View Full Version : Карайте внимателно !
Ничие десетсекундно удоволствие, не бива да бъде заплащано с човешки живот. Тоя хубостник е карал Алфата с над 120 като гледам как е ударил човека.. Който му се кара силно/бързо - има си автомагистрали в Германия, има си писти.. Улиците не са място да показваме колко вървят дъртите или по-новите брички..
http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/shofior-ubi-peshehodec-v-plovdiv-karal-sys-100-kmch-6040966
ivan dimitrov
13-08-2015, 14:12
не бива да бъде заплащано с човешки живот.
Не само, осакатяването на някого също е неприемлива цена.
ecotronic
13-08-2015, 14:56
Аз мога да разбера това, че незаконни нощни гонки се провеждат в село Горна Секирна и това остава "незабелязано" от полицията.
Но не мога да допусна, че подобни неща се случват в големите градове и полицията разбира за тях чак, когато приключат по подобен начин.
Живея в центъра на София и всяка нощ чувам рева на моторите от наблизо провеждащите се гонки. Само аз ли ги чувам и знам за тях???
Ако полицията не знае откъде да намери ресурс за да се справи с това явление, нека ми се обади.
Аз ще и посоча поне 5 места в радиус 1 км откъдето могат да докарат патрулки и екипи, които нищо полезно не правят.
ivan dimitrov
13-08-2015, 15:28
----
ecotronic
13-08-2015, 16:16
Ох, де да беше толкова лесно! Във Варна се гонкаха под Аспарухов мост известно време. Полицията взе да ги дебне там, като резултатът е че се преместиха просто. И те така...
Мислиш ли че ще успееш да "оборудваш" всеки водач с катаджия? Това което е необходимо е малко разсъдък и съвест, ако имаш идея от де да се вземат...... казвай.
Не говоря за това да оборудваш всеки водач с катаджия.
Говоря за това, че в един голям град, цял един квартал знае, че гонки се провеждат от месеци/години на конкретно място а само полицията "не знае".
Как става това?
И като се преместят на друго място, сигурно е нормално да просъществуват седмица, две, месец.......
От там нататък означава, че блюстителите на реда по-добре да копаят дръвчета отколкото да седят в патрулките.
Видно е, че за съвест могат да си говорят съвестните хора.
За несъвестните хора очевидно си трябва друг подход.
ivan dimitrov
13-08-2015, 16:56
---
ecotronic
13-08-2015, 17:12
Разбирам те човек, не казвам че въобще не си прав, но както винаги - нещата не са толкова прости. Покрай изборите видях на какъв хал са и полицаите, и тяхната ама хич не е надута гайда... Нали виждаш - цялото село пропищяло, пък като дойде време да се дават показания.....никой няма. Рацерите тук си слагаха и отцепление, получават сигнал в районното, отива патрулката и......няма никой.....
Два пъти така и патрулката е "паметник", щот горивото е лимитирано. Чу се за решение, да им осигурят на търсачите на адреналин обезопасен терен. Това е идеалното решение, всички би трябвало да са доволни. Ама пак има условности.....абе.....сложен живот....
Изглежда, че най простите от всички сме ние, които плащаме на полицията за да не върши дори и елементарните неща, които трябва.
Викаш - получава се сигнал, пращат патрулка със светлини и сирени, отцеплението сигнализира, и гонката се изпарява.
А какъв е проблема, да отидат с цивилна кола тихомълком и да си свършат работата?
Начини има хиляди и не съм аз този, който да им ги казва. В основата на всичко пак стои желанието да си свършиш/не свършиш работата или по-неприятното - да не я свършиш, защото имаш интерес от това.
Запознат съм отвътре с работата на една друга държавна служба, нямаща нищо общо с полицията, но си намират пари по европейски програми, сами се оборудват, правят проверки със скрита камера, с подставени лица и т.н. Въпрос на мотивация и желание да се свърши работата. На сигнал за такива състезатели се праща под прикритие човек, заснема всичко, отцепват района, всички в районното да дават показания, да се разпишат че са предупредени, да им се вземе страха и т.н. Начини има. Хората като видят че полицията работи, ще започнат пот своя страна да пишат жалби и да свидетелстват, сега виждат че няма смисъл и се страхуват...
ivan dimitrov
13-08-2015, 18:03
---
Всичко това хубаво, ама улиците в града са за каране 30 - 40 - 50 км./час, големите булеварди като Цариградско - до 80 км./час. Толкова. Ако ще колата ти да е - 800 коня. Иначе си роден дебил. 2 -3 пъти в живота си съм си позволявал по-висока скорост из града, и съм се чувствал пълен дебил после. Ами ако... ? Изкачат - деца, старци, заблеяни младежи със слушалки на ушите, майки с колички, които тикат количките от страната на колите.
ТИ СИ ТАМ ДА ГИ ПАЗИШ.
Защото си по-силния, с купчината ръждива ламарина.
Били рацери... Не, престъпници са, защото от тъпотия, дивотия и селяния създават опасност за живота на околните и виждаме до къде се стига.
Състезателите които познавам, са най-внимателните шофьори извън спорта.
Яд ме е, тия дни само ей такива тъпни се случват, защото загиват невинни хора, заради глупостта на едни кретени.. Аз бих ги съдил за предумишлено убийство. Защото качвайки се в поне 1000 килограмовата ламарина с поне 70 коня, ти ако си дебил, вече си потенциален убиец...
ecotronic
13-08-2015, 18:26
.........Яд ме е, тия дни само ей такива тъпни се случват, защото загиват невинни хора, заради глупостта на едни кретени.. Аз бих ги съдил за предумишлено убийство. Защото качвайки се в поне 1000 килограмовата ламарина с поне 70 коня, ти ако си дебил, вече си потенциален убиец...
Веднъж Алекси Стратиев беше гост в едно предаване и тогава го попитах следното:
Защо когато един човек иска да се сдобие с огнестрелно оръжие му се иска документ за отсъствие на психични заболявания а на един кандидат шофьор (любителска категория) не се иска, дори вече няма и психо-тест. Това означава ли, че куп ламарина с тегло 1,5 тона, движеща се със скорост 100 км/ч e по-безопасна за околните от един пистолет?
Не ми даде смислен отговор.
ФЕРАРИСТ
13-08-2015, 22:52
Баси през изминалите 2 години жертвите за година не са изобщо повече сравнени спрямо други години, а скапаните медии зомбират и насаждат такова мнение, все едно има тройно повче убити........
От понеделник насам всяка вечер централната емисия на Нова почва с пътни инциденти.....
Ся верно че е голям проблем, ама да речем че е станал много по голям отколкото е бил преди 5 години - моля ви се.......
Принципно ако разхвърляме жертвите за година по дни излизат към 2-3 на ден.......ако през ден всички скапаняци журналисти пишат заглавни статии как, къде и кой се блъснал, сигурно ще настане масова психоза.......
Всеки ден поне 10 човека получават инфаркт или инсулт - някой да казва повече от веднъж годишно колко голям проблем е тва......като първа новина в началото на новините......
Но ако почнат да го правят 80% от народа изведнъж ще реши че проблема е много голям и изведнъж сякаш е станало това, преди го е нямало......
Bobo Markov
13-08-2015, 22:59
Баси през изминалите 2 години жертвите за година не са изобщо повече сравнени спрямо други години, а скапаните медии зомбират и насаждат такова мнение, все едно има тройно повче убити........
От понеделник насам всяка вечер централната емисия на Нова почва с пътни инциденти.....
Ся верно че е голям проблем, ама да речем че е станал много по голям отколкото е бил преди 5 години - моля ви се.......
споко бре Ники, наесен ще се почнат проблемите с Топлофикация и т.н. ;)
ти я се включи навреме, че ми трябва заден тампон за реактивна дясна щанга на мултилинка онова малкото нещо дето стабилизира шенкела вертикално е щангата :) а са да те видя :)
На всеки може да се случи....Господ да ни пази.....хайде да не бъдем съдници...
Bobo Markov
14-08-2015, 00:18
На всеки може да се случи....Господ да ни пази.....хайде да не бъдем съдници...
проблема е в жегата ... онзи ден като взехме с жена ми Дани от детска градина и отиваме да си вземем една доставка и понеже са съм без кола, както някой от вас знаят АМГ-то го откраднаха а Алфата се реновира в сервиза и хванахме автобус много джиджан со климатик и ако щете вярвайте понеже кибичих до шофера да гледам таблото че ми беше интересно и едно Пижо 306 както си стоеше в задръстването изведнъж превърте даде макс газ и се заби в автобусето ... иба мамаму ... нямаше никакви причини, просто човека избра да се забие в автобуса и го направи чистосърдечно ...
проблема е в жегата ... онзи ден като взехме с жена ми Дани от детска градина и отиваме да си вземем една доставка и понеже са съм без кола, както някой от вас знаят АМГ-то го откраднаха а Алфата се реновира в сервиза и хванахме автобус много джиджан со климатик и ако щете вярвайте понеже кибичих до шофера да гледам таблото че ми беше интересно и едно Пижо 306 както си стоеше в задръстването изведнъж превърте даде макс газ и се заби в автобусето ... иба мамаму ... нямаше никакви причини, просто човека избра да се забие в автобуса и го направи чистосърдечно ...
Не вярвам да е бил камикадзе...просто е направил грешна маневра..а на какво се дължи тя....може и той да не знае.....жегата е предпоставка...не ти ли се случвало, карайки да се отнесеш и да направиш някоя глупост, дето не би си помисли, че може да я сътвориш...
кученцетоОгиитаткоДоги
14-08-2015, 01:04
Не вярвам да е бил камикадзе...просто е направил грешна маневра..а на какво се дължи тя....може и той да не знае.....жегата е предпоставка...не ти ли се случвало, карайки да се отнесеш и да направиш някоя глупост, дето не би си помисли, че може да я сътвориш...
Да аз така едно лято на прибиране от Слънчев Бряг заспах на волана:brickwall:И така съм карал няколко километра.От тогава всяка година си прая курбан на тая дата:priest:
Bobo Markov
14-08-2015, 01:37
можех с Реното предишното аз нали карах един Гранд Модус начи карам си примерно с едни 7000 оборота и гледам мадама ама тя яко пуснала гъз и цицорк и както си гледам и опааа в насрещнотооо оттогава до Рено не припарвам много гадна кола е тва :(
---------- Post added at 01:37 ---------- Previous post was at 01:36 ----------
Да аз така едно лято на прибиране от Слънчев Бряг заспах на волана:brickwall:И така съм карал няколко километра.От тогава всяка година си прая курбан на тая дата:priest:
и аз съм заспивал но с Алфата не мога да заспя само стоя на стола и си гледам телевизия и то ултра ейч-ди
Е..няколко километра.....няма как да караш заспал...така ти се е сторило.....Аз така на влизане в София...след 14-часа кормуване заспах за секунди и направих фаска на бордюра точно при карулката на Враждебна...а джантата беше жмел...като се освестих искри излизаха от десният калник, все едно се пилеше с флекс...късмет....и м/у другото си спомням, че даже и сънувах страхотен сън за секунди.....и на мен не ми се вярваше....
Пак казвам....идиоти сме....Господ да ни пази....
Bobo Markov
14-08-2015, 01:45
Е..няколко километра.....няма как да караш заспал...така ти се е сторило.....Аз така на влизане в София...след 14-часа кормуване заспах за секунди и направих фаска на бордюра точно при карулката на Враждебна...а джантата беше жмел...като се освестих искри излизаха от десният калник, все едно се пилеше с флекс...късмет....и м/у другото си спомням, че даже и сънувах страхотен сън за секунди.....и на мен не ми се вярваше....
Пак казвам....идиоти сме....Господ да ни пази....
Иншааала! демек Амин!
кученцетоОгиитаткоДоги
14-08-2015, 01:48
[QUOTE=Bobo Markov;1435240]можех с Реното предишното аз нали карах един Гранд Модус начи карам си примерно с едни 7000 оборота и гледам мадама ама тя яко пуснала гъз и цицорк и както си гледам и опааа в насрещнотооо оттогава до Рено не припарвам много гадна кола е тва :([COLOR="Silver"]
Аз така влезнах в насрещното в един град в северо-източна България:):) и след 100 метра стоп палка...............положението се закучи сериозно..................оправиха ме едни 300 лв които имах случайно в задния джоб на дънките:):)
Интересно ми е този път какви величини ще се достигнат?
Принципно ако разхвърляме жертвите за година по дни излизат към 2-3 на ден.......ако през ден всички скапаняци журналисти пишат заглавни статии как, къде и кой се блъснал, сигурно ще настане масова психоза.......
Всеки ден поне 10 човека получават инфаркт или инсулт - някой да казва повече от веднъж годишно колко голям проблем е тва......като първа новина в началото на новините......
Но ако почнат да го правят 80% от народа изведнъж ще реши че проблема е много голям и изведнъж сякаш е станало това, преди го е нямало......
Дай да не "разхвърляме жертвите" толкова цинично. Не желая на никого да изгуби близък и тогава да се замисли преувеличени ли са жертвите или всеки загубен човешки живот е ценен и заслужава да се замислим.
Темата не е за това статистиката дали е повече или по-малко за тази година, а че си отиват хора в резултат на малоумници шофьори !
Не на технически неизправности, заспали на волана или лоши пътни условия. А именно поради дебилизъм.
И това - да не сме съдници - на всеки може да се случи.. Кое може да се случи на всеки - да убие човек на пешеходна пътека, карайки с над 100 км./час в населено място?
Или да намели група хора или велосипедисти, състезавайки се с ръждясали таратайки за по 1000 лева в чертите на населено място?
Или да размаже малко дете в града поради несъобразена скорост или маневри по центъра?
Не, това не може да се случи на всички. Може да се случи само на долни, гадни, тъпи дебили - убийци...
Нормалните хора не избиват хора по улиците. Нормалните хора спазват ограниченията на скоростта и знаят къде могат да натиснат за малко педала и къде в никакъв, никакъв случай не трябва. Нормалните хора също попадат в аварийни ситуации и се случва да ударят човек, но ситуациите са коренно различни.
Веднага мога да дам пример с мой познат, който си кара джипа извън населено място, вечерно време, лек дъжд, със скорост по-ниска от позволената, и в него се забива пиян велосипедист и умира по пътя към болницата. Ето това може да се случи на нормалния човек, или поради техническа неизправност да катастрофира или да удари някой нощно време който върви в същата лента облечен в черно или ей такива неща могат да се случат на нормалния човек, да не дава бог...
Разберете, че таратайките са ви потенциални убийци и от вас зависи дали ще станат истински такива, и статистиката няма в случая нищо общо....
ivan dimitrov
14-08-2015, 12:46
---
и лесидренския кмет и...т вместо легнали полицаи, кръстове против уроки щял да прави
За последните два дни имаше 3 тежки катастрофи с Алфа, две от колите обърнати по таван в града и за съжаление най-лошото - двама пешеходци загинали, единия дете. В сайтовете с новини отбелязали, че "колегата" от Пловдив, бил член на клуб "Алфа Ромео". Зимата ли, кога беше, 156-ца осукана около стълб в града, момчето за съжаление загина.
Мен честно казано вече почна да ме хваща срам, да кажа че съм фен на Алфа и че съм фен на автомобилите изобщо.
И мисля, че е крайно време да се вземем в ръце и клуба (който уж е собственик на форума), както и самия форум да спрат да толерират всевъзможни изцепки - последно време секи се фали как си е затъмнил стоповете на 20 годишната бръкма и как е дигнал 200 и половината форум му ръкопляска, друг се фали как карал пиян, трети не знам кво - резултата е налице - катастрофи, невинни жертви, а скоро репутацията ни ше е като на БМВ форума, на пълни селяни.
Честно, и аз карам с превишена скорост извън града от време на време, ама поне в града карайте бавно, аре на магистралата, и там стават инциденти, ама по го разбирам, но в града наистина трябва да се внимава.
Се пак си мисля, че като общество на фенове на автомобилите, освен да си снимаме джантите би било добре да правим и нещо за подобряване на културата на водачите и сутиацията по пътищата.
ecotronic
14-08-2015, 17:24
АР стана доста масова кола. А това означава и "по джоба" на всеки. Същевременно минава и за "бегачка"....или поне много младежи я мислят за такава.
И ето това е опасната комбинация.
ФЕРАРИСТ
14-08-2015, 18:05
Дай да не "разхвърляме жертвите" толкова цинично. Не желая на никого да изгуби близък и тогава да се замисли преувеличени ли са жертвите или всеки загубен човешки живот е ценен и заслужава да се замислим.
Съжалявам, но когато се наложи да се ползва суха и безчуствена статистика в подкрепа на мнение НЕ касаещо жертвите по пътя, е трудно да се приеме нецинично......
Аз не коментирам дали са преувеличени цифрите, а че скапаните медии представят нещата по начин който им осигурява възможно най - доброто за едни емисии - лоша новина която се развива постоянно, актуална е всекидневно с статистическите и цинични 1-2-3-4 случая на ден......
И това - да не сме съдници - на всеки може да се случи.. Кое може да се случи на всеки - да убие човек на пешеходна пътека, карайки с над 100 км./час в населено място?
Или да намели група хора или велосипедисти, състезавайки се с ръждясали таратайки за по 1000 лева в чертите на населено място?
Или да размаже малко дете в града поради несъобразена скорост или маневри по центъра?
Не, това не може да се случи на всички. Може да се случи само на долни, гадни, тъпи дебили - убийци...
Съжалявам, но пътя може да предложи достатъчно различни изживявания, и ти все още не можеш да си представиш всичките, и си мислиш че на тебе не могат да ти се случат......
Могат, и тогава други като тебе ще стоят и ще те сочат с пръст и ще викат че си убиец.....
Прост пример - караш си културно с 90 извън града, щото си най - примерния и изпълнителен, но зад теб некъв черен жиб се е разбързал и понеже му се моташ отпреде решава да те изпревари въпреки че отсреща иде як тир......но понеже е ливада, не преценява разстоянието и трябва да избере себе си в тира, или тебе настрани в канавката.......естествено избира тебе, и те праща в къра, а и все пак той тежи 2 тона, а ти наполовина......в къра има група лесидренски деца неколцина от който ти затриваш.....жипа го нема, колата ти е поомачкана и дори и да е имало следи че той те е изхвърлил, то те са незабележими вече......
Идват медиите и понеже свидтелите са никакви, ти си задържан и твоята гледна точка не се чува, те пишат че си як жигит, яхнал неква талига и всички мислят че си убиец......
Найс.....
Ся знам че можеш да извадиш доста обратни доводи за това как това може и да не се случи щото вероятно си пекан зад волана, при което аз мога да ти опиша още 5451234 такива ситуаци......
Наскоро жената беше вещо лице по дело където някакъв бил при гумаджия който явно е некадърник и след 30 минути 19-цолова предна джанта с гумата е излетяла от главината и е пратила в кома щерката на ищцата.....
Вината на гумаджията - невъзможна за доказване, щото никой не може да знае дали 5 мин след като е излазял от него не си е пипал гумите.....
Човека с витарата беше осъден на първа инстанция на 2 години условно, сега го съдеха за лечението......смугъл и изпит човечец, имаше някакви приложени по делото справки от КАТ как преживе нямал кьорав акт или фиш, а и то си личеше че хайванина е от типа драйвери дето не изпускат волана на 10 и 10, и надали скоро е виждал 120 на километраж.....
Убиец ли е?
А ти на негово място ще ли си....
И дали на майката и дреме дали причината за това е чиче от сорта или смотан дрифтър.....
Не - не и дреме......но за медиите това е новина в развитие......
Аз не оправдавам всичките загубеняци по пътя каращи безрасъдно, просто в горното си мнение коментирам отношението на МЕДИИТЕ......
Нямам какво да добавя, намам и желание.....
кученцетоОгиитаткоДоги
14-08-2015, 18:22
За последните два дни имаше 3 тежки катастрофи с Алфа, две от колите обърнати по таван в града и за съжаление най-лошото - двама пешеходци загинали, единия дете. В сайтовете с новини отбелязали, че "колегата" от Пловдив, бил член на клуб "Алфа Ромео". Зимата ли, кога беше, 156-ца осукана около стълб в града, момчето за съжаление загина.
Мен честно казано вече почна да ме хваща срам, да кажа че съм фен на Алфа и че съм фен на автомобилите изобщо.
И мисля, че е крайно време да се вземем в ръце и клуба (който уж е собственик на форума), както и самия форум да спрат да толерират всевъзможни изцепки - последно време секи се фали как си е затъмнил стоповете на 20 годишната бръкма и как е дигнал 200 и половината форум му ръкопляска, друг се фали как карал пиян, трети не знам кво - резултата е налице - катастрофи, невинни жертви, а скоро репутацията ни ше е като на БМВ форума, на пълни селяни.
Честно, и аз карам с превишена скорост извън града от време на време, ама поне в града карайте бавно, аре на магистралата, и там стават инциденти, ама по го разбирам, но в града наистина трябва да се внимава.
Се пак си мисля, че като общество на фенове на автомобилите, освен да си снимаме джантите би било добре да правим и нещо за подобряване на културата на водачите и сутиацията по пътищата.
Прав си. Но според мен човек какъвто е в живота такъв е и на пътя.............+ чувството за безнаказаност при нас...................бмв е хубава кола но марката не е виновна че е предпочитана предимно от дебили.Прават я да радва някой, а не да почерня семейства.............
Случаи всякакви, да не си смучем сега от пръстите разни небивалици. Разбира се може да стане фантастично - криминална ситуация, в която да се окажеш без вина виновен, но дискусията не е за това.
Всъщност, частично мога да се съглася, защото като твоите хипотетични ситуации, аз лично, с моите вече сигурно над 2 милиона километра зад гърба съм виждал, за съжаление.
Не случайно, когато съм със семейството си предпочитам да пътуваме с джипката, че е по-голямшка и записвам всичко на видеорегистратор, ей така за всеки случай...
Апелът ми е да караме разумно, отговорно, осъзнавайки всички рискове на пътя, които могат да доведат до неприятни ситуации...
ecotronic
14-08-2015, 18:26
.........Апелът ми е да караме разумно, отговорно, осъзнавайки всички рискове на пътя, които могат да доведат до неприятни ситуации...
+1000
...Съжалявам, но пътя може да предложи достатъчно различни изживявания, и ти все още не можеш да си представиш всичките, и си мислиш че на тебе не могат да ти се случат...... Могат, и тогава други като тебе ще стоят и ще те сочат с пръст и ще викат че си убиец.....
Съгласен съм - никой не сяда с идеята да убива, може да се случи на всеки и да си виновен, за това избягвам етикети като "убиец" и "джигит". Много хора участвали в такива инциденти живеят с вината до края на живота си, а не са го искали, малко е прекалено в момент на такава трагедия и за двете страни да го обръщаме на словесен линч.
А медиите дори не ги коментирам. Гледам репортаж по БТВ - КАТ снимали не знам колко хиляди "джигити". Сигурно половината фишове за са превишение с 12 км/ч - може километража да не си погледнал. Квото и да правим, всичко го обръщаме на агресия, обиди, квалифиакации и етикети и нищо конструктивно.
А до сега проблеми с агресия, макар и словесна не съм видял да се решават в никоя област. Има и по-адекватни начини да се помогне и на обществото и на водачите от словесния линч.
Сега да блъснеш човек, като си седнал зад волана пиян или по време на гонка, вече е друг случай...
Случаи всякакви, да не си смучем сега от пръстите разни небивалици... Апелът ми е да караме разумно...
Абе не всичко са небавилици, но със апела ти съм 100% съгласен.
Прав си. Но според мен човек какъвто е в живота такъв е и на пътя...
И това е така. Мисълта ми е, че автомобилните клубове, може би без да го осъзнават са организации, групи или както го наречем, имащи влияние върху формирането на мнение у водачите, включително по-младите и то не е по-малко от това на медиите и на властите. Може би е време да се замислим дали не трябва този инструмент, който така и така имаме, да започнем да го ползваме конструктивно, щот едни 5-6 точки дето ги има написани в устава на клуба и в правилата на форума, де факто не означават нищо ако действията ни не съответстват на тях.
кученцетоОгиитаткоДоги
14-08-2015, 20:11
Ако го говорим това постоянно може и да има ефект, но според мен частичен.И пак държавата трябва да бъде този който с определени механизми да озапти откачалките по пътищата.Защото едно е да направиш неволна грешка примерно са разсееш за момент на пътя и удариш човек без да си пил или превишил скороста, друго е да седнеш пиян и да размажеш някой в центъра на града със 120км/ч и след това да избягаш..........Едното е непредумишлено убийство, другото е умишлено.
ecotronic
15-08-2015, 14:31
Преди малко минах по цариградско. 3 коли се бяха изпраскали яко на моста на 4-ти км. в посока - към центъра. Имаше и линейка. Питам се колко малоумен трябва да си за да предизвикаш това на равно, широко, сухо място посред бял ден. Та такъв ако е при други по-трудни пътни условия, просто не трябва да сяда зад волана.
На мене ми прави впечатление, че цялата страна е опасана с амери, коего хич не ми харесва. Някой пак ни манипулира, за да ни вкара в поредния кръг на на концлагера ЕС. Жертвите не са се увеличили, но има начини, тия гонки да се канализират. Има достатъчно места, където да се излее адреналина, но живеем в държава на забраните. Не са се сетили за тия, дето обичат да стрелят, но няма къде и естествено се осакатяват редовно, но никой не говори за тях.
Със закони и камери не се управлява. Трябват си полеви играчи!
dimitar_vd62
15-08-2015, 20:08
Това е целта, да не ти харесва и да караш спазвайки правилата.В Лондон има към 12000камери, имаше нарочен филм, практически е невъзможно да избягаш.Снощи един моторист мина назадна гума по булеварда пред нас и то изпреварвайки.Е, на него няма да му хареса да го причакат чентгетата още преди да е свалил предната гума и да го заведът при дежурния съдия.Ама така се налага ред който ние българите хич не обичаме щото иначе няма с какво да да си избием комплексите.И съм против това да се оповестяват камерите, какъв е смисъла, да минеш пред нея примерно и след това газ.Да не говорим че има хора дето въобще не ги смущават камерите щото имал адвокати.Ие прав бат Съни дето вика в страната на неограничените възможности - 50 кинта за късно даден мигач и 100 кинта за настъпана маркировка, пък кат искаш въри ги съди.Преставям си ако не дадеш мигач какво ще е.Щото като привноснохмве демокрацията забравихме да привнесем и съответните закони и правила с които тя върви и я разбрахме като всеки прави каквото си иска щото имал права.Имаш право да живееш без да пречиш на другите.Щото си ни е вродено какви големи тарикати сме и трябва да покажем на другите че сме по големи тарикати от тях което кара тариката да си мисли че е олбект на възхищение и задист от по-молките тарикати.
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875 Петко Славейков.
кученцетоОгиитаткоДоги
15-08-2015, 21:01
По повод неоповестяването на камерите Митака е прав.Каква е файдата ако те предупредат със знак? И тука е бъкано с камери и то повечето неоповестени.Итересното обаче е че точно пък там където са оповестени всъщност няма камери:):) Тука се прават много по мръсни засади от ченгетата от колкото при нас:):) Крие са под моста на аутобана и със радар който работи с лазер който пък отчита точно до километър и няма никакъв толеранс:) ти засича скороста, и с 1км/ч само да си превишил 300 метра по надолу те чака полицай на мотор:)
Това е целта, да не ти харесва и да караш спазвайки правилата.В Лондон има към 12000камери, имаше нарочен филм, практически е невъзможно да избягаш.Снощи един моторист мина назадна гума по булеварда пред нас и то изпреварвайки.Е, на него няма да му хареса да го причакат чентгетата още преди да е свалил предната гума и да го заведът при дежурния съдия.Ама така се налага ред който ние българите хич не обичаме щото иначе няма с какво да да си избием комплексите.И съм против това да се оповестяват камерите, какъв е смисъла, да минеш пред нея примерно и след това газ.Да не говорим че има хора дето въобще не ги смущават камерите щото имал адвокати.Ие прав бат Съни дето вика в страната на неограничените възможности - 50 кинта за късно даден мигач и 100 кинта за настъпана маркировка, пък кат искаш въри ги съди.Преставям си ако не дадеш мигач какво ще е.Щото като привноснохмве демокрацията забравихме да привнесем и съответните закони и правила с които тя върви и я разбрахме като всеки прави каквото си иска щото имал права.Имаш право да живееш без да пречиш на другите.Щото си ни е вродено какви големи тарикати сме и трябва да покажем на другите че сме по големи тарикати от тях което кара тариката да си мисли че е олбект на възхищение и задист от по-молките тарикати.
1875 Петко Славейков.
Добре го каза...то не се е променило с годините...;-)
1875 Петко Славейков.
Смисъла да се обозначени, е че родната пътна милиция, 99.99% са алчни свине и ще почнат да ни цакат и да ни рекетират, и ако не е обозначена - иди докажи, че нямаш сестра после... Въпреки това съм съгласен, че не трябва да е обозначена, но чак 50-100лв за мигачи и прочие е доста пресилено....
кученцетоОгиитаткоДоги
16-08-2015, 13:12
Смисъла да се обозначени, е че родната пътна милиция, 99.99% са алчни свине и ще почнат да ни цакат и да ни рекетират, и ако не е обозначена - иди докажи, че нямаш сестра после... Въпреки това съм съгласен, че не трябва да е обозначена, но чак 50-100лв за мигачи и прочие е доста пресилено....
Пиле а да си чувал че тези камери правят снимки:) По ясно доказателство от това че имаш сестра едва ли има:):)
Да чувал съм и какво от това, мога да те снимам с телефона да я направя да изглежда като таква от пътна камера и да ти искам после 200лв.. :pokey:
dimitar_vd62
16-08-2015, 15:01
Така каза Сънито че е в USA.http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1435378&postcount=35722
ivan dimitrov
16-08-2015, 15:59
Да чувал съм и какво от това, мога да те снимам с телефона да я направя да изглежда като таква от пътна камера и да ти искам после 200лв.. :pokey:
Трябва да си голям майстор, ако можеш да го направиш. Не е важно какво ти пращат по пощата, важно е това което се намира в паметта на камерата.
Предлагам ти да спазваш правилникът, и ти обещавам че няма да имаш проблеми с алчните и т.н.т.
Фъркайте със 100 из градът, пък ме убеждаваъте после че медиите, гравитацията или който и да е там ви е виновен.
На всеки можело да се случи...... може бе, може да се превиши скороста с 5-6, айде да са 10км, верно не може да се гледа километражът постоянно. Обаче....как тъй на някой им се случва постоянно, даже след като са го "отнесли" 2-3 пъти? Как да ги наричаме, ако не джигити?
Превишаваш скороста двойно, помиташ някого и после - ама аз не исках...
Добре де, а какво искаше!?
Опичайте си акъла, ей(както казваше дядо ми).
alfa racer GTA
16-08-2015, 23:48
Иван Димитров е прав.Много идиоти се нароиха напоследък, суйни буйни по "асфалта", а когато "направят белята" гледат и блеят като агнета в съда...
Аз лично предпочитам и ми харесва в населени места да шофирам бавно.Някак си удоволствието е по-голямо, а пък и по-дълго шофирам алфата.
Не мога да се съглася, че "на всеки може да се случи".Случва се само на недостатъчно умните.
Може да ти се случи да те блъснат ако си умен, но не може да се случи ти да блъснеш.
Някои от вас изписаха и една камара глупости.Случаят описан от Ферариста е действителност, с разликата че съдят този с джипа който е "изтласкал" или блъснал от пътя другият автомобил, който пък се е качил върху тротоара и е "помел" двама пешеходци. Има и други такива случаи и при тях съдят първият автомобил който е "изблъскал" или ударил автомобила блъснал пешеходци/друг автомобил.
Сега може да се случи това което описва Ферариста, само ако никой не е видял и запомнил номера на джипа(изблъскал /изтласкал или блъснал извън пътя) блъснал другият автомобил и на ченгетата не им се работи.Дори и тогава обаче при дори един свидетел или боя от другият автомобил оставена от сблъсъка/изтласкването(избутването) от пътя или следи от няколко различни гуми по асфалта ще търсят другият автомобил.
На мен лично ми се е случвало дали когато ме изпреварват, дали когато някой в насрещното предприема изпреварване и не прецени добре разстоянието и мощността на автомобила си да създава опасност от челен удар с насрещно движещ се автомобил, тъй като не е успал да изпревари.
Случвали са ми се и двете.Като го видя че се "пъне" не може да изпревари бързо и да си влезе в лентата и отсреща приближава към мен или при другия случай- той не може да ме изпревари и се пъне, ама нещо не му достига разстояние до насрещно движещият се и в двата случая убивам превантивно скоростта, първо "отнемам газта" още както видя, че някой започва да ме изпреварва или изпреварва в насрещното идвайки срещу мен, ако не помогне това със спирачка веднага му "осигурявам" някакво пространство допълнително преди да се разминем или да дойде отсреща друг автомобил.
За последно един от насрещното ми благодари присветвайки, като видя че отдалече убих скоростта, за да може да изпревари.
По-добре при опасност от ПТП да не си ползваш предимството и да не стане ПТП, отколкото да го ползваш и да стане ПТП.
И да знаете че напоследък се случват доста нелепи катастрофи с пешеходци по вина на самите пешеходци.Имам предвид от ромски произход и то деца.Нямат създадена съответната култура на поведение и както си стоят на тротоара изведнъж се "стрелват" буквално пред теб ни в клин, ни в ръкав без да са на пешеходна пътека и без какъвто и да е знак или сигнал или каквато и да е индикация че ще пресичат.Тоест все едно ти се мятат под колата...
Има и случаи когато ромски деца гледат скрити в храстите и изведнъж скачат бягайки на пътното платно на път от първокласната пътна мрежа в опит да "изпреварят" приближаващият автомобил опитвайки се да пресекат преди него пътя...
Видя ли деца винаги намалявам дори да стоят на тротоара далече от пътното за движение на леки автомобили или пък дори да съм видял, че са там, а след това да не се виждат/ги няма.
Някои са доста импулсивни и не знаете какво им е на акъла, като понякога забравят дори да се огледат...
Това с циганчетата е тренирано и е добра практика за печалба.
Аз да се оплача от шофьор на Алфа 147 с ДКН 5790. Колега, ако четеш тук да знаеш, че по магистрала се кара малко по различно и не се светка на хората, защото се панират и ще стане някоя беля и после жална ти майка....
Sent from my XT1032 using Tapatalk
dimitar_vd62
18-08-2015, 13:43
Ми като не знаете какво да карате - http://men.hotnews.bg/n/najsigurnata-kola-e-lada.21964.html
WarsteineR
18-08-2015, 16:40
А, кое е по-опасно? Добър шофьор с надеждна кола, който кара извън града със 120 или слаб шофьор с бангия каращ с ограничението? Ще ми кажете, най-добре добър шофьор с добра кола и да спазва ограниченията.. Ама въпроса ми не е такъв.. Искам да кажа, че от ситуация до ситуация има голяма разлика.
ecotronic
18-08-2015, 16:49
Разликата между добрия и слабия шофьор е в това, че добрият шофьор може и да наруши ограничението, но никога няма да кара с несъобразена скорост.
Слабият шофьор може и да спазва ограниченията, но пак да направи много поразии.
WarsteineR
18-08-2015, 16:53
Точно това исках да кажа и аз. Понеже има хора, на които света им е крив и все търсят под вола теле.
ecotronic
18-08-2015, 17:04
Лошото е в това, че личната преценка затова, каква е съобразената скорост за всяка ситуация идва с дългогодишната практика и поради това младите шофьори често попадат в неприятни ситуации.
Много полезно би било в хода на курсовете за шофоьори да има примерно кормуване на хлъзгав участък, за да са наясно за какво иде реч, вместо да разбират това при първия дъжд/сняг след придобиванто на тефтер.
WarsteineR
18-08-2015, 17:10
Според мен, най-опасния момент за млад шофьор е непосредствено след като завали дъжд. Тогава пътя става много лигав и на практика всяко по-рязко движение може да се окаже проблем. Та няма да е излишно кормуване на хлъзгав участък, дори и нарочно поднасяне, за да се научи човек какво се прави в такъв екстремен момент.
Според мен, най-опасния момент за млад шофьор е непосредствено след като завали дъжд. Тогава пътя става много лигав и на практика всяко по-рязко движение може да се окаже проблем. Та няма да е излишно кормуване на хлъзгав участък, дори и нарочно поднасяне, за да се научи човек какво се прави в такъв екстремен момент.
Да, в Германия например си имат полигони, които имитират движение по сняг.
Тук, има шофьорски курсове за по 300-400 лв, как да стане това на тази цена, като те дори в школите не дават всички задължителни 31 часа.
Scrapera
18-08-2015, 17:33
Иван Димитров е прав.Много идиоти се нароиха напоследък, суйни буйни по "асфалта", а когато "направят белята" гледат и блеят като агнета в съда...
Аз лично предпочитам и ми харесва в населени места да шофирам бавно.Някак си удоволствието е по-голямо, а пък и по-дълго шофирам алфата.
Не мога да се съглася, че "на всеки може да се случи".Случва се само на недостатъчно умните.
Може да ти се случи да те блъснат ако си умен, но не може да се случи ти да блъснеш.
Някои от вас изписаха и една камара глупости.Случаят описан от Ферариста е действителност, с разликата че съдят този с джипа който е "изтласкал" или блъснал от пътя другият автомобил, който пък се е качил върху тротоара и е "помел" двама пешеходци. Има и други такива случаи и при тях съдят първият автомобил който е "изблъскал" или ударил автомобила блъснал пешеходци/друг автомобил.
Сега може да се случи това което описва Ферариста, само ако никой не е видял и запомнил номера на джипа(изблъскал /изтласкал или блъснал извън пътя) блъснал другият автомобил и на ченгетата не им се работи.Дори и тогава обаче при дори един свидетел или боя от другият автомобил оставена от сблъсъка/изтласкването(избутването) от пътя или следи от няколко различни гуми по асфалта ще търсят другият автомобил.
На мен лично ми се е случвало дали когато ме изпреварват, дали когато някой в насрещното предприема изпреварване и не прецени добре разстоянието и мощността на автомобила си да създава опасност от челен удар с насрещно движещ се автомобил, тъй като не е успал да изпревари.
Случвали са ми се и двете.Като го видя че се "пъне" не може да изпревари бързо и да си влезе в лентата и отсреща приближава към мен или при другия случай- той не може да ме изпревари и се пъне, ама нещо не му достига разстояние до насрещно движещият се и в двата случая убивам превантивно скоростта, първо "отнемам газта" още както видя, че някой започва да ме изпреварва или изпреварва в насрещното идвайки срещу мен, ако не помогне това със спирачка веднага му "осигурявам" някакво пространство допълнително преди да се разминем или да дойде отсреща друг автомобил.
За последно един от насрещното ми благодари присветвайки, като видя че отдалече убих скоростта, за да може да изпревари.
По-добре при опасност от ПТП да не си ползваш предимството и да не стане ПТП, отколкото да го ползваш и да стане ПТП.
И да знаете че напоследък се случват доста нелепи катастрофи с пешеходци по вина на самите пешеходци.Имам предвид от ромски произход и то деца.Нямат създадена съответната култура на поведение и както си стоят на тротоара изведнъж се "стрелват" буквално пред теб ни в клин, ни в ръкав без да са на пешеходна пътека и без какъвто и да е знак или сигнал или каквато и да е индикация че ще пресичат.Тоест все едно ти се мятат под колата...
Има и случаи когато ромски деца гледат скрити в храстите и изведнъж скачат бягайки на пътното платно на път от първокласната пътна мрежа в опит да "изпреварят" приближаващият автомобил опитвайки се да пресекат преди него пътя...
Видя ли деца винаги намалявам дори да стоят на тротоара далече от пътното за движение на леки автомобили или пък дори да съм видял, че са там, а след това да не се виждат/ги няма.
Някои са доста импулсивни и не знаете какво им е на акъла, като понякога забравят дори да се огледат...
Тия ламарини около един тон, с които се придвиждваме,и които управляваме са машини, които във всеки един момент, а може и доста неподходящ да се потрошат. От единия ми дядо, вече покоен, но бил цял живот инструктор знам, че колкото и да поддържаш даден автомобил в изправност ВИНАГИ може да се прояви някава неизправност и то в най-важните елементи. Дали в ходовата част, дали в спирачките, дали в двигателя докато изпреварваш. Да не дава Господ. Това може да е много малко вероятно, но е факт.
Така че, недей да казваш "Случва се само на недостатъчно умните"
Абсолютно не съм съгласен, че ако си достатъчно умен, няма да удариш някой, а може само теб да те ударят. И най-умния може да се разсея за миг, да му прилошее, или да не прецени дадена ситуация. Мисля, че няма нужда да даваме примери, до безкрай.
От дядо ми знам и друго - в момента, в който си повярваш, и се помислиш за страшно добър водач, който не може да причини ПТП, просто си скъсай книжката!!!
кученцетоОгиитаткоДоги
18-08-2015, 21:03
Преди известно време се прибирах с автобус към Холандия, и бях седнал до шофьорите.Ебати профисионалистите, те елементарни не знаят..............като от сорта че някой като иска да се включи в движението по аутобана трябва ако има възможност да му освободи крайната дясна лента, при положение че са 5 платна.Особенно както в Германия лентите за включване в движението са много къси.Да избягва с машина над три тона и половина да кара в крайна лява лента.Като завива на кръстовище на 1-ва не на 2-ра това не му е лека кола.Да ги еба в профисионалистите...........
Това за освобождаване на лентата къде го пише!?
dimitar_vd62
18-08-2015, 21:18
Щот о някои си мислят че като вземат книжка за професионален шофер става професионалист.За опит и дума не става.....то не само в тази сфера е така.
---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:16 ----------
В колегиалния кодекс, ма той е само за посветените.
ivan dimitrov
18-08-2015, 21:30
Точно това исках да кажа и аз. Понеже има хора, на които света им е крив и все търсят под вола теле.
Телето го изядохме миналата година, няма нужда да се издирва.
Човек може да си търси и намира всякакви оправдания за неспазването на правилата. Това не променя фактът че те са създадени за удобство и безопасност на всички.
Един казак качва на стоп руснак.
Газ до ламарините, гумите пушат....
След 10 мин. вече са в градът
насреща кръстовище, свети червено
гаааазз - и през крастовището
руснакът(пребледнял) - абе...сетеше червено бре! Що мина!?
казакът - щото съм джигит
на следващото кръстовище - зелено
кучки, та чак АБС се задейства
руснакът(изумен) - зелено бе! Що спираш сега!?
казакът - А-а-а...знаеш ли колко джигити има.....
джигит (http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/джигит)
Дано си разбрал посланието правилно.
кученцетоОгиитаткоДоги
18-08-2015, 21:30
Ех то ако всичко което трябва да направиш на пътя го пише в правилника...............щеше да е повече томове от тези на Балзак.............Тука любителите задължително го учат в часовете по практика и в това се убеждавам като карам и виждам как всеки ми прави път когато искам да са включа в движението.
ecotronic
18-08-2015, 21:36
Заминал Василий Иванович Чапаев в Англия, опит да обменя. Връща се, на летището го посреща Петка. А Василий Иванович излиза от самолета в смокинг, след него 20 броя куфари носят, от багажния отсек Мерцедес подкарват...
- Откъде толкова пари, Василий Иванович?!
- Виждаш ли, Петка, седнахме с техните лордове покер да играем. Един ми вика: "Каре аса!". А аз: "Покажи!". А той ми вика: "Ех, Василий Иванович, ние все пак тук всички сме джентълмени!".
И като ми тръгна една карта...
Ех то ако всичко което трябва да направиш на пътя го пише в правилника..............
Виж какъв ми е доводът, защото съм имал случаи ( мн.ч), типове дето се включват на магистралата от бензиностанция и навлиза пред мен със скорост 30-40км/ч, буквално без да ускори, повярвай ми намалих до неговата скорост, защото избора ми беше или пред "ниско летящ" в лявата лента или на риск в аварийната, което си е предпоставка за ПТП. И този при разминаването после ми вика можеше да мръднеш в ляво, ама не видял, че някой карал там бързо.
А колегиално ли е , че подаваш сигнал, че ще изпреварваш и този зад теб рязко да настъпи газта без мигач и да те затвори.
Та колегиалност, добре, ама да се преценява и ситуацията, в която може да си толерантен, да дадеш предимство.
dimitar_vd62
18-08-2015, 23:26
Ами това е друга особена черта на българина.Ти му освобождавош дясната лента да се включи той се включва през дясната в лявата пред тебе и въобще не си прави труда да понастъпи колата поне.Стоиш на някоя пресечка с надеждата да ти дадат път да се включиш с десен мигач или да ти направят място да завиеш с ляв ама тцъ, даже и задръстване да има той, "колегата" ще спре точно пред тебе макар и той да не мърда ма и ти да стоиш типично аз не сакам да съм добре ами на Вуте да му е зле.Днес например на едно кръстовище в стремежа да се натъпчат на жълто - червено на три реда един даже се натресе в насрещното в лентата за ляв завой.Пълна лудница.
кученцетоОгиитаткоДоги
18-08-2015, 23:40
Сещам се преди време че сина на Киро Киров беше постнал едно клипче как кара с 300.Накрая кат се разнесе из медиите и го попитаха от къде на къде си позволява да кара с 300 и да застрашава живота на хората, вместо да са извини и да каже съжелявам започна да наглее и да лъжи че било в Германия.Разбрах го че лъжи мършата като изгледах клипа, и.........точно такъв път в Германия няма.Направо си беше в България.Имаше подобен случей с българин в Испания там полицията се самосезира и му взеха книжката.
Чета и се удивлявам за пореден път.
Истина е, че мнозинството може да сътвори само глупости, които като индивид не би одобрило.
Всички сте за камери и солени глоби, но като започнат лично да ви глобяват и видите, че системата е погрешна, чак тогава се усещате.
Околовръстното на Перник е проектирано през 60-те за движение със 120км/ч. Има дълги ленти за ускоряване и спиране, понеже е проектирано за колите през 60-те. Дори на магистралата няма такива.
Обаче там изобилствува от ограничения, поради дебилизма на съответните органи.
Там се глобява за превишена скорост, но не и за неправилно изпреварване, престрояване, без мигач, пресичане на двойна непрекъсната линия..... Всичко онова, което е дисциплината на пътя не се спазва и не се санкционира. За това там движението е отвратително, въпреки, че чичко Гугъл твърди, че това е "скоростна магистрала"
Пернишката управа се е справила с това противоречие по соломоновски.
По документи това вече не е скоростна магистрала, а улица "Скоростна магистрала".
Е как да не псуваш....:depressed:
ч
alfa racer GTA
19-08-2015, 00:41
Ти от тоя дечко с професия "син на баща си" нещо друго ли очакваше?Тя и жена му е такава като него: http://www.vesti.bg/bulgaria/deputatkata-ot-gerb-shte-obzhalvam-akta-5201211
Те повечето с неспечелено харчени пари са такива гомца.
Хората които благодарение на интелекта и способностите си са спечелили законно пари повечето са земни и здраво стъпили на земята .
Те испанците "испанския българин" му наложиха наказание отнемане на книжката за няколко години +солидна глоба и въпреки че обжалва наказанието му остана в сила.
кученцетоОгиитаткоДоги
19-08-2015, 02:47
[QUOTE=mordohy;1435906]Чета и се удивлявам за пореден път.
Истина е, че мнозинството може да сътвори само глупости, които като индивид не би одобрило.
Всички сте за камери и солени глоби, но като започнат лично да ви глобяват и видите, че системата е погрешна, чак тогава се усещате.
Мен за една вечер 4 пъти ме бяха щракнали.Общата сума беше 700 евро.Беше ме яд ама на себе си, не на държавата.И това е ефективен метод да накараш хората да се съобразяват със закона, защото ако не ги платиш влизаш за дъъъълго на топло.Поне така е намислено в белите държави.Иначе да псувам държавата България всеки ден в 18:00ч. когато новините започнат със поредния прегазен човек от някой дебил с джип с 3,5 промила алкохол в кръвта.
Друго имам в предвид. Това, че не щракат пред болници и детски градини, а на места, като във Враца зад затвора, където няма никой и нищо.
ivan dimitrov
19-08-2015, 13:35
Друго имам в предвид. Това, че не щракат пред болници и детски градини, а на места, като във Враца зад затвора, където няма никой и нищо.
А мислиш ли че е възможно да се наредят камера - полицай през 200м? Ако целта е да се научим на дисциплина, то е логично да се контролират именно участъци които предразполагат към нарушрния. Тенденцията е да се навира цялото население на страната в три четири града. Ще става все по тясно и ако не установим някакъв ред, ще се изтрепем за норматив. Обвиненията че видиш ли това били "хранилки" са леко смешни. Спазваш правилата и не храниш никого....нищо сложно няма. В момента в който започнем да "разсъждаваме" - кое/кой/къде е по опасно...правилата губят смисъл. В момента ситуацията е точно такава и на мен не ми харесва. На теб харесва ли ти?
ecotronic
19-08-2015, 13:54
Добре е преди всичко да си отговорим на следните 2 въпроса, касаещи предназначението на камерите:
Вариант 1:
Камерите се поставят на места, които предразполагат към каране с по-висока от разрешената скорост, но иначе не са опасни и статистически погледнато на тези места не се случват произшествия.
Вариант 2:
Камерите се поставят на места, където доказано са се случвали много произшествия заради каране с висока скорост или неправилно изпреварване (т.н участъци с висока концентрация на ПТП).
Въпрос:
Какво е предназначението на камерите - да възпитават шофьорите изобщо или да способстват за предотвратяването на произшествия в доказано опасни участъци?
http://www.blitz.bg/news/article/356152
Няма да коментирам...90% от водачите в България са така а също и тук в Италия !Кой са тия бели държави ! Знам,че Италия не спада към тях но все пак
Спазвайте правилата другото е чесане само на езиците !И също така си поддържайте "каляските"
А мислиш ли че е възможно да се наредят камера - полицай през 200м? Ако целта е да се научим на дисциплина, то е логично да се контролират именно участъци които предразполагат към нарушрния. Тенденцията е да се навира цялото население на страната в три четири града. Ще става все по тясно и ако не установим някакъв ред, ще се изтрепем за норматив. Обвиненията че видиш ли това били "хранилки" са леко смешни. Спазваш правилата и не храниш никого....нищо сложно няма. В момента в който започнем да "разсъждаваме" - кое/кой/къде е по опасно...правилата губят смисъл. В момента ситуацията е точно такава и на мен не ми харесва. На теб харесва ли ти?
Ситуацията в момента се нарича:"некомпетентност"
Редно е в участъците, където движението с по-висока скорост не е проблем, да бъдат обозначени като такива.
Пак ти давам пример с околовръстното на Перник. Там спокойно може да се сложи една скорост от 120 км/ч, защото то е проектирано за повече, но е пълно с тъпи ограничения. В резултат, всеки кара със 140, защото иначе ще го смачкат или е все тая като го засечат, защото има глупаво ограничение 60.
И още!
Много е лесно, когато работата ти е до гъза или живееш в безвремието да даваш съвети. Съвсем друго е, когато те гони разписание, производство или друга неотложна дейност, а някой те наказва за превишаване на скоростта пред училище в два през нощта, а отсреща евтина кръчма тероризира целия квартал.
Стриктното прилагане на закона е държавен тероризъм!
кученцетоОгиитаткоДоги
19-08-2015, 17:10
Колега mordohy точно на околовръстните ограниченията трябва да са до 80 макс.По простата причина че е прекалено близо до населено място и ако всеки почне лети със 120-140 то това би замърсявало в пъти повече въздуха. Поне тука в момента се води такава политика.Бързането не е причина да са разрешат такива скорости.А и все пак България е със 7 милиона население 1-н от които живеят в чужбина тоест 6.Тоест ако проблема е бавното придвижване то е че нямаме магистрали и удобни пътища по които да стигаме бързо с нормална скорост.Аз като тръгна от София за Плевен магистралата свършва точно преди Златна Панега и тя една магистрала......майка плаче балкан стене...............и после още 100км по 3-то класен път през села и паланки............
ivan dimitrov
19-08-2015, 17:16
Ситуацията в момента се нарича:"некомпетентност"
Редно е в участъците, където движението с по-висока скорост не е проблем, да бъдат обозначени като такива.
Пак ти давам пример с околовръстното на Перник. Там спокойно може да се сложи една скорост от 120 км/ч, защото то е проектирано за повече, но е пълно с тъпи ограничения. В резултат, всеки кара със 140, защото иначе ще го смачкат или е все тая като го засечат, защото има глупаво ограничение 60.
И още!
Много е лесно, когато работата ти е до гъза или живееш в безвремието да даваш съвети. Съвсем друго е, когато те гони разписание, производство или друга неотложна дейност, а някой те наказва за превишаване на скоростта пред училище в два през нощта, а отсреща евтина кръчма тероризира целия квартал.
Стриктното прилагане на закона е държавен тероризъм!
Точно този начин на мислене ни доведе то тоя хал. Всеки е по-по-най и за него трябват специални условия. Работите ми(две) са на 35-40км като са в центъра на Варна и веднъж не съм закъснял. За безвремието - не те разбрах.
В правилникът пише съвсем ясно за кои автомобили и при какви условия не важат правилата. На практика, ти искаш да не те наказват, когато по твое усмотрение не застрашаваш никого а правиш нарушение. А' вземи ипомисли колко си прав.
dimitar_vd62
19-08-2015, 17:55
Няма да пийте до 2 през ноща ами ще си легнете по рано за да тръгнете навреме.Все гледаме и сочим на запад ама там закона е закон.Ако няма да се налагат законите то тогава да разпускаме ония 240 дебили и да го обръщаме на анархия, то не че има нещо по различно сега.Пък и изобщо не ме интересува къде как е, искам като изляза с колата да не ме изпреварват от лява отдясно, да не ми застава пред мене когато съм първа кола ами да си чака реда като всички други.Ако имаш неотложен разговор по телефона ще си вземат хендсфрита да му са свободни ръцете, щото иначи е голяма работа кара х6-ца ама виждаш ли трее си мислим че върти голям бизнес.Поне тъй ми обясни един отоворко.Ама ич не беше доволен като му казах че ако карам такова БМВ няма да се кача в него с чехли за баня за 2 лв от колхозния пазар.Не знам защо и трябва да си паркират колите точно ама точно на подстъпа на новата ни детска площадка че майките с количките да се чудят как да влязат и най фрапиращото е че го правят дори и когато има бол места на паркинга.Такъв да го ощрафиш 1000 кинта ама без възможност за обжалване, директно.Дет вика бат Съни - съди ги като искаш най-много да платиш на адвоката разноските и глобата.Щото българина си е най-доволен когато се изяви като дребен тарикат и очаква овации от околните.Чудно ако някой в 2 през нощта на пуст път те нацели със превишена скорост дали ще му простиш или друга песен ще запееш щото вече тебе засяга.
ivan dimitrov
19-08-2015, 18:07
Ха,ха, тъкмо ходих да си взимам кафе и гледам как един е навързал "индианска нишка" пред Билата но Бенковска, щото води неотложен разговор по гсм-ма. Викам си - сигурно е хирург и прави животоспасяваща операция по телефона, много се впечатлих....
dimitar_vd62
19-08-2015, 18:49
На дъщеря ми работодатела на две години им купува нови джиесеми като "старите" остават за тях и задължително са със такава джаджа за ушото, хем клиентите и той да ги намира по всяко време хем ръцете им да са свободни.Самия той е с такава, освен това не кара кой знае каква кола, имат една служебна по така, с която ги праща по командировки из страната но той ползва негова си.В интерес на истината е управител на клона на фирмата за Варна но явно политиката на фирмата е такава.Иначе като го видиш не прави впечатление и не демонтстрира нищо.Смешни са ми онези които дефакто са никой ама му се иска да е някой ма не му стиска или го мързи да положи някакви усилия или най-вероятното е че и да му дадеш всичко в ръцете нищо не става от него.То общо взето по-голямата част от бг е така.
harpiata
19-08-2015, 20:47
Само за сравнение-у френско вече забраниха и слушалките и хендфрии(туй в ухото),а глобата е 135 еврейски единици
ecotronic
19-08-2015, 20:51
Само за сравнение-у френско вече забраниха и слушалките и хендфрии(туй в ухото),а глобата е 135 еврейски единици
Винаги съм недоумявал това, защо у нас е разрешено телефонирането с хендсфри, след като не е държането на телефона в ръка това, което основно смущава шофирането.
dimitar_vd62
19-08-2015, 21:08
Винаги съм недоумявал това, защо у нас е разрешено телефонирането с хендсфри, след като не е държането на телефона в ръка това, което основно смущава шофирането.
Преди време се нервих с един щото не даде мигач а говореше по телефона и ми разправя - не виждаш ли че говоря по телефона с коя ръка да ти дам мигач.Обикновенно двете ръце са на волана освен ако някой не набира с оная си работа.Чудно жените как набират...Дали ще говориш в слушалка или със ссъбеседник в колата е все тая, лошо става когато са три жени в колата и тая дето шофира обеснява на тази на задната седалка последните клюки от фризьорския салон, щото жените като си говорят трабва да се гледат, ние мъжета не се гледаме щото се лъжем кой колко е изпил снощи и колко тека е направил.
ecotronic
19-08-2015, 21:14
Не е едно и също. Жена ми като бърбори, мога да сложа шунта между ушите, докато когато обяснявам технически постановки на колега по телефона, не мога и това определено ми влияе на шофирането.
А и почти безпогрешно разпознавам по поведението на дадена кола около мен, това дали шофьорът и говори по телефона. Без значение, дали с или без хенсфри.
dimitar_vd62
19-08-2015, 21:30
Съгласен съм че разговора отклонява вниманието, но поне може ръцета да са свободни и да си гледаш пътя.Кофти е когато очакваш да се разминеш с насрещната кола а оня реши да завива наляво без мигач, друг е въпроса че движещия се направо е с предимство/ако няма други знаци, ма в случая говорим за обикновено кръстовище със светофар/ да речем че е завил по инерция увлечен в разговора ма поне да беше дал мигач щях да има едно наум/житейски опит/ винаги съм малко нащрек щото има някои дето или не си преценява растоянието че ще мине пред мен или най-вече новоизлюпена шоферка дето е повече уплашена отколкото да не знае правилника.Наглите си го отнасят цветисто другите минават с изчервяване.
ecotronic
19-08-2015, 21:35
Аз мисля, че е най-добре напълно да ги забранят, както са направили французите.
dimitar_vd62
19-08-2015, 21:54
Не мисля че ще стане.Това че са въвели закон не означава че ще спрат да говорят.Може би в града, в големите градове дето има някакви ситеми за контрол ще има някакъв ефект,ма по междуградските пътища и малките градове едва ли.Може се хпритрепеш и на междуселски път на някой завой сам на пътя ако ще и с 50 да шофираш.Пък и нуждата от комуникация е голяма и съответните фирми ще измислят как да заобиколат закона.То по същата логика трялва да забранят и навигациите щото един ми обесняваше екстрите на бавареца си как пишеш Хепи и ти показва Хепитата по пътя или бензиностанциите - много искам да вида как го правиш в движение викам, ами просто е бе, пишеш тука...абе ясно че пишеш ама кой гледа и управлява питам аз.Аз примерно като ми звънне телефона на първия семафор поглеждам кой е звънял и или му звъня като пристигна за дет съм тръгнал или в някое задръстване или на следващия семафор ако е майка ми щото тя вече може да е спешна.Ако трябва спирам на някоя спирка или подходящо място ако ще и да ме глобят за това, ма подобре вместо да се ровя и да се обяснявам в движение.Щото нали имам претенции а в същото време ги нарушавам.Точно затова вече не карам в града като на извънградско.Българския шофер е крайно недисциплиниран като се качи в колата, става недосегаем най-важния на пътя, другите са балъци и задръстеняци а пешеходците са некви досадни хлебарки.Като слезе от колата обаче става друг човек, почва да се възмущава от паркираните на тротоара коли и държи на пешеходната пътека да го поканят да предсече.
ecotronic
19-08-2015, 22:04
По-добре да има правила, които някои не спазват, отколкото да няма никакви правила. А и лека полека ще влезнем в релси (ще станем европейци). Така както първо се репчехме пък после свикнахме с коланите, така ще е и с новите постановки. Те са (или поне се надявам) полезни за всички нас.
dimitar_vd62
19-08-2015, 22:58
Да по-добре е да има правилба които някои да не спазват, отколкото да няма, защото тоя дето не спазва е донякъде предвидим на фона от потока коли които се движат подобаващо.Кагота неспазващите обаче станат много е трудно да предвидиш кой какво ще направи т.е. настава хаос.Всъщност идеален ред не може да има, откакто свят светува винаги е имало престъпници, крадци, тарикати и т.н.но в крайна сметка по някакъв начин нещата влизат в някакви граници или нетърпимост на обществото или действия на властите.Щото ако няма публика и овации в крайна сметка индивида ще загуби интерес от изявите си.А по упоритите ще са малко и по лесно ще се контролират.Пълно щастие няма.Примерно като беше старат детска площадка, неугледна, порутена комшитата се събираха по пейкита да пият бира и да чоплят семки.Сега като направиха новата взеха да и се радват, някои по неебаващи елементи срещнаха неодобрението на колегите по бира щото и те имат внуци и деца и тихо тихо си намери нова местенце дето хем няма да пречат и цапат хем даже си засадиха две фиданки и си ги поливат.Даже се и редуват в поливането.Чак ги заобичах.
кученцетоОгиитаткоДоги
19-08-2015, 23:26
По холандското законодателство използването на едната ръка за друго освен шофиране е нарушение.Тоест дори и да си настройваш навигацията пак отнасяш същата глоба.На този който го обесняваше по телевизията му зададоха въпроса: ,,Защо не глобяват тогава тия дето пушат,,:tooth::tooth::tooth: Той каза че по закон трябва да ги глобяват.................ама на практика не се случва.
dimitar_vd62
20-08-2015, 00:04
Ако видите жена да си пуска чистачките в слънчев ден, да знаете че всъщност дава мигач.
---------- Post added at 00:04 ---------- Previous post was at 00:02 ----------
По холандското законодателство използването на едната ръка за друго освен шофиране е нарушение.Тоест дори и да си настройваш навигацията пак отнасяш същата глоба.На този който го обесняваше по телевизията му зададоха въпроса: ,,Защо не глобяват тогава тия дето пушат,,:tooth::tooth::tooth: Той каза че по закон трябва да ги глобяват.................ама на практика не се случва.
Ето начи ако те засърби не мое се почешеш...баси държавата
ivan dimitrov
20-08-2015, 00:36
Що да не можеш!? Оги каза - едната ръка, за другата нищо не се споменава.
кученцетоОгиитаткоДоги
20-08-2015, 02:00
И другата и другата:tooth::tooth::tooth:
Scrapera
20-08-2015, 16:42
Относно телефона, аз като карам автоматик изобщо не ми трябват две свободни ръце. И не ми се налага докато с едната ръка държа волана, а с другата телефона, да пусна волана за да превключа на друга предавка. Обаче ако ме хванат да си карам автомата, държейки телефона с дясната ръка, ще ме глобят. Е, къде е логиката? Само милиционер може да го измисли това. Истинския проблем с говоренето по телефона го описа добре Еко, и това е разсейването. Усещам как не мога да се концентрирам върху пътя както трябва, докато разяснявам технически детайли по телефона и мога да направя беля. Или когато успея да се концентрирам максимално върху пътя, говоря леко неадекватно по телефона (по-добрия вариант). В крайна сметка в повечето случай отбивам, провеждам разговора и продължавам. Много добре са направили Франсетата като изцяло са го забранили.
Stefan Caromov
20-08-2015, 17:04
Докато карам никога не говоря по телефон ( ако звънне, или спирам и вдигам, или не вдигам ), Не превишавам максимално разрешената скорост, дори напротив ( карат ми се, че карам много бавно ), не изпреварвам на места, които не познавам като път, дупки, завои, и други подобни....Но това не може да ме презастрахова, нали ?
Имам случай истински - спират ме на бул. Ленин с мотива, че карам БАВНО ?!? 35 км бавно било за цариградско....
Никого не оправдавам, но и никого не съдя....Бутнал, убил, ама гледната точка е двустранна..... ако аз п римерно бутна на цариградско и убия човек пресичащ прескачайки мантинелата, съда трябва да ме оневини и да осъди роднините, че са ми счупили колата.
Преди няколко години един тролей ме размаза ( аз бях дясно стоящ на кръстовище, на което аз съм на главната улица, тролея не! Имало знак стоп за мен ( скрит зад короната на едно дърво, това ставя лятото ) не съм го видял...ми как да го видя, като дървото е триста пъти по- голямо от знака?!? Как и да е, да чукнем на дърво, колата беше тотална щета, но ние тримата в нея живи и здрави.
Три дни по-късно скивам тая тролейджийка на оборище и дондуков, реве...викам кво стана бе що ревеш...Отговорът беше - " Убих една баба, пресече на червено" ...Тогава си казах, че има господ и си гледа работата...само я потупах тая по гърба и и казах - Помниш ли у Хаджи димитър как ме размаза....а делото бях свидетел и моите показания и дадоха присъдата. Да е жива и здрава още сто години, пари да изкарва и с тях лекарства да си купува само.
кученцетоОгиитаткоДоги
20-08-2015, 19:59
Това че някой не може да говори по телефона и да са концентрира върху движението си е лично негов проблем.И по-добре да не го прави за собствената си и на другите безопасност.Има хора на които това не им пречи по никакъв начин като на мен например, естествено с хендс фри.Ако трябва да говора 45 минути по телефона няма да спирам сега че на някой му пречи.По същата логика трябва да се забранят разговорите между шофьор и пасажери.
dimitar_vd62
20-08-2015, 20:12
Мен не ми пречи че някой приказва по телефона, ами това че най-важната му дейност в момента е телефона и за него останалите участници просто не съществуват.
ecotronic
20-08-2015, 20:24
Това че някой не може да говори по телефона и да са концентрира върху движението си е лично негов проблем....
Точно там е работата, че това е проблем на околните.
ivan dimitrov
20-08-2015, 20:33
И другата и другата:tooth::tooth::tooth:
А, то с подсказване всеки може...
Твойта работа стана като на ратая с попските щерки
Дядо попе, и трите ли?
И трите чадо..и трите....
Да, всеки може да стане неволен участник в ПТП. Важна подробност е обаче, че като спазваш правилата, това се случва защото друг ги нарушава и носи отговорност за това. Сигурно има и изключения, но темата не е за това.
Иде реч за съвсем неоправданите простории, които вече са ежедневие. Трябва малко ред бе! Не се изисква кой знае какво усилие...
кученцетоОгиитаткоДоги
20-08-2015, 21:08
Точно там е работата, че това е проблем на околните.
Аз нямам такива наблюдения.............нито в бг нито тука.Иначе който не може да яде мед с мечките да не ходи в пещерата:prescription:
Имам случай истински - спират ме на бул. Ленин с мотива, че карам БАВНО ?!? 35 км бавно било за цариградско....
Никого не оправдавам, но и никого не съдя...
Стефане, виждали сме се, говорили сме си, готин си, ама не може да караш с 45 км/ч под ограничението! Много правилно са те спряли, в чужбина това се санкционира редовно и даже съм учуден, че тукашните малоумни фуражки са си направили труда. Задръстванията стават точно заради такъв тип шофьори. Същото е и с магистралите - при 140 км/ч ограничение, ЛЕКИ автомобили карат в средна лента "безопасно" с 80 и принуждават камионите да ги изпреварват и настава едно мазало...
кученцетоОгиитаткоДоги
23-08-2015, 00:45
Тая вечер отивам на купон в градъ и един кавал излезе с бясна скорост от един завой и ма удари.Добре че не беше странично че не ми се мисли.........
Bobo Markov
23-08-2015, 00:53
Тая вечер отивам на купон в градъ и един кавал излезе с бясна скорост от един завой и ма удари.Добре че не беше странично че не ми се мисли.........
ебасимо :(
кученцетоОгиитаткоДоги
23-08-2015, 02:07
ебасимо :(
Мани брато беше някакъв негър с раста.Питам го как се казваш вика Папа.Така щях да го папна.......
Stefan Caromov
23-08-2015, 08:21
Стефане, виждали сме се, говорили сме си, готин си, ама не може да караш с 45 км/ч под ограничението! Много правилно са те спряли, в чужбина това се санкционира редовно и даже съм учуден, че тукашните малоумни фуражки са си направили труда. Задръстванията стават точно заради такъв тип шофьори. Същото е и с магистралите - при 140 км/ч ограничение, ЛЕКИ автомобили карат в средна лента "безопасно" с 80 и принуждават камионите да ги изпреварват и настава едно мазало...
Аз не казвам, че не са имали причина, а че ми се е случило.
Не съм го оглеждал напоследък закона, но защо няма нищо за пешеходците?!
Защото кифлата си забучила слушалките в ушите и нито вижда-нито чува.
В разстояние на седмица щях две да сгазя.
Аз също съм за пълна забрана, защото съм видял поне три катастрофи тая година от такова говорене. И проблемът не е в ръцете, а в отклоняване на вниманието от пътната обстановка.
nikolaaaay
23-08-2015, 13:16
Изглежда, че най простите от всички сме ние, които плащаме на полицията за да не върши дори и елементарните неща, които трябва.
Викаш - получава се сигнал, пращат патрулка със светлини и сирени, отцеплението сигнализира, и гонката се изпарява.
А какъв е проблема, да отидат с цивилна кола тихомълком и да си свършат работата?
Начини има хиляди и не съм аз този, който да им ги казва. В основата на всичко пак стои желанието да си свършиш/не свършиш работата или по-неприятното - да не я свършиш, защото имаш интерес от това.
Никакъв не е проблема да отидат с цивилна кола и да ги хванат. Това се случва в България защото полицията ни е слаба и неефективна, пълна с неподходящи за тази професия хора.
Преди 2 месеца ходих на панаир в Германия и за 1 седмица ни спряха с буса 2 пъти. Първия път беше още на влизане в Германия. Спря ни цивилна кола, която ни отби на специално за целта място на магистралата. Изскочиха трима цивилни полицаи с ръце на пистолетите си /явно стандартна процедура/ и си направиха проверката. След като видяха, че всичко е наред с буса и оборудването, ни пожелаха успех на панаира, приятен престой в Германия, питаха ни дали ще се оправим до хотела си и т.н. Цялата проверка като цяло беше изключително професионална и респектираща. Усетихме,че в тая държава сигурността е на съвсем друго ниво.
Последния ден ни спря по подобен начин патрулка с буркани. Колегата даже беше пил малко, щото последен ден, обаче никой нищо не му каза за това, а сигурно са го усетили. Провериха документите, които пак си бяха изрядни естествено и пак ни пожелаха приятен път и имаме ли нужда от помощ. Нямаше изнудване за 20 лева, щото си пил 50 грама узо. Хаха. Смешна държава сме и затова тук е "сложно"да се спрат гонките. Те и по-голямата част от хората тук са смотани, не само полицаите.
Под претекст, че се борят против гонките, наркотиците и пияниците, опасаха страната с камери, а полицаите ги направиха марионетки. Всъщност са пълни дебили и даже не искам да го доказвам. Те самите го правят с всекидневните си простотии.
Сега щели да са мобилни.
Питам до сега какво са правили, защото освен да клечат в драките, друго какво могат да правят!?
ecotronic
23-08-2015, 13:25
Полицията в нормалните държави с действията си поражда ако не уважение, то поне респект. Най-често и двете.
У нас виждаме на едни тюфлеци, които ако се затичат, след 30 м ще паднат и ще умрат. А иначе обичайните им занимания се свеждат до висене в патрулките или до заяждане с не този с когото трябва.
Стара истина е, че в една идиотска държава и репресията може да е само идиотска!
кученцетоОгиитаткоДоги
23-08-2015, 14:36
В България има и свестни ченгета,които си вършат съвестно работата.Попадал съм не веднъж и два пъти на такива.Проблема е че трябва да се отсее качественото от некачественото.Да им се подобрят малко условията на работа,да се инвестира в техника която да им помага за по ефикасно залавяне на нарушителите.Няма как за 600лв и днес цял ден да са потиш в някаква патрулка която бога ми дори и климатик няма,и ежеминутно да се занимаваш с дебили които дори и елементарно уважение не проявяват,да гонят по ефикасност немци,французи и т.н.
ecotronic
23-08-2015, 14:41
Че полицейският ресурс е малък, в тон с възможностите на цялата държава не говорим.
Говорим за това, че и този малък ресурс не се използва рационално а много далеч от рационалното.
А това вече се нарича "кощунство".
кученцетоОгиитаткоДоги
23-08-2015, 15:08
То май мвр беше най-ефективно когато Бойко беше главен секретар.Тогава на Бойко му скочи рейтинга до небесата и излетя с 200 от Байкунур............после кмет на София,премиер,премиер 2-ри мандат.............и сега ни натресе тая женица Бъчварова,която мястото и е в къщи да прави салата и да сипва ракия на мъжа си след работа.Както и преди това недорузумението Цецо фискултурника.Бойко за единственото нещо което става е да управлява мвр.Всяка жаба трябва да си знае гьола,и всеки гьол жабата.
Bobo Markov
24-08-2015, 00:13
То май мвр беше най-ефективно когато Бойко беше главен секретар.Тогава на Бойко му скочи рейтинга до небесата и излетя с 200 от Байкунур............после кмет на София,премиер,премиер 2-ри мандат.............и сега ни натресе тая женица Бъчварова,която мястото и е в къщи да прави салата и да сипва ракия на мъжа си след работа.Както и преди това недорузумението Цецо фискултурника.Бойко за единственото нещо което става е да управлява мвр.Всяка жаба трябва да си знае гьола,и всеки гьол жабата.
Оги Доги нито ти нито Любо знаете кафо е Бойко ... някога е бил а какво е сега... не ви и препоръчвам да узнавате някога даже и на 2% :(
кученцетоОгиитаткоДоги
24-08-2015, 00:26
Оги Доги нито ти нито Любо знаете кафо е Бойко ... някога е бил а какво е сега... не ви и препоръчвам да узнавате някога даже и на 2% :(
Ее.....не знаем, охрана на Бай Тошшо и бивш сикаджия......лошо няма.Виж сега брато не е важно котката да ли е бяла или черна, важното е да лови мишки.
Bobo Markov
24-08-2015, 00:30
Ее.....не знаем, охрана на Бай Тошшо и бивш сикаджия......лошо няма.Виж сега брато не е важно котката да ли е бяла или черна, важното е да лови мишки.
тя никога не е ловила нищо щото държи сиренето ;)
кученцетоОгиитаткоДоги
24-08-2015, 00:35
тя никога не е ловила нищо щото държи сиренето ;)
А ареста на Йоца Амстердама за нищо ли го имаш? :):) Е верно че на Бойко после бая време му трепереше слипа, понеже знае че сърбина може да го свитне когато пожелае и където пожелае:):)
Bobo Markov
24-08-2015, 00:48
А ареста на Йоца Амстердама за нищо ли го имаш? :):) Е верно че на Бойко после бая време му трепереше слипа, понеже знае че сърбина може да го свитне когато пожелае и където пожелае:):)
поръчка ... той изпълняваше поръчки някога... сега е властелина на пръстените - не е лошо защото има слабите си места затова е и премиер втори път но тенденцията не ме радва, въпреки че на кого му пука :)
---------- Post added at 00:48 ---------- Previous post was at 00:43 ----------
в момента нашата държава е супер място за живеене - всеки на който му стиска и иска работи и то предимно за навън, както в случая и аз за да компенсирам тия си грехове започвам да работя и за навътре като имам претенцията да ограмотявам децата :) и техните предимно майки :) така си чистя кармата :):) някога исках да изляза извън страната и да работя там но сега ... предпочитам да съм тук да виждам как листата на дърветата в гората пред нас падат, да продавам микрофони на шоута, да пия джин без последици до сутринта и да се пазя от влияния :) :cheers:
кученцетоОгиитаткоДоги
24-08-2015, 01:10
поръчка ... той изпълняваше поръчки някога... сега е властелина на пръстените - не е лошо защото има слабите си места затова е и премиер втори път но тенденцията не ме радва, въпреки че на кого му пука :)
---------- Post added at 00:48 ---------- Previous post was at 00:43 ----------
в момента нашата държава е супер място за живеене - всеки на който му стиска и иска работи и то предимно за навън, както в случая и аз за да компенсирам тия си грехове започвам да работя и за навътре като имам претенцията да ограмотявам децата :) и техните предимно майки :) така си чистя кармата :):) някога исках да изляза извън страната и да работя там но сега ... предпочитам да съм тук да виждам как листата на дърветата в гората пред нас падат, да продавам микрофони на шоута, да пия джин без последици до сутринта и да се пазя от влияния :) :cheers:
Бегето е страхотно място за живеене,спор и две мнения по въпроса няма:):) Даже обмислям и аз да са прибера на село там по моя край по влашко:):) имам един фургон,от който с малко папур и тръстика за екстериор би станало страхотно барче на брега на Дунава:):) Ще продавам студена бира и дунавска скомрия на скара:):) Това бате е рая на земята:):)
Bobo Markov
24-08-2015, 22:30
Бегето е страхотно място за живеене,спор и две мнения по въпроса няма:):) Даже обмислям и аз да са прибера на село там по моя край по влашко:):) имам един фургон,от който с малко папур и тръстика за екстериор би станало страхотно барче на брега на Дунава:):) Ще продавам студена бира и дунавска скомрия на скара:):) Това бате е рая на земята:):)
ше ти урЕдим евросОбсидия да разпънеш чадър малко и за скари ще има пара само че за калашници паре нема да останат а без калашник по брега на Дунава си зле щото кОмарите са кът фърфолети :(
кученцетоОгиитаткоДоги
24-08-2015, 23:39
ше ти урЕдим евросОбсидия да разпънеш чадър малко и за скари ще има пара само че за калашници паре нема да останат а без калашник по брега на Дунава си зле щото кОмарите са кът фърфолети :(
С комарите се свиква:):) както със всичко в тоя живот:):) Иначе по граничните зони винаги има какво да са прави...........ако ме разбираш;) Особенно в три сутринта:):)
Bobo Markov
24-08-2015, 23:45
С комарите се свиква:):) както със всичко в тоя живот:):) Иначе по граничните зони винаги има какво да са прави...........ако ме разбираш;) Особенно в три сутринта:):)
напълно те разбирам щото днес ме оферираха да ми носят някви си неща през плажа в Луксозенец Лукс имоти и т.н. ма аз отказах понеже се шубелясах :)
кученцетоОгиитаткоДоги
25-08-2015, 00:11
напълно те разбирам щото днес ме оферираха да ми носят някви си неща през плажа в Луксозенец Лукс имоти и т.н. ма аз отказах понеже се шубелясах :)
Начи бате навремето 86-7-на година мойто село беше предпочитана дестинация от немски туристи:):) Всяка седмица по два кораба идваха.Те се радваха на хубавата природа, на студената бира на хубавите кебабчета:):) Ние на дойче марки:):) Тогава за първи път видях сто маркона на цяло:):) и запалка Зипо:):) И разбрах че истината е на запад:):) а на изток само пясък и камъни, тоест чакъл:):) хубава природа де:):)
Bobo Markov
25-08-2015, 00:27
Начи бате навремето 86-7-на година мойто село беше предпочитана дестинация от немски туристи:):) Всяка седмица по два кораба идваха.Те се радваха на хубавата природа, на студената бира на хубавите кебабчета:):) Ние на дойче марки:):) Тогава за първи път видях сто маркона на цяло:):) и запалка Зипо:):) И разбрах че истината е на запад:):) а на изток само пясък и камъни, тоест чакъл:):) хубава природа де:):)
има едно село при вас с едно руско име Снегорин или Снежновлак не съм сигурен но там е първото казино построено в източна Европа на Балканите от Атанас Буров ... та там са ходили на бално-покер-рулетка(не рОлетка както пише Кайо он е неграмотен (щото рОлетка е тва дето се слага на магазините да Охранява)) лечение :) те така да видиш ти :):) ще ма извиняваш за скобите ...
---------- Post added at 00:27 ---------- Previous post was at 00:25 ----------
Остров бе еййй
има едно село при вас с едно руско име Снегорин или Снежновлак не съм сигурен но там е първото казино построено в източна Европа на Балканите от Атанас Буров ... та там са ходили на бално-покер-рулетка(не рОлетка както пише Кайо он е неграмотен (щото рОлетка е тва дето се слага на магазините да Охранява)) лечение :) те така да видиш ти :):) ще ма извиняваш за скобите ...
Остров бе еййй
Много назнайваш история бре......и Кайо го сложи у малкия джоб...а той се пишеше историк.......цели теми развиваше....
кученцетоОгиитаткоДоги
25-08-2015, 00:45
Остров бе еййй
Едни италянци идваха да снимат филм при нас:):) Нискобюджетен:):) Действието се развиваше само в Дунава на един огромен сал и в гората, актьори хората от село:):) 15-ти век преди христа се развиваше действието:):) Даже един овчар неилитен от мойто село стана филмова звезда:):) Предложиха му договор и да го вземат в Италия, че щяли там да снимат втора част:):)
Bobo Markov
25-08-2015, 00:46
Много назнайваш история бре......и Кайо го сложи у малкия джоб...а той се пишеше историк.......цели теми развиваше....
Кайо назнайва исторЯта на юг :) он полугрък там сички знаят исторята понеже са историци :):)
Кайо на север от Хемус знае само река Дунав :):)
шшш... абе вие нямате ли си скайп, месинджъри някакви, чатове, в крайна сметка телефоните си разменете.. :)
шшш... абе вие нямате ли си скайп, месинджъри някакви, чатове, в крайна сметка телефоните си разменете.. :)
Тука ни е вайбъра.....:crazy:..ако не сме ние ще ти пропадне темата на долу:)))
Bobo Markov
25-08-2015, 23:37
немаме си нищо ний сме дръти темерути и даже не се и познаваме но са уважаваме !!!:BBQ:
---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:36 ----------
Тука ни е вайбъра.....:crazy:..ако не сме ние ще ти пропадне темата на долу:)))
а така кажи му го на този да са види фистината аааа :):)
Ебати...като се замисля...аз не мога да карам внимателно....
Едни италянци идваха да снимат филм при нас:):) Нискобюджетен:):) Действието се развиваше само в Дунава на един огромен сал и в гората, актьори хората от село:):) 15-ти век преди христа се развиваше действието:):) Даже един овчар неилитен от мойто село стана филмова звезда:):) Предложиха му договор и да го вземат в Италия, че щяли там да снимат втора част:):)
ААа заглавие знаеш ли? :D Това ще е интересно:D
Бе вие хубаво тука ви е Вайбъра, ма я ни открехнете как успяхте да направите форума да ви пищи нотификации на телефоните :)
Бе вие хубаво тука ви е Вайбъра, ма я ни открехнете как успяхте да направите форума да ви пищи нотификации на телефоните :)
Скайпа ни е по надолу...:)))...но да разбереш някой неща....ще трябва да излезнеш с нас на кръчма..:cheers:
Bobo Markov
10-09-2015, 02:35
аз лично телефон нямам ... а тия които знаят че нямам ми пишат лични бележки от хартия и писалка пращат ми ги с Еконт Еспрес подател, телефон и Офис София Руски Паметник :( до поискване :(
кученцетоОгиитаткоДоги
10-09-2015, 12:13
аз лично телефон нямам ... а тия които знаят че нямам ми пишат лични бележки от хартия и писалка пращат ми ги с Еконт Еспрес подател, телефон и Офис София Руски Паметник :( до поискване :(
Бате номер 1-но си:):) Определено днеска ми оправи деня:):):) че станах на криво:):) Трябваше да влезеш в къщата на Биг Брадар да ги направиш да си говорят сами:):) Няма такав образ като теб:):):)
Bobo Markov
11-09-2015, 01:21
Бате номер 1-но си:):) Определено днеска ми оправи деня:):):) че станах на криво:):) Трябваше да влезеш в къщата на Биг Брадар да ги направиш да си говорят сами:):) Няма такав образ като теб:):):)
ахахаааа в шоута не влизам аз само участвам индиректно я с апаратура я с креатив я с оная си работа, че си падам по първи асистент режисьор(ки) не знам кво им става и защо ми налитат тяхна си смахната работа :):) иначе верно че подобен на мен образ съм срещал само веднъж бивш режисьор на пулт в БНТ :):):) ние сме порода идиоти ей питай жена ми лесно ли и е - не само че и сипя пачка и гледам детенцето ами и я оправям ;) га е в лошо насторение ... мани не е лесна нашта.