View Full Version : Спортни Филтри и Дебитомери(дебиломери)...Къде е истината...
Всички сме чували за това, че спортните филтри след като бъдат измити и третирани с специалното филтърно масло, може да прецакат дебитомера ако маслото не е изсъхнало идеално....
Дали това е истина??? нека прочетем какво казва и хората от К&N...
давам ви линковете...
http://www.knfilters.com/MAF/massair.htm
http://www.knfilters.com/MAF/massairfindings.htm
http://www.knfilters.com/MAF/MAFTestresults.htm
Важно е да знаете, че няма сервиз който да може да каже със сигурност дали дебитомера е здрав или не....в повечето случей всичко е хвърляне на Боб.
Честно казано не съм виждал някъде да пише че маслото трябва да изсъхне по някакъв начин.
Последния път от ауспуха миришеше едно към едно на маслото ма ко да се прави...
Честно казано не съм виждал някъде да пише че маслото трябва да изсъхне по някакъв начин.
Последния път от ауспуха миришеше едно към едно на маслото ма ко да се прави...
Пише на инструкциите, че трябва да изсъхне по естествен път....да не се ползват heat gun и hair dryer
мое, аз не го правя, но проблема ти не е от там, па и ти нали сложи нов филтар, да не си го пръскал?
Ти как реши, че съм пуснал тази тема заради проблема ми...па и как "видя" че проблема ми не е от там...тоест от дебитомера....хвърли боб като тия по сервизите ли...без да знаеш въобще за какво става на въпрос.
ТА по темата:
Ето Сухи филтри на AMSOIL, базирани на нанофибер технологията
http://www.amsoil.com/StoreFront/eaa.aspx
ПС; като застанем от другата страна, VW ТДИките имат доста проблеми с филтри на К&N...
ясно няма да се обаждам, кат ти мине пак ще пиша.... ;)
ясно няма да се обаждам, кат ти мине пак ще пиша.... ;)
Пиши си колкото искаш, само не пиши глупости....
Като ги разбираш толкова колите, напиши от къде ми е проблема с грешката на колата, ша та почерпя една бира :wink:
Честно казано ако имах и най-малка представа щях веднага да ти кажа. Ма нямам. Но за филтрите мога и научна работа да напиша.... Минал съм по тоя път.... и аз задавах тъпи въпроси ма се научих..
я да поспамя малко .. иам едно апекси сухо за продан ново 8)
Apex Power Intake incorporates a newly developed material (layer filter of dry density fibers) which improves the element density. This allows maximum protection from foreign materials entering the engine. Compared with past model, the Power Intake has also succeeded in decreasing its ventilation resistance by about 10% (pressure loss) for maximum performance and protection. The Power Intake is a dry-type filter, making it trouble free. Some of the problems associated with wet type cleaners, such as oil sticking to the air flow meter, is a thing of the past. :twisted:
К'ви пари му търсиш на т'ва чудо?Ако искаш пиши на лични...
Но за филтрите мога и научна работа да напиша.... Минал съм по тоя път.... и аз задавах тъпи въпроси ма се научих..
Кога успя да се научиш бре :idea: еййййййй :lol: :twisted:
я да поспамя малко .. иам едно апекси сухо за продан ново 8)
Apex Power Intake incorporates a newly developed material (layer filter of dry density fibers) which improves the element density. This allows maximum protection from foreign materials entering the engine. Compared with past model, the Power Intake has also succeeded in decreasing its ventilation resistance by about 10% (pressure loss) for maximum performance and protection. The Power Intake is a dry-type filter, making it trouble free. Some of the problems associated with wet type cleaners, such as oil sticking to the air flow meter, is a thing of the past. :twisted:
Кажи за каква кола е или е универсален....ще те разкъсат сега :lol:
Най накрая благодарение на Не0 и аз праснах един филтър след 3 годишен размисъл, ама тва дет си мислите че има файда е пълна измама :wink: :wink:
trustworthy
10-04-2007, 00:00
Неноо, продаде JR-a ли бе? А моята ЖТД астма? :)
Гиги ма ПОБЕДИ, заслужи го, па на теб нов... пусни едно ЛС
Най накрая благодарение на Не0 и аз праснах един филтър след 3 годишен размисъл, ама тва дет си мислите че има файда е пълна измама :wink: :wink:
е според много хора единствено BMC-CDA има ефект...доказано на дуно стенд...ако скоро се замъкнеме до дуно стенда, може да пробваме с моя на някое кола на коята лесно може да се монтира....
е според много хора единствено BMC-CDA има ефект...доказано на дуно стенд...ако скоро се замъкнеме до дуно стенда, може да пробваме с моя на някое кола на коята лесно може да се монтира....
Къде е логиката и обяснението? И за какви двигатели става въпрос....
За всякакви двигатели.
Ми топлоизолация от Карбон, патентован дизайн на самия филтър...директно захранване с външен въздух. Това е най-просто казано....има много информация за този филтър по нета.
Ти нали можеше да напишеш книга за филтри бре....как може да нямаш инфо за кинг оф аър филтърс.
http://www.bmcairfilters.com/immagini/cdapop.jpg
На Г-тека ще си каже има ли разлика.
тва много цивилизовано, не си ли е конусчето, малко целуфан ала бала и ОП една десета......
Па такваз карбонова кутия продават на Илиянци бре Петко :idea: :idea: :idea:
Виждали сме я тая в Търговския център.....от пластмасов "карбон" е :!:
75 2.0 turbo
10-04-2007, 21:17
Па такваз карбонова кутия продават на Илиянци бре Петко :idea: :idea: :idea:
ко разбирате вии :lol:
За всякакви двигатели.
Ми топлоизолация от Карбон, патентован дизайн на самия филтър...директно захранване с външен въздух. Това е най-просто казано....има много информация за този филтър по нета.
Ти нали можеше да напишеш книга за филтри бре....как може да нямаш инфо за кинг оф аър филтърс.
http://www.bmcairfilters.com/immagini/cdapop.jpg
колко струва ?
В ПроСпеед е 560-580лв. с ДДС....в едно магазинче на бул. българия било 620лв. От англия излиза пак около 600лв.
В Гърция е около 250-290 Евро...
По принцип са два размера...това е за по-голямия.
В световния търговски център...илиенци....ментето е 90лв. и е около 3 пъти по-малко от оригинала като размер...и е от пластмаса...самия филтър вътре не знам от какво е и става ли за нещо.
Днес монтирахме новия филтър на колата конус Apexi сух-120 кинта е филтъра от Добри/VGZ/и преходник със фланец направен от Драго-40 лв. :twisted: :twisted: :twisted:
Супер е, да ти е честит, ходи на цвета на колата... СУПЕР!!!
Ама и Драго е един магьосник!!!!
trustworthy
24-04-2007, 20:21
Яко! наистина си ходи с цвета на колата, а и доста добре е изведен
Аз пък да ви кажа тва ТИ е единственната кола на която филтъра даде супер осезаем ефект :wink: Може би щото предните филтри беха антирадиационни праени у маалата :lol:
Аз пък да ви кажа тва ТИ е единственната кола на която филтъра даде супер осезаем ефект :wink: Може би щото предните филтри беха антирадиационни праени у маалата :lol:
Мое просто филтъра наистина да е хубав както пише тук там :wink: :wink: все пак нали се води с най-добрата филтрация при сухите филтри по-добре дори и от БМЦ :shock: :wink:
ся вече работата е сериозна ;)
Време е да натрупам малко адванс ;)
ся вече работата е сериозна ;)
Време е да натрупам малко адванс ;)
Бате на мен целта ми е колата да ми харесва как върви а не да се състезавам :wink: :wink: просто ми става гадно за колицата като я ръчкам много :oops: :oops: :oops: Аз и за тва съм казал че още не ми е време за дизел :twisted: :twisted: шот ше го счупя :twisted: :twisted: Мисля повече упгрейди по колата да няма,най-много да увиеме колекторите с оназ лента специалната ма ттребе да поразпитам Екзибит дали има смисъл :wink: :wink:
начи си купим от оная лента и си делнем.... он каза че смисъл нема ма ко дада... БАТЕ сънувам колекторчето... мамка му и банки!!!!!!!!
как па нема да увия произведение на изкуството с некви неща....
начи си купим от оная лента и си делнем.... он каза че смисъл нема ма ко дада... БАТЕ сънувам колекторчето... мамка му и банки!!!!!!!!
как па нема да увия произведение на изкуството с некви неща....
ОК той Бобо ше ни вземе :twisted: :wink:ма първо требе на мойта да и смени повдигачи и водна помпа и тогаз :twisted: :twisted:
То туй коне не носи, ако има чалъм тая помпа да я премахне мое се намери некой кон
То туй коне не носи, ако има чалъм тая помпа да я премахне мое се намери некой кон
Коя помпа бре :?:http://www.mkiv.com/techarticles/filters_test/2/виж ко пише за филтрото +14 к.с :shock: :shock:и най добра филтрация :twisted: :twisted:
Коя помпа бре :?:http://www.mkiv.com/techarticles/filters_test/2/виж ко пише за филтрото +14 к.с :shock: :shock:и най добра филтрация :twisted: :twisted:
шш тва апекси бе .. къде отиваш може би ? :lol: радвам се че е станало хубаво и си доволен .. те 14-те коня са мерени на някво скайлине ... е верно ся скайлайн ГТР не е ТИ ма карай :D
Мъро звука как е???
Умопомрачителен :twisted: :twisted: :twisted: незнам вървежа кака е защото още не съм карал колата но Бобо твърди че имало огромна разлика,в неделя се надявам да дойда на срещата и ще го видиш :wink:
Мъро звука как е???
Умопомрачителен :twisted: :twisted: :twisted: незнам вървежа кака е защото още не съм карал колата но Бобо твърди че имало огромна разлика,в неделя се надявам да дойда на срещата и ще го видиш :wink:
Само посрещи ли си виждаш колата бре :lol:
Мъро звука как е???
Само посрещи ли си виждаш колата бре :lol:
Ааааа вчефра си я взех да я покарам 2-3 дни :twisted: :twisted:днеска и давах бая газ и мнооо ме кефи как въри с тоз филтро :twisted: :twisted:
Мисля повече упгрейди по колата да няма,най-много да увиеме колекторите с оназ лента специалната ма ттребе да поразпитам Екзибит дали има смисъл :wink: :wink:
Да допълня по темата , че Екзибит я взе от мен. Остатъка замина за БРДМ ите в Терем Провадия, както и по-широката 40мм / на 3 мм дебелина. Чакам нов внос.
Alfamaniak
10-05-2007, 23:29
Ето какво се случва от некачествени спортни филтри !!! Целия двигател беше облян в масло от вакума, който се е получил при запушване на филтъра след 350 км пробег. Въпросния филтър е YED така, че компромиси не трябва да се правят.
ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ YED ИЛИ ДРУГИ ТАКИВА ИЗМИСЛИЦИ :!:
Този ми изглежда мъничък - от каква кола е свален?
И много му свеж вида за толкова много км? :shock:
Alfamaniak
11-05-2007, 00:10
146 1.9 TD каран е само 350 км :roll:
На живо вида му е трагичен добре че навреме се смени
И филтъра до колкото разбрах е закупен от онзи "прекрасен" магазин ТопСпеед в Илиенци...там явно освен супер боклуци друго не продават.
Брех тез турбодизели, много им идва повера и Йед-овете не им насмогват ... аре стегнета са малко :)
Тука бая по-мощни кошници въргалят таквиз филтърчета и нема грижи много повече от 350км :idea:
75 2.0 turbo
11-05-2007, 23:37
И филтъра до колкото разбрах е закупен от онзи "прекрасен" магазин ТопСпеед в Илиенци...там явно освен супер боклуци друго не продават.
аз лично имам 3 автомобила с точно такива филтри сумарния им пробег е над 50-60 000 км така че не мога да се съглася с плюещите :wink: следя ги доста сериозно но не виждам никакъв проблем при правилна експолатация така че не мисля че в случая филтъра ви е виновен :idea:
аз лично карам с ОМР филтър но не бих се поколебал да си сложа и YED ако сега си купувах сигурно щеше да е такъв :!:
п.с. коментара ти Петко за топспеед е доста глупав и несериозен защото те са едни от малкото фирми които се опитват да внесат каквито и да било по качествени тунинг части и аксесоари.... а и не всички потребители имат тате с сериозни възможности за да си позволят скъпи тунинг аксесоари :idea: :idea: :idea:
Качествени тунинг части и топспеед....евалата....я ми спомени една марка коята се продава в този магазин и тя да има славата на качествена!!!
Опа забравих ти си великия тунинг майстор, а ние големите ламери...или там както ни наричаше.
Red Devil
12-05-2007, 14:49
Аз малко по темата.....Значи това е моето решението по въпроса с въздушният филтър,капсулован К&N от който съм доста доволен и от който определено след 5000об. може да се усети прилива на малко повече мощност.Смуче колд аир от стоковия "интаке" и промяната в звука е драстична след 2500/3000об.Много съм доволен като цяло а цената беше нещо от сорта на 260лв от Импас56.
Сега идва и едно въпросче което е следсвтие от теорията на един Опел туннер:Той(въпросният туннер) ми каза ,че като сменил филтър-а пипал нещо по дебитометър-а(не каза как и какво) така че да увеличи дебита на въздох към смукателя :shock:
Въпроса ми е възможно ли е такова нещо и как става или са просто бла бла??
@Ред Девил,
много добра инсталация си направил :wink:
virusalfa
12-05-2007, 16:08
Качествени тунинг части и топспеед....евалата....я ми спомени една марка коята се продава в този магазин и тя да има славата на качествена!!!
Опа забравих ти си великия тунинг майстор, а ние големите ламери...или там както ни наричаше.Братчед,аз лично не съм запознат с тия вашите анджаклами и такъми,ама ше ти кажа,че съществуват много неизвестни и за теб марки(сигурен съм),които имат много високо качество,а са и много по-евтини :idea:
Опа забравих ти си великия тунинг майстор, а ние големите ламери...или там както ни наричаше.Братчед,аз лично не съм запознат с тия вашите анджаклами и такъми,ама ше ти кажа,че съществуват много неизвестни и за теб марки(сигурен съм),които имат много високо качество,а са и много по-евтини :idea:
Винаги има неизвестни неща...но точно този филтър не е сред тях...както и въпросния магазин...ако някой ден отидеш до там, сам ще се обедиш.
Като дойдеш в София ще ти покажа и нещо друго закупено от там....да видиш за какво иде реч...а то хич не е евтино.
landikar
12-05-2007, 21:14
Винаги има неизвестни неща...но точно този филтър не е сред тях...както и въпросния магазин...ако някой ден отидеш до там, сам ще се обедиш.
Като дойдеш в София ще ти покажа и нещо друго закупено от там....да видиш за какво иде реч...а то хич не е евтино.
Слушай хейтър.Заради теб се регвам щот иначе трябва някой друг да ти отговаря от мое име..
Ти като си много смел тука що се не обадиш като дойдеш някой път лично да си поприказваме,а?Такива :censored: като тебе много ги обичам.И си доведи двама трима свидетели да видим дали карбона не е истински.
:censored:.
Ти като си много смел тука що се не обадиш като дойдеш някой път лично да си поприказваме,а?
С тебе съм си приказвал...както и тогава така и сега ще ти напиша и си го прочети внимателно:
-Разговора с теб приключи!!!
пс: За тези които не знаят това май е собтвеника на магазина...
с поста си, си направи перфектна реклама на магазина:roll: Жалко, че ти е такова отношение към клиенти те ти.
Айде със здраве...успех ти пожелавам във всичко...
Преди 25 000км сложих някакъв тайвански за 22лв, защото ме убедиха че "работи" изглеждаше читав и реших да "рискувам".
Ефект се усети. На Gteh също!!!
Измерихме преди и след монтажа му!
Преди него бях с JR конус (около 150 лв) с много изморен вид, но и 2 пъти по-малък - затова и реших да го сменям. Доволен съм. Ако някой иска снимки ще пусна, в момента нямам. А самия филтър е на топло почти пред колекторните тръби.
Продължавам с него като досега само веднъж съм го чистил, след което блесна почти като нов.
Може би със същия, но марков и за 160лв ще има и по-голям ефект, но това лекинко ме съмнява вече. Ако е нещо за 500-600 лв сигурно ефекта ще е чуствителен, но всеки сам си преценява колко кинти да дава нали?
landikar
12-05-2007, 23:34
Ти като си много смел тука що се не обадиш като дойдеш някой път лично да си поприказваме,а?
С тебе съм си приказвал...както и тогава така и сега ще ти напиша и си го прочети внимателно:
-Разговора с теб приключи!!!
пс: За тези които не знаят това май е собтвеника на магазина...
с поста си, си направи перфектна реклама на магазина:roll: Жалко, че ти е такова отношение към клиенти те ти.
Айде със здраве...успех ти пожелавам във всичко...
Такова отношение имам към всички :censored: кат тебе :censored:.Преди да решиш дали някой си върши работата грамотно трябва ти да се ограмотиш :censored:.Всеки филтър може да се смачка така ако се е запушил!Даже и най-скъпият.Разликата в ефтините филтри и тези скъпите е в материала - скъпите са по-трайни и не им се захабяват влакната толкова бързо.
Такъв филтър може да се смачка само по една причина - ако е бил запушен.Разбра ли смотан.
А за да се задръсти толкова бързо значи е напръскан с някакво масло, с което не е трябвало! Филтрите Йед ги ползваме от около 4 години и много хора са си слагали.И няма оплаквания!Моята кола с такъв филтър даде 410 коня на дино стенда.
Друга причина може да е огромната картерна вентилация, която да се помпи обратно към филтъра.щото дори и да е запушен филтъра няма логига да изскочи толкова масло.тва става само ако буталата са поотслабнали.Иначе мотора гасне.
Не ми каза нищо за карбона :censored:.Ще дойдете ли с двама-трима твои авери да проверим публично дали продавам пластмаса или истински карбон?
П.С. само не ми казвай че ти си онова пишлеме дет ми се правеше да голяма работа с манометъра.Дето те доведе един пич при мене.Щото нали се сещаш че те познавам вече.... :roll: такъв :censored:рядко идва при мене. :roll:
75 2.0 turbo
12-05-2007, 23:37
.....пс: За тези които не знаят това май е собтвеника на магазина...
с поста си, си направи перфектна реклама на магазина:roll: Жалко, че ти е такова отношение към клиентите ти.....
петкоо мамин сине ама граам не ти отива да мутрееш на фона на паричките на татенцето ти а още по малко ти отива пък на пишман-президентската титла :idea: и тъи като ти не си никакъв клиент на топспеед ами си само един озлобен и комплексиран :censored:(злобата си личи дори и в четирите поправки в мнението ти) нямаш ама никакво право да изказваш мнение на тема отношение към клиентите :!: :!: :!: да не говорим па каква си ламя на тема тунинг :idea: тва да сложиш на дизел чип и скъп филтър не е тунинг моето момче ами просто е мерак да си като другите тея батките с бегачките а тва е пък проява на комплекси татьовото :wink:
аиде със здраве 8)
така, след като "дискусията" придоби доста груб характер, ще си позволя да се намеся
постовете, съдържащи обидни квалификации и епитети ще бъдат редактирани, само и единствено с цел да се запази правото на отговор от страна на собственика на магазина ....
всички последващи постове, съдържащи обидни квалификации, ще бъдат трити
в нашия форум има някакви правила, и държим да се спазват , поне малко от малко:)
virusalfa
13-05-2007, 00:15
.....пс: За тези които не знаят това май е собтвеника на магазина...
с поста си, си направи перфектна реклама на магазина:roll: Жалко, че ти е такова отношение към клиентите ти.....
петкоо мамин сине ама граам не ти отива да мутрееш на фона на паричките на татенцето ти а още по малко ти отива пък на пишман-президентската титла :idea: и тъи като ти не си никакъв клиент на топспеед ами си само един озлобен и комплексиран :censored:(злобата си личи дори и в четирите поправки в мнението ти) нямаш ама никакво право да изказваш мнение на тема отношение към клиентите :!: :!: :!: да не говорим па каква си ламя на тема тунинг :idea: тва да сложиш на дизел чип и скъп филтър не е тунинг моето момче ами просто е мерак да си като другите тея батките с бегачките а тва е пък проява на комплекси татьовото :wink:
аиде със здраве 8) :clapping: :spell:
75 2.0 turbo
13-05-2007, 00:18
....в нашия форум има някакви правила, и държим да се спазват , поне малко от малко:)
е хубаво ама не е някак уместно президента на клуба ви да започва първи подобна дискусия а :?: :shock: :? и грубо да нарушава правилата и за които иначе така много натяква :evil:
virusalfa
13-05-2007, 00:23
....в нашия форум има някакви правила, и държим да се спазват , поне малко от малко:)
е хубаво ама не е някак уместно президента на клуба ви да започва първи подобна дискусия а :?: :shock: :? и грубо да нарушава правилата и за които иначе така много натяква :evil:Крадеца вика-дръжте крадеца! :lol:
е хубаво ама не е някак уместно президента на клуба ви да започва първи подобна дискусия а :?: :shock: :? и грубо да нарушава правилата и за които иначе така много натяква :evil:
просто опитайте без епитети, не е трудно:)
75 2.0 turbo
13-05-2007, 00:24
еми нека пробваме :? ще трудно... тва е се едно да откажеш цигарите :lol:
virusalfa
13-05-2007, 00:26
еми нека пробваме :? ще трудно... тва е се едно да откажеш цигарите :lol:А още по-трудно е ако некой се е напушил с нешо некачествено :wink:
75 2.0 turbo
13-05-2007, 00:30
не знам аз не пуша ама мразя хора дето си говорят еи така без да доказват твърденията си а още по малко на фона на недоказани тези да оплюват когото и да било :idea: а случая е точно такъв някъв мамин нещо се напраил на п...а в магазина а и не само там и човека го изритал сега обаче понеже са ни пречупили детския инат даи да храчим наляво и надясно :evil:
Айде момчета давайте със всичките си комплекси напред!!! :lol: :lol: :lol:
даве яйде по-споко, че нещо взех да не разбирам. Ся тия филтри йед ли са проблема, колата ли е проблема.... Петко ли е проблема, Собственика ли е проблема! Аз май съм го виждал (ако има една импреза?). На хората трябва да им се изясни. Турбоделта по принцип те подкрепям щото една мърша ядем ;), ма тоя път не ти прай чест, остави Петко да се разбере с човека макар и у форумното пространство. Не за друго ото ок приемам че тия филтри са ок ама аз съм виждал счупени биели от и двигател за надин от такива филтри. Тая мембрана и каквото и да е там беше няква вата дето се намокри от ВЛАГАТА по време на дужд и стана кат мокар картон всичко хуаво ама тва се останови след като двигатела спря.!!!!!!
Така че всички знаем че има оригинални за 70лв ама има и за 700лв. Просто има много фактори ;)
virusalfa
13-05-2007, 09:14
Айде момчета давайте със всичките си комплекси напред!!! :lol: :lol: :lol:Бе ти така или иначе вече неведнъж си ги избиваш комплексите,добър пример даваш :idea:
landikar
13-05-2007, 12:44
даве яйде по-споко, че нещо взех да не разбирам. Ся тия филтри йед ли са проблема, колата ли е проблема.... Петко ли е проблема, Собственика ли е проблема! Аз май съм го виждал (ако има една импреза?). На хората трябва да им се изясни. Турбоделта по принцип те подкрепям щото една мърша ядем ;), ма тоя път не ти прай чест, остави Петко да се разбере с човека макар и у форумното пространство. Не за друго ото ок приемам че тия филтри са ок ама аз съм виждал счупени биели от и двигател за надин от такива филтри. Тая мембрана и каквото и да е там беше няква вата дето се намокри от ВЛАГАТА по време на дужд и стана кат мокар картон всичко хуаво ама тва се останови след като двигатела спря.!!!!!!
Така че всички знаем че има оригинални за 70лв ама има и за 700лв. Просто има много фактори ;)
Е какво да се разбирам с тоя малкият тарикат ве.Казах да взима свидетели и да идва в магазина.
Не може половин Бг да карат с такива филтри и изведнъж некакъв паляк да дава компетентно мнение и то с някакъв арогантен тон.Почти никога не съм имал проблем с клиент, дори и да е имало рекламация.Всичко се случва.Тез неща не ги правя аз у нас че да знам какво може да стане.Всичко дефектно се сменя на момента без разправии.Тоз пикльо обаче на десетата секунда щеше да отнесе шамарите.Хем ми го доведе познат.:roll:
Така че КГБ ли си не те знам какъв си, идвай с аверите да видим карбона дали е карбон и да видим колко коли карат с такива филтри и дали се запушват за 300км.Ако са мазали филтъра с некакви лайна преди да го сложат не ще се сгъне, ами може и да мине направо в картера....Аз Бобо го познавам много добре и ще разбера каква е работата.
Ако нема да идваш си трай, че както виждаш хората ме познават и ми казват кой сере по мой адрес.Даже и снимки ми пратиха.:lol: Ама аз вече се бях сетил кой си.Такива кат тебе са един на 1000.Много хора не са наясно с тунинга.Ама фешън тарикати кат тебе рядко се появяват.
Идваш ли или не?Или ще заплачеш на татко на раменцето си Мамин Петко :!:
E щом вече и на снимка си ме имаш, значи е голяма любовта народна 8)
Път към илиенци нямам скоро, а и пак ти повтарям....разговора ми с теб приключи още тогава :!:
landikar
13-05-2007, 13:45
Е са на обиден ли се правиш мамин?
Ела да докажеш че стоката ми е боклук,щото бая време отделям за да намирам що годе добри неща на добри цени.Взимай приятели за свидетели и ела.После можем пак тук публично да спорим колкото си искаш.
Не бой се нема да те малтретирам.Тогава ме издразни, че още преди да съм проверил дали уредът ти е дефектен ти нещо почна да ми мутрееш. Ние се опитваме да правим тунинг и каквото знаем да го казваме на другите.Тва не ти е Червило да ми гъзарееш мамин...
Ела да докажеш че стоката ми е боклук,щото бая време отделям за да намирам що годе добри неща на добри цени.Взимай приятели за свидетели и ела.После можем пак тук публично да спорим колкото си искаш.
Не бой се нема да те малтретирам.Тогава ме издразни, че още преди да съм проверил дали уредът ти е дефектен ти нещо почна да ми мутрееш. Ние се опитваме да правим тунинг и каквото знаем да го казваме на другите.Тва не ти е Червило да ми гъзарееш мамин...
на обиден не се правя, няма с какво и как да ме обидиш!!!
В илиенци не бях стъпвал сигурно повече от 10години...сигурно и още толкова няма да стъпвам...не си ти причината!
За другата част, която е в Бобо можеш да му звънеш да го питаш дали работи изобщо....за този филтър, ако искаш мога да го издиря къде е, стига да не са го изхвърлили и да го погледнеш. Нямам нужда от свидетели, ако в нещо не съм прав ще си призная...
Red Devil
13-05-2007, 14:27
на обиден не се правя, няма с какво и как да ме обидиш!!!
В илиенци не бях стъпвал сигурно повече от 10години...сигурно и още толкова няма да стъпвам...не си ти причината!
За другата част, която е в Бобо можеш да му звънеш да го питаш дали работи изобщо....за този филтър, ако искаш мога да го издиря къде е, стига да не са го изхвърлили и да го погледнеш. Нямам нужда от свидетели, ако в нещо не съм прав ще си призная...
Според мен човекът иска да кажеш че след като един филтър се е скапъл не значи че всичките такива са боклуци.Плюс това се съмнявам че някой които има добри впечетления от въпросният човек(ландикар) и неговата стока едва ли ще се повлия от един форумен пост.
@ландикар.Не познавам никой от двама ви лично,но съм чул достатачно и за двамата и знам че авто манията е нещото което ви е пресекло пътищата.Не ви отиват и на двамата напдките от сорта "мамин","измамнкик" и "тоя магазин е зле".Предполагам че и ти ако си купиш нещо от някаде и то се скапе в изблик на гняв ще го наредиш магазина в списъка си с кофти стоки(а то може въобще да не е така).
Айде деиствайте с мир и като големи хора!
П.с Като се разберете ,вземете изчистете темата че ми е интересно дали някой ще каже нещо по въпроса ми с дебитометър-а :lol:
Лъчо , не взимам страна по въпроса , ама недей да вкарваш епитети разни плс :roll: ...не и тук ...
Но иначе винаги има начин за мирно разрешение на възникнали проблеми с някаква стока и мисля , че определено landikar може и би направил необходимото за това :)
landikar
13-05-2007, 19:47
Тц тц тц.Жорка кво рече за епитетите.да не си нещо модератор тука бре.
Кат е клуб на Алфа та да седим мирни като някакъв се изказва компетентно без да има дори малка идея от какво може да е дошъл проблемът.Мирното решение е да отидеш в магазина и да си направиш рекламацията кат нормален човек
Филтър не може да се ЗАПУШИ за 300км, освен ако не е насран отгоре с едно голямо лайно.Ако поне малко разбирате тва трябва да ви е пределно ясно.
С какво са го пръскали, нищо не казват по въпроса?
Опитах се да коментирам нещо за картерната вентилация пак нищо не казват.
П.С. А и да слагат спортен филтър на дизел с дебитомер е дебилщина голяма...но това е друга тема. Тез дето ви дават акъл трябва първо малко някой на тях да им даде....После се сърдите за два-три епитета. :D
Да
Кат е клуб на Алфа та да седим мирни като някакъв се изказва компетентно без да има дори малка идея от какво може да е дошъл проблемът.Мирното решение е да отидеш в магазина и да си направиш рекламацията кат нормален човек
Така мисля и аз :) ...поне за втората част :wink:
Филтър не може да се ЗАПУШИ за 300км, освен ако не е насран отгоре с едно голямо лайно.Ако поне малко разбирате тва трябва да ви е пределно ясно.
По принцип си е така , спор няма
П.С. А и да слагат спортен филтър на дизел с дебитомер е дебилщина голяма...но това е друга тема. Тез дето ви дават акъл трябва първо малко някой на тях да им даде....
За това не мога да доложа :?
После се сърдите за два-три епитета. :D
Не се сърдя , просто ти обръщам внимание защото, както споменах по-горе съм модератор на раздела и когато видя нехубави епитети , мнения , прилагателни и т.н. , ги трия или предупреждавам :)
П.П. Не е нито нещо лично , нито намек за интрига
Готина тема, що не звънкатe да са прбирам по-рано :D ?
КГБ тунингсите, ти не обеща ли преди много време да не пишеш в тунингистикия раздел ? Глей ся к'ва стана, обади са и пак се изака на метеното
П.С. А и да слагат спортен филтър на дизел с дебитомер е дебилщина голяма...но това е друга тема. Тез дето ви дават акъл трябва първо малко някой на тях да им даде....После се сърдите за два-три епитета. :D
Аз не съм разбирач - ама това май е без дебитомер :roll:
А бре ко напраихте с темата бре гадове таквиз :evil: :evil: :wink:
WhitePower
14-05-2007, 22:39
Чета и не вервам на очите си че за толкова години от както е форум( и клуб) и дори когато тръгна от дир.бг не сам чел такива постове баси разправията не е за вярване и то в раздела тунинг
Patsimir
14-05-2007, 22:41
Здравейте Г-н Собсвеник на магазина за спортни филтри,
Аз карам тази въпросния дизел с филтъра от вашия магазин. От това не разбирам, мога да сипвам нафта и да карам своята 90 коня кола, която за момента ми вършеше отлична работа, но видях на едно събиране на клуба, че на дизела н му стига въздух и има нужда от по добър въздушен филтър. Реших да опитам, не мога да дам много пари за това чудо и реших да опитам с най-доброто цена качество което колегите бяха чували /с повечето от тях се знаем от доста време/
Та, филтъра не е пръскан с никакви "лайна" както вие казвате. За деботомер няма да говорм, защото няма /даже и да не разбирам от коли това поне го знам/ Но КОГАТО СЛОЖИХ ФИЛТЪРА ЗА 30 ЛВ КОЛАТА СЛЕД 100 КМ ЗАПОЧНА ДА СЕ СПЪВА. Отворих капака и за жалост видях, че филтъра е паднал и целия е в масло. ОК, сложихго пак, след още 200 км отоворих и филтъра пак беше паднал и целия двигател беше в масло. Според специалист колата връща масло - ФИЛТЪРА СЕ БЕШЕ ЗАПУШИЛ :!:
Та Г-н собсвеник на магазин, ще ми върнете ли парите защото не е редно да се взимат пари за неща които не работят според предназначението им, както и да ни обвинявате, че сме слагали "лайна" по филтъра. Снимките говорят за филтъра, а днес 1 час съм мил на пароструйка двигателя от маслото.
Прилагам номера на банковата си сметка:
ИБАН: BG91FINV915010BGN0HQQ4N
В ПЪРВА НИВЕСТИЦИОННА БАНКА
:?: :?: :?:
Patsimir
14-05-2007, 22:56
С риск да напища още една "дебилщина" както вие се изразявате, сега карам вече 600 км с JR филтър за 67 лв, сложен по същия начин, пак не е мазан с "лайна" и колата се държи страхотно, няма помен от масло... :!:
Съжалявам, че се създаде такава соматоха заради мойто дизелче /нямам възможност да карам импреца, като вас Г-н собсвеник за магазин за филтри/ и затова моля да ми върнете парите!
WhitePower
14-05-2007, 22:59
ее стига де
това е отдела тунинг а не "искренно и лично"
писано е кое е хубаво и кое е е ефтино нека хората само си решават какво искат ама нека туга да не го обръщане на женския пазар
ако тръгна и аз да се оплаквам няма да отанат сервизи и магазини в София от всеки сам недеволен с нещо
75 2.0 turbo
14-05-2007, 23:07
ее стига де .....ако тръгна и аз да се оплаквам няма да отанат сервизи и магазини в София от всеки сам недеволен с нещо
едните ти продават ментаци а другите не ти "познават" нали :wink: ем земи оди на президента на рамото да си поплачете явно сте от една порода ревльовци :lol:
WhitePower
14-05-2007, 23:09
ее никого не сам засегнал пак ти ме наруга
не те разбирам и тебе но както и да е ругаите се наволя
аз само ще чете щото явно нерабирам от тунинг
75 2.0 turbo
14-05-2007, 23:12
еми замисли се като не разбираш от тунинг що пишеш в тунинг раздел :?: или да си модерен и ти барабар петко а :?:
Аз не съм разбирач - ама това май е без дебитомер :roll:
Ми да няма дебитомер, но явно големите тунинг майстори и продавачи разбират всичко и им се отдава да определят кое е дебилщина без да имат нужната информация което е идеощина. Но явно спортния филтър вече е сериозен тунинг елемент и даже когато ти е счупена кутията трябва да си запишеш час за консултация и монтаж при специялист който не върши дебилщини нищо че му е ясно къде има дебитомер и къде не :lol: :lol: :lol:
А доколкото си спомням даже в завода ги топат филтрите в кофи с масло Калиакра :lol: :lol:
75 2.0 turbo
14-05-2007, 23:31
добре де има няма деботомер каква е разликата така или инак не върви и е мъртво родено като целта му е да те вози от точка А до точка Б :idea: И НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО ТУКА ВСИЧКИ НАЛИТАТ ЕДВА ЛИ НЕ НА БОИ А НИТО ЕДИН НЕ ОТИДЕ НА МЯСТО ДА СИ НАПРАВИ РЕКЛАМАЦИЯ :shock: КАКЪВ Е ТОЯ ФЕНОМЕН ВСИЧКИ МУТРЕЯТ А ДЕ ФАКТО НЯМА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА :shock: :shock: :shock: СОБСТВЕНИКА НА ВЪПРОСНИЯ КОКОШАРНИК ДА БЕШЕ СИ ОТИШЪЛ НА МЯСТО В МАГАЗИНА ЩОТО ТЕЯ 350 КМ СЕ ПРААТ ДОСТА БЪРЗО И НАДАЛИ ЩЯХА ДА ГО ЗАБРАВЯТ В МАГАЗИНА ОБАЧЕ ТОИ НЕ Е ОТИШЪЛ А ТОВА АВТОМАТИЧНО ГО ПРАВИ ГУБЕЩИЯ !!!! АМА НЕ МУ ДАВА ПРАВО И ТО НИКАКВО ДА КЪЛНЕ БЕЗ ДА Е УСТАНОВЕНА ПРИЧИНАТА ЗА ПРОБЛЕМА :!: ОСВЕН ТОВА ГОСПОДА АЛФИСТИ ВИЕ СЕ СЛАВИТЕ КАТО СКЪПАРСКА КОМПАНИЯ ДА ВА ПИТАМ ЩО НЕ СИ КУПВАТЕ К&Н ИЛИ СПАРКО ИЛИ ОМП ИЛИ ....ИЛИ..........ИЛИ................А СИ КУПИХТЕ "ИЛИЕНСКО МЕНТЕ" И ТО ОТ "ДОЛЕН МОШЕНИК" :shock: И ОЩЕ ДОСТА ВЪПРОСИ МИ СЕ ВЪРТЯТ ......
Ебати сагата, тука стана бразилски сериал ! За бога братя, не тунинговайте, т'ва е най-сигурния начин да си прецаката колите :P
добре де има няма деботомер каква е разликата така или инак не върви и е мъртво родено като целта му е да те вози от точка А до точка Б :idea: И НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО ТУКА ВСИЧКИ НАЛИТАТ ЕДВА ЛИ НЕ НА БОИ А НИТО ЕДИН НЕ ОТИДЕ НА МЯСТО ДА СИ НАПРАВИ РЕКЛАМАЦИЯ :shock: КАКЪВ Е ТОЯ ФЕНОМЕН ВСИЧКИ МУТРЕЯТ А ДЕ ФАКТО НЯМА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА :shock: :shock: :shock: СОБСТВЕНИКА НА ВЪПРОСНИЯ КОКОШАРНИК ДА БЕШЕ СИ ОТИШЪЛ НА МЯСТО В МАГАЗИНА ЩОТО ТЕЯ 350 КМ СЕ ПРААТ ДОСТА БЪРЗО И НАДАЛИ ЩЯХА ДА ГО ЗАБРАВЯТ В МАГАЗИНА ОБАЧЕ ТОИ НЕ Е ОТИШЪЛ А ТОВА АВТОМАТИЧНО ГО ПРАВИ ГУБЕЩИЯ !!!! АМА НЕ МУ ДАВА ПРАВО И ТО НИКАКВО ДА КЪЛНЕ БЕЗ ДА Е УСТАНОВЕНА ПРИЧИНАТА ЗА ПРОБЛЕМА :!: ОСВЕН ТОВА ГОСПОДА АЛФИСТИ ВИЕ СЕ СЛАВИТЕ КАТО СКЪПАРСКА КОМПАНИЯ ДА ВА ПИТАМ ЩО НЕ СИ КУПВАТЕ К&Н ИЛИ СПАРКО ИЛИ ОМП ИЛИ ....ИЛИ..........ИЛИ................А СИ КУПИХТЕ "ИЛИЕНСКО МЕНТЕ" И ТО ОТ "ДОЛЕН МОШЕНИК" :shock: И ОЩЕ ДОСТА ВЪПРОСИ МИ СЕ ВЪРТЯТ ......
Престани да се облягаш на CapsLock-a , нямаш ли си подлакътник ?
75 2.0 turbo
14-05-2007, 23:37
с това кое правило наруших господин модератор ?
[quote="75 2.0 turbo":1mx1ag9o]добре де има няма деботомер каква е разликата така или инак не върви и е мъртво родено като целта му е да те вози от точка А до точка Б :idea: И НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО ТУКА ВСИЧКИ НАЛИТАТ ЕДВА ЛИ НЕ НА БОИ А НИТО ЕДИН НЕ ОТИДЕ НА МЯСТО ДА СИ НАПРАВИ РЕКЛАМАЦИЯ :shock: КАКЪВ Е ТОЯ ФЕНОМЕН ВСИЧКИ МУТРЕЯТ А ДЕ ФАКТО НЯМА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА :shock: :shock: :shock: СОБСТВЕНИКА НА ВЪПРОСНИЯ КОКОШАРНИК ДА БЕШЕ СИ ОТИШЪЛ НА МЯСТО В МАГАЗИНА ЩОТО ТЕЯ 350 КМ СЕ ПРААТ ДОСТА БЪРЗО И НАДАЛИ ЩЯХА ДА ГО ЗАБРАВЯТ В МАГАЗИНА ОБАЧЕ ТОИ НЕ Е ОТИШЪЛ А ТОВА АВТОМАТИЧНО ГО ПРАВИ ГУБЕЩИЯ !!!! АМА НЕ МУ ДАВА ПРАВО И ТО НИКАКВО ДА КЪЛНЕ БЕЗ ДА Е УСТАНОВЕНА ПРИЧИНАТА ЗА ПРОБЛЕМА :!: ОСВЕН ТОВА ГОСПОДА АЛФИСТИ ВИЕ СЕ СЛАВИТЕ КАТО СКЪПАРСКА КОМПАНИЯ ДА ВА ПИТАМ ЩО НЕ СИ КУПВАТЕ К&Н ИЛИ СПАРКО ИЛИ ОМП ИЛИ ....ИЛИ..........ИЛИ................А СИ КУПИХТЕ "ИЛИЕНСКО МЕНТЕ" И ТО ОТ "ДОЛЕН МОШЕНИК" :shock: И ОЩЕ ДОСТА ВЪПРОСИ МИ СЕ ВЪРТЯТ ......
с това кое правило наруших господин модератор ?[/quote:1mx1ag9o]
Правилото да не крещиш в нета :idea: , така или иначе ще те разберат четящите , не е нужно да е с главни букви , бритчед :)
Явно тука секи си чете каквото му скимне и си тълкува разни неща.
1 най културно писахме че филтъра според нас е зле къв е проблема вас като ви харесва слагайте аз за магазина нищо лошо не съм казал
2 мраза да ме обиждат хора който явно не разбират а иначе определят кое е дебилщина
3 вече обяснихме че колата нямаше кутия защото е ударена и не мога да разбера защо трябва постоянно да си мислите че някой тунингова с некъв тъп филтър , и като ние не разбираме от тунинг а вие разбирате та къде са ви дипломите ?????
4 Някой нещо процент ли зима или така ми се струва
75 2.0 turbo
14-05-2007, 23:50
[quote="75 2.0 turbo":1egd9do3]добре де има няма деботомер каква е разликата така или инак не върви и е мъртво родено като целта му е да те вози от точка А до точка Б :idea: И НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО ТУКА ВСИЧКИ НАЛИТАТ ЕДВА ЛИ НЕ НА БОИ А НИТО ЕДИН НЕ ОТИДЕ НА МЯСТО ДА СИ НАПРАВИ РЕКЛАМАЦИЯ :shock: КАКЪВ Е ТОЯ ФЕНОМЕН ВСИЧКИ МУТРЕЯТ А ДЕ ФАКТО НЯМА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА :shock: :shock: :shock: СОБСТВЕНИКА НА ВЪПРОСНИЯ КОКОШАРНИК ДА БЕШЕ СИ ОТИШЪЛ НА МЯСТО В МАГАЗИНА ЩОТО ТЕЯ 350 КМ СЕ ПРААТ ДОСТА БЪРЗО И НАДАЛИ ЩЯХА ДА ГО ЗАБРАВЯТ В МАГАЗИНА ОБАЧЕ ТОИ НЕ Е ОТИШЪЛ А ТОВА АВТОМАТИЧНО ГО ПРАВИ ГУБЕЩИЯ !!!! АМА НЕ МУ ДАВА ПРАВО И ТО НИКАКВО ДА КЪЛНЕ БЕЗ ДА Е УСТАНОВЕНА ПРИЧИНАТА ЗА ПРОБЛЕМА :!: ОСВЕН ТОВА ГОСПОДА АЛФИСТИ ВИЕ СЕ СЛАВИТЕ КАТО СКЪПАРСКА КОМПАНИЯ ДА ВА ПИТАМ ЩО НЕ СИ КУПВАТЕ К&Н ИЛИ СПАРКО ИЛИ ОМП ИЛИ ....ИЛИ..........ИЛИ................А СИ КУПИХТЕ "ИЛИЕНСКО МЕНТЕ" И ТО ОТ "ДОЛЕН МОШЕНИК" :shock: И ОЩЕ ДОСТА ВЪПРОСИ МИ СЕ ВЪРТЯТ ......
с това кое правило наруших господин модератор ?
Правилото да не крещиш в нета :idea: , така или иначе ще те разберат четящите , не е нужно да е с главни букви , бритчед :)[/quote:1egd9do3]
даи да са разбереме сеа ...това правило го нема в правилата биридчед :wink:
75 2.0 turbo
14-05-2007, 23:53
Явно тука секи си чете каквото му скимне и си тълкува разни неща.
1 най културно писахме че филтъра според нас е зле къв е проблема вас като ви харесва слагайте аз за магазина нищо лошо не съм казал
2 мраза да ме обиждат хора който явно не разбират а иначе определят кое е дебилщина
3 вече обяснихме че колата нямаше кутия защото е ударена и не мога да разбера защо трябва постоянно да си мислите че някой тунингова с некъв тъп филтър , и като ние не разбираме от тунинг а вие разбирате та къде са ви дипломите ?????
4 Някой нещо процент ли зима или така ми се струва
ти па не ти ли стана ясно че тук сичко е клавитурен спорт :?: такива филтри не ползвате само вие и другите нямат грижи тоест търсете проблема у вас :idea: като цяло проблема е в решението да сложите спортен филтър на тоз белорус :wink:тряяло е да си му намерите кутиика с един хартиен филтър и да одите да шумите из града с ифичката ........
landikar
15-05-2007, 00:38
Аз карам тази въпросния дизел с филтъра от вашия магазин. От това не разбирам, мога да сипвам нафта и да карам своята 90 коня кола, която за момента ми вършеше отлична работа, но видях на едно събиране на клуба, че на дизела н му стига въздух и има нужда от по добър въздушен филтър. Реших да опитам, не мога да дам много пари за това чудо и реших да опитам с най-доброто цена качество което колегите бяха чували /с повечето от тях се знаем от доста време/
Та, филтъра не е пръскан с никакви "лайна" както вие казвате. За деботомер няма да говорм, защото няма /даже и да не разбирам от коли това поне го знам/ Но КОГАТО СЛОЖИХ ФИЛТЪРА ЗА 30 ЛВ КОЛАТА СЛЕД 100 КМ ЗАПОЧНА ДА СЕ СПЪВА. Отворих капака и за жалост видях, че филтъра е паднал и целия е в масло. ОК, сложихго пак, след още 200 км отоворих и филтъра пак беше паднал и целия двигател беше в масло. Според специалист колата връща масло - ФИЛТЪРА СЕ БЕШЕ ЗАПУШИЛ :!:
Та Г-н собсвеник на магазин, ще ми върнете ли парите защото не е редно да се взимат пари за неща които не работят според предназначението им, както и да ни обвинявате, че сме слагали "лайна" по филтъра. Снимките говорят за филтъра, а днес 1 час съм мил на пароструйка двигателя от маслото.
От тва дето си го написал ми стана ясно къде ми е изчезнала една туба с масло.Явно е била вътре във филтъра. :lol: ...
Както ви казаха вече доста хора карат с такива филтри и нямат оплаквания.Включително и Даниел с червената Интеграла.Която е малко повече от 90 коня.Можете да идете и да му отворите капака да погледнете....Докажи че филтъра е виновен за твойта работа и ще ти подаря каквото искаш от магазина.Казвам го пред свидетели тука. Нека тва да е гаранция. Ако се окаже обаче че проблемът не е в мен ще трябва да искам аз нещо.
Значи аз предлагам да вземем един такъв филтър и да го сложим на някоя кола по ваш избор.Да видим дали ще се запуши.Ако искате го слагаме на моята кола и даваме газ.колата е над 300 коня и би трябвало филтрето да иде в аспуха веднага.
Знаете ме кой съм.Доста често съм и на Божура и на пистата в Пловдив.И много добре знаете че не си чеша езика а карам.Така че вместо да ми хейтърствате тука само кажете къде да ви донеса филтърче да го слагаме.Ако не сте навити да правим експеримент излиза че сте смотаняци и можете да се :censored: в :censored: . ( Жорко трийй мама тука бърже :lol: )
От тва дето си го написал ми стана ясно къде ми е изчезнала една туба с масло.Явно е била вътре във филтъра. :lol: ...
Както ви казаха вече доста хора карат с такива филтри и нямат оплаквания.Включително и Даниел с червената Интеграла.Която е малко повече от 90 коня.Можете да идете и да му отворите капака да погледнете....Докажи че филтъра е виновен за твойта работа и ще ти подаря каквото искаш от магазина.Казвам го пред свидетели тука. Нека тва да е гаранция. Ако се окаже обаче че проблемът не е в мен ще трябва да искам аз нещо.
Значи аз предлагам да вземем един такъв филтър и да го сложим на някоя кола по ваш избор.Да видим дали ще се запуши.Ако искате го слагаме на моята кола и даваме газ.колата е над 300 коня и би трябвало филтрето да иде в аспуха веднага.
Знаете ме кой съм.Доста често съм и на Божура и на пистата в Пловдив.И много добре знаете че не си чеша езика а карам.Така че вместо да ми хейтърствате тука само кажете къде да ви донеса филтърче да го слагаме.Ако не сте навити да правим експеримент излиза че сте смотаняци и можете да се :censored: в :censored: . ( Жорко трийй мама тука бърже :lol: )
Нема а триим :) , оти се изказа мъжката :idea: ...само леко ще го променя :P
Добре бе пич, никой не го еня за 30лв, ама това което стана с на Пацо филтрона си е жива излагация не за теб, а за фирмата която го е произвела..... :evil:
ЛЕЛЕЕЕ ТВА ПИШКОМЕТЪРА Е ГОУЕМ УРЕД И ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАН
жива да не бях просто :lol: :lol: :lol:
ЛЕЛЕЕЕ ТВА ПИШКОМЕТЪРА Е ГОУЕМ УРЕД И ЧЕСТО ИЗПОЛЗВАН
жива да не бях просто :lol: :lol: :lol:
:th_up: :metal:
WhitePower
15-05-2007, 10:37
еми замисли се като не разбираш от тунинг що пишеш в тунинг раздел :?:
Баце аз съм клавиатурен ламер( на ламята мъжкото ) и нищо не разбирам от тунниг
караи си колата и като минаваш покраи мене ще отбия да ти дам път
.....
http://www.yed.com.tr/contact.htm :idea:
WhitePower
15-05-2007, 12:29
Няма да споря но погледни хората как правят филтрито не е като да направиш нещо от памук и да кажеш това е филтъра
търсих на сайта на YED но не видях никаде някакви тестове и характеристики на филтрите - примерно за колко литров двигател като за начало
http://www.knfilters.com/air_filter_testing.htm
естесвенно и цената е много различна
зимате два филтъра, един YED и един K&N слагате на една и съща кола, слагате един манометър за мерене на вакуум след филтъра и мерите. Не ви трябват снимки от сайтове за да си сравните съпротивлението на даден филтър с някой "марков"
За филтрирането, ако искаш идеално филтриране, нищо не може да филтрира по-добре от хартиен, доказано е в милиони тестове. Който го е страх от мечката, не ходи в гората.
И въпреки това, на моята кола съм карал над 20000 км с такъв филтър, ето и портовете, когато свалихме колектора за да се правят индивидуалните дросели. Ти си прецени, дали филтъра е работел и филтрирал:
http://www.performance-bg.org/forum/files/dsc00999_800x600_287.jpg
Много странно, няма никакво масло, що така? Колата е с работеща PCV система, само дето някой хора внимават и си сменят клапана когато видят, че се е прецакал ;-)
Patsimir
15-05-2007, 13:11
1. Така е, не може да се очаква много от "кокошарника" в сравнение с на шефа ти Импрецата... И надали някой ще посмее да иде даже и за рекламация в този магазин след всичките тези ругатни...Видяло се, че вие сте мъжете...Евалата бате, много си велик. И ние господата Алфисти ще караме вече с друга марка филтри... :P
....
1. Така е, не може да се очаква много от "кокошарника" в сравнение с на шефа ти Импрецата... И надали някой ще посмее да иде даже и за рекламация в този магазин след всичките тези ругатни...Видяло се, че вие сте мъжете...Евалата бате, много си велик. И ние господата Алфисти ще караме вече с друга марка филтри... :P
Теб не та знам кой си, но само ще ти кажа да си прочетеш пак темата, да видиш, че тия ругатни са съвсем основателно предизвикани от некомпетентното изказване на другаря КГБ, съдържащо не съвсем безобидна клевета към Лъчо.
Че се продават и боклуци там, всеки го знае, само дето YED-овете не влизат в това число. Освен това е достатъчно ясно само на пръв погледа да разбереш кое е боклука. Ако си достатъчно смотан да не можеш да прецениш, гледаш цената, ако е прекалено евтина, пак можеш да си спестиш харчалъка. И най-важното, винаги можеш да питаш landikar и ти гарантирам, че никога няма да ти каже, нещо, че е върха, ако то е боклук !
WhitePower
15-05-2007, 14:34
зимате два филтъра, един YED и един K&N слагате на една и съща кола, слагате един манометър за мерене на вакуум след филтъра и мерите. Не ви трябват снимки от сайтове за да си сравните съпротивлението на даден филтър с някой "марков"
За филтрирането, ако искаш идеално филтриране, нищо не може да филтрира по-добре от хартиен, доказано е в милиони тестове. Който го е страх от мечката, не ходи в гората.
И въпреки това, на моята кола съм карал над 20000 км с такъв филтър, ето и портовете, когато свалихме колектора за да се правят индивидуалните дросели. Ти си прецени, дали филтъра е работел и филтрирал:
и тука не си прав защото можеш и с марля да караш
няма да спорим но в момента искаш да ми напишеш че YED са по добри от K&N - не е така и сам го знаеш но както и да е
аз също сам пазарувал от тебе и сам те питал това става ли или не колко ще издържи и ти сам ми предложи имам и за 60 имам и за 160 сам си прецени за какво ше го ползваш и така
не нека не казваме на черното бяло, уважавам те но нека не спорим за неуспорими факти , не става само въпрос за филтрите
landikar
15-05-2007, 15:50
добре де има няма деботомер каква е разликата така или инак не върви и е мъртво родено като целта му е да те вози от точка А до точка Б :idea: И НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО ТУКА ВСИЧКИ НАЛИТАТ ЕДВА ЛИ НЕ НА БОИ А НИТО ЕДИН НЕ ОТИДЕ НА МЯСТО ДА СИ НАПРАВИ РЕКЛАМАЦИЯ :shock: КАКЪВ Е ТОЯ ФЕНОМЕН ВСИЧКИ МУТРЕЯТ А ДЕ ФАКТО НЯМА ОСНОВАТЕЛНА ПРИЧИНА :shock: :shock: :shock: СОБСТВЕНИКА НА ВЪПРОСНИЯ КОКОШАРНИК ДА БЕШЕ СИ ОТИШЪЛ НА МЯСТО В МАГАЗИНА ЩОТО ТЕЯ 350 КМ СЕ ПРААТ ДОСТА БЪРЗО И НАДАЛИ ЩЯХА ДА ГО ЗАБРАВЯТ В МАГАЗИНА ОБАЧЕ ТОИ НЕ Е ОТИШЪЛ А ТОВА АВТОМАТИЧНО ГО ПРАВИ ГУБЕЩИЯ !!!! АМА НЕ МУ ДАВА ПРАВО И ТО НИКАКВО ДА КЪЛНЕ БЕЗ ДА Е УСТАНОВЕНА ПРИЧИНАТА ЗА ПРОБЛЕМА :!: ОСВЕН ТОВА ГОСПОДА АЛФИСТИ ВИЕ СЕ СЛАВИТЕ КАТО СКЪПАРСКА КОМПАНИЯ ДА ВА ПИТАМ ЩО НЕ СИ КУПВАТЕ К&Н ИЛИ СПАРКО ИЛИ ОМП ИЛИ ....ИЛИ..........ИЛИ................А СИ КУПИХТЕ "ИЛИЕНСКО МЕНТЕ" И ТО ОТ "ДОЛЕН МОШЕНИК" :shock: И ОЩЕ ДОСТА ВЪПРОСИ МИ СЕ ВЪРТЯТ ......[/quoteе
Доколкото разбрах все пак сте напръскали филтъра с масло за филтри.Предполагам проблемът ти се получил защото преди това не си го измил с обезмаслител.тези Филтри се продават ипрегнирани и готови за употреба.
...Не се гордей че си алфист, щот ако всички алфисти са с твоя акъл всички алфи ще раждат след 100 км. :D Идея нямате как се ползват тези неща а иначе мъжкари.Чакам ви за теста пичове. :!:Ако не дойдете ще се изложите пак. А заради глупостите които пишете всеки ще има желание да ви напляска. :D
landikar
15-05-2007, 15:59
и тука не си прав защото можеш и с марля да караш
няма да спорим но в момента искаш да ми напишеш че YED са по добри от K&N - не е така и сам го знаеш но както и да е
аз също сам пазарувал от тебе и сам те питал това става ли или не колко ще издържи и ти сам ми предложи имам и за 60 имам и за 160 сам си прецени за какво ше го ползваш и така
не нека не казваме на черното бяло, уважавам те но нека не спорим за неуспорими факти , не става само въпрос за филтрите
Слушай пич.Интелигентен си, четеш.Обаче има едно нещо което се казва практика.Повечето неща се виждат на практика и тогава се дава мнение.Има още много марки филтри освен К&Н и аз съм ползвал много от тях - BLITZ, , INJEN,FK,......YED. :) Ти колко различни марки си ползвал?
В момента карам с HKS гъба и всичко след филтъра е в кал.И така карам доста време.Спортните филтри не филтрират добре.А като го намажеш яко с масло се и запушват.
Искаш тестове - ето ти един тест, който правих днес, защото имам малък проблем с колата и по-специално точно с интейк системата.
Сложих три различни филтъра и замерих стойностите на МАФ-а за да видя кой каква пропускливост имат и как ми променят празният ход.Ето ти стойностите на празен ход мерени с тестера:
1.Обикновен хартиен филтър (20лв)- 3.0-3.1 гр/сек
2.INJEN конусен филтър ( 280$) - 275-285 гр./сек. Този филтър е на около 5000км
3.YED илиенски филтър от моите си ( 40лв) - 3.1-3.15 гр./сек
Коментирай тези неща и после ще ти кажа каква е разликата между ефтините и скъпите филтри
... И надали някой ще посмее да иде даже и за рекламация в този магазин след всичките тези ругатни
Е аз кво съм виновен че ми мутрете тука ве паляци. :D Вие първи почнахте да ме обвинявате.Като си имал проблем да си дошъл, а не да се опитваш да ме осираш тук у вас си.Ела като искаш, ама тогава ще трябва да пробваме рекламацията на колата ти и ако се окаже че всичко е ОК ща окендзам подобаващо пак тука... :D КГБ-то сигурно ти е казал че го изритах от магазина.Да тва е така, щото почна да ми вдига гирички още преди да съм му видял проблема. Съжалявам, не обичам някой да ми идва прекалено надъхан. Лигльовците ме нервират малко. :lol:
WhitePower
15-05-2007, 16:47
да виждал сам и бегачки с гъби и варвят
вяарно е теорията е едно практиката друго
използвал сам green i k&n и от 2 та сам доволен не хванах кои знае каква разлика но както се казва хубаво е когато имаш зад гърба си дадена фирма и ако има драми да имаш съпорт от тяхна страна
говоря за всичко защото когато имах проблеми с едни конита се разбраме директно с кони и от тяхна страна беше о.к защото тука дилара все ни мотаеше. и така за това съм предпочел че обичам аз лично да изполвам реномирани марки за всичко
тези филтри не съм ги полвал тъйкато с първия филтър искарах 50000км км и сега съм друг защото не ми се пререше
но за всеки влак си има пътници
сега ако пипам някоя немска кола бих си позволил и по ефтин филтър защото там всичко е лесно и се намира под път и над път и така това е мое мнение но ако всички мислеха едакво по света колите щаха да са само един вид
мисля че темата е изчерпана а ако някой има да добави нещо е за спотрните дебитомери защото това е темата и е много по трудно да си намериш нещо дето ти върши работа
Alfamaniak
15-05-2007, 17:22
Абе Момци филтъра не е взет от този магазин ами от магазинчетата по нагоре :idea: Ебаси какво се заформи само :shock:
Абе Момци филтъра не е взет от този магазин ами от магазинчетата по нагоре :idea: Ебаси какво се заформи само :shock:
:D :lol: Даже и ламер да си като прочетеш опътването на всеки филтър , ще разбереш какво се прави - да ама аз до колкото разбрах след проучване на случая от Пацимир неговия филтър е нямал такива екстри като опътване,кутия, етикет и т.н.т а би трябвало да има :idea: :!:
Вие си правете изводите - но филтъра се оказа, не от този магазин
landikar
15-05-2007, 19:59
И кво прайм ся.Задето ма натвариха двете ламерчета?И в оня магазин филтрите са пак такива, защото фирмата е представител на Йед за БГ.Тъй че спорът си е пак същият.Няма значение че не е взет от мен.
Проблемът не е във филтъра, пак ви казвам, а в двамата льольовци пишман тунингисти, дето идея нямат какво правят.А и навсякъде по света за афтърмаркет нещата си пише следното
USE AT YOUR OWN RISK.
А за тези двамата требе да пише
NEVER USE PLEEEEEAAAAASE!!!
Доколкото разбрах от хората които питах, пичагата е разбрал че филтъра требе са се пръска с нещо и го е напръскал харабийската...без да го измие предварително.И айде у дизелака да къса гумите.Филтърът се запушва щот му идва много маслото, они го виждат тва нещо....ма пак го слагат и пак газ.....Е не К&Н, ами и руското КГБ не мое да ви помогне.Елате да сложим такъв същия филтър на колата ви и ще видите че сте в огромна грешка.Имам го в номенклатурата, така че требе само да дойдете.
КГБ, заради тва че ме топиш публично без да съм виновен смятам знаеш, че ако те видя някъде може и тоз път на те наритам лекичко мамин по гъзето.Тъй че ако ме видиш наблизо бягай бърже.:lol: ... Не те заплашвам споко, нямам навик да се бия извън боксовата зала....ма мое да ти ритна един боц изодзаде.Щот си келеменце некакво надъхано.
По отношение на спортните филтри и дебитомерите при дизелите -доколкото знам дебитомерите на дизела са много хилави и чувствителни и се повреждат от такива филтри, защото влакната, от които е направен филтъра, отделят микроскопични частици и полепват по дебитомера.За мотора проблем няма, ама МАФ-а си заминава бързо.
:D Айде със здраве на всички.Благодарско за отделеното внимание. :D
1.Обикновен хартиен филтър (20лв)- 3.0-3.1 гр/сек
2.INJEN конусен филтър ( 280$) - 275-285 гр./сек. Този филтър е на около 5000км
3.YED илиенски филтър от моите си ( 40лв) - 3.1-3.15 гр./сек
Ще попитам нещо за данните които даваш, като искам да отбележа че не познавам никой от спорещите и не се интересувам от кавгата, която сте заформили.
Трите теста при еднакви режими ли са правени? Ако е така защо при втория вариант числата са ~ 90 пъти по-големи? Да не е грешка при изписването? :shock:
landikar
15-05-2007, 20:47
Да, грешно съм ги записал. 2.75-2.85 са. :) А трябва да са около 3.00 при чист филтър.
Иначе са правени при еднакви условия.Само филтрите сменях....Оказа се, че за правилната работа на ЕКУ-то огромно значеие имат самите тръби на дебитомера, не толкова филтъра.
Да, грешно съм ги записал. 2.75-2.85 са. :) А трябва да са около 3.00 при чист филтър.
Иначе са правени при еднакви условия.Само филтрите сменях....Оказа се, че за правилната работа на ЕКУ-то огромно значеие имат самите тръби на дебитомера, не толкова филтъра.
А какъв е двигателя на който прави тестовете (ако не е тайна разбира се)? :D
WhitePower
15-05-2007, 22:12
Май е импреса 2.5 или 2.0 турбинка( ако не бъркам автомобила де )
А за трубо колите въздуха има значение
Кофти е че тези данни ( за филтрите )никой не си е напраил труда да ги тества и публикува от фирмата производител ,а тепърва трябва да търсим топлата вода интересно ми е без филтър какви ще са данните. Но да не говом че филтъра не е най важното
За турбините е важно да смучат студен въздух и след това да го охладят добре след нагряването с възможно най-малко литри на кулера заради лага.Но някой физични закони не могат да бъдат пренебрегнати
А ако кулерите бяха от мед............. ( и щяха да са доста по скъпии...)
и.т.н
и сега когато всички се наругаха на воля ако може някой да почисти ще е наи-добре щото маи в туннин и рацинг не сам чел нищо смисленно от многооооооо време насам
75 2.0 turbo
15-05-2007, 23:10
..............и сега когато всички се наругаха на воля ако може някой да почисти ще е наи-добре щото маи в туннин и рацинг не сам чел нищо смисленно от многооооооо време насам
и това е така защото такива като теб КГБ тоя с дизела и прочее пишман тунингисти пишат неща дет ама грам не са им ясни :idea: дават се определения за хора без дори да се познават и все виеее сте наи у час за тва е така а еи такива като мене ,живко, ландикар ,бобо и др. сме счупили по някое друго желязо на пътя преди да напишем каквото и да било у нета а не само да трием буквите на клавиатурата кат вас мамини паркетни рацерчета :wink:
..............и сега когато всички се наругаха на воля ако може някой да почисти ще е наи-добре щото маи в туннин и рацинг не сам чел нищо смисленно от многооооооо време насам
и това е така защото такива като теб КГБ тоя с дизела и прочее пишман тунингисти пишат неща дет ама грам не са им ясни :idea: дават се определения за хора без дори да се познават и все виеее сте наи у час за тва е така а еи такива като мене ,живко, ландикар ,бобо и др. сме счупили по някое друго желязо на пътя преди да напишем каквото и да било у нета а не само да трием буквите на клавиатурата кат вас мамини паркетни рацерчета :wink:
и като сте го направили, то няма нужда да споделяте опит нали ?
като изключим Живко!
нещо не виждам ква е разликата от "мно велик дето не казва нищо" и такъв дето не разбира.... и от двамата файда няма, само дето "спеца" дразни
и пак опираме до вечния въпрос за жилото и меда....
ландикар не го знам нито колко е начетен, нито колко е тунингист, има 2 поста в тоя форум, следователно тук конкретно е г-н Никой
или ще спазва правилата, или просто няма да е тук, и без това досега не е бил, нищо за нас не се променя ;)
и тунинга май ще го преименуваме на "идете при Бобо", той е единствения който е направил нещо конкретно и осезаемо за членове на клуба и форума.....
останалите, велики или квито и да са, може да ги помолим да се изявят в несъмнено къде по-велики други форуми ;)
и като сте го направили, то няма нужда да споделяте опит нали ?
като изключим Живко!
нещо не виждам ква е разликата от "мно велик дето не казва нищо" и такъв дето не разбира.... и от двамата файда няма, само дето "спеца" дразни
и пак опираме до вечния въпрос за жилото и меда....
ландикар не го знам нито колко е начетен, нито колко е тунингист, има 2 поста в тоя форум, следователно тук конкретно е г-н Никой
или ще спазва правилата, или просто няма да е тук, и без това досега не е бил, нищо за нас не се променя ;)
и тунинга май ще го преименуваме на "идете при Бобо", той е единствения който е направил нещо конкретно и осезаемо за членове на клуба и форума.....
останалите, велики или квито и да са, може да ги помолим да се изявят в несъмнено къде по-велики други форуми ;)
1. Съгласен съм с мнението на Орлин(бялата сила)
2. Абсолютно съгласен с Вальо
3.Павлине - ако искаш се обиждай , ама като се заяждаш полза няма - погледни си последните 100 мнения и виж колко съвети от личен опит си дал (знам че разбираш - ама явнои се скъпиш и не помагаш)
П.П. И преди да поясниш , че съм мамино синче - да знаеш , че не съм - всяка стотинка си изкарвам сам - дори още...оот студентските години- помагам и на наще. Е,
да - не разбирам от колли, ама какяво от това - не се заяждам, а се опитвам да помогна , пък макар и да съм ламер :!: :!: :!: :idea: :idea: :idea:
Айде чистете и тая тема!!!!!!!Аз казах :!: :!: :!:
А както казва Киро ( и той не е мамино синче и не се заяжда по принцип) цитирам "АЗ ако имах неговото време и не трябваше да изкарвам пари по 14 часа на ден, щях да бъда във Форрмула 1 - технически на Райконен , а не в Русе" - това е точен цитат да знаеш :!: :!: :idea: Аз предпочитам да е на Маса , ама това е друг въпрос :D
КГБ-то сигурно ти е казал че го изритах от магазина.
Нещо почна да си фантазираш май....
няколко пъти ти казах в магазина ти, че няма смисел да спориме....ти твърдиш че работи, аз не. Спора е безмислен....
А и реакцията ти беше абсолютно същата като постовете ти тук....обиди, заплахи, псувни...само, че за разлика от тук, там проблема ти беше, че съм ти влезнал в магазина с ръце в джобовете и по този начин съм ти мутрял:lol:
Както тука ти написаш и тогава ти казах, разговора ми с теб приключи...и си излезнах от магазина.
Или може би трябваше да продължа безмисления спор, който ти се опитваше да превърнеш в махленска разправия.
Съжелявам ама аз не отивам в магазин, за да водя безмислени спорове или да се бия с някой...Ако ти по-този начин възприемаш клиентите си, си е абсолютно твой проблем.
пс: Малко смешно ми става, ама това за изритването, явно ти е нормалната реакция при опит за рекламация на нещо :lol: Съдейки по това което си написал....Гузен негонен бяга...
landikar
16-05-2007, 02:18
Ми Мамин, какво да направя кат си толко :censored: момче ве?Не можах да се изконтролирам,просто си мноооооо :censored:......ама многуууу. :lol: ...И малко по-приказлив, отколкото требе.
Видя ли как са наака за филтърчето?
Като пич :lol:
И за уредчето дет сега е при Бобо пак така се спусна без подготовка.Ако беше изчакал да видя какво му е станало сега щеше да имаш бачкащо бустметърче с касова бележка от Топспийд. Не ме кефят такива палячовци като тебе.Какво да направя.. :roll:
Ми Мамин, какво да направя кат си толко глупаво момче ве?Не можах да се изконтролирам,просто си мноооооо тъп......ама многуууу. :lol: ...И малко по-приказлив, отколкото требе.
Видя ли как са наака за филтърчето?
Като пич :lol:
И за уредчето дет сега е при Бобо пак така се спусна без подготовка.Ако беше изчакал да видя какво му е станало сега щеше да имаш бачкащо бустметърче с касова бележка от Топспийд. Не ме кефят такива палячовци като тебе.Какво да направя.. :roll:
Мале, мале Лъчо не мога да повярвам, че ти ги пишеш тия работи !!!! :shock: Кажи ми защо ти трябва да се обясняваш на някой си, при това точно по такъв начин?? Знам за случая ви с него в магазина, ама не ти отива да палиш така, особено за такива тъпотии. :D
Сега по въпроса с филтрите. Искам да се обърна по-специално към ония човек с дизеловата алфа 146 :D Братле интересно ми стана защо ти е спортен филтър на 90 коньова печка?? Просто ми е чудно...по-добре си купи тасове :roll: :D :D :D И защо си мислиш, че филтъра ти е виновен, че избива масло през картерните??? Нещо не мога да хвана връзката :roll:
Не искам да се заяждам, ама мисля, че прекалихте много. Лъчо е светлинни години по-напред в матряла от вас по отношение на тунинга и само това, че правите от мухата слон ви прави смешни :? Случва се да има дефектирала стока, той човека не си ги дялка вкъщи за да дава гаранция за всяко едно!! Само искам да ви светна, че доста части от този магазин се използват от доста бързи коли...ама ДОСТА бързи :wink: Що нито един собственик на която и да е от тези бързи коли не е изпищял за нещо?????????
Айде със здраве :wink:
Понеже нещата постепенно стигнаха твърде далече, заключвам темата, а ако има нещо за доизясняване можете да го направите на ЛС.
Нищо лично към никого в темата, но от 3-4 страници тъпчете върху едно и също с различни думи. :idea: