PDA

View Full Version : Пътуване до Холандия - мнения и препоръки

gaboo
13-08-2015, 12:21
Здравейте, колеги! Предстои ми заминаване за Холандия съвсем скоро. Спрял съм се на маршрута Сърбия-Хърватска-Словения-Австрия-Германия-Холандия. Ще съм ви благодарен, ако някои от вас споделят мнение и опит относно пътуването и всичко останало, тъй като за първи път ми се налага да тръгна с колата към толкова далечна дестинация. Случайно разбрах, че в Холандия и Германия е необходима допълнителна приставка за зареждане на газ, та реших, че може да има и други неща, които ако знам отсега, ще ми спестят доста главоболия, така че ако някои има какво да сподели, ще се радвам да го чуя.

кученцетоОгиитаткоДоги
13-08-2015, 13:15
Габо защо реши през Хърватска?Мисля че през Унгария ще ти е по на пряко.Аз винаги за Холандия или от Холандия минавам от там защото познавам и пътищата, хубави са и е уникално красива:) За Австрия виж да имаш светлоотразителна жилетка, че глобата е 30 и няколко евро.За приставките за газ в Германия са 2 всъщност.Едната е чисто метална, другата е с едни гумени уплътнения.Навигация имаш предполагам:) Към кой град в Холандия ще пътуваш?

gaboo
13-08-2015, 13:55
Към Бреда ще пътувам. Ами този маршрут ми препоръчаха, а и сайта viamichelin.com ми го дава като по-бърз, ама де да знам, още събирам мнения.

bager
13-08-2015, 14:27
София(България) - Белград(Сърбия) - Сегед(Унгария) - Виена(Австрия) - Нюрнберг(Германия) - Франкфурт(Германия) - Кьолн(Германия) - Айндховен(Холандия) - Бреда(Холандия)

Макар и не за Бреда, ползвал съм този маршрут до Холандия.

кученцетоОгиитаткоДоги
13-08-2015, 14:31
През Унгария е със 17км по на пряко:):) А и до Германия си горе - долу само на право:):)

AttilaSL
13-08-2015, 19:00
Сефте да се съглася с Огито, през Унгария и Австрия е по добре,
по този маршрут който си писал ще плащаш винетки и такси навсякъде а не помня още колко струваха тунелите в Австрия.
Багера ти написа най-правилния маршрут.

кученцетоОгиитаткоДоги
13-08-2015, 20:04
И тунелите в Австрия до колкото ми е известно не допускат коли с газови уредби.

Бобби
14-08-2015, 00:17
Сефте да се съглася с Огито, през Унгария и Австрия е по добре,
по този маршрут който си писал ще плащаш винетки и такси навсякъде а не помня още колко струваха тунелите в Австрия.
Багера ти написа най-правилния маршрут.
:)))0...нема начин....той отдавна пуши трева там....

---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:14 ----------

Здравейте, колеги! Предстои ми заминаване за Холандия съвсем скоро. Спрял съм се на маршрута Сърбия-Хърватска-Словения-Австрия-Германия-Холандия. Ще съм ви благодарен, ако някои от вас споделят мнение и опит относно пътуването и всичко останало, тъй като за първи път ми се налага да тръгна с колата към толкова далечна дестинация. Случайно разбрах, че в Холандия и Германия е необходима допълнителна приставка за зареждане на газ, та реших, че може да има и други неща, които ако знам отсега, ще ми спестят доста главоболия, така че ако някои има какво да сподели, ще се радвам да го чуя.
Разчитай на кучето Доги...добро момче е.....макар, че го ядат у форума.....без да го познават.....

gaboo
14-08-2015, 11:41
Добре, тогава се преориентирам към Унгария!

AttilaSL
14-08-2015, 12:54
[QUOTE=Бобби;1435203]:)))0...нема начин....той отдавна пуши трева там....[COLOR="Silver"]

И аз обмислям една разходка до там че съм унил нещо ;)

кученцетоОгиитаткоДоги
14-08-2015, 22:44
Габо да знаеш че по целия ти маршрут през Унгария и Австрия имаш по 2-3 газстанции през всяка една от тях точно на магистралата.Иначе трябва да търсиш по населените места.Чукни на гугъл газ станции Европа и ще ти излезе един сайт по който можеш да ги видиш къде са. Запиши си ги как се водят като адрес и при самото влизане в държавата го задаваш на навигацията.Поне аз така права.В Германия па хич няма по магистралите има само на Autohof което е отбивка 300-400 метра от магистралата.Но запиши си ги като адреси къде ще зареждаш, понеже не е гаранция че на всеки Аутохоф има.Иначе в Холандия по магистралите има на всякъде.

gaboo
15-08-2015, 10:10
Благодаря, това е важна информация, ще ги погледна !

ShoxXx
15-08-2015, 23:14
Сърбия 2200 динара на посока
Унгария 15 евро седмична винетка
Австрия 8.70 евро винетка да 10 дни

кученцетоОгиитаткоДоги
15-08-2015, 23:23
Сърбия -10 евро понеже колегата едва ли знае колко са 2200 динара:) Иначе в Унгария беше 12 евро седмичната поне към април тази година, освен ако не са ги дигнали.

Бобби
15-08-2015, 23:32
[QUOTE=AttilaSL;1435296][QUOTE=Бобби;1435203]:)))0...нема начин....той отдавна пуши трева там....[COLOR="Silver"]

И аз обмислям една разходка до там че съм унил нещо ;)
Ела си у нас...ще те напушиме за една година напред....стоката на баба Рада не е за подценяване:))))

abart_
15-08-2015, 23:39
Мдаа,такива са цените.
Иначе и аз бих препоръчал Унгария, вчера я прекосих пак-на връщане към острова. Магистралите са хубави,няма много камери,и досадните ремонти като в Германия,и се пресича неусетно