PDA

View Full Version : Лъжата на VW !!!!

Orm
22-09-2015, 13:01
Я вижте какво става тука - http://auto.offnews.bg/news/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8_1/%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B2-%D0%A1%D0%90%D0%A9-EPA-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-18-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-Audi-%D0%B8-VW-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5_2 935.html

Значи ли това че всичките тези фап филтри егр-и не знам си какво си, са просто прах в очите на хората и начин на изкарване на допълнителни приходи ?

Аз на пежото ги махнах всичките там еко-глупости , колата почна да харчи 2 литра по малко а и не виждам нещо да пуши или да мирише по различен начин.....

dimitar_vd62
22-09-2015, 13:16
А дали просто не е сигнал за Германия....така да внимава какво си мисли.

ecotronic
22-09-2015, 13:35
Това:

"Според агенцията всички тези автомобили разполагат със софтуер, който засича кога се прави тест за вредни емисии и е включвал всички "зелени" защити на колата. След края на теста тези системи отново се изключват."

е едно от най-великите неща, които съм чувал.

Гениални журналистически писания! :)

BTW - преди доста години разглеждах едно камаро. Най-интересното нещо, което видях беше една турбина, която вкарваше въздух в изпускателния тракт.

Що ли? Очевидно хамериканците от десетилетия "знаят", как да се "борят със замърсяването" :grin:

Orm
22-09-2015, 13:41
Това:

"Според агенцията всички тези автомобили разполагат със софтуер, който засича кога се прави тест за вредни емисии и е включвал всички "зелени" защити на колата. След края на теста тези системи отново се изключват."

е едно от най-великите неща, които съм чувал.

Гениални журналистически писания! :)

BTW - преди доста години разглеждах едно камаро. Най-интересното нещо, което видях беше една турбина, която вкарваше въздух в изпускателния тракт.

Що ли? Очевидно хамериканците от десетилетия "знаят", как да се "борят със замърсямането" :grin:

Е щом искат милиарди, би трябвало да имат основания..... Може пък на низки обороти да се включват а над 1500 оборота да ги няма (в момента гадая как е възможно). Знам ли, все нещо може да се измисли ако се постави за цел.

dimitar_vd62
22-09-2015, 13:41
Не бе, на това му се вика форсаж, така се получава реактивна струя от ауспуха.

Orm
22-09-2015, 13:47
E този коментар ме уби :)
- "p0ck0 може би засича от GPS системата кога колата не се движи но пък двигателя върти с обороти и преценява, че е в автосервиз и ги пуска тея неща"

Ако вземе прецени и в кой сервиз е......

ecotronic
22-09-2015, 13:55
E този коментар ме уби :)
- "p0ck0 може би засича от GPS системата кога колата не се движи но пък двигателя върти с обороти и преценява, че е в автосервиз и ги пуска тея неща"

Ако вземе прецени и в кой сервиз е......

Те такива сензации водят до развихрянето на техническата мисъл на населението :)

dimitar_vd62
22-09-2015, 13:57
За какво ти е джипиес, когато компа може да засече обороти и движение....друг е въпроса ако а качат на валяци.

---------- Post added at 13:57 ---------- Previous post was at 13:56 ----------

Те такива сензации водят до развихрянето на техническата мисъл на населението :)

Щот си нямат българин в екипа....веднага ще му намерим цаката.

ecotronic
22-09-2015, 14:00
Като изключим това, как автомобилът "разбира", че му правят тест, на мен ми е любопитно, как точно се включват и изключват "зелените" системи.

Има замаскирани клапи, които байпасват катализатори и дпф-и ли.

Аааа ще умра от смях!:grin:

Orm
22-09-2015, 14:03
Като изключим това, как автомобилът "разбира", че му правят тест, на мен ми е любопитно, как точно се включват и изключват "зелените" системи.

Има замаскирани клапи, които байпасват катализатори и дпф-и ли.

Аааа ще умра от смях!:grin:

Мани го това, ами я кажи кой е търчал с маркуча след колата за да измери 40 пъти повече замърсяване....

ecotronic
22-09-2015, 14:05
Мани го това, ами я кажи кой е търчал с маркуча след колата за да измери 40 пъти повече замърсяване....

Ти ми осигури 1% от оная сума, пък аз лично ще търча :)

dimitar_vd62
22-09-2015, 14:07
Чък Норис, само той е толкова бърз

Orm
22-09-2015, 14:19
Ти ми осигури 1% от оная сума, пък аз лично ще търча :)

Аз ако осигуря толкова кинти, точно па за това ще ги изхарча - да те гледам как търчиш с маркучу след наякой голф....

myato
22-09-2015, 17:40
На туй му се вика: Бий магарето, да се сеща "Самаранча";-)

ivan dimitrov
22-09-2015, 17:43
Не бе, на това му се вика форсаж, така се получава реактивна струя от ауспуха.

Просто някой от конструкторите е бил запознат с принципът на ежектора. На тоя принцип работят и помпите за "осушаване" по руските бойни кораби. Мисля не само там, но за тях съм сигурен.

dimitar_vd62
22-09-2015, 17:57
За осушаването на корабите не знам, ама като се замисля има логика да вкараш силна струя въздух в изпускателния тракт така той увлича изгорелите газове и и се изхвърлят по-бързо.Освен това ги и охлажда което значи че се свиват и създават зона с по-ниско налягане след цилиндъра което също способства за по-бързото им отвеждане.Вероятно има нещо общо с мощността.Форсажа е друга бира там се инжектира гориво в директно в соплото.Едното е ежектор, другото инжектор.Ма оня пост беше на майтап.

ecotronic
22-09-2015, 18:26
Брей къде отидохте вие с космическите технологии :)
Нищо повече прост способ да изкараш един мотор екологично чист.

ivan dimitrov
22-09-2015, 18:29
Ма оня пост беше на майтап.

Разбрах бе. Бах тоя конструктор, дето не е запознат с основни принципи на физиката. Тва да не е ВАМО, дето "главният конструктор" не знае що е то "Ток на Фуко".
Дадох ти материал, да ги донахраниш хамериканците, ма явно не ги мразиш достатъчно:grin:.
Ей, ши ма накарате на стари години, да се уча да ползвам емотикони. Пък Прасчо ме пита - що ползвам многоточия.....

dimitar_vd62
22-09-2015, 20:14
То има и махало на Фуко.Те щатите откога мислят за изгорелите газове, ако не се лъжа само те не бяха подписали договора от Киото.

ivan dimitrov
22-09-2015, 20:32
То има и махало на Фуко.

Има, 'ма само манекенки се вълнуват от него. След 20-стина години и аз ще имам махало. Как да убедя манекенките че сега е по интересно?
Като си най големият замърсител, не ти се подписват таквиз простотии. Нещата обаче се променят, питай китайците - как е въздуха.

dimitar_vd62
22-09-2015, 20:52
Само за глупости мислиш Ванка...http://bgastronomy.com/index.php?id=563&cat=18

---------- Post added at 20:52 ---------- Previous post was at 20:46 ----------

Ай по темата - http://ria.ru/economy/20150922/1274592021.html

ecotronic
22-09-2015, 20:55
Само за глупости мислиш Ванка...http://bgastronomy.com/index.php?id=563&cat=18

Фуко е дал само едно от многото доказателства затова, че земята се върти.

Доколкото ми е известно, няколко години по-рано неговият компатриот - Кориолис е дефинирал едноименната сила и я е демонстрирал в контекста на въртенето на земята.

ivan dimitrov
22-09-2015, 21:17
Само за глупости мислиш Ванка..

Верно, но има и друго Махало на Фуко, хартиено.
Ако в материал, съдържащ се на адрес завършващ на .ru, пише че току що съм вечерял, ще седна да вечерям.

V@K@T@
23-09-2015, 19:58
Мухахахах да фалират дано ... Измамници долни. 100 камшика на голо за такива гадове.

old alfist
23-09-2015, 21:03
Куците немски тояги никога не са ми харесвали, но не заради изгорели газове.
Няколко пъти ми се е случвало на годишни технически прегледи да не ми мерят газовете като видят, че колата е италианска, а не немска.

Orm
23-09-2015, 21:05
Почнаха да хвърчат глави - http://www.webcafe.bg/newscafe/buznes/id_84996857_Shefat_na_Volkswagen_podade_ostavka

old alfist
23-09-2015, 21:13
За нов изпълнителен директор на групировката се спрягат имената на шефовете на Порше и Ауди.

BO
23-09-2015, 21:17

Що ли? Очевидно хамериканците от десетилетия "знаят", как да се "борят със замърсяването" :grin:
Това се прави с цел неизгорялото гориво от обогатяването в първите секунди на работа на двигателя, заедно с много високото съдържание на въглероден оксид, да се смеси с голямо количество кислород, което да доведе до окисляване и създаване на въглероден диоксид и вода.
Отделно този процес подпомага по-бързото загряване на катализатора и автомобила да влезе по-бързо в режим на ламбда регулация.
Така, че това въобще не е маловажно и се използва масово.
Няма нищо общо с това "газовте да излезли по-бързо".:Bolt:

...
Няколко пъти ми се е случвало на годишни технически прегледи да не ми мерят газовете като видят, че колата е италианска, а не немска.
Това говори единствено за ниското ниво на контрол, нищо друго.

dimitar_vd62
23-09-2015, 21:30
Я дай пример къде се използва.

old alfist
23-09-2015, 21:33
Това говори единствено за ниското ниво на контрол, нищо друго.
И на двете ми Алфи катализаторите не са сваляни, въпреки годинките - двигателчетата им си работят перфекно.

ecotronic
23-09-2015, 21:48
Я дай пример къде се използва.

Не съм се замислял за това, което BO обясни. Някога това го възприех по възможно най-близкия до зеления ми акъл начин - а именно да се намали концентрацията на вредните емисии, като процентно съдържание от излизащите газове.

Тук е обяснено подробно:

https://en.wikipedia.org/wiki/Secondary_air_injection

Благодаря ти, BO. Човек се учи докато е жив :)

dimitar_vd62
23-09-2015, 22:04
В интерес на истината първо това си помислих, обаче допуснах че по-вероятната причина е е друга, свързвайки марката с емблематични модели славещи се с мощност.Пък и навремето имах една книга за разни разработки по карбураторите и изпускателната ситема.Там имаше схеми на ауспуси и гърнета със камери за ускоряване на изгорелите газове и принудителното им охлаждане.За съжаление я изхвърлих като ненужна и остаряла....някой път правя глупости.Но пък не съм чувал за други модели и марки с подобни ситеми/серийно производство/.Та затова питах къде се прилага.Освен аирблуе при мерцедес не знам за нещо подобно.

Ilko Ivanov
23-09-2015, 22:19
Например при Опел вектра, астра и т.н. еко-теци от 1996г. насам.
Има и доста други марки дето го ползват, ама тази е по-позната. При бензинови Вагени
с 2-3г. по-нови от Опелите също го има.

П.П. Говоря за системата дето вкарва въздух в изпускателната с-ма.

old alfist
23-09-2015, 22:19
От всичко написано може да се извади заключение, че матаболизма на цитираните машини не е конструиран добре - още повече, че предстои избор на нов изпълнителен директор на групата и това е една елементарна атака срещу евентуалното кандидатиране на съществуващия шеф за поста който е заемал досега.

ecotronic
23-09-2015, 22:21
Винаги е много интересно това да проследиш "борбата" с даден проблем с различни технически средства с които се е разполагало в годините.

Днес, очевидно въпросната система, не се ползва масово, въпреки простия си принцип на действие, защото е обемиста, енергоемка и може да бъде успешно изместена от по-съвременни решения.

old alfist
23-09-2015, 22:28
Цялата дандания е борба за власт и пари - лошото е, че крайният ефект от всичко това ще бъде в полза на марката, което е трагично.

dimitar_vd62
23-09-2015, 22:41
Например при Опел вектра, астра и т.н. еко-теци от 1996г. насам.
Има и доста други марки дето го ползват, ама тази е по-позната. При бензинови Вагени
с 2-3г. по-нови от Опелите също го има.

П.П. Говоря за системата дето вкарва въздух в изпускателната с-ма.

Тенкю!

Drag0
23-09-2015, 23:02
Тепърва ще излизат все повече такива лъжи и не само за vw.
Дизел и бензин с директно впръскване трябва да се забранят в градовете. Има доста статии за вредата им върху хората.

Алфата която карах преди изненада хората на техническите прегледи. Колата няма катализатор, мериха и газовете и излезе по-екологична от автомобили с катализатори ... Гледаха я , чудиха се. Следващата година пак я закарах в този пункт за преглед и пак излезе същото а човека я беше запомнил...

ecotronic
23-09-2015, 23:20
VW нито са първите, нито ще са последните:

http://www.slate.com/articles/technology/future_tense/2015/09/volkswagen_s_cheating_emissions_software_and_the_t hreat_of_black_boxes.html

За конкретния скандал на този етап се знае само това, че "ръкавицата е хвърлена".

Тепърва ще има още разследвания и нови факти от ответната страна.

А когато става въпрос за толкова много пари, няма да се учудя, ако накрая от VW докажат, че въпросното поведение на въпросния софтуер няма нищо общо с това за което го "набеждават" сега.

old alfist
23-09-2015, 23:33
Имаше няколко измислени истории за гафове и истерии преди години с най-продаваната марка в Света - Тойота.
Превикваха собственици за отстраняване на дефекти.
В крайна сметка резултатите бяхя - увеличаване на продажбите.

abart_
23-09-2015, 23:49
:big_wink:

Orm
24-09-2015, 00:50
Работата става сериозна - http://fakti.bg/avto/156829-shvarceneger-besen-na-volkswagen?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage

Drag0
24-09-2015, 01:01
Какви долни хора , завистливи са тия хамериканци. Тяхната бира е кофти и хайде сега да развалим октоберфеста на немеца !
P.S. не че ще оправят екологията но следващия път софтуера ще е направен по-добре да не може тъпия хамериканец да разбере . :)

546
24-09-2015, 08:05
Абе и мойта кочина всяка година минава на газове при ГТП като я мерят и на празен ход и на разни там обороти както си е по техните там правила и винаги е много под нормите,а сега на връщане от феста я гледам бая опушена отзад, Колата е сток 156jtd 1998 г. Да не са крали от талянците тия дойчвци.

VFTI
24-09-2015, 10:58
Алфата която карах преди изненада хората на техническите прегледи. Колата няма катализатор, мериха и газовете и излезе по-екологична от автомобили с катализатори ... Гледаха я , чудиха се. Следващата година пак я закарах в този пункт за преглед и пак излезе същото а човека я беше запомнил...

Алфа която ти караше преди, явно е обладана от зли екологични сили защоо няколко пъти извънградско ми дава разход по-малък от на 1.4 французин и 1.8 японец, а и изобщо такъв разход по-каталог не съществува!!! Дори ме е страх да казвам, колко харчи извънградско че ще ме обвинят в манипулации и лъжи....Виж, градско нещата са си над каталожните данни и съм спокоен :bouncing_smiley:

Нали не си предствяте, как в днешно време САМО VW лъжат че са им екологични колите... Абсолютно всички останали големи производители са в същата позиция, ама въпроса е дали някой ще може да го докаже....

Drag0
24-09-2015, 12:39
Алфа която ти караше преди, явно е обладана от зли екологични сили защоо няколко пъти извънградско ми дава разход по-малък от на 1.4 французин и 1.8 японец, а и изобщо такъв разход по-каталог не съществува!!! Дори ме е страх да казвам, колко харчи извънградско че ще ме обвинят в манипулации и лъжи....Виж, градско нещата са си над каталожните данни и съм спокоен :bouncing_smiley:

Не им казвай, че хората с дизелите ще те убият с камъни. В твоя случай може да има само 2 причини - ремап правен в Италия едно време или че ламбдата с която е автомобила е повече от 2 пъти по-скъпа от оригиналния бош. СлОчаЕност ? Не мислА ! :wc:
Аз ако напиша колко харчи двутонния немец автоматик пак няма да ми повярват хаха.
P.S. А ти ако сипваше и на правилната бензиностанция можеше и още по-малък разход да имаш .

Nimi
24-09-2015, 15:44
Нещо.. и BMW май са на клона..
http://www.autobild.de/artikel/bmw-diesel-ueberschreitet-abgaswerte-6920195.html

Повече от 11 пъти :angry:

Orm
24-09-2015, 16:10
Нещо.. и BMW май са на клона..
http://www.autobild.de/artikel/bmw-diesel-ueberschreitet-abgaswerte-6920195.html

Повече от 11 пъти :angry:

Еми естествено, са кат ги подкарат - алди, сиат, шкондра ,мондра...Ще останем накрая само с Алфи и Грейтволи :)

BO
24-09-2015, 17:17
Въпроса не е в това колко пъти са над нормата.
Абсолютно всеки производител на пътя ще е над нормата.
Въпроса е в това да не залагат умишлено заблуждаване по време на теста. Това е проблема в случая, а не в това кой какво изкарва по време на каране, извън тестовия цикъл по време на сертифицирането на автомобила.

Drag0
24-09-2015, 17:38
Mercedes-Benz се отказва от дизела http://fakti.bg/technozone/156815-mercedes-benz-se-otkazva-ot-dizela

Nimi
24-09-2015, 18:01
Ново пет ;-)

Той... проблема не бил от вчера май..
http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/25919-dizeloviiat-skandal-narastva/
Хмм.. не само ВАГ са тествани..
http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/25915-istinata-za-mameshtiia-softuer-na-vw/

Drag0
24-09-2015, 18:13
Ново пет ;-)

Той... проблема не бил от вчера май..
http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/25919-dizeloviiat-skandal-narastva/
Хмм.. не само ВАГ са тествани..
http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/25915-istinata-za-mameshtiia-softuer-na-vw/

В първоначалните тестове на ICCT са участвали и други марки. В изследването освен Volkswagen се споменават и коли на Volvo, Renault и Hyundai. Всички те на улицата произвеждат твърде високи емисии азотен окис.

ShoxXx
24-09-2015, 20:43
Аз пък съм супер доволен от моя продукт на VAG и ме боли фара за тия с Приусите... Имам си 2 катализатора и не държа да влизам в квито и да е било еко норми.

Който кара 2.0 TDI - самия факт, че си го е купил след всичко изписано за този мотор, значи, че обича изненадите и екстремните приключения с двг-то. Тая новина просто е черешката на тортата.

dimitar_vd62
24-09-2015, 21:11
Па най доволен е шефа на вагините - http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/24/2615387_vinterkorn_shte_poluchi_28_mln_evro_pensii a_sled/

ShoxXx
24-09-2015, 21:52
Баси! Стана ми гадно. Тоя май по-доволен от мени шъ остани!

dimitar_vd62
24-09-2015, 21:55
Има и по гадно - http://news.ibox.bg/news/id_741055778 Дълга е ръката на Кремъл

Bobo Markov
24-09-2015, 22:05
Купувайте Холцваген и никога не забравяйте - ФолксФагенът е най-добрия Голф на светъ!

pa4ito
24-09-2015, 22:20
Ееехааа... и аз искам да се пенсионирам с 61млн. евра... :on_da_beach:
А като вкарат руските двг-та, те тогава ще почнат истинските им проблеми... :rotfl:

Bobo Markov
24-09-2015, 22:26
А като вкарат руските двг-та, те тогава ще почнат истинските им проблеми... :rotfl:

хлъц!

---------- Post added at 22:26 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Някога мой аз Дучето като поръчах едни танкове Алфа Ромео вие всички тевтонски хуни се зарекохте в Порше с неговите тъпи електромотори - хак да ви е сега - Вива ла Дуче!

Orm
24-09-2015, 22:29
Има и по гадно - http://news.ibox.bg/news/id_741055778 Дълга е ръката на Кремъл

И откъде ще взимаме уран за тези двигатели ?

dimitar_vd62
24-09-2015, 22:32
Га нагъва кифтета ни рива - http://news.ibox.bg/news/id_775366915 за татакваз пенсия и срамна болест фащам.Са мислим аз тво е ясно на всички че лъжат с разходи и газове, апропо германците имат опит с газовете....та мисля тая работа е икономически натиск, да си помислят немците убаво на где ше ги вее вятъра.Щото има евро 4-5-6....бе те станаха кат виндоса - до 10 и после кво.Та значи всичко това е шменти капели, значи ако мислят наистина за планетата и хората ка да ги опазят има едно решение - Тесла на цената на новата Джулия примерно ако се не лъжа.Иначе тва с газовете бош лаф работа, питай ма ти кажа като бачках в топлофЕкация как се изкарва по чист въздух от тоя дет дишаме.Въглеродните горива са стигнали лимита си повече да ги пречистват горива и газове става много скъпо, ма за нас, за петролните компании добре дошло.Сигурно е по силите на такива фирми като вагините и подобни да изкарат елректромобили като Тесла, даже ще поевтинеят ,няма проблем и по прости "малолитражки" да измислят за по плитки джобове ма всичко е финаси и так дале.Еле пък всеки кат барни една соларка на двора или терасата мое си зарежда тслата пък и няма как да го използват като икономически натиск тока, тва имам пред вид слънцето.Значи то свети за всички, чадър ли ще ми турят.

Orm
24-09-2015, 22:34

Абе не знам , аз като търсих биела за 145-цата и я намерих за 80 кинта втора употреба, до нея имаше комплект 4 бутала 4 биели барабар със сегментите за "Самара" ....комплекта струваше пак 80 лв ... :)

pa4ito
24-09-2015, 22:42
Абе не знам , аз като търсих биела за 145-цата и я намерих за 80 кинта втора употреба, до нея имаше комплект 4 бутала 4 биели барабар със сегментите за "Самара" ....комплекта струваше пак 80 лв ... :)

Ми те верно, че франсетата се опитаха да вдигнат качеството на Ладата, ама още се мръщят... :)

Orm
24-09-2015, 22:49
Ми те верно, че франсетата се опитаха да вдигнат качеството на Ладата, ама още се мръщят... :)

Франсетата първо тяхното качество да дигнат пък после да раздават технологии на света ....продават кола за 60-70к с махагон от пластмаса :)

---------- Post added at 19:49 ---------- Previous post was at 19:44 ----------

Вече и в кината - https://www.youtube.com/watch?v=nXndQuvOacU

pa4ito
24-09-2015, 22:49
Франсетата първо тяхното качество да дигнат пък после да раздават технологии на света ....продават кола за 60-70к с махагон от пластмаса :)

Вече и в кината - https://www.youtube.com/watch?v=nXndQuvOacU

Тяхното е на светлинни години пред това, което излизаше от Толиати ;)

П.П. Ха-ха, а това е от 2011-а ... :)

Orm
24-09-2015, 22:58

От Толяти до сега излиза модел от 70-те години с по грозни ламарини.... :) (което може да се поспори дали не е по добро от някое пежо или рено от онези години ... все пак говорим за комунистическа, но все пак италианка) Това не променя факта че ме дразни пластмасовия махагон в 607-цата

---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:53 ----------

П.П. Ха-ха, а това е от 2011-а ... :)

Да бе, и аз сега забелязах... :) Значи VW отдавна е от тъмната страна :)

dimitar_vd62
24-09-2015, 23:56
Да го духате - http://vbox7.com/play:950ec5e519

Orm
24-09-2015, 23:58
Ето така се прави "нов" модел - http://warnet.ws/news/85292

Бобби
25-09-2015, 00:07
Ебати и темата.....те всички производители лъжат....:goodnight:
п.п...и да знаете.....ония пич, шефа на вагина си е заслужил пенсията....само вижте на пътя, колко балъци е зарибил..:))

BO
25-09-2015, 10:17
Това не променя факта че ме дразни пластмасовия махагон в 607-цата
А на 166-цата случайно дали те кефи?

Zlobich
25-09-2015, 10:41
Или пък на 156 хахаха

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Orm
25-09-2015, 11:22
Не съм карал ни едното ни другото :)

---------- Post added at 08:22 ---------- Previous post was at 08:20 ----------

Чудя се колко ли скъпо трябва да струва едно пърче дърво че да го заменят с пластмаса... Все пак колите не ги продават за съотинки....

ivan dimitrov
25-09-2015, 15:39
[/COLOR]Чудя се колко ли скъпо трябва да струва едно пърче дърво че да го заменят с пластмаса.

Махагонът е скъп и като дървесина, но цената на обработката е факторът. Като искаш истинско дърво - купуваш си Ферарри, или Ролс, там имитациите са сведени до минимум.

Orm
25-09-2015, 15:56
Махагонът е скъп и като дървесина, но цената на обработката е факторът. Като искаш истинско дърво - купуваш си Ферарри, или Ролс, там имитациите са сведени до минимум.

Като е скъп махагона да ползват баобаб ... Колите в които обикновенно се използват елементите от махагон обикновенно са от по висок клас и струват дестетки хиляди евро. Едва ли обреаботката на пърче дървесина ще оскъпи кой знае с колко колата ... поне така си мисля де :)

кученцетоОгиитаткоДоги
25-09-2015, 17:54
Абе те и производителите на масло лъжат,че то трябва да сменя на 10 или 20 000км,ама там мафията е голяма и никой с пръст не може да ги пипне:tooth::tooth::tooth: Даже ние в бг си го сменяме и на 8000км като си мислим,че така може да удължим живота на 15-20 годишния полумилионник пътник към отвъдното:):) Даже това лъсна на бял свят преди 3 години от бивш изпълнителен директор на Кастрол за Холандия в интервю за местен вестник,който каза че в личното му ауди за 250 000км само е доливал:tooth::tooth::tooth: Ама тогава тия дето зеят сега че ФВ ,,излъгал народа,, са направиха на приятно разсеяни:flirt:

dimitar_vd62
25-09-2015, 20:07
Бе те принципно лъжат че и много вървят, а глей тука блонди в Ока....три цилиндъра срещу шест....баси не ми се мисли ако блондито седне в Х6-а.https://www.youtube.com/watch?v=5X3vyTn7CUI Те и камазите ги изпреварват - https://www.youtube.com/watch?v=YXEZRB9VIO0

mimouzunov
25-09-2015, 20:29
Бе те принципно лъжат че и много вървят, а глей тука блонди в Ока....три цилиндъра срещу шест....баси не ми се мисли ако блондито седне в Х6-а.https://www.youtube.com/watch?v=5X3vyTn7CUI Те и камазите ги изпреварват - https://www.youtube.com/watch?v=YXEZRB9VIO0

(Само да вметна че Ока-та е двуцилиндрова, имах я същата)

dimitar_vd62
25-09-2015, 20:33
Още по голям срам.Всъщност това чудо може ли да вдигне толкова.

Drag0
25-09-2015, 21:41
Даже това лъсна на бял свят преди 3 години от бивш изпълнителен директор на Кастрол за Холандия в интервю за местен вестник,който каза че в личното му ауди за 250 000км само е доливал:tooth::tooth::tooth: Ама тогава тия дето зеят сега че ФВ ,,излъгал народа,, са направиха на приятно разсеяни:flirt:
Има поне 1 двигател на ауди ( за който знам ) който харчи 1л масло на 1000. И то не защото му има нещо. На такъв двигател не е ясно дали трябва да му сменяш маслото.

Още по голям срам.Всъщност това чудо може ли да вдигне толкова.

Може може, кой ти е казал че е със стандартния двигател а не примерно с такъв от hayabusa .
Ето нещо подобно https://www.youtube.com/watch?v=Q16Woql1PDs

pa4ito
25-09-2015, 22:00

Във втория коментар под видеото се казва, че са пускали Ока с 3 цилиндров китайски двигател в периода 2005-2008, 53 коня и 5-степенна скоростна кутия и по спидометър е забивала 180. Развивала е на реални тестове с датчици над 170 км/ч.
Ама на мен ми заприлича на пич шоферчето, като се разминаха накрая

Бобби
26-09-2015, 01:12
А бе Ока-та си е бегачка....:flirt:
https://www.youtube.com/watch?v=nuhje-o_Y-g

dimitar_vd62
26-09-2015, 20:28
http://www.moreto.net/novini.php?n=302284

Orm
26-09-2015, 21:28
http://www.moreto.net/novini.php?n=302284

Е и , като ги махнат ще оправят проблема така ли ??? :online2long:

dimitar_vd62
26-09-2015, 22:21
Няма да оправят проблема, просто признават че има такъв софтуер.

pa4ito
26-09-2015, 23:17
Е то оставаше и платено да го махнат...:rotfl:

Orm
26-09-2015, 23:29
Е то оставаше и платено да го махнат...:rotfl:

Е че няма ли да им вдигнат на хората данъците за 40 пъти повече замърсяване!?!? Да не се окаже че целта е била такава :)

pa4ito
26-09-2015, 23:33
Е че няма ли да им вдигнат на хората данъците за 40 пъти повече замърсяване!?!? Да не се окаже че целта е била такава :)

Ааа, викаш дойчовците, като едни добри самаряни, ще кажат - "Хайде от нас да мине, няма да ви вземаме пари, за да махнем софта, зарад който ще ви вдигнат данъците..." :lol_sign:

Orm
26-09-2015, 23:58
Ааа, викаш дойчовците, като едни добри самаряни, ще кажат - "Хайде от нас да мине, няма да ви вземаме пари, за да махнем софта, зарад който ще ви вдигнат данъците..." :lol_sign:

Па що да не е :) Нали целата на занятието на всичките тия е да се преебе малкият човек :)

Nimi
06-10-2015, 14:40
Щом банките прогнозират загуби от 78 милиарда евро.. ситуацията им хич не е за завиждане.
За цялата им икономика не е добре.

http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/25997-dizelgeit-moje-da-kostva-78-mlrd-evro-na-volkswagen/

кученцетоОгиитаткоДоги
07-10-2015, 18:54
Квото и да си говорим в меката на голффa Перник,винаги се е карал голффа,и ще продължава да се кара голффа:):) За перничани голффа е религия,и никакви хамериканци не са в състояние да ги откаже от нея.Както имаше една реклама: ,,Volkswagen,dis is auto,,:respect:

Бобби
07-10-2015, 20:22
Квото и да си говорим в меката на голффa Перник,винаги се е карал голффа,и ще продължава да се кара голффа:):) За перничани голффа е религия,и никакви хамериканци не са в състояние да ги откаже от нея.Както имаше една реклама: ,,Volkswagen,dis is auto,,:respect:
....http://vbox7.com/play:dc69ccc2c1

---------- Post added at 17:20 ---------- Previous post was at 17:07 ----------

:bouncing_smiley:...,Volkswagen,dis is auto,,....:bouncing_smiley:

---------- Post added at 17:22 ---------- Previous post was at 17:20 ----------

Това е кола за аматьори...:no_no_no:

кученцетоОгиитаткоДоги
07-10-2015, 20:59
....http://vbox7.com/play:dc69ccc2c1

---------- Post added at 17:20 ---------- Previous post was at 17:07 ----------

:bouncing_smiley:...,Volkswagen,dis is auto,,....:bouncing_smiley:

---------- Post added at 17:22 ---------- Previous post was at 17:20 ----------

Това е кола за аматьори...:no_no_no:

Бате туй само не го казвай като идеш у Перник на дискотека,оти ония перничани ке те тепат:paddle:
Голффа си е народна кола:rosso_spider:

Бобби
07-10-2015, 21:31
Бате туй само не го казвай като идеш у Перник на дискотека,оти ония перничани ке те тепат:paddle:
:)))...той и Левски беше отбор на народа, ама сега стана ЦСКА....:respect:
п.п...от мен да знаеш....Перник е изкуствено създаден град по време на комунизма....нищо лошо за самият град...имам много добри другари там...да не ме разберете грешно....
Пускайте голфове на Италфест...така ще докажете превъзходството си...а не бля...бля...моята кола е по добра...:pizza:

dimitar_vd62
07-10-2015, 22:06

У Перник слагали лети жанти само от страната на дискутеката.

Mury
08-10-2015, 14:16
У Перник слагали лети жанти само от страната на дискутеката.

Това се казва-пернишки тунинг по време на криза !!!!:respect::respect::respect:

П.С.Само не ми фалете гоуфо ква кола бил,имам си един в къщи от нов,на 10 г. е вече,вярно по окачването нищо не е сменяно,като изключим една разглобяема част от магарето,което е от алуминии и беше на скромната цена от 700 леа...................за 80 000 км. 3 пъти скоростна кутия :Tease::Tease::Tease::Tease:бобини,съединител,упра вление на перките/вградено в голямата перка/на скромната цена от 760 лв. :heavy_cry::heavy_cry::heavy_cry::heavy_cry:Иначе гоуфо е яка макина,ама да не ти е в къщата,а в чуждата !!!!!!!!!

кученцетоОгиитаткоДоги
08-10-2015, 14:32
Това се казва-пернишки тунинг по време на криза !!!!:respect::respect::respect:

П.С.Само не ми фалете гоуфо ква кола бил,имам си един в къщи от нов,на 10 г. е вече,вярно по окачването нищо не е сменяно,като изключим една разглобяема част от магарето,което е от алуминии и беше на скромната цена от 700 леа...................за 80 000 км. 3 пъти скоростна кутия :Tease::Tease::Tease::Tease:бобини,съединител,упра вление на перките/вградено в голямата перка/на скромната цена от 760 лв. :heavy_cry::heavy_cry::heavy_cry::heavy_cry:Иначе гоуфо е яка макина,ама да не ти е в къщата,а в чуждата !!!!!!!!!

Е ти бате за 100 000км искаш само да и сменяш маслото:) Няма такава кола:) Това който ти казва че за 100 000км е сменил само 2 тампона,си лъже откровенно:) Бащата на времето си купи чисто нов фият на 0км,и на излизане точно от магазина след 50км му блокира двигатела:strong:

Mury
08-10-2015, 14:42
Е ти бате за 100 000км искаш само да и сменяш маслото:) Няма такава кола:) Това който ти казва че за 100 000км е сменил само 2 тампона,си лъже откровенно:) Бащата на времето си купи чисто нов фият на 0км,и на излизане точно от магазина след 50км му блокира двигатела:strong:

Ами имали сме и други нови коли,не е било въобще така................:Tease::Tease::Tease:

кученцетоОгиитаткоДоги
08-10-2015, 14:53
Ами имали сме и други нови коли,не е било въобще така................:Tease::Tease::Tease:

Е трябвало е като си тръгвал за голфа на излизане от вас да ти полеят с едно канче вода за късмет:Tease: Или си забравил да почерпиш като си го купил:Tease: Аз друго логично обяснение нямам:)

Mury
08-10-2015, 14:57
Напротив почерпката беше пре достатъчна,но радостта трая едва 30 000 км.,тогава се изсипа кутията на асфалта за първи път..................:pizza::pizza::pizza:

ivan dimitrov
08-10-2015, 20:24
Напротив почерпката беше пре достатъчна,но радостта трая едва 30 000 км.,тогава се изсипа кутията на асфалта за първи път..................:pizza::pizza::pizza:

Е-е-е-е, имал си малшансът, да ти се падне единственият скапан екземпляр. Той и колегата така, както и хиляди други, ма Гоуфът е най здравата машина инак(по принцип). То туй за всичката немска техника важи - ако ти се разваля през ден - просто нямаш никакъв късмет, обаче....това е най здравата техника в тая и няколко съседни вселени.

кученцетоОгиитаткоДоги
08-10-2015, 21:48
Чичоми навремето си зе голфф 2-ка 1.6d.Тогава бачкаше и международен към ВилиБец стрелката на нафтата на голффу не падаше от макса никога:):) Ебати голфа къде ли не е бил горкия,каран е само като жигула:):) Всяка събота и неделя чичоми показваше виш пилоташ в дрифта,след три и половина на село като затвори дискотеката:):)След това яко оффроуд по дунавската дига до към 7-8 сутринта:band:По десет човека сме се возили в него:):) Накрая беше бая поизгнил,та трябваше да се спре принудително от движение:):) Иначе и до ден днешен щеше да върви дейба змеяму:):)

Bobi_33
08-10-2015, 22:40
Чичоми навремето си зе голфф 2-ка 1.6d.Тогава бачкаше и международен към ВилиБец стрелката на нафтата на голффу не падаше от макса никога:):) Ебати голфа къде ли не е бил горкия,каран е само като жигула:):) Всяка събота и неделя чичоми показваше виш пилоташ в дрифта,след три и половина на село като затвори дискотеката:):)След това яко оффроуд по дунавската дига до към 7-8 сутринта:band:По десет човека сме се возили в него:):) Накрая беше бая поизгнил,та трябваше да се спре принудително от движение:):) Иначе и до ден днешен щеше да върви дейба змеяму:):)

Абе глей са, то и след Алфа 33 (каквато имам) нейните наследници в класа нямат нищо общо. Та така е и с Голфа, след 2-ка, нататък другите нямат нищо общо.

BO
08-10-2015, 22:50
Има, има.
Даже притежавам една такава, в която за 165к към днешна дата е сменена само една част по сервизна кампания.:magic:

кученцетоОгиитаткоДоги
08-10-2015, 23:38
Има, има.
Даже притежавам една такава, в която за 165к към днешна дата е сменена само една част по сервизна кампания.:magic:

Абе батка,не ядем карафици,аре молимти се:):)Освен ако не ми говориш за мръсно бяла Лада 1500s:jumping::jumping::jumping::jumping::jumping: :jumping::jumping::jumping:

BO
08-10-2015, 23:56
Ако е мръсно бяла Лада, то за тези километри сигурно ще я смениш цялата поне два пъти бе.:pig:

кученцетоОгиитаткоДоги
08-10-2015, 23:59
Ако е мръсно бяла Лада, то за тези километри сигурно ще я смениш цялата поне два пъти бе.:pig:

Бащата имаше такава до 250 000км смени само акумулатора бре:) Ти това абер си нямаш къфф змей е:):)

Бобби
09-10-2015, 00:50
Относно нашумелият проблем на фолксваген....се пръкна и следният виц:))
Момче и момиче правят секс у Перник....по едно време мадамата, превъзбудена вика на момчето:
Кажи ми нещо мръсно....
..а миньорчето крещи:
Фолксваген..:humpx:,,фолксваген:humpx:

BO
09-10-2015, 10:03
Бащата имаше такава до 250 000км смени само акумулатора бре:) Ти това абер си нямаш къфф змей е:):)
Тази кола и моя да е, пак няма да ти повярвам.
Не за друго, ами първата ми кола беше Москвич, а втората Лада. Ъпгрейднах. :)
Та толкова съм ги правил тия коли, че много добре знам на какво дередже са.:clap2:
А това нещо ми беше като библията:
http://idg.bg/xml/mobilis/covers/300x300-2_72684.jpeg
С него заспивах и с него се събуждах. Да беше казал, че една Алфа не се е счупила да ти повярвам, ама с това, хайде няма нужда.:Yoda:

ecotronic
09-10-2015, 15:12
Та толкова съм ги правил тия коли, че много добре знам на какво дередже са.:clap2:

Е - ако не друго, то поне се намираха чат-пат резервни части за тях.

Спомням си една зима през която джапах из кишата и носех на рамо една торбичка в която подрънкваха едни фордови буталца. И така докато обикалях магазини и работилници, гледах с известна завист хората, които караха соц. возила. :)

mimouzunov
09-10-2015, 15:20
А това нещо ми беше като библията:
http://idg.bg/xml/mobilis/covers/300x300-2_72684.jpeg
С него заспивах и с него се събуждах. Да беше казал, че една Алфа не се е счупила да ти повярвам, ама с това, хайде няма нужда.:Yoda:

Явно толкова си ги и правил като хората тея коли (Ладите) за да имаш проблеми с тях... И аз съм имал и Жигула и Лада и щом те са ти били проблем и са се чупили... Незнам какво си имал ти просто...

BO
09-10-2015, 16:08
Явно толкова си ги и правил като хората тея коли (Ладите) за да имаш проблеми с тях... И аз съм имал и Жигула и Лада и щом те са ти били проблем и са се чупили... Незнам какво си имал ти просто...
Да приемем твоята теза, че съм ги правил много калпаво.
Значи да се стигне нещо да се прави, то значи се е развалило. А това не е възможно да стане по принцип.
Значи от твоето мнение излиза, че си бащата на кученцетоОгиитаткоДоги, който има Лада на 250к, с един сменен акумулатор и нищо друго. Поне нещо диск, накладка да беше сменил, щом споменава само акумулатора.:metal:
Дойдоха си роднинските връзки У форумО.:static:

Е - ако не друго, то поне се намираха чат-пат резервни части за тях.

Ооо, с руснака на Красно село се знаехме ей така, за добър ден. Ама кеф, първи коли, всичко се гледаше с радост и мерак по-голям от колкото сегашните ми коли. :)
Даже най-голямата ми радост беше когато бащата на един приятел, бивш работник от Мототехника, помогна с идеята и направихме двигателя на Мохера с ризи и бутала от Волга. Това ми беше първото творение и никога няма да го забравя. :)

ecotronic
09-10-2015, 16:44
Ооо, с руснака на Красно село се знаехме ей така, за добър ден. Ама кеф, първи коли, всичко се гледаше с радост и мерак по-голям от колкото сегашните ми коли. :)
Даже най-голямата ми радост беше когато бащата на един приятел, бивш работник от Мототехника, помогна с идеята и направихме двигателя на Мохера с ризи и бутала от Волга. Това ми беше първото творение и никога няма да го забравя. :)

Ех каква носталгия :)

Де ще видиш по сегашните ни таралясници такова нещо, като коксов лагер или кога ще ти се наложи да сменяш фибър на водна помпа.

А и днешната диагностика - пасти да яде. Мускалът си имаше прозорче на кабруратора. :)

Общо взето нямаше нещо, което да се чупи инцидентно.
Друг е въпросът че на Лада Самара нямаше как да минеш повече от 5 К без да се скъса маншон на външно каре. Това бяха някакви космически карета.

кученцетоОгиитаткоДоги
09-10-2015, 16:54
[QUOTE=BO;1444783]Да приемем твоята теза, че съм ги правил много калпаво.
Значи да се стигне нещо да се прави, то значи се е развалило. А това не е възможно да стане по принцип.
Значи от твоето мнение излиза, че си бащата на кученцетоОгиитаткоДоги, който има Лада на 250к, с един сменен акумулатор и нищо друго. Поне нещо диск, накладка да беше сменил, щом споменава само акумулатора.:metal:
Дойдоха си роднинските връзки У форумО.:static:

Е сменил е много ясно дискове и накладки:) То това си е обслужване не ремонт:)

BO
09-10-2015, 17:06
Мускалът си имаше прозорче на кабруратора. :)

Единия от модовете, който се правеше в тази насока, е да сложиш Озон от Лада.
Пък след това трябваше да го регулираш, като за целта перфектната регулировка на нивото на бензина беше да обърнеш поплавъка на обратно и да го докараш точно разстоянието на една цигара, между его и корпуса. Това беше перфектната центровка на Озон сложен на Москвич. :)
Отделно, че имах една телена четка, на която телчетата бяха перфектен диаметър, колкото е човката на ускорителната помпа. И се налагаше да се сваля и чисти човката всеки месец, за да реагира мигновено при подаване на газ, без да заглъхва.
Другия "таен" мод беше върху центробежния регулатор на предварението в делкото, с който мод същия този човек се чувстваше много горд, че само малцина го знаят.
А бе луда работа.
И сега ще ми се лигавят, че колите пускали не знам си колко азотни окиси. Аре бегай бе.:metal:
В крайна сметка бях доволен и щастлив, че баща ми още от 10 годишен ми даваше да реда сегментите в буталата и да им меря ключовете.
Но след тази еуфория, бащата на един приятел си купи на старо една Алфета. И тогава за първи път почувствах колко е тъпо да се занимаваш с тия бракми, а хората какви коли правят. хаха

кученцетоОгиитаткоДоги
09-10-2015, 17:31
Да бе бръкми.Който и да е западен автомобил,ако му навърта 250 000км за 4 години,половината неща по двигатела ще бъдат за смяна.Или пък да го товара всеки ден,както на времето хора си товареха колите като бусове:metal:Това което караме сега е жмел от всякъде,сравнение с ладите от преди 30 години.

ecotronic
09-10-2015, 17:41
Да бе бръкми.Който и да е западен автомобил,ако му навърта 250 000км за 4 години,половината неща по двигатела ще бъдат за смяна.Или пък да го товара всеки ден,както на времето хора си товареха колите като бусове:metal:Това което караме сега е жмел от всякъде,сравнение с ладите от преди 30 години.

Като те слушам, все едно се връщам с 30 години в миналото, когато за българина перфектният автомобил беше този, който носи повече и харчи малко.

Идеалът за много хора - Напърчен Мускал със шпрегнати ресьори!

Друга тема за хвалби беше това, което се виждаше след удар между западен и соц. автомобил.

Глей - ударили се челно Москвич и Мерцедес. Мерчо целият помлян а на Мускала нищо му няма.....

Страхотна работа.........Само дето шофьорът на Мерчо е жив и здрав, пък този на Мускала - малко поумрял.

кученцетоОгиитаткоДоги
09-10-2015, 23:06
Като те слушам, все едно се връщам с 30 години в миналото, когато за българина перфектният автомобил беше този, който носи повече и харчи малко.

Идеалът за много хора - Напърчен Мускал със шпрегнати ресьори!

Друга тема за хвалби беше това, което се виждаше след удар между западен и соц. автомобил.

Глей - ударили се челно Москвич и Мерцедес. Мерчо целият помлян а на Мускала нищо му няма.....

Страхотна работа.........Само дето шофьорът на Мерчо е жив и здрав, пък този на Мускала - малко поумрял.

Xa,xa,xa аз пък като те слушам все едно слушам аврам бакалина от мойто село,когато вече е на 2 кайсиеви пред кръчмето към 23:30 часа и е зел думата която не може да му я земем от час и половина и ни обяснава с дебелашки вицове как се е родил в мерцедес,пък ние колко сме тъпи че караме джугани и лади.А той всъщност до вчера също е карал джуган и лада,и от две години кара западна бракма на старо обаче на 2 кайсиеви си мисли че е хванал бога за рога и дявола за брадата:D:D

ecotronic
09-10-2015, 23:26
Xa,xa,xa аз пък като те слушам все едно слушам аврам бакалина от мойто село,когато вече е на 2 кайсиеви пред кръчмето към 23:30 часа и е зел думата която не може да му я земем от час и половина и ни обяснава с дебелашки вицове как се е родил в мерцедес,пък ние колко сме тъпи че караме джугани и лади.А той всъщност до вчера също е карал джуган и лада,и от две години кара западна бракма на старо обаче на 2 кайсиеви си мисли че е хванал бога за рога и дявола за брадата:D:D
Вярвам ти.
Вие - селяните си ги знаете най-добре, тез неща :tooth:

кученцетоОгиитаткоДоги
09-10-2015, 23:40
Вярвам ти.
Вие - селяните си ги знаете най-добре, тез неща :tooth:

Точно така,тя 2/3 от София е само селяни другата 1/3 са бесни шопи,които не могат да говорят елементарно български.Викат направИх,ударИх,забравИх и т.н ти от кои си?

Бобби
10-10-2015, 00:22
Стига глупости бе ...ако всеки беше стоял, там където се е родил...България щеше да бъде , ама много по добре....София, нямаше да бъде това, което е.....и на да ли щеше да бъде столица....ама това е друга тема....
Цялата ни страна е Селения....най вече големите градове....за мен това е грешна миграция, която ни погребва...:goodnight:

ivan dimitrov
10-10-2015, 01:08
за мен това е грешна миграция, която ни погребва.

Нищо грешно няма. На корпорациите им трябваме сгъстени, така по лесно се постига монопол. Всичко си е закономерно, един вид.....

Бобби
10-10-2015, 01:14
Нищо грешно няма. На корпорациите им трябваме сгъстени, така по лесно се постига монопол. Всичко си е закономерно, един вид.....
Не ми се разсъждава Ванка....файда няма....на думи мое го докараме, ама на дела на дали....

ivan dimitrov
10-10-2015, 01:25
Не ми се разсъждава Ванка....файда няма....на думи мое го докараме, ама на дела на дали....

На дела - на......или - дали.....
Аз отказвам да съм част от мравуняка, не за друго, а щото поне ред трябваше да има, а то.....
Хм, възмущавам се аз, ама родителското тяло, ме прати днес, да "пазаря на промоция". Тъжна картинка.

Бобби
10-10-2015, 01:37
На дела - на......или - дали.....
Аз отказвам да съм част от мравуняка, не за друго, а щото поне ред трябваше да има, а то.....
Хм, възмущавам се аз, ама родителското тяло, ме прати днес, да "пазаря на промоция". Тъжна картинка.
А, аз се чудя...как да се отделя от мравуняка........а ма пусти му средства ме спират.....иначе не иде реч за много пари.......бих карал и колело...стига да има броня.....оти движението е опасно....:on_da_beach:

546
10-10-2015, 07:37
А, аз се чудя...как да се отделя от мравуняка........а ма пусти му средства ме спират.....иначе не иде реч за много пари.......бих карал и колело...стига да има броня.....оти движението е опасно....:on_da_beach:

Бате,колело само с помощни отстрани

Бобби
10-10-2015, 13:44
Бате,колело само с помощни отстрани
:)))...не съм я докарал до там, от 24 часа...12 удържам равновесие....:))

Бобби
10-10-2015, 14:32
Единия от модовете, който се правеше в тази насока, е да сложиш Озон от Лада.
Пък след това трябваше да го регулираш, като за целта перфектната регулировка на нивото на бензина беше да обърнеш поплавъка на обратно и да го докараш точно разстоянието на една цигара, между его и корпуса. Това беше перфектната центровка на Озон сложен на Москвич. :)
Отделно, че имах една телена четка, на която телчетата бяха перфектен диаметър, колкото е човката на ускорителната помпа. И се налагаше да се сваля и чисти човката всеки месец, за да реагира мигновено при подаване на газ, без да заглъхва.
Другия "таен" мод беше върху центробежния регулатор на предварението в делкото, с който мод същия този човек се чувстваше много горд, че само малцина го знаят.
А бе луда работа.
И сега ще ми се лигавят, че колите пускали не знам си колко азотни окиси. Аре бегай бе.:metal:
В крайна сметка бях доволен и щастлив, че баща ми още от 10 годишен ми даваше да реда сегментите в буталата и да им меря ключовете.
Но след тази еуфория, бащата на един приятел си купи на старо една Алфета. И тогава за първи път почувствах колко е тъпо да се занимаваш с тия бракми, а хората какви коли правят. хаха
Предимството на старите автомобили е пълната механика и липса на електроника в тях......това ги прави надеждни....може да ги ремонтираш на пътя, ако имаш необходимият ЗИП в багажника....а при съвременните, трябва да си абониран за пътна помощ или за приятел с въже.....може да ти дам хиляди примери......за различни проблеми...

BO
10-10-2015, 18:04
Предимството на старите автомобили е пълната механика и липса на електроника в тях......това ги прави надеждни....може да ги ремонтираш на пътя, ако имаш необходимият ЗИП в багажника....а при съвременните, трябва да си абониран за пътна помощ или за приятел с въже.....може да ти дам хиляди примери......за различни проблеми...
Не знам дали са надеждни, ама аз до сега не съм оставял на пътя от електроника, но за сметка на това не веднъж съм спирал на пътя от механика. Па дреме ми, че можело да си го оправя на пътя, евентуално.

кученцетоОгиитаткоДоги
10-10-2015, 19:04
Не знам дали са надеждни, ама аз до сега не съм оставял на пътя от електроника, но за сметка на това не веднъж съм спирал на пътя от механика. Па дреме ми, че можело да си го оправя на пътя, евентуално.

Аз така преди време бех дал печката на едно моме.По едно време някой ми звъни по джасмито в три сутринта.Момето спряла в аварийната на аварийни и със сериозна доза уплаха в гласа си ми вика: -Бате една лампа на таблото ми изписука и светна. Аз и викам: -Опишимия.

Тя ми вика:-Абе така и така изглежда. Аз обаче не можах нищо да схвана.Викам и:-Червена ли е? Тя:-Не жълта. Викам и:-Гориво има ли? Тя:-Да. Викам и:-Ее щом има гориво и лампата не е червена пали и газ до балатума. На другия ден ми връща колата и ми разправя колко са била уплашила.Завъртях ключа и видях че свети лампата че свършила течноста за чистачките:):) Тъпата електроника изкарала на момето акъла:wallbash:

milenataa
03-11-2015, 10:51
EPA обвини отново VW AG. Автомобилният гигант отрича.

http://www.auto-press.net/a:EPA-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE-VW-AG-%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D 0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B3%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0

Tonimir
05-11-2015, 22:45
EPA обвини отново VW AG. Автомобилният гигант отрича.

http://www.auto-press.net/a:EPA-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE-VW-AG-%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D 0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B3%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B0

Ако тази новина излезе истина, тия Вагини, ще ядът още по-голямо дърво! Но няма и да се учудя, ако и тази измама са я приложили и в по-големия тип двигатели.

alfa racer GTA
23-11-2015, 20:29
Volkswagen призна за манипулиране на 3.0 TDI:

http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/26360-volkswagen-prizna-za-manipulirane-na-3-0-tdi/

acho_
24-11-2015, 07:52
Все се чудех как първоначално само за 1.9 говореха, като логично първо големите дизели биха били "пипнати", въпреки по-малкият им пазарен дял като цяло.