View Full Version : лампа на помпата
becksalfa
24-09-2015, 19:38
да отворя и аз тема.отскоро я имам колата 2,4 жтд 150к.с.
до сега си я карах нормално колата всичко о.к.в събота я настъпах и след 3000-3500 об. ми светна лампата на гор.помпа без промяна в поведението на мотора.егр -клапана е изолиран това знам.в града колата си върви нормално без да я режа .нещо недостиг на гориво ли ще е.
Я дай едно фото, че аз за подобна "ламба" се не сещам.
becksalfa
24-09-2015, 20:44
за тези които не се сещат за тази ламба
Това е индикацията за проблем в "системата за управление на двигателя" или на кратко "инжекциона".
Най-вероятно е проблем с "геометрията" на турбината, но ако я закачиш на диагностика, ще видиш каква грешка е записала и ще си наясно къде да търсиш.
becksalfa
24-09-2015, 21:11
този отговор по ми харесва,на мен ми прилича на помпа за това така я описвам а и тя е част от горивната с-ма.на място я закачах и не ми дава грешка,трябва в движение да се види явно.ти предполагаш ,че трябва да се почисти турбината.
този отговор по ми харесва,на мен ми прилича на помпа за това така я описвам а и тя е част от горивната с-ма.на място я закачах и не ми дава грешка,трябва в движение да се види явно.ти предполагаш ,че трябва да се почисти турбината.
Това горе за "ламбата" е дружески шарж, а не заяждане.
Вероятно задържа геометрията и пренадува. Закачи я на "живи" данни и пробвай да повториш ситуацията.
Bobiuzunov
24-09-2015, 21:22
Да както колегата ти е написал хубаво е да се закачи на MES и тя сама ще си каже мръсницата. :-) Но и аз залагам на блокирала геометрия на турбината.
becksalfa
24-09-2015, 21:26
ОК. Ако някой има други мнения да се изкаже или подобен проблем
---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:24 ----------
добре ако настъпвам може ли да стане проблем с турбината,напр.лопатките да се накривят
Bobiuzunov
24-09-2015, 21:31
Ако е блокирала геометрията не няма проблем за лопатките,за да стане това трябва да има луфт от разбити лагери и тогава ще имаш по сериозни проблеми от това което описваш.
becksalfa
24-09-2015, 21:35
ще видим какво ще покаже тогава диагностиката
ОК. Ако някой има други мнения да се изкаже или подобен проблем
---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:24 ----------
добре ако настъпвам може ли да стане проблем с турбината,напр.лопатките да се накривят
Няма да счупиш турбината. Ако много пренадуе, компа ще загаси колата.
becksalfa
24-09-2015, 21:45
добре,тази геометрия как се оправя,някои казват,че на извънгрдско трябва да се настъпи колта за дасе изчисти турбината от нагарта.
добре,тази геометрия как се оправя,някои казват,че на извънгрдско трябва да се настъпи колта за дасе изчисти турбината от нагарта.
Ако не е много спекла, с малко гонка в различни режими, може да се разкара. Иначе, долу и чистене.
Bobiuzunov
24-09-2015, 22:22
Трябва си сваляне и ръчички да пипнат това с гоненето е вятър работа.
direktor
24-09-2015, 23:47
Няма да счупиш турбината. Ако много пренадуе, компа ще загаси колата.
Сигурен ли си? Ако със 160, даже и 120 ти загасне колата доста ще се изпотиш, ще имаш нужда и от късмет...
Сигурен ли си? Ако със 160, даже и 120 ти загасне колата доста ще се изпотиш, ще имаш нужда и от късмет...
Ако не ми вярваш, може да пробваш. Блокирай лостчето и пробвай да изцедиш колата. Друг е въпроса, че подобна скорост да постигнеш в случая е трудничко.