View Full Version : проблем с токовете?
raitchev
06-04-2007, 14:50
колеги преди малко ми изчезнаха светлените, мигачите и свирката. :shock:
проверих бушоните изглеждат здрави, другите нешта си работят по колата от какво ли може да е???
помагайте какво да правя че ще патувам :?
п.с.
като натискам спирачката ми светва символчето за късите и намалява силата на дисплейчето на км.
Възможно е да ти е прекъснала масата около акумулатора. Огледай мястото, където кабела от минуса на акумулатора е свързан с шасито! Възможно да е окислено. Почисти добре с шкурка! Прегледай съединенията и на други замасени кабели!
raitchev
07-04-2007, 08:49
Възможно е да ти е прекъснала масата около акумулатора. Огледай мястото, където кабела от минуса на акумулатора е свързан с шасито! Възможно да е окислено. Почисти добре с шкурка! Прегледай съединенията и на други замасени кабели!
проверих го не е от това, след празниците ще я закарам да я оправят :frown:
много ми се искаше да е нещо просто, като бушон или вапросното кабелче...
Едва ли ще е от предпазителите. Светлините са на едни, мигачите на друг, а клаксона е на отделен предпазител. Общото във веригите им е масата и затова предполагам прекъсване някъде. Прегледай и куплунзите на панела с релетата и бушоните, от задната страна. Да не би някой да се е измъкнал (малко вероятно). Виждал съм стопен куплунг от лош контакт. Виж и контатктите на релетата!. А като натискаш спирачка светят ли ти стоповете и освен лампичката за късите, включват ли се и фаровете?
raitchev
09-04-2007, 15:15
при натискане на спирачките стоповете светят, фаровете не...
но утре ще я закарам да я погледнат и ще напиша какво и е било
raitchev
11-04-2007, 11:03
проблема се реши много просто.
явно от вибраций или кой знае от какво се е разкачила леко една букса зад волана
и не дава добър контакт
така всичко вече е наред:)