PDA

View Full Version : Дали е измама ?!?

Bella
30-08-2015, 18:05
Здравейте !

В търсене съм от доста време на автомобил и попаднах на един от един италиански сайт .
Нямаше телефонен номер , направихме запитване към сайта и получихме данните .
Понеже сестра ми живее в Италия се свърза със собствениците които се оказа , че живеят в Шотландия .
Те твърдят , че колата не им е нужда тъй като се живели преди това в Италия , но след като са се прибрали се е оказало , че е трудно за жената да шофира автомобил с лява дирекция в родината си .
Колата е с италиански документи и е регистрирана в Италия .
По регистрационният номер разбрахме,че все още има гражданска отговорност .
Предложението на собствениците е да бъде доставен автомобила до Италия с доверена транспортна фирма като преди това тази фирма ни изпрати договор и т.н.
Тази транспортна фирма е един вид гарант за това,че ще получим онова за което сме платили . Изисква се 50% от сумата преди да тръгне колата от там като в договора ясно е описано , че имаме 10 дена гратисен период да тестваме автомобила и ако има проблем да го върнем и да получим своите пари . Всичко добре , такава транспортна фирма има макар да няма много добри отзиви за нея , няма отзиви за не получена но заплатена стока . До тук горе - долу добре , но цената за колата е съмнително ниска за годината и състоянието и . Да речем , че са хора над нещата ама все пак ... нещо сякаш има гнило . Значи такава транспортна фирма има , договор от нея вече имаме в който пише , че тя гарантира за това , че ще получим онова за което сме платили . Парите които се превеждат се депозират в банкова сметка за целта към самата транспортна форма , а не директно на клиента .
Та... очаквам вашите мнение :)

кученцетоОгиитаткоДоги
31-08-2015, 01:11
Само до като го четох замириса на лайна:):) Защо не си купиш кола по нормалния начин? :):)

Bella
31-08-2015, 01:51
Проверихме домейна и е измама , утре ще бъде подаден сигнал в полицията в Италия , а ако те преценят да вземат мерки .
Нормалният начин явно е : взимам си набор от майстори по колите и тръгвам на обиколка из Европата ;) Зимата ще се случи това когато намалява работата и има повече свободно време за глупости :)

assassin's
31-08-2015, 22:26
Ела да ти давам най-накрая моята,е вярно не е 2.4,не е автомат,ама е глезла.Пък и пак вдига достатъчно км/ч. изпробвано многократно :) :)

dimitar_vd62
31-08-2015, 22:37
Проверихме домейна и е измама , утре ще бъде подаден сигнал в полицията в Италия , а ако те преценят да вземат мерки .
Нормалният начин явно е : взимам си набор от майстори по колите и тръгвам на обиколка из Европата ;) Зимата ще се случи това когато намалява работата и има повече свободно време за глупости :)

За глупостите аз съм твоя човек:-D

Sm0k
01-09-2015, 19:21
Къв домейн, кви проверки, кви пет лева.
То в цялата история е написано ИЗМАМА с главни букви. От таз история с транспортната фирма и 50% не знам кво трябва да е, че да е по-очевидно. Що изобщо се хващаш на тез филми...

Bella
01-09-2015, 20:52
Ела да ти давам най-накрая моята,е вярно не е 2.4,не е автомат,ама е глезла.Пък и пак вдига достатъчно км/ч. изпробвано многократно :) :)

Е ти нали скоро я купи ... как така сега я продаваш ?!?
Аз не търся автомат , само 2,4 ми се иска да е ... и по възможност да не е 8 - 9 годишна , а и да не е базисен модел .... абе сложно е ... нека намалее малко работата и на есен с песен ще попътуваме малко и ще намерим нещо :)

mirchozo
01-09-2015, 21:00
Аз пък от опит знам че с много избиране някрая взимаш най-големия чеп. Имам немалко познати които все специалисти, а тъй се нахендриха че чак ми е жал за тях. Ако дадена кола е замаскирана, едва ли ще я хванеш по обичайните симптоми. Вярно, пара се дава, но както го усетя първоначално, или скачам с 2-та крака или бягам без да се обръщам.

assassin's
01-09-2015, 21:34
Аз не я продавам,просто казах че е кукла а и ти отдавна търсиш.Ако някой случайно даде пари за нея ок,ако не предстоят много подобрения и ще има много повече екстри от заводските.Стига скоро да ми остане време за това,че за сега само я убивам от каране :)

dimitar_vd62
01-09-2015, 21:41
Аз пък от опит знам че с много избиране някрая взимаш най-големия чеп. Имам немалко познати които все специалисти, а тъй се нахендриха че чак ми е жал за тях. Ако дадена кола е замаскирана, едва ли ще я хванеш по обичайните симптоми. Вярно, пара се дава, но както го усетя първоначално, или скачам с 2-та крака или бягам без да се обръщам.

Винаги има по-голям.

Bella
02-09-2015, 03:00

И аз съм така и точно за това за сега само бягам :thumbdown:

---------- Post added 02-09-2015 at 00:00 ---------- Previous post was 01-09-2015 at 23:58 ----------

Аз не я продавам,просто казах че е кукла а и ти отдавна търсиш.Ако някой случайно даде пари за нея ок,ако не предстоят много подобрения и ще има много повече екстри от заводските.Стига скоро да ми остане време за това,че за сега само я убивам от каране :)

Сестра ми живее от доста години в Италия , а аз самата съм живяла в Германия и владея отлично езика и мисля през зимата когато не ми е толкова натоварено колкото сега да направя едно гости на сестра ми и да обиколим малко и вярвам , че все ще се намери нещо в Италия или Германия . Имам уговорен доверен човек в Милано който ще ми направи обстоен преглед на колата ако я взема от Италия .

Liminat
02-09-2015, 06:56
Tръпката е в търсенето, веднъж закупени, всички са /почти/ еднакви, кои по-опърдяни, кои по-малко.
Ти търси... Някой италианец с 44 алфи, 17 мазерати и поне 5 ферарита, само и той да се окаже измама :)

pininfarina
02-09-2015, 07:12
Винаги са ми били интересни хора, които си търсят кола с месеци и години. При положение че някой си търси кола 1,2 години аз не мисля че има нужда от нея. В крайна сметка струва 10-15 хиляди, не е милиони, след година две ще ти омръзне и ще я смениш!
Гарантирам ти че читава и гледана 159-ка с екстрите, които търсиш без да е замаскирана няма да купиш за по малко от 8-9000 евро от Германия!

Sm0k
02-09-2015, 09:50
Винаги са ми били интересни хора, които си търсят кола с месеци и години. При положение че някой си търси кола 1,2 години аз не мисля че има нужда от нея. В крайна сметка струва 10-15 хиляди, не е милиони, след година две ще ти омръзне и ще я смениш!
Гарантирам ти че читава и гледана 159-ка с екстрите, които търсиш без да е замаскирана няма да купиш за по малко от 8-9000 евро от Германия!

Аз като човек, който си е търсил кола две години, мога да потвърдя, че си прав - единствения начин да си търсиш кола 2 години е да нямаш нужда от нея :) И можеш да си обикаляш да си търсиш така за кеф и за уплътняване на времето колкото искаш, пък ако излезе някоя "уникат", да я купиш :)
Ако ти трябва кола да седнеш и да се возиш ше си купиш за 1 месец :)

За 9-те хиляди евро в Германия също си прав. Че и в Италия. За ралика от БГ където се продават преобладаващо кенефи, в тия държави имаш избор между кенефи и хубави коли. Само че вторите струват двойно на първите, така че за изискванията, които е описала колежката, 8-9000 евро в Германия е реалистична оценка :)

Bella
02-09-2015, 10:55

В интерес на истината изобщо не ми е нужна и колкото повече търся и попадам на кенефи толкова повече ми минава мерака :(
В семейството има 4 коли на разположение за каране от работен автомобил , малък и икономичен френски дизел , бмв 5-ца с голям двигател пак дизел та до Ланд Роувър който скоро отива на скраб ...
Алфата е просто една мечта която може да си остане такава поради липсата на кола която да почуствам като моята си както бе с предишната алфа нищо , че беше закупена от сливенски джамбазин и внесена от Италия ... беше си моята си колица и си ме радваше . Уви оказа се , че да намериш "своята" си 159-ка е почти невъзможно и не говорим за пари , парите са заделени , но колата не се намира :(

alfa racer GTA
02-09-2015, 11:19
Ами няма.Има все с малкия двигател.Друго си 2.4 ...Майтап, бре.

Както си тръгнала, може да си купиш направо новата Джулия.

Все пак не са прави, че кола се купува за 1 месец.Ако избораш от нови автомобили - "ДА", обаче А2У(автомобил втора употреба) се търси и избира.
Може три може и 6 месеца, може и 9 месеца.

"Изпадат" много запазени на много изгодна цена, но:

1. трябва да следиш постоянно
2.трябва да си търпелив
3. трябва да реагираш светкавично, тъй като има много автоджамбази и други търсещи автомобили които веднага я купуват.Така изпуснах 2 159-ки и двете с 1.9 двигател.

Докато се наканя( и аз имам човек в Италия) да се обадя и тя вече е капарирана ...

При първата се забавих 2 дни и в сряда вече имаше уговорка за оглед, а мен ме оставиха "на изчакване".В петък я купиха.

Другата публикуват обявата в неделя около 22'00 часа и в понеделник на обяд обявата вече е свалена ...

Третата която ми хареса- обявил цена 4000€, звънкат му мои хора и раговарят с него и гледам 40 минути след това цената скочила със 1000 евро, а той ми казва "Искам капаро" ...

Ако не си даваш зор, тъй като имаш автомобили може да имаш късмет да намериш някоя 159-ка на изгодна цена, но тогава просто търсенето ще ти е нещо като "хоби" докато не намериш точно това което търсиш ...

Mind_Control
02-09-2015, 11:41
В интерес на истината изобщо не ми е нужна и колкото повече търся и попадам на кенефи толкова повече ми минава мерака :(
В семейството има 4 коли на разположение за каране от работен автомобил , малък и икономичен френски дизел , бмв 5-ца с голям двигател пак дизел та до Ланд Роувър който скоро отива на скраб ...
Алфата е просто една мечта която може да си остане такава поради липсата на кола която да почуствам като моята си както бе с предишната алфа нищо , че беше закупена от сливенски джамбазин и внесена от Италия ... беше си моята си колица и си ме радваше . Уви оказа се , че да намериш "своята" си 159-ка е почти невъзможно и не говорим за пари , парите са заделени , но колата не се намира :(

Какво стана със сагата ти с Глобул, че ми е любопитно :)

кученцетоОгиитаткоДоги
02-09-2015, 12:38
Какви една две години ще търся кола, вие лудилисте:):) За тия една две години аз ще остарея с 20 от това че нямам така желаната кола:) Колата е хоби и средство за предвижване, ако за такова неща ми чакаш 2 години то за доста по сериозни неща колко трябва да чакаш? Накрая живота ти минава само в чакане и половината неща не ги и дочакваш:-(:-( Хубави коли има и в България, но на съответната цена.Ако търсиш определена кола на най - ниската и пазарна цена, и 10 години да търсиш все на тоалетни ще попадаш.

alfa racer GTA
02-09-2015, 15:37
Прав си донякъде.Всичко си има цена. За изгодна сделка трябва мно-о-о-о-го-о-о-о-о ... голям късмет ...

Ако искаш всичко сега и веднага = плащаш си ...

Все пак до 9 месеца е приемливо да се избира .

bager
02-09-2015, 16:18
Прав си донякъде.Всичко си има цена. За изгодна сделка трябва мно-о-о-о-го-о-о-о-о ... голям късмет ...

Ако искаш всичко сега и веднага = плащаш си ...

Все пак до 9 месеца е приемливо да се избира .

2-3 седмици са напълно достатъчни да се ориентира човек в цените.
Никога не съм избирал кола повече от 3 седмици. (даже май и толкова няма, но да речем че от решението за сменяне на колата до покупката е толкова)
Не търся най-ниската цена. Търся читава кола, по възможност с доказан пробег и произход, за което съм готов и да платя привидно по-висока цена. Казвам привидно, защото във времето "горницата" се размива, а колата се отплаща.

Bella
02-09-2015, 19:58
Уви в Бг кола с доказан пробег е 1 на милион :)
Тя и предната беше с доказани уж 147 000 а се оказаха 270 000 км :)
Изобщо ама изобщо не ми е зор ... ако намеря нещо ще взема , но и не търся кой знае колко активно . През лятото ми е невъзможно да пътувам , но съм решила тази зима да отскоча до Германия - Италия и ако ми хареса нещо да взема .
Предната я търсих 6 месеца и си струваше търсенето и чакането , беше всичко онова което съм искала даже много , много повече . Навярно ако не открия подходяща Алфа ще се преориентирам към друга марка или ще инвестирам парите по един доста по - разумен начин .

---------- Post added at 16:58 ---------- Previous post was at 16:55 ----------

2-3 седмици са напълно достатъчни да се ориентира човек в цените.
Никога не съм избирал кола повече от 3 седмици. (даже май и толкова няма, но да речем че от решението за сменяне на колата до покупката е толкова)
Не търся най-ниската цена. Търся читава кола, по възможност с доказан пробег и произход, за което съм готов и да платя привидно по-висока цена. Казвам привидно, защото във времето "горницата" се размива, а колата се отплаща.

Какво стана със сагата ти с Глобул, че ми е любопитно :)

Отдавна съм позабравила , но се разминахме с 279 лв . след плащането на които незнайно защо не съм плащала сметки цели 6 месеца . Оказа се, че жалбите дори не стигат до директор отдел жалби , а просто се отговаря на всяка една стандартно . Имах късмет да попадна на вътрешен човек с едно телефонно обаждане се разреши проблема .
Жалко е , че всичката ни в Бг е такава :(

Bella
02-09-2015, 20:24
Историята е следната , споделям я просто за информация ако някой попадне на подобна :

Попадам на супер оферта на кола която веднага ми допада и на отлична цена и си казвам , ето това е тя :big_money:

Сайтът не е сред популярните в които гледат джамбазите от Бг и т.н. Има над 27 страници с автомобили от желаната марка и модел на различни цени , години и състояние . Като цяло съвсем нормални цени за това което се предлага за разлика от цените в мобиле.де.
Няма телефон за директна връзка , правим запитване чрез сайтът и получаваме данни на собственика !
Свързваме се и се оказва , че уж " той и съпругата му живели в Италия , но се върнали в Шотландия и сега на съпружеското тяло не и било удобно да кара автомобил с лява дирекция там при тяхното движение . До тук всичко звучи ОК ... или поне така мисля тъй като и сестра ми в момента е в доста сходна ситуация и ако съдя по нейната ситуация няма лъжа , няма измама .
Така.... човека си говори не лош италиански , живял е в Италия уж все пак ;)
Колата с 'талянски документи и може да пристигне в Италия чрез интернационална транспортна фирма която гарантира за изпълнението и коректността на сделката ... нещо от сорта на Еконт или DHL . Такава транспортна фирма си има и тя си е съвсем легална . Права запитване към тази фирма за да разбера покриват ли Европа и предлагат ли изобщо услуги като тази за която ни споменава собственика на колата . През това време до като чакаме изискваме номер на рама ... по снимки видяхме регистрационният номер и проверихме и се оказа ,че действително колата си е Пиза и си има застраховка : гражданска отговорност . До тук добре ... Т.н. продавач предлага транспортната фирма да изпрати договор и при подписване от наша страна изпращаме половината от сумата , колата пристига , плащаме втората половина и по договор имаме право да тестваме 10 дена .
Ако не ни допадне , връщаме колата и си получаваме парите ;)
хахах

Те тук вече стана интересна зайгравка ... щото настоявахме за номер на рама и за транспорт с друга фирма ... обяснено ни бе , че тази фирма се ползва с огромен авторитет в Шотландия и те гарантират за всичко .
До тук добре ... ама кой ще гарантира за самата фирма ...
Така ... вече си стана съвсем ясно за какво иде реч , но пък такава фирма има , договор от нея имаме ... а сега се .. между временно получавам отговор от транспортната фирма с извинение , че не могат да ми помогнат тъй като обхващат само северна америка , а и не работели с частни лица на този принцип . Стана вече весело ... решихме да се обадим на телефонният номер написан в договора под адреса на фирмата и кой вдига ... т.н. продавач на автомобила :excl::evilsmiley:
Веселбата е голяма когато той настоява да му преведем парите , защото транспортната фирма е надеждна и т.н.
Просто нямам думи ! Човека реши , че сме клъвнали .
Подадохме сигнал в полицията , но се оказа , че не могат да направят нищо , защото измамниците се намират извън Италия . Ето защо е пълно с такива като тях , просто никой не може да направи нищо . Щяло е да има по - голям ефект от жалбата ако сме биле пратили парите и не сме получили автомобил за тях , така е казал полицаят на сестра ми :)

Мисля да пусна цялата кореспонденция + т.н. договори на транспортната фирма ако решат те да се занимават с измамника и да го съдят .
Тъжното е, че твърде много хора навярно са се сблъсквали с подобни неща , но никой нищо не споделя , а съм сигурна , че все ще се намерят хора да се подведат и да загубят своите пари ... и не за друго ами сме бедна държава :(

кученцетоОгиитаткоДоги
02-09-2015, 20:56
Абе къде се навираш между шамарите:) Ще те завъртят някъде.......и после ще пускаш тема „Измамиха ме,, Мислиш си че като отидеш в Германия или Италия,че там не могат да те завъртят.Аз живея от време оно в Холандия и мога да ти кажа че и тука е толкова пълно с мошенници между джамбазите,колкото и в бегето.И за разлика от бегето пазарлъка е много символичен.Най-много да ти свали 200 евро,кат не ти изнася въобще и не си губи времето да те убеждава...........В Германия е същата работа.Е така ще му седи колата 2 години в автокъщата,но няма да ти свали от цената.........имат някакви принципи които ние не ги разбираме...........И Армия от майстори да помъкнеш има неща които на първо четене никой не може да хване.Както една от моито коли впоследствие се оказа че гори масло,но на огледа нито пушеше синкаво,ни черно,нямаше течове, в аспуха и бърках и т.н. и майстор да бях взел и той нямаше да може да го хване.За сметка на това пък беше една от така наречените ,,Изгодни сделки,, :) Доливах и от най-ефтиното масло и си щраках с палци:):) Аз имам една такава приказка: „Който не може да яде мед с мечките,да не ходи в пещерата,, :):)

Bella
02-09-2015, 21:11
А... споко ... наясно съм , че гаранция - франция където и да си .... нямам очаквания за перфектният автомобил 2-ра ръка , но поне да няма фрапантни дефекти каквито виждаме тук в Бг .
Иначе за измамите си прав ... в Германия повечето коли в автокъщите ги свалят от автовоза който ги товари в Италия . От частно лице да купиш кола си е също рисковано ... дори в сервиз да отидеш едва ли някой ще бъде честен на 100% все пак те са си свои ( живяла съм 5 год там и знам що е то немска солидарност ) ... така че ще си е на късмет , то е ясно .
Ако не намеря добра Алфа ще е нещо друго което поне държи цена , че ако се окаже кенеф да се продаде в Бг ;)

Drag0
03-09-2015, 00:03
Ooo ама ти още ли търсиш 59ка.
Аз първо се отказах да търся 59 автоматик , после гледах 59 ръчна кутия и като видях за какви кенефи става въпрос се оказах и от този вариант. После гледах BMW 530 печка, пак се нагледах на лошо замаскирани кенефи и в крайна сметка си взех нещо съвсем различно , което нито съм търсил ,нито се бях замислял за такова. :tooth:

кученцетоОгиитаткоДоги
03-09-2015, 00:21
и в крайна сметка си взех нещо съвсем различно , което нито съм търсил ,нито се бях замислял за такова. :tooth:

Абе нещо както мене със 156-цата туинс парк:strong: За 530 печка не знам,но 525 са добри:):)

Drag0
03-09-2015, 00:37
Абе нещо както мене със 156-цата туинс парк:strong: За 530 печка не знам,но 525 са добри:):)

Ако говориш за Е60/Е61, 30D e много много по-добрия двигател от 25., но какво от това ако не можеш да намериш някоя в добро състояние ?
Дори F10 525XD карах зимата на снега ама много тясна , после карах и 2ра серия и 1ва серия.... и 2те бяха по-широки от 5цата . Бати смеха !:tooth:

кученцетоОгиитаткоДоги
03-09-2015, 00:40
Ако говориш за Е60/Е61, 30D e много много по-добрия двигател от 25., но какво от това ако не можеш да намериш някоя в добро състояние ?
Дори F10 525XD карах зимата на снега ама много тясна , после карах и 2ра серия и 1ва серия.... и 2те бяха по-широки от 5цата . Бати смеха !:tooth:

Аз ти говоря за Е39 :):) мани ги тия курници Е60:) заложи на старите кучета:) те са се доказали:):)