PDA

View Full Version : Пътуване с кола до Германия

Orm
16-09-2015, 12:04
Някой да има инфо как се пътува сега? Какво е положението по границите и от къде е по добре да се мине?

myato
16-09-2015, 12:06
Някой да има инфо как се пътува сега? Какво е положението по границите и от къде е по добре да се мине?

Качвай авиона да не нагазиш в "бежанската" вълна.

Бобби
16-09-2015, 12:17
Ако не ти е спешно :drive:..изчакай кученцетоОгиитаткоДоги...... в края на месеца се пребира със самолета Сааб и ще ти даде най пресно ионфо...

Orm
16-09-2015, 12:20
В понеделник ще трябва да се тръгне , а и работата е там че ще трябва колата в Германия

кученцетоОгиитаткоДоги
16-09-2015, 14:57
В понеделник ще трябва да се тръгне , а и работата е там че ще трябва колата в Германия

Пали и се не бой:):) Аз ще цепа Дойчланд по диагонал.Горе от Олденбург,Касел-Фулда,Нюрнберх-Рехенсбург-Пасау.От там бия Линц-Виена-Никелсдорф-Гиор-Будапеща.От там бия по М5 Е75 и излизам на границата близо до Суботница в братска Сърбия:) От там магън само на право и спирам чак пред механа ,,Чановете,, в София:cheers::BBQ::wein:

Orm
16-09-2015, 15:47
Ами това : http://www.mfa.bg/bg/events/6/1/4108/index.html
http://www.mfa.bg/bg/events/6/1/4103/index.html

DiStefano
16-09-2015, 16:26
Аз миналата седмица бях в Зинген. Минах през Румъния-Унгария-Австрия. И навръщане тоже. Румъния-Унгария излизам само през Ченад, щото е малка и нема народ. Иначе митницата е на два етажа и на 2-рия етаж има тераса и там две митничарки зяпаха с бинокли полето ... :D

Унгария-Австрия - ако имаш некви притеснения за преди Виена - щото са яко ремонти там в момента и проверки (има търсачки преди и след Виена) - спокойно можеш да излезеш към Братислава и да влезеш зад Виена. Като километри е малко повече, но времето е същото.

stelt
16-09-2015, 17:03
В момента няма проблем с преминаването с леки автомобили.

кученцетоОгиитаткоДоги
16-09-2015, 20:26
Мен като най кратък маршрут ми го дава през Лайпциг,Прага,Братислава и директно в Унгария без да влизам в Австрия.От там или М5 или переш към чемъй фаче мамалига:):) На мен лично въобще не ми се минава през мамалигите:):) Там шофират с качулата на главата:sniper: и вместо дизел на колонките пише Моторина:mad: Но ако се закучи положението, ще ми е евнтуално алтернативен маршрут.Един ден преди да тръгна,ще се обадя в нашите консулства в Австрия,Унгария и Сърбия да се информиран как е положението,ако е кофти цепа по алтернативния маршрут.

кученцетоОгиитаткоДоги
17-09-2015, 19:40
Батки,сега гледах на картата,дори и през Румъния пак трябва да се мине през Унгария.Но външното ни министерство препоръчва избягване на пътуване през Унгария,а и като гледам новините...........Единствения начин да се заобиколи Унгария е през Словения и Хърватска,някой знае ли да ли през тунелите в Австрия пропускат автомобили с газови уредби?

Orm
17-09-2015, 19:46
Не знам , аз се отказах да пътувам...

кученцетоОгиитаткоДоги
17-09-2015, 19:52
Не знам , аз се отказах да пътувам...

Заради ситуацията с бежанците ли?

Orm
17-09-2015, 21:09
Заради ситуацията с бежанците ли?

Ми да, целта беше да съм там с колата за едни там работи, ма не става...

кученцетоОгиитаткоДоги
17-09-2015, 21:37
Маджара е мръсен и в червата............затворил границите и стана говна с праз.Като гледам толтаксите и винетките на Словения и Хърватска, се едно ша минавам през Монте Карло ебати............

stelt
18-09-2015, 11:03
Пак казвам, през тази седмица два мои автомобила преминаха през Румъния-Унгария-Австрия-Германия. Возим стоки с фиксирано време за разтоварване и никой не е закъснял или имал някакви проблеми.Явно в медийното пространство както обикновено се преувеличава.

DiStefano
18-09-2015, 14:39
Маджара е мръсен и в червата............затворил границите и стана говна с праз.Като гледам толтаксите и винетките на Словения и Хърватска, се едно ша минавам през Монте Карло ебати............

Нда уее .. тия фесове у Словения - тук 2 евро, там 3 евро, тук 5 евро, там 7 евро .. ебати на 100 места по малко. Макар, че Словения от Грац през Марибор - Вараждин до Хърватска са има-нема 80 км и не се плаща нищо. Хърватска мое се мине през селата за около 5 часа и пак нема да плащаш нищо.

кученцетоОгиитаткоДоги
18-09-2015, 15:36
Нда уее .. тия фесове у Словения - тук 2 евро, там 3 евро, тук 5 евро, там 7 евро .. ебати на 100 места по малко. Макар, че Словения от Грац през Марибор - Вараждин до Хърватска са има-нема 80 км и не се плаща нищо. Хърватска мое се мине през селата за около 5 часа и пак нема да плащаш нищо.

Аз точно през Марибор мисля да вляза,но четох в нета че в Словения има само винетка 15 евро.Те ако имат и тол такси............Ти от България в Румъния от къде влизаш?И по кой път минаваш до Унгария,и в какво състояние е пътя?Аз прекосих преди 2 години и нещо цяла Румъния от Арад до Джурджово.........Тогава почти цялата магистрала от Арад до Букурещ беше в ремонт и целия трафик минаваше през селата по второкласни и третокласни пътища от времето на Чеушеско.Ден и половина бях във филм на Тарантино.Добре че а3-ката е с окачване на голфф,че в бг щях да правя цялостна подмяна на окачването:sniper:

DiStefano
18-09-2015, 21:18
Аз точно през Марибор мисля да вляза,но четох в нета че в Словения има само винетка 15 евро.Те ако имат и тол такси............Ти от България в Румъния от къде влизаш?И по кой път минаваш до Унгария,и в какво състояние е пътя?Аз прекосих преди 2 години и нещо цяла Румъния от Арад до Джурджово.........Тогава почти цялата магистрала от Арад до Букурещ беше в ремонт и целия трафик минаваше през селата по второкласни и третокласни пътища от времето на Чеушеско.Ден и половина бях във филм на Тарантино.Добре че а3-ката е с окачване на голфф,че в бг щях да правя цялостна подмяна на окачването:sniper:

Румъния е все едно си караш тука м/у Пловдив и Хасково ебати .. хасфалта е перфектен. Излизам на Видин през новиьо мост - 24 лв плащам за буса .. за кола мисля е 12. И оттам 24 часова минетка .. или 3 юро за кола за 7 дена и газ към Турну му гу Северин - Карансебеж-Лугож-Тимишоара-Ченад. Към Арад не хода. През Тимишоара минавам през града. Може и по околомръстното ама има поне 75 кръгови през 200 метра и ме дразнат. А през града си е екстра - има бол пичоци за зяпане. 380 км грубо - около пет, пет часа и половина с бусо и двойната платформа. Ако влезеш от Унгария - Мако-Ченад - у Ченад има адските пици.

dimitar_vd62
18-09-2015, 22:19
Аз ми се сгъна мозъка докато го прочета ти как го написа не знам,само Карансърбеж го сричах една цигара време..

DiStefano
18-09-2015, 22:20
Аз ми се сгъна мозъка докато го прочета ти как го написа не знам,само Карансърбеж го сричах една цигара време..

сърбеж, ебеш и бегаш .. мехен вехен .. ако знаеш колко пичкорляк е там ... долу-горе като в Чехия :D

кученцетоОгиитаткоДоги
18-09-2015, 22:51
Румъния е все едно си караш тука м/у Пловдив и Хасково ебати .. хасфалта е перфектен. Излизам на Видин през новиьо мост - 24 лв плащам за буса .. за кола мисля е 12. И оттам 24 часова минетка .. или 3 юро за кола за 7 дена и газ към Турну му гу Северин - Карансебеж-Лугож-Тимишоара-Ченад. Към Арад не хода. През Тимишоара минавам през града. Може и по околомръстното ама има поне 75 кръгови през 200 метра и ме дразнат. А през града си е екстра - има бол пичоци за зяпане. 380 км грубо - около пет, пет часа и половина с бусо и двойната платформа. Ако влезеш от Унгария - Мако-Ченад - у Ченад има адските пици.

Начи викаш асфалта е бомба:):) Аз ша мина по същия маршрут през Румъния,ако все още е затворена границата при Суботница.Аз като минавах през мамалигите бяха направили малка част от аутобана А1.Доста по добре е станало от нашата Тракия.Ако си направат цялата пътна мрежа така,биха могли да се конкурират в топ3 на най-добрите пътни мрежи в Европа.

DiStefano
19-09-2015, 07:19
Не знам, аз на румънска магистрала не съм се качвал още .. то и път нямам за да я ползвам. Перим си покрай Дунава до Турну и обратно. Аз и Австрия си перим покрай Дунава. Даже не карам и националите .. нито Бундесщрасе. Зад Виена - Кремс ан дер Донау - минавам зад Сенкт Пьолтен - зад Амщтетен - през Линц и газ нагоре - излизам посредата м/у Пасау и Залцбург. Там покрай Кремса е винарски район и последния път некво фестивалче така истимаро .. има нема 15 кила вино съм си донесъл .. и всичкото е от шишета за дегустация - фрий.