PDA

View Full Version : Ефтино обурудване за кола.Къде?

кученцетоОгиитаткоДоги
25-09-2015, 21:15
Батки.можете ли да ми препоръчете от къде да си взема ефтино обурудване за безопасност за кола.Възможно най-ефтиното понеже за мен това са пари на вятъра,но за преглед пред кат няма как..............Чувал съм че най-ефтините били в Метро,но само съм чувал:):)

pyle
25-09-2015, 21:19
Батки.можете ли да ми препоръчете от къде да си взема ефтино обурудване за безопасност за кола.Възможно най-ефтиното понеже за мен това са пари на вятъра,но за преглед пред кат няма как..............Чувал съм че най-ефтините били в Метро,но само съм чувал:):)

Колега заради евтин и некачесвен пожарогасител изгоря през мен автомобил, опитите ми за потуша разрастващия се пожар с поварогасителя, който имах бяха напълно безполезни.. добре че никой не пострада тогава...

dimitar_vd62
25-09-2015, 21:28
Абсолютно не са пари хвърлени на вятъра щото не знаеш какво значи да тече кръв а да нямаш даже тел да стегнеш крака.А преди две години на един авер му изгоря баничарката дет носеше килими с нея и поради това че никой от 5 спрели коли нямал изправен пожарогасител.Куриозното е че изгоряла на входа на автомивката му и никой в паниката не се сетил да използва пароструйката.Пожарогасител - 20 лв, аптечка12-16 лв въже и триъгълник - максимум 50 кинта всичко.Пожарогаситнеля всяка година трябва да минава проверка и да има стикер.На преглед може и да минеш но ако те спрат и стикера е изтекъл глобата май е 150 кинта.Кофти е ако ти дотрябва и да не работи заради някакви 2-3 лв проверка.

кученцетоОгиитаткоДоги
25-09-2015, 21:46
Митак кръв съм виждал, в Германия като стане катестрофа .................тоя дездорант е абсолютно безполезен.А и по принцип смятам че този дезодорант ако се запали колата по добре бягай:):) Факт е че тука тези глупости не са задължителни, а тука на безопасността се държи в пъти повече от колкото при нас.Просто при нас всичко е джъст бизнес.

old alfist
25-09-2015, 21:54
Митак кръв съм виждал, в Германия като стане катестрофа .................тоя дездорант е абсолютно безполезен.А и по принцип смятам че този дезодорант ако се запали колата по добре бягай:):) Факт е че тука тези глупости не са задължителни, а тука на безопасността се държи в пъти повече от колкото при нас.Просто при нас всичко е джъст бизнес.
Младеж, дездорантовите устройства у нас не се признават от контролните органи.
Преди няколко седмици, докато си разчиствах гаража намерих един прахов с отдавна изтекъл срок, но с пломбата, от Ладата на баща ми - за голямо мое учудване се оказа, че беше все още читав.

кученцетоОгиитаткоДоги
25-09-2015, 21:58
Под ,, дездорант,, имам предвит въпросния пожарогасител.

pa4ito
25-09-2015, 22:03
Под ,, дездорант,, имам предвит въпросния пожарогасител.

Те за него говори и Олди ;)
Те са извън закона защото не покриват становище незнам кое си на службата за противопожарна защита, на чиято основа глобяват полицаите. Вервай ми, преживял съм го лично...

dimitar_vd62
25-09-2015, 22:11

Не ти говоря за дезодорант а за стандартен пожарогасител.Бе ти кръв си виждал ма дано не ти се налага от теб да зависи да му спреш кръвоизлива на човека.
З атакъв ти говоря не дезодорант.https://promoclub.bg/offers/SAMO-DNES-moshten-pozharogasitel-za-kolata-na-neveroyatna-tzena-ot-990-lv.html

кученцетоОгиитаткоДоги
25-09-2015, 22:11
Те за него говори и Олди ;)
Те са извън закона защото не покриват становище незнам кое си на службата за противопожарна защита, на чиято основа глобяват полицаите. Вервай ми, преживял съм го лично...

Аз говоря за този в комлекта за безопасност:)

pa4ito
25-09-2015, 22:21
Аз говоря за този в комлекта за безопасност:)

Ми тези дето ги продават из Карфур, Билла и сие са с големи пожарогасители. Няма вече с "дезедоранти". Едно време имаше, ама сега вече не.

dimitar_vd62
25-09-2015, 22:29
По фирмите дето зареждат и проверяват виж ако купуваш отделно, във Варна Цикония нов зареден проверен със стикер без касова бележка естествено 16 лв.Ако на някоай му трябва нов или неговия е повреден по изгодно излиза от ремонта и зареждането./тази пролет/И жилетка трябва да имаш, и нея търсят.

http://magazin-razli4ni.eu/авариен-комплект-за-автомобил - от туй по евтино освен да си краднеш....

mordohy
25-09-2015, 22:32
Аз пък съм виждал как с дезодорант гасят голям камион. Гаси за страх!
Истината е, че пожарогасителя си е необходим. Аптечката даже я презапасявам с лекарства и материали, защото често и аз се режа и одирам, а и тия до мене

old alfist
25-09-2015, 22:37
Веднъж се возех в колата на един доктор-роднина.
Когато полицая спрял ни за проверка, видя напълно оборудвана медицинска кожена чанка в багажника със всичките му скалпели и разни други странни никелирани приспособления и течности с различни цветове, му стана лошо и пребледня.

кученцетоОгиитаткоДоги
25-09-2015, 22:40
................

dimitar_vd62
25-09-2015, 22:42
Ем нали ти постнах един линк - http://magazin-razli4ni.eu/авариен-комплект-за-автомобил

кученцетоОгиитаткоДоги
25-09-2015, 23:11
Ем нали ти постнах един линк - http://magazin-razli4ni.eu/авариен-комплект-за-автомобил

Видях,ама е чак в Пловдифф уе майна:) Зарекох са тая вечер да не пия,ама не издържах:( Ай наздраве:cheers:

dimitar_vd62
25-09-2015, 23:21
Ми разтърси се тампо магазивите за автоаксесоари, молове и.т.н.Виждал съм на цени 25-35 лв комплекта.

Бобби
26-09-2015, 00:05
Веднъж се возех в колата на един доктор-роднина.
Когато полицая спрял ни за проверка, видя напълно оборудвана медицинска кожена чанка в багажника със всичките му скалпели и разни други странни никелирани приспособления и течности с различни цветове, му стана лошо и пребледня.
Аз предпочитам да пътувам с мед. сестра....:flirt:

pa4ito
26-09-2015, 00:12

И да ти прави изкуствено дишане и подухване... :lol_sign:

dimitar_vd62
26-09-2015, 00:15
И кой ши кара уе....

pa4ito
26-09-2015, 00:32
И кой ши кара уе....

автопилота :)

Бобби
26-09-2015, 00:51
И кой ши кара уе....
А.....аз тия неща съм ги отработил.....важното е да запазиш самообладание в последната фаза, за да не цапаш волана, оти мое ти приплъзне...:)

---------- Post added at 21:51 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

автопилота :)
И уе...мое кара, ако не омекне...:))

Friday
26-09-2015, 09:45
Колега, работя във фирма, която се занимава с пожарогасене. При нас един прахов пожарогасител АBC 1кг е 16.80лв, зареден, проверен, стикеросан и с касова бележка. Комплекта от пожарогасител, аптечка, жилетка и триъгълник е грубо 30лв.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

vovata
27-09-2015, 09:20

Купуваш една бира ( два литра) изпиваш я, малко червена боя и надпис " пожарогасител" , една кутия от на женати обувките , надпис "аптечка" - по евтино от това не виждам ! Пък и ще му върви на бавареца :whistle:

mordohy
27-09-2015, 15:30
Ей, тая много вкусна бе!
Мой тип.

Sm0k
29-09-2015, 12:59
Ей тоз Догито ми е новия любим :) Ае брато, как ше са пари на вятъра - сега то вярно, че в БГ ти искат сто неща и половината регулации са беполезни, ама истински работещ пожарогасител и един-два бинта трябва да имаш. Сега то ясно, че някой ако се нуждае от сърдечен масаж и изкуствено дишане, ти като не си лекар я го спасиш я не, ама ей там поне да превържеш някоя рана да не му изтече кръвта докато дойде линейката - тва всеки може да го направи.

Както и да исгасиш горяща кола - ако имаш работещ пожарогасител не е толкова сложно, а може да се наложи на всеки.

dimitar_vd62
29-09-2015, 13:36
Або то кола с тоя пожарогасител не можеш угаси.До нас две пожарни не можаха да угасят еден опел комби.То всъщност се предполага че колите не се палят току така, всичките е заради немърливостта на собственика, че само налива и кара и не се сеща да си огледа поне веднъж колата.Е на тоя с опела се оказа че сам си слагал газовото.Иначе смисъла на този пожаросгасетел е при произшествие ако тръгне някъде огънче да го угасиш че да не стане пожар.На моя познат реното дет изгоря пред автомивката работата тръгнала от едно окъсено кабелче, видял пушек под капака спрял отворил и...паника.Да се сети да изтръгне клемата на акумолатора -не.А ако имаше пожарогасител щеше поне да предотврати разрастването на огъня.Дет са вика парен каша духа, са в новия бус има ебати пожарогаситела ама кел файда.Та не е лошо да си има човек в колата каквото трябва не заради прегледа ами да има все пак някакво решение когато му дотрябва.И не е лошо и някакъв нож да има под ръка на удобно място да среже колана че да излезе от колата, че и такива случаи има.

Nimi
29-09-2015, 13:47
Бах ги и комплектите!

Аптечка от - аптеката!
Напълно оборудвана със всичко по закон и по списък. Отделен списък с годността на всичко вътре. Аз си я дозаредих с обикновени и ластични бинтове.. и разни други работи.
Пожарогасител - истински. Проверен и пълен!
Въжето - задължително. А триъгълника и жилетката.. без особено значение.

кученцетоОгиитаткоДоги
29-09-2015, 14:17
Ей тоз Догито ми е новия любим :) Ае брато, как ше са пари на вятъра - сега то вярно, че в БГ ти искат сто неща и половината регулации са беполезни, ама истински работещ пожарогасител и един-два бинта трябва да имаш. Сега то ясно, че някой ако се нуждае от сърдечен масаж и изкуствено дишане, ти като не си лекар я го спасиш я не, ама ей там поне да превържеш някоя рана да не му изтече кръвта докато дойде линейката - тва всеки може да го направи.

Както и да исгасиш горяща кола - ако имаш работещ пожарогасител не е толкова сложно, а може да се наложи на всеки.

С този пожарогасител можеш да се напръскаш против изпотяване,ако си тръгнал на дневна дискотека:):) Има една табличка за видовете пожар от А до D,и срещу всеки вид пожар пише с какво се гаси.Ако са е запалил нещо с бензин или масло, с този пожарогасител:):) забрави да го изгасиш.Гаси се най-ефективно с пясък.Или тигана до като готвиш,много хора го гасят с вода и познай какво става:):) Просто в бегето всичко е джъст бизнес,и се чудят по какъв начин вече да доят и стрижат хората.Всеки ден умират,хора на пътя.Колко от тях от липса на бинт и липса на комплект за безопасност?0%
Сега се сещам и далаверата на времето с останалата жълта боя от бай Тошово време.Вместо да я хвърлят,задължиха всички таксита да са боядисат в жълто,щото сме част от Ню йорк разбираш ли.

old alfist
30-09-2015, 00:05
Вместо пожарогасител - едно чувалче пясък в с лопатка за сняг, целологодишно.
Тези атрибути са добър приятел и в за зимни условия.

Sm0k
30-09-2015, 01:42
Або то кола с тоя пожарогасител не можеш угаси.До нас две пожарни не можаха да угасят еден опел комби...
Иначе смисъла на този пожаросгасетел е при произшествие ако тръгне някъде огънче да го угасиш че да не стане пожар.На моя познат реното дет изгоря пред автомивката работата тръгнала от едно окъсено кабелче, видял пушек под капака спрял отворил и...паника.Да се сети да изтръгне клемата на акумолатора -не.А ако имаше пожарогасител щеше поне да предотврати разрастването на огъня....

Е повече от ясно е, че ако пламне цялата кола с един пожарогасител, няма да я изгасиш. Той е точно за това дето казваш - ако тръгне някъде огън да го изгасиш, преди да се е разрастнал пожара. Особено пък, ако след произшествие тръгне някъде и вътре има хора, по-добре да пробваш да изгасиш, преди да се е разрастнало и да са изгорели живи без да могат да излязат.

С този пожарогасител можеш да се напръскаш против изпотяване,ако си тръгнал на дневна дискотека:):) Има една табличка за видовете пожар от А до D,и срещу всеки вид пожар пише с какво се гаси...

Абе прав си, ама явно след като са преценили, че в колата трябва да носиш точно прахов, а не воден, сигурно са преценили и че по-вероятно е при ПТП с леки автомобили да ти потрябва такъв. Ясно е и че твоя пожарогасител и твоя бинт няма да могат да спасят всеки, във всяка хипотетична ситуация, която може да се случи и всеки ден хора ще продължат да умират на пътя, ама една ситуация да има в която е можело да спасят някого и точно тя да се случи и ти да ги нямаш и някой да фърли топа е тъпо.

Другото което е, че безполезен комплект за отбиване на номера по супермаркетите е 30 лева. Най-евтино сигурно ше го намериш за 20 лева. Итинско оборудване от аптеката и от магазин за пожарогасители сигурно ше ти излезе 40-50 лева. Ако тия 20-30 или 50 лева толкова ше те опраят, дето са ти 1/4 ии 1/3 от пълен резвоар толкова и около половин годишна винетка толкова ше те оправят, земи си евтини ся, никой не те кара на сила :) Аз само казвам :) Ам то дет вика Вовата, може и бутилка да боядисаш червено :)

кученцетоОгиитаткоДоги
30-09-2015, 10:01
Е повече от ясно е, че ако пламне цялата кола с един пожарогасител, няма да я изгасиш. Той е точно за това дето казваш - ако тръгне някъде огън да го изгасиш, преди да се е разрастнал пожара. Особено пък, ако след произшествие тръгне някъде и вътре има хора, по-добре да пробваш да изгасиш, преди да се е разрастнало и да са изгорели живи без да могат да излязат.

Абе прав си, ама явно след като са преценили, че в колата трябва да носиш точно прахов, а не воден, сигурно са преценили и че по-вероятно е при ПТП с леки автомобили да ти потрябва такъв. Ясно е и че твоя пожарогасител и твоя бинт няма да могат да спасят всеки, във всяка хипотетична ситуация, която може да се случи и всеки ден хора ще продължат да умират на пътя, ама една ситуация да има в която е можело да спасят някого и точно тя да се случи и ти да ги нямаш и някой да фърли топа е тъпо.

Другото което е, че безполезен комплект за отбиване на номера по супермаркетите е 30 лева. Най-евтино сигурно ше го намериш за 20 лева. Итинско оборудване от аптеката и от магазин за пожарогасители сигурно ше ти излезе 40-50 лева. Ако тия 20-30 или 50 лева толкова ше те опраят, дето са ти 1/4 ии 1/3 от пълен резвоар толкова и около половин годишна винетка толкова ше те оправят, земи си евтини ся, никой не те кара на сила :) Аз само казвам :) Ам то дет вика Вовата, може и бутилка да боядисаш червено :)

Точно прахообразения пожарогасител е ефективен за пожари от материали като дървесина и текстил, тоест за някое пожарче в колата причинено от паднало огънче, което човек може сам да загаси и по други начини.Няма как да са запали цялата кола вътре и човек да не може да спре и да излезе.Относно бинта, бъдете малко по креативни.Щото ако трябва да си носа бинт, то трябва да си носа и ножица:metal: Хора утре ако стане война вие ще се първите дето ще предадат богу дух:):)

Bobo Markov
01-10-2015, 20:02
дАйба майка му италианска дАйба!

Friday
01-10-2015, 21:46
Точно прахообразения пожарогасител е ефективен за пожари от материали като дървесина и текстил, тоест за някое пожарче в колата причинено от паднало огънче, което човек може сам да загаси и по други начини.

Бъркаш се жестоко колега. Пожарогасителят, който гаси пожара, зависи от класа на пожара.

Накратко:
клас А - това са материали като дървесина, текстил....
клас B - ЛЗТ - бензин, нафта, масло.....
клас C - ЛЗГ - ел. инсталации, кабели, трансформатори.....

Водният пожарогасител може да ти загаси само пожар от материали клас А, докато праховият може да загаси и трите типа пожари. CO2 пожарогасител пък не може да ти загаси пожар от клас А. Водопенният пожарогасител е ефективен само за клас A и B.

Огневия клас върху пожарогасителя се изписва примерно така: 5A/21B/C, която значи, че може да загасиш пожар от клас А с размер 5кв.м. и пожар от клас B и C с размер 21кв.м.

Сега схвана ли какъв пожарогасител трябва да се вземе за един автомобил, в който има и трите класа на пожар?

old alfist
01-10-2015, 22:00
Мисля, че ограмотихме автора на темата в техническо отношение, но крайно време е модераторът на раздела да се намеси по отношение граматическия състав на заглавието - може да сме евтини, но не сме ефтини.

Bobo Markov
01-10-2015, 22:55
Мисля, че ограмотихме автора на темата в техническо отношение, но крайно време е модераторът на раздела да се намеси по отношение граматическия състав на заглавието - може да сме евтини, но не сме ефтини.

оборудване идва от обоороооотомер а именно убуруд се казва за човек, който Омее да Оборотва нещата или иначе казано оборотвай са навреме за да си оборотен и данте убурудва убуруда или някой друг примерно някой злобен админ ... дейба и убурудите са тия :( кои?

mordohy
02-10-2015, 21:39
Майкооооо!:throw:

Sm0k
04-10-2015, 17:19
...Относно бинта, бъдете малко по креативни.Щото ако трябва да си носа бинт, то трябва да си носа и ножица:metal: Хора утре ако стане война вие ще се първите дето ще предадат богу дух:):)

Ако утре стане война, кой първи ше предаде богу дух, дали ти или ние, е божа работа и шанса е еднакъв :) А докато стане война, аз лично мисля да се придържам към реда установен в мирно време, за да се радвам на мирното време по-пълноценно. И между другото, ако правилно си спомням аптечките би трябвало да включват ножица, а ако нямаш такава, просто мотаеш бинта докато свърши и не го режеш :)

Но ако ти искаш да разгърнеш креативност и да превързваш пострадали на пътя с парчета, които драматично късаш от собствената си тениска за да се чувстваш като екшън герой и после някоя от пищящите до канавката жени да те целува и да ти благодари как си я спасил е ОК де, няма лошо :) Въпреки, че със същия успех можеш да се запишеш и за професионален войник някъде :)

...Огневия клас върху пожарогасителя се изписва примерно така: 5A/21B/C, която значи, че може да загасиш пожар от клас А с размер 5кв.м. и пожар от клас B и C с размер 21кв.м....Сега схвана ли какъв пожарогасител трябва да се вземе за един автомобил, в който има и трите класа на пожар?

Абе тва са глупости с тия букви и цифри дето ги говориш, недей да объркваш колегата. Просто някой депутат е имал фирма за пожарогасители, внесъл е по погрешка цял контейнер прахови вместо водни от Китай и си е променил закона, така че да си ракара стоката, нищо че с праховия не можеш да угасиш нищо в колата :D Всичко е конспирация и пладнешки обир :D

dimitar_vd62
04-10-2015, 17:41
С праховия можеш да угасиш запалена ел инсталация и гориво.Последното се гаси като струята я пръснеш косо над пламъка да се плъзне.Този пожарогасител може да те спаси само при пожар в зародиш.За друга викаш пожарната което не знам дали е добра идея, щото поне всичко ще изгори и можеш го измете с метла и лопатка.Навремето един бус се запали до жигулито ми, всъщност казват само пушела, дошла пожарна извадили едни лостове изкъртили капака на мотора като заедно стова такова ли мамата и на радиатора, изпразниха/тука аз вече бях да колата си да ходя на работа/ една пожарна прахоляк, после опушиха и моята за по сигурно може би.Дойде собственика и се хвана за главата вика що не счупихте джама да отворите капака - нямали време.Моято що я опушиха не знам после автомивка, и къв кеф е да решиш че филма е свършил - пускаш си парното и цялото купе барабар с физиономията ти стават бели.Аре пак колата в мивката аз на баня.В съседния вход няква блейка оставила скарата на терасата включена с мръвки на нея, отишла до магазина за нещо си и там естествено се заприказвала за ной-новите клюки от фризьорския салон и заблавила за мръвки и за всичко.Скарата се запалила, комшийте звъняли ма нъцки, обадили се на пожарната, ония дошли откъм задната страна на блока, дето е терасата пък магазина е отпред.Със стълба стигат до терасата на третия етаж гасят скарата с вода !?, чупят джама на стаята/защо/ и изливат една цистерна вода в кухнята.После и тя и този под нея правиха ремонти.Патката са усетила чак когато от входа взела да тече вода.Още и викат Мара Пожарната.

кученцетоОгиитаткоДоги
05-10-2015, 02:42
Холанския стандарт за безопасност коренно се различава от българския.Тука тоя комплект не е задължителен, а при нас да.При нас газифицираните коли са водят подвижни бомби, а тука най безопасните.Понеже според холанците газовия резервоар, а именно бутилката издържа много повече на удар от бензиновия.Към газовите уредби има много по строги изисквания за безопасност от колкото към бензиновите:)

dimitar_vd62
05-10-2015, 18:46
У нас са бомби щото сами си ги монтират, бутилката е на годините на баба ми, не и правят изпитания че да минат тънко и т.н.

Sm0k
06-10-2015, 01:02
Холанския стандарт за безопасност коренно се различава от българския.Тука тоя комплект не е задължителен, а при нас да.При нас газифицираните коли са водят подвижни бомби, а тука най безопасните.Понеже според холанците газовия резервоар, а именно бутилката издържа много повече на удар от бензиновия.Към газовите уредби има много по строги изисквания за безопасност от колкото към бензиновите:)

Е кат се водят най-сигурни, що изискванията към тях са по-строги :)
Холандския стандарт може и да е най-хубавия в света, ама важи само в Холандия. Тука важи Българския. Кат не те кефи, купувай един дезодорант, колкото да изкараш ваканцията в БГ, после го мятай в канавката на Калотина и си карай там без него. Кво има да се убеждаваме един друг сега кой стандарт къв и дали е по-хубав :)