View Full Version : средно гърне
ALFA CORSE
07-04-2007, 13:23
Става въпрос за гърнето оградено в червено:
http://img263.imageshack.us/img263/451/exhaustwf9.jpg
Моето явно за нищо не става вече... смених го с някакво универсално, но както и очаквах звука се промени доста и сега не ме кефи нещо :( ...
Тук навсякъде се предлага Walker, но ме интересува какви са оригиналните гърнета, откъде може да се закупи? В е-пер като гледам го дават заедно с трите.
по принцип вървят комплект това (резонатор) и тва голямото след него. преди като правих аспуха смених последното а голямото го разкарах и сложихме тръба, резонатора казаха ще изкара още. изкара още един месец и сега трябва да го сменям. в емкомплект в дружба ми казаха 55лв с монтажа но не разбрах каква марка е. общо взето валкера дето го продават тука е боклук. всъщност само тенекията е валкер иначе си ги огъват в бг.
ALFA CORSE
07-04-2007, 18:33
Да и аз така знам, че вървят заедно... но въпроса е да си изкарва пак специфичния звук, който явно идва от тези гърнета, сега звучи като опел :( ...
На тези моите пишеше ZAR или ZARA не се сещам точно.
при мен е останало само последното гърне - другите две (средното + резонатора) ги разкарах отдавна и съм ги заменил с права тръба. В момента на празен ход работи като шестак, но кача ли над 3000об/мин става малко шумно. Вече година карам така и чакам да се скапе и последното гърне. Тогава вече може да си помисля дали да си сложа нов комплект гърнета (цялата генерация с трите гърнета) или да си сменя пак само последното гърне...
Предупреждаваха ме, че като липсват предните две гърнета, последното ще се скапе "за нула време", но като гледам - за сега се държи ;). Май е по-добре на 2-3 год да сменям само по едно гърне (задното), отколкото трите на куп...
При мен това голямото гърне го нямаше още с купуването на колата, а беше една по-дълга тръба. А последното гърне беше кофти и трябваше да го сменям. На старо от морга, като цяло доста запазени, ми излязоха 60лв. с накрайника (заради него ми дигнаха 10лв. :frown: ). Засега смених най-належащото (т.е. последното гърне) и след него се чува вече така наречения от ALFA CORSE специфичен звук :)
ALFA CORSE
10-04-2007, 14:41
Засега смених най-належащото (т.е. последното гърне) и след него се чува вече така наречения от ALFA CORSE специфичен звук :)
Всъщост металния звук (както каза Вальо :)), за който говоря идва от средните гърнета.
ZARA е марката на оригиналните гърнета и днес намерих двете средни за 190лв с доставка и най-вероятно ще си ги взема в скоро време (с една цялостна смяна на всички), та ще пиша тогава какъв е резултатът.
колега щях да те пратя при един майстор ама видях,че си от варна.иначе тука в софия има един дето ти сваля старото гърне,реже го,вижда как изглежада отвътре и ти прави точно копие.аз за мойта неможех да намеря двуцевк аи тои ми я направи от 5 мм тръба.много добър майстор
ALFA CORSE
12-04-2007, 20:49
Ето ги двечките, днеска пристигнаха на цена от 140лв.
http://img183.imageshack.us/img183/1396/p1020636kc2.th.jpg (http://img183.imageshack.us/my.php?image=p1020636kc2.jpg)
http://img67.imageshack.us/img67/4248/p1020637ky0.th.jpg (http://img67.imageshack.us/my.php?image=p1020637ky0.jpg)
Засега смених най-належащото (т.е. последното гърне) и след него се чува вече така наречения от ALFA CORSE специфичен звук :)
Всъщост металния звук (както каза Вальо :)), за който говоря идва от средните гърнета.
ZARA е марката на оригиналните гърнета и днес намерих двете средни за 190лв с доставка и най-вероятно ще си ги взема в скоро време (с една цялостна смяна на всички), та ще пиша тогава какъв е резултатът.
Тошко това е 45 лв полско алуминизирано.Резонаторно . Комплекта от 3 те е 140 лв с монтажа / даже и онова със смотаната триъгълна форма е в комплекта/
ALFA CORSE
14-04-2007, 19:24
Тошко това е 45 лв полско алуминизирано.Резонаторно . Комплекта от 3 те е 140 лв с монтажа / даже и онова със смотаната триъгълна форма е в комплекта/
Ами дай на срещата ще ги сравняваме :)
Аз съм доволен от новите.
Re Аз съм в бокса :( за полуоска. Не ги правят здрави за този модел.
А и на сбирка няма да мога да дойда . в четвъртък вечер заминавам за Стамбул града.
ALFA CORSE
16-04-2007, 22:09
Re Аз съм в бокса :( за полуоска. Не ги правят здрави за този модел.
А и на сбирка няма да мога да дойда . в четвъртък вечер заминавам за Стамбул града.
Не е издържала на твоето каране :)
Тя сбирката е чак на 29-ти.
заснел съм ги даже :) (http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=562434) аз от едно средно взех, че ги смених и трите :roll:
Buxalkata
30-05-2007, 23:51
:lol: аз пък съм без последното гърне и доста добър и приятен звък изкарва особенно като позагрее колата...в преспектива мисля да махна и останалите ама не искам пък да стане много шумно...
BasicElement
31-05-2007, 00:14
:lol: аз пък съм без последното гърне и доста добър и приятен звък изкарва особенно като позагрее колата...в преспектива мисля да махна и останалите ама не искам пък да стане много шумно...
Аз до онзи ден бях без средното и задното ... прекалено брутално е, повярвай :lol:
На дълъг път е някакъв ужас. Като слезеш, все едно си в някой друг свят, някакви странни хора ти говорят разни неща, които не можеш да чуеш ... :D
Иначе към 3500-4000 оборота звукът си е направо WRC.
И все пак, не благодаря :no:
[
Аз до онзи ден бях без средното и задното ... прекалено брутално е, повярвай :lol:
На дълъг път е някакъв ужас. Като слезеш, все едно си в някой друг свят, някакви странни хора ти говорят разни неща, които не можеш да чуеш ... :D
Да те уредя с плоското гърне??
Buxalkata
01-06-2007, 00:09
хахахаа....значи да си остана само без задно до този извод стигам!!! :lol:
The_Game
16-10-2007, 00:08
Някой има ли клип да чуя как мърка без задно гърне.
:twisted:
didofurnira
16-10-2007, 18:22
аз съм без задно гърне и катализатор
до 100км/ч е добре оттам на горе карам с антифони :cry:
The_Game
16-10-2007, 21:10
E то и при мен със всички гърнета до 120 е тишина над 120 130 започва да се чува двигателя.
Без гърнета незнам как ще е :oops:
Тъкмо няма да караш бързо :twisted: "Нека спрем войната по пътищата" като си махнем задното гърне :lol: :lol:
Furious 155
16-10-2007, 21:13
E то и при мен със всички гърнета до 120 е тишина над 120 130 започва да се чува двигателя.
Без гърнета незнам как ще е :oops:
Тъкмо няма да караш бързо :twisted: "Нека спрем войната по пътищата" като си махнем задното гърне :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
didofurnira
17-10-2007, 19:39
евала :bravo:
Гледам темата е доста стара но все пак да питам! От къде мога да си намеря само това триъгълно средно гърне, че моето нещо замина? Ааа и другия ми въпрос е ако го махна и сложа на негово място някаква тръба последствията много ли ще са зле? То така както е тръгнало май след време ще съм като WRC само с една права тръба и крайно гърне :evil:
И аз така.... триъгълното е изсипано и в началото му има една дупка... :lol:
Ама дори от време на време се запушва и от тая дупчица излиза всичко и почва да съска :roll:
Гледам темата е доста стара но все пак да питам! От къде мога да си намеря само това триъгълно средно гърне, че моето нещо замина?evil:
40 лв и е вечно твое , моето бившо гърне. Здраво е , но сложих к-т 3 те новички.
Странна работа :roll:
Аз моята понеже не я бях гледал отдолу и незнаех какво има та наскоро се изненадах като видях, че тия въпросните гърнета изобщо ги няма а са сложили тръба от катализатора чак до задното гърне .Странното в случая е, че наскоро смених задното със REMUS и въобще няма такъв силен и дразнещ звук какъвто се очакваше .Когато ходих да го слагам майстора се опита да ме разубеди, като ми каза че много щяло да ми "надува" главата, а после сам остана изненадан от резултата .Звука изобщо не е силен и нетърпим, а просто стана по-плътен и басов и като си карам на дълъг път с тиха музичка до 3000 об. в купето почти нищо не се чува , а при ускорение (лично на мен) много ми прилича на звука на БМВ шестак :shock: Отначало си мислех, че средното и триъгилното гърне заглушават шума и затова е много силен, а сега като видях че ги няма... :roll:
Гледам темата е доста стара но все пак да питам! От къде мога да си намеря само това триъгълно средно гърне, че моето нещо замина?evil:
40 лв и е вечно твое , моето бившо гърне. Здраво е , но сложих к-т 3 те новички.
Колега за начало мисля да пробвам с тръба на негово място. Ако е прекалено шумно при всички положения ще се сменя то е ясно. Само да намеря малко свободно време и ще пробвам!
еми аз съм така защото тва триъгълното по каталозитъе върви с половината генерация. та реших да сложа тръба и няма някаква фрапираща разлика. само дето вади по-смотан звук сега
еми аз съм така защото тва триъгълното по каталозитъе върви с половината генерация. та реших да сложа тръба и няма някаква фрапираща разлика. само дето вади по-смотан звук сега
Ами затова казвам само 40 лв , хайде на примоция 35 лв.
Здраво е но сложих комплект 3 те нови / резонатор, триъгълно и задно/ . Резонатора беше почти разпаднало се от удар , тригълното здраво, а крайното се скъса тръбата точно преди него а и вътре се беше откачила и дрънчеше.