на жълто се минава викаш .
Аз се чудех защо пролетта в София един искаше да се бие защото съм бил спрял на жълто .. ето защо е било явно .
Интересното е ,че беше 147-ца ..ама това е тема на един друг разговор .
Alexanderbb
03-08-2015, 19:46
Забележи че никъде няма знак задължителна минимална скорост 120. Като искаш да спираш плавно, намаляш още на подхода към изходът на магистралата. Съгласен съм че има недообмислени постановки, но ...
Въпрос на светоусещане е явно - или спазваш правилата, или не. Това че дадено правило е тъпо или не ти харесва не го отменя. Един юнак ми обясни че на десен завой, от дясна лента не дава мигач, щото е излишно. Ако го глобят за това, сигурен съм че и той ще изреве че го рекетират.
Какъв възпитателен ефект има обозначена камера с радар?
Проблемът е че тези седят на скришом при Фжъмбото заради екстремното ограничение където ще хванат някого лесно, но никога не застават на 300 метра от там на разбитото околовръстно, където е много по-опасно да се кара бързо но няма да хванат никой защото ще се виждат от далече
кученцетоОгиитаткоДоги
03-08-2015, 19:49
Вярваш ли ? Не съм бил .
Мерси
Аз се чудех защо пролетта в София един искаше да се бие защото съм бил спрял на жълто .. ето защо е било явно .
На жълто се минава, само когато нямаш възможност да спреш т.е. прекалено късно е.Аз тука те така и аз си тълкувах правилника по български:) и не спирах на жълто докато един път не го изпуснах:) и олекнах ала минут с 250 еврейчета:) Да видиш после как от 500м спирам на жълто:)
Предвид възможността ми да бъда от двете страни на "монетата", успявам да видя от първо лице как се надъхват едни срещу други... Всеки, който е спрян след като е управлявал МПС, най-малкото е на 18г, което бил следвало да има поне наченки на мисловна дейност! Сериозно ли не може да се справиш с дадена ситуация, която не те удовлетворява? Или най-лесното е да се храним един друг по интернет, а на живо да се "разбираме". Не ми пробутвайте приказки от 1000 и една нощ, всеки му е пределно ясно, че няма как да ти вземат парите от джоба. За тези които просят, един тел разговор със 112 и да изчезват от системата. Най-лесно е да изгониш полицай, вс са срещу тях. Въпросът е друг. Ще се лаем един срещу друг или ще изчистим мършата? Всеки страда от мършата, едни от колегите си, слагаки вс под общ знаменател, други от войната по улиците, мислейки че 50лв ще го спасят винаги ;)
Нямам нищо против да отговоря на какъвто и въпрос да е, стига да помогна да се разясни ситуацията, защото малко хора се замислят през каква призма преминава истината чрез медията ;)
Поздрави и безаварийно :)
Предвид възможността ми да бъда от двете страни на "монетата", успявам да видя от първо лице как се надъхват едни срещу други... Всеки, който е спрян след като е управлявал МПС, най-малкото е на 18г, което бил следвало да има поне наченки на мисловна дейност! Сериозно ли не може да се справиш с дадена ситуация, която не те удовлетворява? Или най-лесното е да се храним един друг по интернет, а на живо да се "разбираме". Не ми пробутвайте приказки от 1000 и една нощ, всеки му е пределно ясно, че няма как да ти вземат парите от джоба. За тези които просят, един тел разговор със 112 и да изчезват от системата. Най-лесно е да изгониш полицай, вс са срещу тях. Въпросът е друг. Ще се лаем един срещу друг или ще изчистим мършата? Всеки страда от мършата, едни от колегите си, слагаки вс под общ знаменател, други от войната по улиците, мислейки че 50лв ще го спасят винаги ;)
Нямам нищо против да отговоря на какъвто и въпрос да е, стига да помогна да се разясни ситуацията, защото малко хора се замислят през каква призма преминава истината чрез медията ;)
+1
Поздрави .
Ако имаше все още репутация бих ти дал колкото е възможно .
Поклон :notworthy:
---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:55 ----------
На жълто се минава, само когато нямаш възможност да спреш т.е. прекалено късно е.Аз тука те така и аз си тълкувах правилника по български:) и не спирах на жълто докато един път не го изпуснах:) и олекнах ала минут с 250 еврейчета:) Да видиш после как от 500м спирам на жълто:)
Не знай страх кучето а ?
А как бързо се учи .
Те хората затова им викат "бели държави"
кученцетоОгиитаткоДоги
03-08-2015, 20:06
В днешни времена по нашите ширини е модерно да влизаш в ролята на жертва............което всъщност е доста унизително.А призмата през нашите медии е продажна и евтина...........като платената ни любов.Зимат по 10 бона заплата не за да са от ползва на общественоста, а за да показват съири със заставки от филм на Тарантино.
Удоволствието е взаимно, когато се срещне Човек с Човек. Смисълът се губи утре като спра поредният "оборотен", а теб те спре "чичкото с мустаките и СОЦ мислене". Уважението е взаимно, когато непознати ни помогнат да избутаме патрулката от пътя, след като се е повредила отново, тъй като парите за поддръжка са отишли за нови Аудита на 240те ВИПа, а също и когато спре мъж да благодари, че вчера колеги са помогнали на жена му като са й сменили спукана гума, вместо да и "свалят кожата" със случайна Пътна помощ...
:cheers:
Всичко е въпрос на навик..Който се е научил да спазва правилника ще го спазва винаги.Тези дето са велики на пътя никога няма да го спазват ! Елате в Италия да видите как се кара в България ще ви се стори песен.Тук 99% не спазват правилника и по мой наблюдения май и не го знаят !Никога не пускат мигачи,не спазват дистанция за тях няма ляво стоящи и десни стоящ на пътя !Понякога за да не обикалят на еднопосочен път влизат в насрещното за по бързо !Абе какво да ви разправям трябва да се види и изпита.Мен най редовно си ме засичат....не си ползвам предимството или му надуя клаксона и оня набие спирачки. Откачалки са тия жабари !
dimitar_vd62
03-08-2015, 20:13
Жълтото не е за влизане, а ти дава възможност да излезеш ако си влязъл на зелено.Ако не можеш да излезеш на зелено по-добре не влизай.
Едно време работех в един хотел, шефа един ден събра персонала и вика - в други ден ще имаме внезапна проверка от ХЕИ, глейте всичко да е наред.Който няма медицинска книжка да не идва на работа/това за кухнята/.Та така и с предупрежденията за камери и радари и прочие.
ecotronic
03-08-2015, 20:22
Нещо не си разбрал и го играеш "гузен негонен бяга"
Хранилките за които говоря не ги правят полицаите.
Те очевидно само изпълняват нечие нареждане. Сред тях има и мърша, както и във всеки друг занаят.
Питането ми е кой измисли ограничение, което изисква почти аварийно спиране на трилентов еднопосочен път на който може самолет да кацне?
Очевидно не са тези от патрулката.
Питам кой? и докога ще търпим това?
кученцетоОгиитаткоДоги
03-08-2015, 20:35
Еко прав си за тези малоумни ограничения.Но те не са сложени от служители на кат, А виновен е Бойко господа който ни натрапи тая женица кака Данче Фъндъкова която вече 2 мандата хал хабер си няма какво точно трябва да прави.И другото недоразумение от женското царство на Бойко Лиляно моме.
dimitar_vd62
03-08-2015, 20:50
Еко прав си за тези малоумни ограничения.Но те не са сложени от служители на кат, А виновен е Бойко господа който ни натрапи тая женица кака Данче Фъндъкова която вече 2 мандата хал хабер си няма какво точно трябва да прави.И другото недоразумение от женското царство на Бойко Лиляно моме.
Е ти ги - http://www.moreto.net/novini.php?n=297224
ecotronic
03-08-2015, 20:52
Тия простотии ги имаше много преди Бойко и Фандъкова.
Даже Бойко беше първия, който премахна това пред караулките на КАТ да се минава с 40 като на парад.
dimitar_vd62
03-08-2015, 21:11
Магистралата е съоръжение да ти осигури бързо удобно и безопасно привдижване от точка А до т.Б.В този смисъл изхода от магистралата и включването в нея трябва да става с нарочно платно за намаляване на скороста а не целия поток коли да намялява екстрено заради Джъмбо бензинистанции и хепита.Или проектанта трябва да предвиди това или който строи търговски обекти в близост до магистрала да се бръкне за обособяването на такава ленти а не да набучват знаци през 50 метра.Иначе това не е магистрала а междуградски път.
Scrapera
03-08-2015, 21:22
Вярваш ли ? Не съм бил . Или поне съм си бил виновен и са си писали как си му е реда . Вярвай в повечето случаи си минаваш и без двадесетачка защото ги мързи да пишат .
Мерси
Нека разгледаме закона:
4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без дасъздадат опасност за движението.
Да, на жълто се минава. Абсолютно винаги минавам, когато не мога да спра достатъчно плавно. Вече имам една 164-ка тотал ударена отзад, само за протокола! Ако искаш, може да спираш рязко на жълто всеки път, щом то светне, колата си е твоя, главата също. Аз когато се опитаха да ме рекетират, съм преценил пътната обстановка, която не позволява да спра безопасно и съм продължил. Закона ми дава това право. Важното е, че не ми е светнало червено.
От моя опит с милицията, точните и съвестни хора в нея са грубо около 10% , останалите са просто престъпници в униформи. При това положение, не знам от къде имаш толкова вяра в мвр, още повече, че никога няма да те рекетира, като това се случва постоянно. Но това си е твоя воля.
Само който са се пробвали да го рекетират ще ме разбере, другите да не ми обръщат внимание.
ivan dimitrov
03-08-2015, 21:23
---
ecotronic
03-08-2015, 21:32
Нека разгледаме закона:
4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без дасъздадат опасност за движението.
Да, на жълто се минава. Абсолютно винаги минавам, когато не мога да спра достатъчно плавно. Вече имам една 164-ка тотал ударена отзад, само за протокола! Ако искаш, може да спираш рязко на жълто всеки път, щом то светне, колата си е твоя, главата също. Аз когато се опитаха да ме рекетират, съм преценил пътната обстановка, която не позволява да спра безопасно и съм продължил. Закона ми дава това право. Важното е, че не ми е светнало червено.
От моя опит с милицията, точните и съвестни хора в нея са грубо около 10% , останалите са просто престъпници в униформи. При това положение, не знам от къде имаш толкова вяра в мвр, още повече, че никога няма да те рекетира, като това се случва постоянно. Но това си е твоя воля.
Само който са се пробвали да го рекетират ще ме разбере, другите да не ми обръщат внимание.
+1
- До момента (от 1980 - та) не съм минавал на червен светофар.
- Имам едно спечелено дело срещу КАТ за преминаване на "червено".
- От близо 3 години чакам да ме призоват на второ за същото обвинение.
кученцетоОгиитаткоДоги
03-08-2015, 22:24
Тия простотии ги имаше много преди Бойко и Фандъкова.
Даже Бойко беше първия, който премахна това пред караулките на КАТ да се минава с 40 като на парад.
Еко точно тия ограничения преди джъмбо където свършва магистралата дойдоха по времето на споменатите от мен личности.А другите недорузумения по нашите пътища са от татово време когато тогава нещата са праеха на две шишета слънчев бряг.
dimitar_vd62
03-08-2015, 22:49
Само че това минаване на жълто се превърна в навик, малко внимание и предвидливост няма да навредят.В закона също пише че рязката употреба на спирачки е забранена освен ако не е за предотвратяване на инцидент.Не задължително като видиш че остават 1-2 секунди да даваш газ че да се намъкнеш в кръстовишщето, задния и той също така и тай да намаже, а може да предвиди че този преди него може и да не влезе на жълто.След като кръстовището е пълно с коли може да преценя е да не вляза и на зелено, щото оставам вътре и като светне зелбеното на другите става задръстване и почваме да сеем благословии по кой ли не че не си гледа работата.
....
Ти купи ли си видеорегистратор?
dimitar_vd62
03-08-2015, 23:20
Ми не.Ма не ми пречи да направя едно клипче телефона на едно кръстовище във Варна дето зеленото ти свети от 10 секунди и не можеш да тръгнеш ако ще и първа кола да си щото се тъпчат на принципа айде и аз да мина.По 2-3 зелени сигнала съм пропускал докато някой предвидлив шофьор не спре щото е прецинил че кръстовището е достатъчно пълно и няма смисъл да влиза даже и на зелено камо ли на жълто.
ФЕРАРИСТ
04-08-2015, 00:40
Не ми пробутвайте приказки от 1000 и една нощ, всеки му е пределно ясно, че няма как да ти вземат парите от джоба. За тези които просят, един тел разговор със 112 и да изчезват от системата. Най-лесно е да изгониш полицай, вс са срещу тях.
Ето тук е проблема - НЕ МОЖЕШ......
Кво стана с оня дето го снимаха да мачка двайсетачки на оная пешеходна пътека преди месеци и провокира тия камери, проверки и пр. - НИЩО.....едно голямо нищо, ако тва беше на запад щеше да лежи в кауша......
ЩЕ се обадя че някой ми искал 20 лв - и кво ще стане - веднага ще му бият дузпата - ще ме извикат, ще ми вземат показания, и след като НЕ МОГА да ги докажа, ще ми заведът едно дело за клевета(и реално ще са прави) и ще правя вятър с уста......
Ми те по телевизията ги пускат записани мърсолите че нищо не става, че някой от нас щял да звънне и да подаде сигнал на 112 - вятър работа........
ТАка че за мен едно от най - трудните неща в тая държава е да накараш полицай да си плати за това че е взел подкуп......
Било двустранен акт......ако не съм дадял, той нямало да вземе.....ми сори но това е пласко още от момента в който са създадени парите, и хората са облечени във власт......
Така че скромното ми мнение е че скапаната държава просто не иска да създаде механизми с който самото общество да има възможност да пресече тази схема.......защото чисто и просто има сметка от нея......
кученцетоОгиитаткоДоги
04-08-2015, 00:45
В бегето светофарите са като всичко останало...............Тука от едната страна като светне червено от другата не светва веднага зелено ами минава поне 10 секунди и тогава.Все пак на всеки се случва да изпусне влака и да влезе на червено...............нещата не са черно-бяло.
Scrapera
04-08-2015, 00:54
Аха, наистина е много лесно да изгониш милиционер. Ама друг път!
Познавам милиционер, който преди години е тотализирал чисто нова патрулка, пиян като мотика. Последвало дисциплинарно уволнение, и кво от това, като две години след това пак влиза в системата, в същото районно, и така до днес.
УНИКАЛНА ДЪРЖАВА.
кученцетоОгиитаткоДоги
04-08-2015, 01:12
Те едни патрулки..................и бензинови на всичкото отгоре, щото сме в Кувейт:):) и кво ни бърка:):)
Ето тук е проблема - НЕ МОЖЕШ......
Кво стана с оня дето го снимаха да мачка двайсетачки на оная пешеходна пътека преди месеци и провокира тия камери, проверки и пр. - НИЩО.....едно голямо нищо, ако тва беше на запад щеше да лежи в кауша......
ЩЕ се обадя че някой ми искал 20 лв - и кво ще стане - веднага ще му бият дузпата - ще ме извикат, ще ми вземат показания, и след като НЕ МОГА да ги докажа, ще ми заведът едно дело за клевета(и реално ще са прави) и ще правя вятър с уста......
Ми те по телевизията ги пускат записани мърсолите че нищо не става, че някой от нас щял да звънне и да подаде сигнал на 112 - вятър работа........
ТАка че за мен едно от най - трудните неща в тая държава е да накараш полицай да си плати за това че е взел подкуп......
Било двустранен акт......ако не съм дадял, той нямало да вземе.....ми сори но това е пласко още от момента в който са създадени парите, и хората са облечени във власт......
Така че скромното ми мнение е че скапаната държава просто не иска да създаде механизми с който самото общество да има възможност да пресече тази схема.......защото чисто и просто има сметка от нея......
Аха, наистина е много лесно да изгониш милиционер. Ама друг път!
УНИКАЛНА ДЪРЖАВА.
Този не е в системата, от което аз съм предоволен и предполагам не само аз. Не смятам, че е нужно да пояснявам колко бърка работата на тези, които реално си вършат работата.
За даването и вземането аз го гледам така: Като те спрат и си в нарушение или ще те предупреди или ще ти иска, а ти като не му дадеш и да се плюнчи и челни стойки да ти прави, най-мн да ти напише АКТ. За това казвам зависи от самите нас.
На мен като ми дават всеки ден на работа , да не би да съм подкарал новата Джулия... С подходящ тон го слагаш на място и той колкото и да е ТЪП, разбира, че няма да мине метър. Едни си ме псуват на ум, други подскачат като петли и гласно, но все ми е едно. Аз съм си свършил работата, при това както трябва.
За Съдебната система не сикам и да започвам темата, тя не съществува (всеки месец съм на дело, било като актосъставител или свидетел)
За това всеки си има глава на раменете и си носи последствията (включително и при избор на правителство)
Мир вам ;)
ecotronic
04-08-2015, 11:59
Проблемът на много полицаи се състои в това, че при дадена ситуация при която има спорно нарушение поставят всички шофьори под общ знаменател.
Проблемът на много шофьори пък се състои в това, че поставят всички полицаи под общ знаменатал.
Едното е грешно, колкото и другото.
Когато за последен път ме обвиниха в това, че съм минал на червено ситуацията беше следната:
По платното по което идвам свети зелено за всички посоки.
Същевременно стоящите в лявата пресечка имат зелено за надясно.
Правя обратен завой и навлизам в кръстовището на зелено. Колегата, който се движи пред мен и също прави обратен завой спира за да даде предимство на колега идващ от лявата пресечка правещ десен завой.
Спирам и аз но се намирам на средата на кръстовището.
Докато се изнесат онези двамата пред мен светофарът светна в жълто и вероятно в момента в който потеглям е светнал и в червено. Изнасям се от кръстовището и следва палка.....
Започва се онзи тягостен спор в който след като виждам , че не ми приемат аргументите и упорито твърдят, че съм минал на червено, казвам, че откакто имам книжка (за над 30 години) не съм минавал на червано.
Полицаят (около 30 годишен) ми казва, че откакто бил полицай все това слушал.....
В този момент ми стана ясно, че срещу мен стои един от онези 10% за които стана дума по-напред и му казах да прави, каквото си знае а пък аз ще правя, каквото си зная - т.е - пак ще съдя КАТ.
Онзи побесня и започна да пише акта. А накрая ми каза, че нямало да ми пише акт, ако не съм се бил репчил.
Значи, господа полицаи - това дали съм направил или не нарушение зависи не от това, което реално съм извършил а от държанието ми.
Докато това е така, уважение от мен няма да получите!
Scrapera
04-08-2015, 12:52
Този не е в системата, от което аз съм предоволен и предполагам не само аз. Не смятам, че е нужно да пояснявам колко бърка работата на тези, които реално си вършат работата.
Не разбрах кой имаш предвид под "този".
Значи, господа полицаи - това дали съм направил или не нарушение зависи не от това, което реално съм извършил а от държанието ми.
Уважението се гради всеки ден, а се губи за сек. Отнася се за човек, представи си за цяла институция.
Аз се държа с хората така като искам да се държат с мен ;)
Не разбрах кой имаш предвид под "този".
"Колегата" на който му лепнат ръцете :)
ecotronic
04-08-2015, 14:58
Уважението се гради всеки ден, а се губи за сек. Отнася се за човек, представи си за цяла институция.
Аз се държа с хората така като искам да се държат с мен ;)
То и аз така, но за съжаление рядко се получава.
А като добавя към това факта, че средно на всеки 100 км извънградско каране ставам свидетел на поне едно сериозно нарушение - най-често неправилно изпреварване, което сериозно застрашава човешки животи. Като съпоставя към това факта, че такива нарушения остават недокументирани и ненаказани а същевременно полицаите дабнат на хранилките, ти ми кажи, какво уважение да имам спрямо цялата институция или персонално.
Проблемът на много полицаи се състои в това, че при дадена ситуация при която има спорно нарушение поставят всички шофьори под общ знаменател.
Проблемът на много шофьори пък се състои в това, че поставят всички полицаи под общ знаменатал.
Едното е грешно, колкото и другото.
Когато за последен път ме обвиниха в това, че съм минал на червено ситуацията беше следната:
По платното по което идвам свети зелено за всички посоки.
Същевременно стоящите в лявата пресечка имат зелено за надясно.
Правя обратен завой и навлизам в кръстовището на зелено. Колегата, който се движи пред мен и също прави обратен завой спира за да даде предимство на колега идващ от лявата пресечка правещ десен завой.
Спирам и аз но се намирам на средата на кръстовището.
Докато се изнесат онези двамата пред мен светофарът светна в жълто и вероятно в момента в който потеглям е светнал и в червено. Изнасям се от кръстовището и следва палка.....
Започва се онзи тягостен спор в който след като виждам , че не ми приемат аргументите и упорито твърдят, че съм минал на червено, казвам, че откакто имам книжка (за над 30 години) не съм минавал на червано.
Полицаят (около 30 годишен) ми казва, че откакто бил полицай все това слушал.....
В този момент ми стана ясно, че срещу мен стои един от онези 10% за които стана дума по-напред и му казах да прави, каквото си знае а пък аз ще правя, каквото си зная - т.е - пак ще съдя КАТ.
Онзи побесня и започна да пише акта. А накрая ми каза, че нямало да ми пише акт, ако не съм се бил репчил.
Споко, толкова говнета има за глобяване за непрекъснати нарушения, че докато ти дойде пак реда да спориш, ще си поне на 70.
Да глобяват, къде под масата, къде по реда, че това стадо по пътищата само остен и глоби го вкарват в пътя.
rossenvn
04-08-2015, 15:58
То и аз така, но за съжаление рядко се получава.
А като добавя към това факта, че средно на всеки 100 км извънградско каране ставам свидетел на поне едно сериозно нарушение - най-често неправилно изпреварване, което сериозно застрашава човешки животи. Като съпоставя към това факта, че такива нарушения остават недокументирани и ненаказани а същевременно полицаите дабнат на хранилките, ти ми кажи, какво уважение да имам спрямо цялата институция или персонално.
Какво предлагаш? Един катаджия да се вози при теб, за да наказва тези нарушители ли?
ecotronic
04-08-2015, 16:23
Предлагам вместо една патрулка с двама полицаи да стоят на самолетна писта, където и със 100 да караш не е съществено опасно за да дебне кой минава със 65 вместо с 40, каквото е ограничението, което пък само стари баби знаят, защо е такова, същата тази патрулка да стои на наистина опасен участък от пътя, където неправилното изпреварване е наистина опасно. Дори и радар не е необходим.
Малко ли такива места има?
А какъв е проблемът да се приемат за доказателство и заснети от шофьори материали? След като на полицията не и достига ресурс, акъл или каквото там трябва, има достатъчно хора, които могат да помогнат в ситуацията.
rossenvn
04-08-2015, 16:48
Предлагам вместо една патрулка с двама полицаи да стоят на самолетна писта, където и със 100 да караш не е съществено опасно за да дебне кой минава със 65 вместо с 40, каквото е ограничението, което пък само стари баби знаят, защо е такова, същата тази патрулка да стои на наистина опасен участък от пътя, където неправилното изпреварване е наистина опасно. Дори и радар не е необходим.
Малко ли такива места има?
А какъв е проблемът да се приемат за доказателство и заснети от шофьори материали? След като на полицията не и достига ресурс, акъл или каквото там трябва, има достатъчно хора, които могат да помогнат в ситуацията.
Да, това е добра идея, мисля, че в нормалните държави е така, но и милион камери да има и хората да снимат, пак ще си продължим да караме като безсмъртни. Трябва да се променим като мислене, а тази тема не ме прави оптимист.
Само да допълня - корумпираните полицаи са наши познати, приятели, съседи роднини, съученици... не са спуснати от друга планета, а са си същите хора като нас...
ecotronic
04-08-2015, 16:58
Да, това е добра идея, мисля, че в нормалните държави е така, но и милион камери да има и хората да снимат, пак ще си продължим да караме като безсмъртни. Трябва да се променим като мислене, а тази тема не ме прави оптимист.
Моите лични наблюдения сочат към това, че въпреки многото идиоти на пътя, има една немалка част от хора, които все повече спазват правилата.
За разлика от времената преди 20 г. днес все по-рядко виждам някой да изпреварва на забранен участък или да се движи с превишена скорост. Все повече шофьори спират на пешеходна пътека, спазват предимство и т.н.
Накратко - мисля ча това не е само гол оптимизъм.
ivan dimitrov
04-08-2015, 17:35
---
Scrapera
04-08-2015, 17:59
Lqnkata, прочети пак какво съм написал. Милицонера е В системата и до ден днешен. Същия този, който пиян тотализира служебната кола. Така че, с цялото ми уважение, не нас тия, че е много лесно да изгониш полицай, особено при тая връзкарщина, и шуробаджанащина. Освен ако някой на по-горно ниво не му търси цаката, в същия момент, в който някой гражданин се заяде сериозно.
---------- Post added at 17:59 ---------- Previous post was at 17:53 ----------
А според мен за оптимизъм не може да се говори. Преброих над 8 минавания на червено преди малко, докато отида от гара Подуяне до Нови Искър и се върна. Та това бяха няма и 40-45минути каране.
Хм, ела покарай във Варна някой и друг ден. Да вече се виждат водачи спиращи на пешеходните пътеки. Обаче номерът с не правилното изпреварване, не подаването на светлинен сигнал, прегазването на непрекъсната линия, паркирането на улица на която е забранено спирането, прелитането със 100 при ограничение 60.....това си е правило просто....
Аз не съм оптимист, определено.
То и аз го нареждах варненеца с вдъхновение доскоро, но като изляза в неделя, тогава, когато варненеца не бърза за работа, не е изнервен, си давам сметка колко всъщност варненеца е по-учтив, по-благороден и спокоен от... това всичкото, дето се е смъкнало от кол и въже към морето.
ivan dimitrov
04-08-2015, 19:27
---
dimitar_vd62
04-08-2015, 20:12
Ей я причината за мрънкането - 160 пияни и 111 неправоспособни само за два дни.Ако не бяха тия проверки щяха се приберат евентуално по живо по здраво и утре пак така.
Между другото, днес повече от 40 км/ч не можах да вдигна, на прословутия семафор на стадион Спартак, /а и навсякъде/жълтото свети около секунда секунда и половина.Пита се в задачата колко коли чиито шофьори твърдят че карат с 50 км и спазват дистанция могат да са изненадани от жълтото и да влязат в кръстовището на жълто, лентата е една.Отговора е шест, като изненадания е един другите кой от лентата за в ляво кой от тази за вдясно се натъпкаха.Демек някак си движението става трилентово и кръстовището е като женско сърце има място за всички.
ecotronic
04-08-2015, 20:35
Ей я причината за мрънкането - 160 пияни и 111 неправоспособни само за два дни.
Важно допълнение - това от 6325 проверени.
На всеки 40 - 1 пил
На всеки 57 - 1 без тефтер.
Предполагам, че проверката не засяга малките населени места, с които нещата биха изглеждали още по-неприятно.
Питам се - увеличават се пияните и неправоспособните или просто сега излизат "на светло" ?
rossenvn
04-08-2015, 20:52
http://m.vesti.bg/bulgaria/sad/sedem-policai-ot-sigma-na-syd-za-iskane-na-podkupi-6040493[URL="http://m.vesti.bg/bulgaria/sad/sedem-policai-ot-sigma-na-syd-za-iskane-na-podkupi-6040493"Седем полицаи от „Сигма“ на съд за искане на подкупи[/URL]
Който както иска да го тълкува.
ivan dimitrov
04-08-2015, 21:05
---
ФЕРАРИСТ
05-08-2015, 22:33
СТрахотно нещо са средствата за масова дезинформация, както и вероятно данните който МВР удобно им е подало точно в този момент, като оставим настрана факта че данните може и да не са верни.....
Интересно ми е друго - може би изведнъж заради охлабения контрол народа изведнъж някак си е почнал повече да пие и да кара......може би това го е имало и преди, но пък не е представяно по този начин......или изобщо не е било нужно да се представя защото тогава стимулите за залавяне са били туширани с пари......
ПРеди година аз съм имал вредния навик да обърна два джина и да си яхна кочината......изведнъж затегнали положението, върнали правомощията на куките и аз изведнъж съм се променил заедно с хилядите на моя хал.......ебаси трансформацията.......затананиквам си песента на Васко кеца - "Чудо ли е станало със мен......"
Bobo Markov
05-08-2015, 23:09
Моите лични наблюдения сочат към това, че въпреки многото идиоти на пътя, има една немалка част от хора, които все повече спазват правилата.
За разлика от времената преди 20 г. днес все по-рядко виждам някой да изпреварва на забранен участък или да се движи с превишена скорост. Все повече шофьори спират на пешеходна пътека, спазват предимство и т.н.
Накратко - мисля ча това не е само гол оптимизъм.
не е разбира се, почти всички хора около нас вече са с чисти талони въпреки, че карат доста силни автомобили, батковщината вече е на изчезване или защото ни писна да се занимаваме с полицията или защото остаряваме или защото просто ставаме по-зрели... да, наистина ще има късопишкоФци, които се доказват с колата си но и те са на изчезване вече ... аз не съм оптимист аз съм обикновен човек нищо, че някой ме мислят за звезда всъщност ;) :D
dimitar_vd62
05-08-2015, 23:11
Само днес в рамките на 40 минути един не спря на стоп и едвам не ме отнесе, спаси ме един друг дето беше паркирал на ъгъла на кръстовището и ми отнемаше видимоста та намалих.Ако се бях възползвал от предимството сляпо, сега или колата за скраб или аз в гипс.Една мацка после мина начервено, откровено червено като ме заобиколи отляво.На следващия семафор забрави да тръгне щото пишеше статус във фейса може би.Нито една кука на никое кръстовище.Да го кажем така - ако се въведе ред,просто ще се види че голямата работа е просто душевен клошар.Що не отидем в Германия Швейцария и т.н да спираме на две паркоместа да паркираме на пешеходни пътеки да минаваме на червено и т.н.Иначе все приказваме как е в Европа, ма пък не искаме да стане като в Европа щото тогава ще лъсне че синджирчето е позлатено и ролекса е мейд ин чина.
Bobo Markov
05-08-2015, 23:14
СТрахотно нещо са средствата за масова дезинформация, както и вероятно данните който МВР удобно им е подало точно в този момент, като оставим настрана факта че данните може и да не са верни.....
Интересно ми е друго - може би изведнъж заради охлабения контрол народа изведнъж някак си е почнал повече да пие и да кара......може би това го е имало и преди, но пък не е представяно по този начин......или изобщо не е било нужно да се представя защото тогава стимулите за залавяне са били туширани с пари......
ПРеди година аз съм имал вредния навик да обърна два джина и да си яхна кочината......изведнъж затегнали положението, върнали правомощията на куките и аз изведнъж съм се променил заедно с хилядите на моя хал.......ебаси трансформацията.......затананиквам си песента на Васко кеца - "Чудо ли е станало със мен......"
едва ли си се променил просто си заменил двата джина с три ракии :) а и виж сега то си има и философия тука значи зависи закъде пътуваш ;)
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:11 ----------
Само днес в рамките на 40 минути един не спря на стоп и едвам не ме отнесе, спаси ме един друг дето беше паркирал на ъгъла на кръстовището и ми отнемаше видимоста та намалих.Ако се бях възползвал от предимството сляпо, сега или колата за скраб или аз в гипс.Една мацка после мина начервено, откровено червено като ме заобиколи отляво.На следващия семафор забрави да тръгне щото пишеше статус във фейса може би.Нито една кука на никое кръстовище.Да го кажем така - ако се въведе ред,просто ще се види че голямата работа е просто душевен клошар.Що не отидем в Германия Швейцария и т.н да спираме на две паркоместа да паркираме на пешеходни пътеки да минаваме на червено и т.н.Иначе все приказваме как е в Европа, ма пък не искаме да стане като в Европа щото тогава ще лъсне че синджирчето е позлатено и ролекса е мейд ин чина.
аааа аз моя ролекс си го намерих преди 5 години на Какао Бич на плажа ай моля ти са :)
Иначе би било добре да живеем в полицейска държава, Америките са таката и Швейцария е такава и затова там има ред но не мисли, че ситуациите на пътя са много по-различни от тези тука, от скромния ми опит съм извел заключение, че хората навсякъде по света сме си едни и същи.
Прав си, че сме едни и същи. Там обаче не владеят селския тарикатлък.
Bobo Markov
06-08-2015, 00:46
Прав си, че сме едни и същи. Там обаче не владеят селския тарикатлък.
където и да е там не само владеят селския тарикатлък ами и много повече :)
или иначе казано - на село ми показаха карате а в Албена ми пуснАха Челентано, бате ;)
проблема при нашта полиция е че тя продължава да бъде не регулативен а репресивен орган и като се има предвид, че ние сме още в някакво детство във всяко едно отношение хубавото е че полицията бидейки репресивен орган все пак се е очовечила за тия двайсе и кусур години ...
ecotronic
06-08-2015, 13:16
Карането пил или без тефтер в общия случай се дължи на формиран с годините манталитет.
Причините за това основно са в "похватите" на самите контролиращи.
Сега ако допуснем, че контролиращите са вече духовно пречистени, ще е необходимо и известно време за да се промени и манталитетът на шофьорите.
кученцетоОгиитаткоДоги
06-08-2015, 17:06
Хм.......манталитета на бг шофера ще се промени тогава, когато вземеш дебелата тояга.Тоест сурови и жестоки закони.Предлагам следните промени като точки:
1. За неплащане дори на един фиш от 10 лв до период от три месеца влизане в затвора без съд, и неизлизане докато не се плати дължимата сума+престоя му в затвора и всички разноски на държавата които са били направени по неговото вкарване в затвора. Така е в Холандия.
2. За каране без книжка 10 години затвор.
3. За превишаване на допустимата максимална скорост с над 40км/ч. отнемане на книжката и изпращане на водача на провервочен.При второ такова нарушение отнемане правата да управлява мпс доживот.
4. Употребата на каквото и да е количество алкохол, отнемане на книжката за 5г. и след това изпращането на водача на провервочен.При повторно нарушение отнемане правата на водача да управлява мпс до живот и глоба от 10 000 лв.
5. Преди издаването на книжка взимане на проба от кръвта за наличието на наркотични вещества на бъдещия водач.При наличието на такива забрана да управлява мпс 10г. ,след това наново изпити и пак проби.
6. Полицаите да могат да проверяват спрения водач освен за алкохол и за наличието на наркотични вещества в кръвта или по ръцете с натривки.При установяване на каквито и да е контакти на лицето с наркотици отнемане на книжката за 10г. , при повторно нарушение отнемане на книжката до живот и глоба от 100 000 лв.
Само след приемането на тези точки в България ще спрат убийствата на пътя.
ecotronic
06-08-2015, 17:13
Хм.......манталитета на бг шофера ще се промени тогава, когато вземеш дебелата тояга......
7 - Във всяка патрулка да има и картечница за да може закоравелите нарушители да бъдат разстрелвани намясто :)
rossenvn
06-08-2015, 17:33
Хм.......манталитета на бг шофера ще се промени тогава, когато вземеш дебелата тояга.Тоест сурови и жестоки закони.Предлагам следните промени като точки:
1. За неплащане дори на един фиш от 10 лв до период от три месеца влизане в затвора без съд, и неизлизане докато не се плати дължимата сума+престоя му в затвора и всички разноски на държавата които са били направени по неговото вкарване в затвора. Така е в Холандия.
2. За каране без книжка 10 години затвор.
3. За превишаване на допустимата максимална скорост с над 40км/ч. отнемане на книжката и изпращане на водача на провервочен.При второ такова нарушение отнемане правата да управлява мпс доживот.
4. Употребата на каквото и да е количество алкохол, отнемане на книжката за 5г. и след това изпращането на водача на провервочен.При повторно нарушение отнемане правата на водача да управлява мпс до живот и глоба от 10 000 лв.
5. Преди издаването на книжка взимане на проба от кръвта за наличието на наркотични вещества на бъдещия водач.При наличието на такива забрана да управлява мпс 10г. ,след това наново изпити и пак проби.
6. Полицаите да могат да проверяват спрения водач освен за алкохол и за наличието на наркотични вещества в кръвта или по ръцете с натривки.При установяване на каквито и да е контакти на лицето с наркотици отнемане на книжката за 10г. , при повторно нарушение отнемане на книжката до живот и глоба от 100 000 лв.
Само след приемането на тези точки в България ще спрат убийствата на пътя.
Убийствата по пътищата са заради превишена скорост и неправилно изпреварване, алкохола и наркотиците са много назад. Първо трябва да се намали скоростта!
кученцетоОгиитаткоДоги
06-08-2015, 18:25
Убийствата по пътищата са заради превишена скорост и неправилно изпреварване, алкохола и наркотиците са много назад. Първо трябва да се намали скоростта!
Акцентирал съм в моите точки със сурови мерки и за превишена скорост. Повечето големите трагедии последните години у нас бяха причинени предимно от водачи употребили алкохол.Таксито което помете бая хора на автобусна спирка в София, граничния полицай който згази малко дете на тротоара.Това че в България полицията няма способ с който да проверява спрения водач за наличие на наркотици в кръвта е причина на обществото да не му е известно, колко нацепени батки карат нашмъркани до козирката и ,, стават безсмъртни,, Много хора станаха жертви именно на тия ,, безсмъртни батки,,
Scrapera
06-08-2015, 19:15
ТОТАЛНО грешно твърдение, според мен.
кученцетоОгиитаткоДоги
06-08-2015, 20:09
И сега с тая детелина на белокопитово...........браво ама не е за нас...........там какви птп-та ще стават..........мама мия санта сиплисика:crybaby::crybaby::crybaby:
ecotronic
06-08-2015, 20:11
Има си водена статистика за причините на ПТП (http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm).
Класацията твърдо води "несъобразена с пътните условия скорост" - в около 30% от случаите.
Алкохолът не надхвърля 3%.
Scrapera
06-08-2015, 21:09
Нека обърнем внимание на
УПОТРЕБА НА ДРУГО УПОЙВАЩО ВЕЩЕСТВО - 0 загинали.
Абсолютно невъзможно нито един нашмъркан да не се е очистил, да не говорим и за няколко невинни човека покрай него, за цялата 2014та година. Просто толкова са проверявали за наркотици, дори и при НАСТЪПИЛО ПТП!!! Ето затова в статистиката на милиционерите има 0 загинали.
Отделно, как разбирате "Нарушение на 1-ви водач (само 1-во нарушениe)"
Как да разберем при колко от вписаните 2007 ПТП за движение с несъобразена с пътните условия скорост, няма второ нарушение - употреба на алкохол или други упойващи вещества? При положение, че милиционерите вписват само 1-во нарушение в таблицата?
Bobo Markov
06-08-2015, 21:12
Има си водена статистика за причините на ПТП (http://dokkpbdp.mvr.bg/Statistics/default.htm).
Класацията твърдо води "несъобразена с пътните условия скорост" - в около 30% от случаите.
Алкохолът не надхвърля 3%.
Да се подобрят ШИБАНИТЕ пътни условия
иначе за алкохола няма претенции аз обичам особено като тръгна за Ловеч понеже ми е близко и да си пийна едни триста грама джин и преди тва две бири и така хубаво да ги разджуркам и после една мента пия и сядам фколата и за около 1/2 час съм в Ловеч ако е пък много топло си сипвам и лед :)
кученцетоОгиитаткоДоги
06-08-2015, 21:13
А губернатора на Разград? Мама мия санта сиплисика.............3 промила и без колан.Ми ако беше ударил някой?
Bobo Markov
06-08-2015, 21:25
А губернатора на Разград? Мама мия санта сиплисика.............3 промила и без колан.Ми ако беше ударил някой?
виж сега аз ще ти кажа в БГ как най-добре да шофиргаш значи тва три промила са ли лигавщина под 6 промила е смешно да караш тогава това се признава за алкохолна кома и кът те спрът а ти си жив им казваш - дрегера вИ не работи и те хората те пускат :) значи аз редовно кът тръгна за Пловдив и там понеже имам доста приятели и ме чакат и аз кво правя първо пия едно уиски и след тва свивам един конус ама чист поне три грама голям масур и след тва шмърквам малко бЕло да ме тушира и да съм предпазлив и след тва още някъде към 800 грама джин и си сядам в колата и си карам без грижи даже понякога зимам и от Мордохай ракията дето е 90 градуса и така взимам завоите на 90 градуса и внимателно карам и ааа а а а аха да спра и те така :)
ecotronic
06-08-2015, 21:29
Колкото и нескопосана да е статистиката, 30 % са си сериозна цифра и както и да я въртим, няма как алкохолните и наркотичните причини да надхвърлят несъобразената скорост.
Да се оправят пътищата - ОК ама значи ли, че дотогава трябва да се трепем?
Аз що за над 30 г. нямам нито една причинена злополука по същите тия пътища?
Bobo Markov
06-08-2015, 21:38
Колкото и нескопосана да е статистиката, 30 % са си сериозна цифра и както и да я въртим, няма как алкохолните и наркотичните причини да надхвърлят несъобразената скорост.
Да се оправят пътищата - ОК ама значи ли, че дотогава трябва да се трепем?
Аз що за над 30 г. нямам нито една причинена злополука по същите тия пътища?
ами защото си разумен и мислиш как караш най-вероятно ...
и тука опираме не до правилата, беззаконието и какво ли още не а до мисленето ако всеки се съобразява с обстановката пред собствения си нос навирен пред собственото му предно стъкло може да шофира както си иска но да не причинява неприятности нито на другите нито на себе си.
---------- Post added at 21:38 ---------- Previous post was at 21:32 ----------
ше ви давам съвет - карайте предвидимо не рязко и карайте с колкото може по-бързо темпо за да стигнете в таз връзка си направих колата доста мощна аз карам по правилата и ги нарушавам в допустимите от закона граници но постигам бързо темпо благодарение на голямата мощ на мотора на автомобила ми - това ме кара да се усещам спокоен зад волана и не ми дава възможност да правя глупости от глупост ;)
dimitar_vd62
06-08-2015, 21:42
Аз имам едно ПТП между мен и един казан за боклук през 86-а, с жигулата, щото имах 4 халогена Хела току що сложени и тва дига мощността и шоферските умения та задявах една мадама по тротоара да ми обърне фнимание и да припадне кат види халогените ма се натресох на тъпия казан щот не си глредах пътя и съответно останах без халогени и съответно загуба на мощност и ма беше много яд и срам от постъпката ми.
Bobo Markov
06-08-2015, 21:47
Аз имам едно ПТП между мен и един казан за боклук през 86-а, с жигулата, щото имах 4 халогена Хела току що сложени и тва дига мощността и шоферските умения та задявах една мадама по тротоара да ми обърне фнимание и да припадне кат види халогените ма се натресох на тъпия казан щот не си глредах пътя и съответно останах без халогени и съответно загуба на мощност и ма беше много яд и срам от постъпката ми.
а мадамата ?
кученцетоОгиитаткоДоги
06-08-2015, 21:49
Интересното обаче че тука карам с ограниченията и посмъртно не нарушавам нито едно правило.Обаче кат си дойда в бегето още от Калотина махам колана и ставам ортак с дявола:) Даже последно на новата отсечка до Богоров викам чай да пробвам едно 2.6 Куатро:) колко може:) Та аха аха и лепнах 260км/ч:) Това тука не бих си го позволил посмъртно:)
Bobo Markov
06-08-2015, 21:50
Интересното обаче че тука карам с ограниченията и посмъртно не нарушавам нито едно правило.Обаче кат си дойда в бегето още от Калотина махам колана и ставам ортак с дявола:) Даже последно на новата отсечка до Богоров викам чай да пробвам едно 2.6 Куатро:) колко може:) Та аха аха и лепнах 260км/ч:) Това тука не бих си го позволил посмъртно:)
така е БГ е хубаво място за живеене това спор и две мнения няма :plane:
ecotronic
06-08-2015, 22:01
В твоята постъпка все пак може да се намери някакъв смисъл.:)
А на мен са ми вземали тефтера за една година заради употреба на алкохол.........без да съм пил и една боза.
Bobo Markov
06-08-2015, 22:04
В твоята постъпка все пак може да се намери някакъв смисъл.:)
А на мен са ми вземали тефтера за една година заради употреба на алкохол.........без да съм пил и една боза.
някога на нашите регулярни срещи на 166 секта аз бях единствен с талон и умирах от "срам" а сега кво стана...?
ecotronic
06-08-2015, 22:07
някога на нашите регулярни срещи на 166 секта аз бях единствен с талон и умирах от "срам" а сега кво стана...?
Сега регулярните срещи на 166-ци зачезнаха като на баба ми..... :)
кученцетоОгиитаткоДоги, като за начало не мислиш ли, че трябва колите да се ограничат електронно до 140км/ч, каквито са повечето разрешени скорости в Европа?
Хайде, по-лесно е по навигация, която знае къде каква максимална скорост е разрешена, то колата да се ограничава автоматично до тази скорост. Това няма въобще да струва кой знае колко пари за производителите на автомобили.
Bobo Markov
06-08-2015, 22:19
Сега регулярните срещи на 166-ци зачезнаха като на баба ми..... :)
еми така се получи дейба ... а бяхме адски сплотена група ... сега аха да се сберем ама другия път ...
---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:17 ----------
кученцетоОгиитаткоДоги, като за начало не мислиш ли, че трябва колите да се ограничат електронно до 140км/ч, каквито са повечето разрешени скорости в Европа?
Хайде, по-лесно е по навигация, която знае къде каква максимална скорост е разрешена, то колата да се ограничава автоматично до тази скорост. Това няма въобще да струва кой знае колко пари за производителите на автомобили.
максималната скорост някога беше електронно регулирана (ограничена) при някой автомобили с чисто маркетингова цел но това се оказа супер тъпотия защото ако можеш да направиш ускорение и доускорение за 2.3 или 4.5 секунди до сто съответно двеста и ограничителя ще те вкара в страшна беля - нали ме разбираш?
Scrapera
06-08-2015, 22:20
И като се ограничат на 140, какво? Колко са 180км/ч за празна магистрала? А колко са 70км/ч за малка уличка, която минава покрай някоя детска площадка?
ecotronic
06-08-2015, 22:20
И аз съм на мнение, че и сега могат да се приложат много технически решения, които сериозно да помогнат и срещу скоростта и срещу алкохола.
Лошото е че я няма волята да бъдат приложени.
Bobo Markov
06-08-2015, 22:29
и скоростта и алкохола и масурите и бЕлото... няма как да бъдат регулирани освен чрез морал а морала е следствие на философия ...
а философията и морала не се строят на базата на правила и забрани
кученцетоОгиитаткоДоги
06-08-2015, 22:49
Българина за всичко има чалъм..............веднага ще му намери цаката и ще го манипулира този електронен ограничител.А тази скорост за немските аутобани е нищо. Ако отиде някой наш сънародник в Германия и магистралата е с две платна ще има сериозен проблем.Ще трябва да кара с 80 при тировете в дясно, защото в ляво ще му трябват минимум 170км/ч а знаете ли как се минава цяла Германия с 80? Имам два бели косъма на лявата бакембарда от това:)
Bobo Markov
06-08-2015, 22:53
Българина за всичко има чалъм..............веднага ще му намери цаката и ще го манипулира този електронен ограничител.А тази скорост за немските аутобани е нищо. Ако отиде някой наш сънародник в Германия и магистралата е с две платна ще има сериозен проблем.Ще трябва да кара с 80 при тировете в дясно, защото в ляво ще му трябват минимум 170км/ч а знаете ли как се минава цяла Германия с 80? Имам два бели косъма на лявата бакембарда от това:)
aaaa ето, че лека полека си идваме на истинската тема ...
кученцетоОгиитаткоДоги
06-08-2015, 23:13
Тука най - ниската глоба е 30 еврака.Тя е за 4км/ч превишение.С 30 еврака цяла нощ ще съм яко ларж в някой тупарак, че и гадже мога да хвана с тия пари:)
И защо да трябва да караш с 80? Защо не с 10?
Доста често пътувам из германските пътища и си карам със 120. Понеже доста често пътувам и в Швейцари, там навсякъде ограничението е 120. Та като си влезна в Германия си оставам автопилот-а на 120. И честно казано няма кой знае какво при тази скорост. Да, от време на време някой минава покрай теб с едно 100км/ч отгоре, но масово колите карат със скорост около 120. Или викаш на приказки може някой в България да ти се върже, че там няма хора, каращи с под 200, а държавата субсидира производството на коли, които вдигат над 250, за да може да се предвижваш по-бързо.:strong:
Друго предложение - защо да не сложат камери за скорост по пътищата през 500 метра? И като се снима директно глобата да отива към НАП да кажем и да няма никаква човешка намеса в цялата история.
Защо въобще допускаш такива драстични глоби, вместо да гледаш от страна на предпазване за извършване на самото нарушение, за да "отмъстяваш" с такива глоби.
Както един колега каза по-рано, защо просто не предложиш още по-радикално решение - който наруши закона директно разстрел на място. Или по-добре в завода производител да вържат една бомба в колата към ГПС-а и като превишиш ограничението, колата автоматично спира и в момента на спряло положение то директно да се взривява. Така мисля, че ще се намалят драстично нарушенията. Отделно всяка една кола да може да взривява друга кола. Да кажем ако някой е манипулирал бомбата в колата, то като изпревариш някой друг, който се движи с ограничението, то се натиска един бутон и пак взривяваш изпреварващият те. Пък ако онзи е тарикат и е манипулирал изцяло бомбата, то се предава сигнал към органите на реда, пуска се за национално издирване и съответната екзекуция. :)
ecotronic
07-08-2015, 10:59
Шофьорската "книжка" би могла да бъде електронен носител в който да се съхранява информация за всички наказания а автомобилът да се адаптира според нея.
Някой ще каже, че това е научна фантастика.
Не. Не е, защото техническите средства ги има не от вчера.
Защо не се прилагат?
Ами защото няма воля да се прилагат. Защото продажбите на такива коли вероятно ще паднат драстично. Т.е - нещата пак опират до печалба на пари и до желанието да заобикаляме закона. Иначе се правим че много ни пука за човешкия живот....
Те(родните ни законодатели) една гражданска отговорност да вземат да "вържат" с личността която шофира, а не с колата, все ще е нещо.
Колкото повече нарушения имаш - толкова по-висока вноска за ГО. И съответно обратното, колкото по-съвестен шофер си - толкова по-ниска ГО.
Това ще накара доста хора да шофират по-разумно... но не е целта това май...
кученцетоОгиитаткоДоги
07-08-2015, 13:15
[QUOTE=BO;1434187]И защо да трябва да караш с 80? Защо не с 10?
Доста често пътувам из германските пътища и си карам със 120. Понеже доста често пътувам и в Швейцари, там навсякъде ограничението е 120. Та като си влезна в Германия си оставам автопилот-а на 120. И честно казано няма кой знае какво при тази скорост. Да, от време на време някой минава покрай теб с едно 100км/ч отгоре, но масово колите карат със скорост около 120. Или викаш на приказки може някой в България да ти се върже, че там няма хора, каращи с под 200, а държавата субсидира производството на коли, които вдигат над 250, за да може да се предвижваш по-бързо.:strong:
Момък живея на 35км от Германия и толкова често ходя там колкото ти от хола до спалнята.Така че недей ми обяснява как карат немците там.Явно си карал само по околовръсни или по опасни участатъци в Германия където ограничението е 120км/ч.Нормално там няма ограничения или ако има то е 130км/ч.Немеца нема те чака да си караш ти като между салата Горно нанадолнище и Каспичан.Подпирате от зад мига ти на дълги че може и някое шайзе да отнесеш.Защото с твойта скорост знаеш ли кога ще стигне от Олденбург до Нюренберх? В други ден по икиндия:)
ecotronic
07-08-2015, 16:33
Това за диференцирането на ГО е много важно и не мога да разбера, защо в тая лумпенска държава не се прави.
От 4 години я сключвам при един и същи брокер и той ми сваля цената с по около 10 лв на година. Преди 2 години в полицата ми плесна някакъв стар адрес на местоживеене. А когато го накарах да го оправи и го попитах откъде се е взел, той каза, че такава информация му идвала от КАТ.
Което ме навежда на мисълта, че все пак имат достъп до някаква информация от КАТ, но щом адресът е объркан, то какво да очаквам за по-съществената информация?
Много се дразня, като започнат някакви трътльовци да ми обясняват, че ГО трябвало да се увеличи, защото не могла да покрива щетите.
Какви щети, бе майната ви? Щети за 1 стотинка не съм причинявал откакто е въведена тази застраховка у нас, а си плащам като поп.
Който прави пакости, да си плаща. Който е изряден, що трябва да плаща за малоумията на другите?
Защото с твойта скорост знаеш ли кога ще стигне от Олденбург до Нюренберх?
До къде да стигне, че не разбрах?:bounce8:
Scrapera
07-08-2015, 17:47
Това за диференцирането на ГО е много важно и не мога да разбера, защо в тая лумпенска държава не се прави.
От 4 години я сключвам при един и същи брокер и той ми сваля цената с по около 10 лв на година. Преди 2 години в полицата ми плесна някакъв стар адрес на местоживеене. А когато го накарах да го оправи и го попитах откъде се е взел, той каза, че такава информация му идвала от КАТ.
Което ме навежда на мисълта, че все пак имат достъп до някаква информация от КАТ, но щом адресът е объркан, то какво да очаквам за по-съществената информация?
Много се дразня, като започнат някакви трътльовци да ми обясняват, че ГО трябвало да се увеличи, защото не могла да покрива щетите.
Какви щети, бе майната ви? Щети за 1 стотинка не съм причинявал откакто е въведена тази застраховка у нас, а си плащам като поп.
Който прави пакости, да си плаща. Който е изряден, що трябва да плаща за малоумията на другите?
Концепцията да се оправят нещата е толкова елементарна! На всяко минаване на червено, гражданската Х2. Защо това няма да се случи в тази държава сам си си отговорил - защото е лумпенска.
dimitar_vd62
07-08-2015, 19:31
Те ся искат ГО да може да се сключва за три години.Ама дали догодина ще карам тази кола по една или друга причина, и какво ще стане с ГО ако сменя возилото.Което ме навежда на мисълта
е май е по-правилно ГО да се сключва не за колата а за шофьора.Ще им се да печелят от лихви ама ако утре вдруги ден стане нещо и мангите се обезценят може да стане така че с обезщетението да платиш бирата на майстора.А чувал съм че в наякои държави данък за колата можеш да плащаш и за деня в който я караш или за седмица като не ти трябва стои в на райграса пред къщи и тва е.
Еми как ще се оправят нещата - http://www.varna.utre.bg/2015/08/06/333076-mladezh_otkradna_kola_ot_plazhnata_aleya_prodade_y a_nyakolko_puti след отпадане на основанието за задържане е освободен.Какво значи отпдане на основанието - че не е извършил престъпление ли, баси пича че и няколко пъти я продал.
кученцетоОгиитаткоДоги
07-08-2015, 21:20
Митьо мани наща държава тя няма да са управи:) ми върви на металфеста в Каварна:) Цонко може пак да докара Меноар и Антракс:):)
dimitar_vd62
07-08-2015, 21:22
Утре ще има изложба на корабни модели в Каварна и ме каниха да ходя с мойто кораб, обаче майка ми я окепазиха дофторите и докат не я опрая или уморя не моа мръдна ни на изложба ни на фест.
Bobo Markov
07-08-2015, 22:29
Митьо мани наща държава тя няма да са управи:) ми върви на металфеста в Каварна:) Цонко може пак да докара Меноар и Антракс:):)
абе Антракс намерили на морето в някви крави бре начи голяма болес бетер птичи грип да знаш :( заразеното зомбират са и ходят сам по плажа са поклащат, кът зомби са :(
кученцетоОгиитаткоДоги
07-08-2015, 22:47
абе Антракс намерили на морето в някви крави бре начи голяма болес бетер птичи грип да знаш :( заразеното зомбират са и ходят сам по плажа са поклащат, кът зомби са :(
Брато това е траш метъл група:) Аз съм дърт метъл и много ми са ходи на феста в Каварна.:(Кат фкарам 6 бири и половин литър Руски стандарт наиш кво пого прая:)
Bobo Markov
07-08-2015, 22:54
Брато това е траш метъл група:) Аз съм дърт метъл и много ми са ходи на феста в Каварна.:(Кат фкарам 6 бири и половин литър Руски стандарт наиш кво пого прая:)
шт бре :) тва Антракс, Креатор, Содом и Слеър са мои хора лично :) дан ти говоря за Обичуъри Напалм дет и Кенибъл корпс - последните ще имат скоро консърт при нас в Путкомер ако не е минал вече
кученцетоОгиитаткоДоги
07-08-2015, 23:12
шт бре :) тва Антракс, Креатор, Содом и Слеър са мои хора лично :) дан ти говоря за Обичуъри Напалм дет и Кенибъл корпс - последните ще имат скоро консърт при нас в Путкомер ако не е минал вече
А стига бе:) То по вашия край има ли фенове на Кенибъл:)
Bobo Markov
07-08-2015, 23:26
А стига бе:) То по вашия край има ли фенове на Кенибъл:)
ти ако знаш къде ще им или им е бил концерта ... в Микстейп :(:( голямата зала :( както и да е ...
кученцетоОгиитаткоДоги
07-08-2015, 23:32
ти ако знаш къде ще им или им е бил концерта ... в Микстейп :(:( голямата зала :( както и да е ...
Гледай концерта на Мейдън в зала форум в Лондон:) Да видиш какво е концерт в зала:)
Bobo Markov
07-08-2015, 23:45
Гледай концерта на Мейдън в зала форум в Лондон:) Да видиш какво е концерт в зала:)
еее в Лондон аз и в дискотека да влезна пак са побърквам от звука а кво остава в зала абе мани ги ти Мейдън и АцДЦ - друго си е - Софито Маринова - а тьи сьи бурята в сърцйето мииииииииии :):)
еее в Лондон аз и в дискотека да влезна пак са побърквам от звука а кво остава в зала абе мани ги ти Мейдън и АцДЦ - друго си е - Софито Маринова - а тьи сьи бурята в сърцйето мииииииииии :):)
Стари рани ти в мен отвори....и портфейла ми разтвори:)))
п.п..да не се заблудиш нещо....изказвам се по темата:)))
Bobo Markov
08-08-2015, 21:22
Стари рани ти в мен отвори....и портфейла ми разтвори:)))
п.п..да не се заблудиш нещо....изказвам се по темата:)))
ма какви кукз имот за мене аз отивам на майка си в кътния зъб долу в едни къщя на море... не харесвам особено Гърция от нея съм видял само мизерията но какво да се прави ?... опа май сбърках темата пак :(
Нищо де, шЪ мина утре да дръпна шалтер на помпената станция за вода на Подгумер и ще ги пращам при тебе, да им взимаш бири :D
Bobo Markov
08-08-2015, 22:31
Нищо де, шЪ мина утре да дръпна шалтер на помпената станция за вода на Подгумер и ще ги пращам при тебе, да им взимаш бири :D
идеално! диъл! както са вика при нас в Путкомер значи имаш едно ... айде дансъм много щедър дан изляза мекушав но ти давам 20% :):Yoda: