Log in

View Full Version : Призив за построяване на АВТО-МОТО ПИСТА!

ne0
07-10-2015, 18:06
Моля подкрепете като споделите и разпространите.

https://www.youtube.com/watch?v=CEqfozm5VAg&feature=player_embedded

dimitar_vd62
07-10-2015, 20:17
Иии добре, няма лошо.Пистата естествено ще е до София и решават 3-4 варненски рацери - а бе що не идем до софето на пистата да са изкефим....и до пистата карат мирно и кротко....верваш ли.Ми те шса накефят докато стигнат до там.А и публиката с какво ще се придвижи до там, щото на тях им трябва публика иначе не е интересно.За какво да удряш прекасвача като няма кой да се обърне.Принципно има нужда не от една а от няколко писти където да си правят гонките и дрифтовете с присъствието на пожарна и бърза помощ.Това обаче не означава че не трябва да се вземат крути мерки за пътните олигофрени.

Zlobich
07-10-2015, 20:24
Споделям.
Нека наистина да помислят в тази насока. НО,искам по-строги санкции за нарушителите на пътищата.

Bobi_33
07-10-2015, 20:27
Иии добре, няма лошо.Пистата естествено ще е до София и решават 3-4 варненски рацери - а бе що не идем до софето на пистата да са изкефим....и до пистата карат мирно и кротко....верваш ли.Ми те шса накефят докато стигнат до там.А и публиката с какво ще се придвижи до там, щото на тях им трябва публика иначе не е интересно.За какво да удряш прекасвача като няма кой да се обърне.Принципно има нужда не от една а от няколко писти където да си правят гонките и дрифтовете с присъствието на пожарна и бърза помощ.Това обаче не означава че не трябва да се вземат крути мерки за пътните олигофрени.

Има ли значение в кой град ще е?
Не е ли по-важно да подкрепи Ники Минков в случая, вместо да се дерзае къде ще е пистата. А да се построят няколко писти, звучи абсурдно. При условие, че в момента нямаме нито едно такава.

pla_y_men
07-10-2015, 20:35
Има ли значение в кой град ще е?
Не е ли по-важно да подкрепи Ники Минков в случая, вместо да се дерзае къде ще е пистата. А да се построят няколко писти, звучи абсурдно. При условие, че в момента нямаме нито едно такава.

И какво да му подкрепям на г-н Минков? Блестящата идея, която на никой друг не е хрумнала? Или ясната схема, по която ще стане - "дайте да дадете, другари!...опс, дугарю Борисов"? Имаме и в Пловдив и в Долна Митрополия писти...не са Силвърстоун, но и ние не сме Фетел и Хамилтън...

ne0
07-10-2015, 20:41
И какво да му подкрепям на г-н Минков? Блестящата идея, която на никой друг не е хрумнала? Или ясната схема, по която ще стане - "дайте да дадете, другари!...опс, дугарю Борисов"? Имаме и в Пловдив и в Долна Митрополия писти...не са Силвърстоун, но и ние не сме Фетел и Хамилтън...

Пламене, що като си толкво умен не го направи ти.

И ще ти кажа отзвук има и то бърз. От най-високо ниво, до всички телевизии.

Подробности по-късно.

pla_y_men
07-10-2015, 20:49
Пламене, що като си толкво умен не го направи ти.

И ще ти кажа отзвук има и то бърз. От най-високо ниво, до всички телевизии.

Подробности по-късно.

Нено, отговора се съдържа във въпроса ти - защото съм умен...Като умен човек не си позволявам детинщини от сорта "бат Бойко, аре бе...аре напраи ми писта...нищо не ти коства..."
Мда, отзвука в ТВ си е 99% готова писта - Б. Николов и Р. Петков ще потвърдят...

ne0
07-10-2015, 20:52
Преди 10 години такива като теб и за колодрум така ми говореха. Свикнал съм споко.

Bobi_33
07-10-2015, 21:00

Пламене, искаш да ме убедиш, че наистина няма нужда от истинска писта в БГ ?

Това, че не сме Фетел или Хамилтън, не значи, че ни искаме да караме. Щото на Силвърстоун могат да карат всякакви хора. Силвърскоун не е построен заради хора единствено и само от ранга на пилотите от Ф1

Sm0k
08-10-2015, 01:29
Момчета, не ме разбирайте погрешно, ако в България се появи истинско, съвременно съоръжение за професионален моторен спорт, аз бих се радвал безкрайно много.

Въпреки това, без грам да се заяждам с никоя от страните в дискусията искам да питам няколко неща. Най-добронамерено ще се радвам да чуя различни разсъждения по тия въпроси, щото и аз не смятам, че знам къде е истината по темата:

1. Ако такъв проект може да бъде печеливш в тази държава и в този момент, защо никой частен предприемач не е намерил инвеститори и финансиране и не го е направил до сега за да печели парите от оперирането на такава писта?
2. Защо хора с име, репутация и бизнес (с който целите им фамилии си вадят хляба от поколения) в областта на автомобилизма и съзтезанията не са се събрали до сега да направят една, да кажем така инициативна група (да не ползвам комитет), която да подеме инициатива, да събере обществена и финансова подкрепа и да се реализира проекта с частни или полу-частни инвеститори?
3. Защо въпреки възможността да се развива частен бизнес тая област се чака на държавата, при положение че един предприемач би стопанисвал и оперирал пистата по-добре?
4. Защо, ако предположим че такъв проект все пак би бил губещ, защо й е на държавата да инвестира пари в губеща дейност?
Да, можем да кажем, че липсата на писта е пазарен провал, вакуума от който държавата трябва да запълни в името на живота, здравето и добруването на народа, ама де да знам при толкова вакуми в толкова други области някак не звучи много изпипано ;)
5. Смятате ли, че ако все пак държавата я построи, това ще бъде една добре стопанисвана и оперирана писта? И не смятате ли, че ако е държавна има голям риск да стане като със селските стадиони - строим ги един път, като единична ПР акция с която да замажем очи и после ги оставяме да буренясват и никой не го еня за тях?

ne0
08-10-2015, 09:53
Без участие на държавата такова съоръжение е немислимо.

Идеята е да е културно съоръжение. За да е достъпно, няма да е мега печелившо. Това е като стадион, театър, концертна зала и тн...

А Зашев искам да те питам, цитираните от теб Фетел и Хамилтън, единият преди да вземе книжка е шампион във Формула 3 а другият е трети.

Та въпросът ми е по улицата ли са станали пилоти или на спортни съоръжения.

Минков подчерта "СПОРТНО СЪОРЪЖЕНИЕ".

mirchozo
08-10-2015, 10:23
Няма лошо, що да няма и писта...?
Всеки квартален рацер с нетърпение ще даде 500 (пестин леа) за да отиде и да покара колата си (опел астра с изгнили прагове и матор 2.0 кубика 115коня)... Айде моля ви се, колко процента от рацерите могат да си позволят да отидат на писта в другия край на България, николко ?
Принципно съм ЗА, но нека се почне по от рано, школи за професионални пилоти, картинг пилоти и т.н., защото не всечки деца са с богати родители, нека имат шанс и обикновнните хлапета които са не по-малко талантливи. Аз лично не вярвам това да се случи, колкото и шум да се вдигне. По дискавъритата бях гледал за Америка, та ония имаха свободен ден в неделя за каране по пистата където рейсърите да си начешат крастата, за да не правят глупости по пътя през останалото време, не че нямат закони и не се спазват. Това ще стане в България когато пръдне гугутката на Великден...

pla_y_men
08-10-2015, 10:44
Дали има смисъл да си говорим като радиоточки и никой да не чува другия? Поне аз съм с впечатление, че в моите постове някои хора виждат думи и тези, които не съм казал...
Хайде да караме по темата, а тя е поканата на г-н Минков към г-н Борисов в тубата. Така, по нея съм казал достатъчно и няма нужда да се повтарям, ако някой не ме разбрал от първия път.
А по това какво съм казал или не съм:
- Боби, къде ме видя да убеждавам някого, че няма нужда от писта/писти в БГ? А дефиницията "истинска" не я разбирам...не знам кое прави една писта почти истинска, истинска и много истинска.
- Смок, евала за търпението, желанието и адекватните въпроси. Понеже г-н Минков е инициатора, и ако чете тук, може би ще ти отговори. Не е редно да отговарям от чуждо име, а понеже инициативата не е моя и не съм правил аз бизнеспланове/те/, не мога да ти отговоря адекватно, както точните ти въпроси заслужават.
- Нено, ясно е къде са станали такива пилоти Фетел и Хамилтън. Но Хамилтън преди няколко години го бяха олепили в Австралия, защото беше демонстрирал келешлъци и беше правил донъти на улицата с един Мерцедес рентакар. Та понеже все пак темата е благородното, спортсменско(алтруистично?) желание на г-н Минков, аз чувам с ушите си, как още в увода предлага решение/чрез писта/ на премиера веднъж завинаги да се премахнат уличните гонки и келешлъци. Ами...Хамилтън го опровергава, не аз... Много елементарно твърдение...
Та за да не стигнем и до състоянието на ВВС в БГ и че ако шитнем или си спестим 1-2 изтребителя, ще си имаме писта като слънце, в резюме:
Аз съм ЗА хубаво, модерно спортно съоръжение-писта. НЕ ВЯРВАМ точно по този начин (и с тези хора) да се случи. ИСКРЕНО се надявам да греша!

ne0
08-10-2015, 11:15
Eто, гледали са го - http://www.segabg.com/article.php?id=772803

pla_y_men
08-10-2015, 11:46

Мда, абсолютно вярно! Ето как подкрепя и науката статистика такива случаи - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D 1%8F
Особено е показателно второто изречение, за причинно-следствената връзка...:clap::clap::clap:

ne0
08-10-2015, 13:36
Зашка ти си закърняла номенклатура и точка.

Значи аз реално голям проблем нямам, като искам писта ходя в чужбина.

Така е и с много голяма част от здравеопазването. Да не дава господ ама половин България за по-сериозни неща ходи в чужбина на Болница.

Така и с образованието.

ЗА ДА ОСТАНАТ ДЕЙНИТЕ И МОЖЕЩИ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ трябва да се вдига стандарта на живот, а той не е само минимални пенсии и заплати.

Всичко що е здравеопазване, образование, култура и спорт е висок стандарт. А който учи и работи усилено може да си ги позволи.

Fear
08-10-2015, 16:05
Meжду "трасе за гонки" и "автомобилна писта" има сериозна разлика, еле пък ако последната я гласим да може да приема някакви по-сериозни състезателни серии. ;)

Като човек обичаш моторните спортове, ужасно много искам да имаме читава писта.
Където да мога да наема някаква резачка и да я карам, както това е възможно в белите страни.
От друга страна, не е работа на държавата да осигурява такава, само защото някакви келеши с изпърдяни 320-ки са надали вой, че ще ги опандизят, ако се гонят по улиците.

Даваш си сметка, колко са хората като теб, които могат и поддържат на практика истински състезателен автомобил, чието място е на пистата, нали? :)

ne0
08-10-2015, 16:15
виж ти тука какво се появи...

148529

Fear
08-10-2015, 16:17
Няма да си кривя душата - ако това се превърне реалност, ще се радвам не по-малко от теб. ;)
Конфигурацията изглежда много интересна.

Стискам палци с всичка сила.

pla_y_men
08-10-2015, 16:51
виж ти тука какво се появи...

148529

Бре! Това вече изскача навсякъде! Тоя Бойко, като му се зададе по правилния начин и върши чудеса...реанимира мъртъвци вече:static:
http://socbg.com/2014/05/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%83%D1%81%D0%BF%D1%8F-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81.html
...иначе аз съм номенклатурата, да... :-)

ne0
08-10-2015, 17:23
Eто и групата - https://www.facebook.com/%D0%98%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D 0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%9F%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%A1%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B5%D0%BD%D 0%B0-236288939740363/timeline/

DerMeister
08-10-2015, 17:29
Тъпото е, че дори инциативата да е успешна и да се реализира, това няма по никакъв начин да реши проблема с жертвите на пътя. Ще се води за предприети мерки и Боко ще реже ленти....
Кога ще започнат да се налагат глоби и реално да се събират? Ще го оставим за други избори.

Sm0k
09-10-2015, 00:54
Така е и с много голяма част от здравеопазването. Да не дава господ ама половин България за по-сериозни неща ходи в чужбина на Болница. Така и с образованието.
ЗА ДА ОСТАНАТ ДЕЙНИТЕ И МОЖЕЩИ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ трябва да се вдига стандарта на живот, а той не е само минимални пенсии и заплати.
Всичко що е здравеопазване, образование, култура и спорт е висок стандарт. А който учи и работи усилено може да си ги позволи.

Добре, тва е един от редките случаи в този форум, в който някой с аргументи да ме убеди, че неговото виждане е правилно, ако преди това не съм бил съгласен или не съм бил сигурен дали да се съглася :) Ако има подписка и подписка ще подпиша държавата да подкрепи такъв проект.

Сега ок, писта трябва да има, въпроса е на кое място в приоритетите на правителството трябва да бъде, при положение че пари за изтребители няма. Ама пък го има и въпроса, че ако правителството не раздаваше целия бюджет на "доказани фирми" сигурно щеше да има и за изтребители и за писта...

Остава последния въпрос, че това вероятно няма да реши проблема с гонките на улицата или поне няма да го реши напълно. Примерно ne0, ти вярваш ли че всички които сега се наемат по булеварда да се дърпат, като е появи пистата и резко ше спрат?
От друга страна, с един колега от форума, който има една много малка съзтезателнна кола снощи говорихме по тоя въпрос и както казва той "половината да спрат, пак е риска ше е по-малък". Ясно е, има различни гледни точки, има плюсове има и минуси.
При всички положение обаче нужда от писта има и по един или друг начин рано или късно ше се появи.

ne0
09-10-2015, 10:19
Колегата ти е бил много прав. Не половината 30 процента да спрат на цената на 10 милиона ще е в пъти по-евтино отколкото щетите и рисковете на тия 30%.

Иначе съм за строги мерки, но реални. А не само ПР.

Mury
09-10-2015, 10:28
Добре, тва е един от редките случаи в този форум, в който някой с аргументи да ме убеди, че неговото виждане е правилно, ако преди това не съм бил съгласен или не съм бил сигурен дали да се съглася :) Ако има подписка и подписка ще подпиша държавата да подкрепи такъв проект.

Сега ок, писта трябва да има, въпроса е на кое място в приоритетите на правителството трябва да бъде, при положение че пари за изтребители няма. Ама пък го има и въпроса, че ако правителството не раздаваше целия бюджет на "доказани фирми" сигурно щеше да има и за изтребители и за писта...

Остава последния въпрос, че това вероятно няма да реши проблема с гонките на улицата или поне няма да го реши напълно. Примерно ne0, ти вярваш ли че всички които сега се наемат по булеварда да се дърпат, като е появи пистата и резко ше спрат?
От друга страна, с един колега от форума, който има една много малка съзтезателнна кола снощи говорихме по тоя въпрос и както казва той "половината да спрат, пак е риска ше е по-малък". Ясно е, има различни гледни точки, има плюсове има и минуси.
При всички положение обаче нужда от писта има и по един или друг начин рано или късно ше се появи.

Ако шибаната държава,в частност правителството малко си преориентира приоритетите,ще има пари за всичко,от което държавата и народа и има нужда за да живее нормално.............примери бол,не ми се пише щот няма да стигне времето до утре.Минки е дал единия пример,къде отлетяха 5 млн. лв./което е една капка в морето/.Защо за шибаните държавници,кметове,депутати и т.н. се поръчват скъпи лимузини,а не Шкоди например,на 1/4 от цената на другите ????? Как в Румъния държавници и кметове карат Дачии....................В България има над 5000 държавни автомобила,без линейките/които също са кът/и полицейските коли.Та по въпроса приоритети за преориентиране бол,стига да има кой да мисли за това,а не само баджанака да спечели някоя и друга държавна поръчка................

П.С.Някой от вас знае ли истинската история на пистата в Серес,на какво са били подложени общината и жителите на града за 3 г., но в последствие какво е положението ?????

pla_y_men
09-10-2015, 11:43
..... не само баджанака да спечели някоя и друга държавна поръчка................

Анатема! В случая и през ум да не ти минава!:disgust:
Темата стана всеобхватна и на високо ниво. Знаех си, че от колодрум ще стигнем до космодрум...Такива задълбочени и аргументирани мнения човек не може да чуе на пейка в парка от съседна група пенсионери...Мдаа, дори няма кьорфишеци и евтини манипулации!
Та смирено предлагам, преди да си набия самоотвод, темата да се прекръсти на "да спасим България!", да си изберете войвода(та) и - на нож в името на прогреса! :-)
... а аз отивам да мисля как да се самоубия по особено мъчителен начин... :-)

ne0
09-10-2015, 17:55
Г-н Зашев, докато още сте още несамоУбил се.
Имам прост въпрос, ако може.

Вие какво направихте?

ФЕРАРИСТ
09-10-2015, 18:29
Вие какво направихте?
1.18.......:big_wink:

ICI
09-10-2015, 20:48
Георги Дончев е писал във ФБ групата, че още догодина има шанс да почнат работата по пистата в Сливен.

thecleaner
09-10-2015, 21:11
Колегата ти е бил много прав. Не половината 30 процента да спрат на цената на 10 милиона ще е в пъти по-евтино отколкото щетите и рисковете на тия 30%.

Иначе съм за строги мерки, но реални. А не само ПР.

И е умен колегата признавам ;)

А писти си трябват, или някакви обособени места за даване на газ, дали направо или накриво се тая. В последните години уличния моторспорт заема огромно място в съзнанието на младия българин, и е глупаво да се опитва някой с рестрикции да променя това.

pla_y_men
09-10-2015, 21:26
Г-н Зашев, докато още сте още несамоУбил се.
Имам прост въпрос, ако може.

Вие какво направихте?

Какво направих...Върху кого? :-)
Мързи ме, а и темата е за Минков-Борисов-Калъчев...но хайде:
Направих това http://www.clubs1.bg/ и списанието clubs1...повече от 15г. Все е нещичко за феновете...С Феро се знаем от време оно...Преди това направих 7-8 жилищни сгради - забравил съм вече адресите, помня само тази на ул. Развигор 2-4, Лозенец, срещу следствието на ул. Развигор 1. Който е любопитен, може да я разгледа с Гугъл Ърт и стрийтвю. За тази сграда и още няколко съм построил и подарил на държавата няколко трафопоста...Преди 15г. исках да направя и писта за картинг - проучих изискванията на ФИА, цената за строителство, говорих със собствениците на пистата в София, с Додо Върбицалиев за неговата писта в Пловдив,говорих с ШЕЛ и други компании за форми на финансиране и т.н...и по ред причини се отказах.
На държавна софра съм бил цели две години - в колежа на Добри Джуров - армията.:-) За всичко гореизброено (и неизброено), сбъднало се или не, съм залагал акъла и топките си...не съм усвоявал държавни средства под каквато и да е форма...както и такива от Спортния тотализатор :-)
Възможно е да греша, но мисля че по-скоро съм дал повече на държавата, отколкото съм взел. Та някак си не се чувствам като спирачка за добруването на народа. :-)И съм се научил да не кълва на "другари, дайте да дадете!".
Аз няма да питам вие какво направихте...
П.П.
Това 1.18 е на Феро:notworthy::notworthy::notworthy:

BO
09-10-2015, 21:36
Аз лично предпочитам тези пари за писта да отидат за детски градини в София.
След това много от майките да могат да работят, да има къде на спокойствие да си оставят децата и да носят пари на държавата, а не да са в разход.

Bobi_33
09-10-2015, 22:05
След това много от майките да могат да работят, да има къде на спокойствие да си оставят децата и да носят пари на държавата, а не да са в разход.

Ми то детските градини си ги има. А уж нямането на места в тях е бошлаф работа. Аз също съм расъл в детска градина. И нямаше проблем със записването там, въпреки, че по времето в което аз съм бил на възраст за детска градина, съм сигурен, че е имало повече деца, отколкото сега. Друго куца с детските градини, но не му е тук мястото да го обсъждаме. Темата е за писта, дотук виждам, че повечето са против. Което е абсурдно. За направата на една писта неминуемо ще се открадне, но ще е веднъж, защото ще е една писта. Обаче за дреболиите се краде най-много. Примерно зад нашия блок, детската площадка била струвала близо 100 000 лв. Да ти обясняма ли, че просто сложиха нови бордюрчета на местото на старата съществуваща отпреди това, 3 кубика пясък, 2 катеришки, пребоядисаха рамката на пързалката и и смениха улея. Сложиха и 2 нови пейки, щото старите ги откраднаха мангалите, имаше желязо в тях. Всичко това било струвало 100 бона. Е, айде мерси, аз пък искам писта.

dimitar_vd62
10-10-2015, 00:22
Ми то детските градини си ги има. А уж нямането на места в тях е бошлаф работа. Аз също съм расъл в детска градина. И нямаше проблем със записването там, въпреки, че по времето в което аз съм бил на възраст за детска градина, съм сигурен, че е имало повече деца, отколкото сега. Друго куца с детските градини, но не му е тук мястото да го обсъждаме. Темата е за писта, дотук виждам, че повечето са против. Което е абсурдно. За направата на една писта неминуемо ще се открадне, но ще е веднъж, защото ще е една писта. Обаче за дреболиите се краде най-много. Примерно зад нашия блок, детската площадка била струвала близо 100 000 лв. Да ти обясняма ли, че просто сложиха нови бордюрчета на местото на старата съществуваща отпреди това, 3 кубика пясък, 2 катеришки, пребоядисаха рамката на пързалката и и смениха улея. Сложиха и 2 нови пейки, щото старите ги откраднаха мангалите, имаше желязо в тях. Всичко това било струвало 100 бона. Е, айде мерси, аз пък искам писта.

Виж ся не си прафф, пък и у София мноу крадете.Във варна също направиха нови детски площадки, ако искаш и снимки ще постна, обаче едно птиче ми подшушна че стрували 65000 лв, грубо казано 15 на 10 метра....на тоз дети ги строи му давали 20000...другите къде са не знам, ма човека са чудеше с какво да направи пътечките до детската площадка, щот майките с колички все пак трябва да стигнат до площадката.Ся има нова мода, с изпърдяноти си бмве да земеш една двулитрова пласмасова бира и си заведеш кифлата на "заведение На детската площадка" и два блока ти гледат и слушат полюциите.Другото нещо с европари утре ще ви го снимам да познаете що е то.

Ся аз не можах да разбера тая писта за кво е, за рацерите дет си набиват 10-15к гущера в колата и искат да се изкефят или за кварталните рацери дет чакат да дойде уйкенда и с 10 кинта хем бенз да сложат хем да забият нещо в сладкарницата на мола.Ако гонкаджийте са извън закона и надават вой да им строят писта, кво да кажат проститутките - дайте държавата да построи един публичен дом в центъра на България и който не му пуска благоверната да ходи там да чука.Аре стига 25 години ни набиваха в глават че държавата е лош собственик ся държавата да я строи и стопанисва...и утре некой да я купи за 1 лв...Тези хора търсят публична изява не спорт, тая писта няма да реши проблемите на уличното рацерство, щото обяснете ми защо посред бял ден трябва да минеш на задна гума по булеварда като можеш да го направиш и на две гуми.Пък и гонките освен заради егото се правят и залагания и какво държавата ще узакони залаганията или някой иска да сложи ръка на тоя сектор, хем да му посторят писта хем да взема парсата от залозите.

ne0
10-10-2015, 03:10

БО според мен раково болните са по-важни от детските градини... СТИГА...

ЧУШКАТА И ДОМАТЪТ са различни неща.

Мен пък ми писна от рушвети за детски градини... хем пари от държавата хем родителите си плащат. ::))))

АВТОФОРУМ е....

Пистата е нужна при положение, че няма и точка. БО можеш спокойно да пишеш в БГ МАМА за проблемите в градините ;)

А и повярвай, мога да ти докарам поне 5 майки дето искат да карат на писта. ЖЕНИТЕ НЕ СА САМО ДА РАЖДАТ ДЕЦА И ДА РАБОТЯТ. И те искат да СЕ ЗАБАВЛЯВАТ и най-важното да спортуват, точно колкото и ние. Все едно да кажеш нека да закрием ОПЕРАТА за сметка на Детските градини. Трябва да си получовек за да не проумееш, че в 2015 години е добре да има ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ и КУЛТУРА за да бъдеш развита страна.

BO
10-10-2015, 22:59
Аз ако съм държавата, не бих спонсорирал такова нещо пряко. Косвено да - земя, разрешителни. Ама навсякъде тези неща са си частна собственост. Защо трябва да дам пари за един разход?
Аз целия спорт съм го зарязал ти искаш писта.
Пистата е малък разход на фона на моторния спорт. Не ти пречи да ходиш на 200 км. за тренировка.
Ама като няма едни елементарни условия за едни щангисти, къде отиваш към моторния спорт?
Много надъхване има тук, което няма да стигне до никъде. Просто се замисли икономически над нещата, събразено с икономическото ни състояние и ще видиш, че това е кауза пердута.
И, да, по-добре парите да отидат за онкоболни ако трябва. Не сме дорасли за такива мечти.
По същата логика дай да протестираме и за космодрум, защото аз мисля, че там има много повече бъдеще.

thecleaner
11-10-2015, 02:47
Аз ако съм държавата, не бих спонсорирал такова нещо пряко. Косвено да - земя, разрешителни. Ама навсякъде тези неща са си частна собственост. Защо трябва да дам пари за един разход?
Аз целия спорт съм го зарязал ти искаш писта.
Пистата е малък разход на фона на моторния спорт. Не ти пречи да ходиш на 200 км. за тренировка.
Ама като няма едни елементарни условия за едни щангисти, къде отиваш към моторния спорт?
Много надъхване има тук, което няма да стигне до никъде. Просто се замисли икономически над нещата, събразено с икономическото ни състояние и ще видиш, че това е кауза пердута.
И, да, по-добре парите да отидат за онкоболни ако трябва. Не сме дорасли за такива мечти.
По същата логика дай да протестираме и за космодрум, защото аз мисля, че там има много повече бъдеще.

Да ама любителите щангисти и да го практикуват на улицата, не застрашават невинни нали ;)

noi_soli
13-10-2015, 12:53
Построяването дори и на 100 писти няма да променят смъртността по пътища ни, което уж е лозунга на инициативата. Много добре виждате колко хора карат на писта в България. Улиците ще продължават да се използват за "гонки", докато не се осъществи контрол по пътищата. Предпочитам тези пари да се инвестират в система за камери по пътищата, която да гарантира сигурността на всеки един от нас. Да, обичам високите скорости, но последно време предпочитам да връщам педала, като гледам какво става. И това, че някой кара бързо и се вживява като състезател по улиците, защото държавата не му дава нужните условия да го практикува на писта, е кретения!!! Ми утре някой ловджия ще иска да практикува хобито си в града, да им се построи ловен кът, за да не трепи домашни любимци???
Има хиляди спортове и хобита по таз земя и повече ща стават, не може за всяко държавата да прави кът, не и нашата родина, не и при тази система. Казвам го със съжаление и не ме разбирайте погрешно искам да има писта, но това нищо няма да промени, а проблемът е сериозен.

dimitar_vd62
13-10-2015, 19:18
Ем, нал и аз това казвам.

"Ако може да е до София, че иначе е далеко" , http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/liubitelite-na-skorosti-iskat-zakonni-pisti-za-gonki-6043740 а любитителите на високи скорости от Варна не им е далеко, явно са по-бързи или бензина го наливат от чешмата, та прословутата писта до София как решава проблема на гонкаджиите от останалата част от страната...или може би проблема е само в София, другита да са трепят.

V@K@T@
15-10-2015, 19:54
Построяването дори и на 100 писти няма да променят смъртността по пътища ни, което уж е лозунга на инициативата. Много добре виждате колко хора карат на писта в България. Улиците ще продължават да се използват за "гонки", докато не се осъществи контрол по пътищата. Предпочитам тези пари да се инвестират в система за камери по пътищата, която да гарантира сигурността на всеки един от нас. Да, обичам високите скорости, но последно време предпочитам да връщам педала, като гледам какво става. И това, че някой кара бързо и се вживява като състезател по улиците, защото държавата не му дава нужните условия да го практикува на писта, е кретения!!! Ми утре някой ловджия ще иска да практикува хобито си в града, да им се построи ловен кът, за да не трепи домашни любимци???
Има хиляди спортове и хобита по таз земя и повече ща стават, не може за всяко държавата да прави кът, не и нашата родина, не и при тази система. Казвам го със съжаление и не ме разбирайте погрешно искам да има писта, но това нищо няма да промени, а проблемът е сериозен.

Питаш колко хора карат на писта ... Малко са поради няколко причини. Едната причина, е че има една писта дракон, която за мен е в меко казано окаяно състояние. Другата причина, е че тази една писта Дракон е на много километри разстояние от много много хора, които биха си прижалили колите. Не знам какви хора и с какво мислене са тези хора, които казват, че пистата няма да намали ПТП-тата ... Явно са виждали много малко катастрофи и на още по-малко от тях са ознавали причините за да станат. Това, че има хора дето от гъзарлък или келешлък ще мине със 100 по тясна улица или през някой светофар. Такива хора има навсякъде и ще ги има винаги но нека се даде шанс на всички нас, които искаме да спазваме ЗДВП да си чешем крастата, да си мерим чурите и да осъществим мечтите си на една хубава и безопасна писта. А повярвай ми ако ти не си един от тези хора то това не значи, че тези хора са малко. Аз примерно не обичам да ловя риба ама рибари и язовири бол ... Може да не кълве щот няма риба ама човека си пие биричката и си чеше крастата. Общо взето имам чувството, че само автомобилния спорт в българия е неосъществим и е на дъното на всичко. Писта трябва да има за да има по безопасно движение по пътищата. Писта трябва да има за да може държавата с чиста съвест да прибира парите на хората от глоби за превишена скорост и т.н. и т.н. щяло да има затвор за превишена скорост пхахаха алоооооу не знам на кой боклук му е дошла тази идея ама питам аз ако това стане реалност значи ще е по-добре да се напиваме като за последно и криво ляво с 20 км.ч. да си караме ... Там поне се разминава с глоба и пробация. Много ме хваща яд на хора с такова мислене. Съжалявам, че го казвам колега не те познавам може да си пич ама дай мен като не ме кефи еди си какво другите дет ги кефи да го лапат ... Чак взех да се вълнувам вече.

---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:40 ----------

Ааа и още нещо да добавя, че забравих. Държавата не била длъжна ?!?!?! WTF ? Мооооляаа. Държавата е длъжна е дори меко казано. Аз чувствам че държавата е длъжна на мен на теб и на всеки българин даже повече от това. Ние сме един толкова изстрадал народ не защото сме едиси какви и щото манталитета ни бил не знам си какъв ами щото мене дъргавата ми го начуква в гъза (с извинение) вече 28 години и това става защото и аз 28 год. си мисля, че държавата не е длъжна ... А на горките поколения живяли преди мен го е наплякала освен отзад и фостата. Баща ми е зяпочнал да работи на 12 год. За да не е в тежест на баба ми да може си купи цървули ... Тогава сигурно е нямало експлоатация на детски труд нали. На тези хора държавата е длъжна по 10 от това което е длъжна на мен. Да не говоря за пенсионери, които живеят с по 200 лв. на месец. (Извинявам се че употребих думата живеят) много се отклоних от темата ама то навързано като свински чравца. И да е по темата ИСКАМ ПИСТА където да си показвам колко ми е голям ... Аспуха. За да не преча и вредя на никой

stelt
15-10-2015, 22:36
Добре де, хипотетично, държавата построява една писта в Горно нанадолнище. Ти колко пъти ще отидеш там ? А съседа ти, а съгражданите ти, които работят за 500 лв на месец ???
Писта ще има, но едва ли ще може всеки да си я позволи.

Bobi_33
15-10-2015, 23:44
Добре де, хипотетично, държавата построява една писта в Горно нанадолнище. Ти колко пъти ще отидеш там ? А съседа ти, а съгражданите ти, които работят за 500 лв на месец ???
Писта ще има, но едва ли ще може всеки да си я позволи.

Е, то и не всеки се юрка по пътищата, като за последно. Никой не твърди, че катастрофите по пътищата ще спрат. Но дори и само с 10% да намалеят, пак е нещо. А отделно, че катастрофите стават не толкова заради идиотите зад волана, а заради хората от МВР, които си кютат на заплатки и хранилки и грам не ги интересува какво се случва около тях. На всеки проблем на пътя, МВР отговаря с удобната реплика: "Несъобразена с пътните условия скорост. "

Това е много удобно и по тоя начин си измиват ръчичките (дано им изсъхнат) и оправдават своето тотално бездействие , безхаберие и мързел. Аз досега ченге да напиша акт на общината, че има дупка на пътя, която е предпоставка за ПТП, не съм видял, а по закон са длъжни да го правят. Отам нататък е безпредметно да се коментира каквото и да е. Пистата си е писта, няма лошо да я има. А за да няма смърт по пътищата, първо трябва държавата да се погрижи истински за това. Не само с ограничения на скоростта, а да съблюдават всичко останало в в закона за движение по пътищта. И да започнат не да подаряват шофьорски книжки. Но ако това стане, трябва никога да не виждаме мангали зад волана. Надявам се тук, никой да не вярва, че един мангал е способен да прочете и научи закона за движение по пътищата.

V@K@T@
16-10-2015, 09:26
2 пъти в годината да отида предполагам ще ми е достатъчно. Зависи и от тарифата :D ... А с Боби съм напълно съгласен той сиганина не може да разбере който и да е въпрос от листовките камоли пък да отговори правилно ... Шофьорските курсове са под всякаква критика. Стелт най-добре ще каже какво е нужно към шофьорския курс за да станат по отговорни и способни младите шофьори. Нека курсовете за категория Б да станат по 1000 лв. Но като човек го премине да излезе способен и знаещ. Който каквото и да ми говори писта за драг дрифт и т.н. е необходима. И то не една ... Скоро четох една статия за искащите писта от София че щели да се събират само там ако има такава в близост до софия и да си правят магариите там и като имало някой, който прави глупости из града щели да помагат на МВР с информация за този човек за да може да бъде нашляпан и да му дойде акъла къде се провят тези неща. Това като идея е даста добро. Но за да се осъществи ще е нужна писта в близост до всеки областен град. На някои може да им звучи абсурдно. Хората се надяват 1 писта да получат аз говоря за всяка област. Да ама не ... Въобще не е абсурдно защото в близост до почти всеки областен град има стари полигони или летища, които са обрасли и биха могли да се използват. Как може по татово време всички тези летища да бъдат построени и използвани а сега ние ги имаме на готово и нямало пари да бъдат преустроени ... Нямам думи просто

stelt
16-10-2015, 12:47
Ай това за двата пъти не го вярвам :)
Колко трак дни имаше, на ни един не дойде :)
Истината е, че ако имаме желание пари и възможност - ще намерим къде да ходим.
Иначе като цяло ситуацията е доста изтървана с младите хора. Да не се засягат четящите тук, ама по голямата част от подрастващите са много зле. Не са виновни самите млади, а ние, в частност родителите, консуматорското общество и т.н.
Деградацията е тотална в момента.

noi_soli
16-10-2015, 15:55
И да е по темата ИСКАМ ПИСТА където да си показвам колко ми е голям ... Аспуха. За да не преча и вредя на никой

Ми инсталирай си NFS: Most wanted...:knock:

V@K@T@
16-10-2015, 17:08
НФС-тята съм ги връткал сичките и вече не са ми интересни и вълнуващи. Друго си е да те лъхне на бензин и масло през духалките на парното :D

Стелт до дега не съм идвал защото за гръцката писта пари нямам а за Българската нямах резервни картери за 145-цата

ne0
22-10-2015, 19:12
групата вече е тази - https://www.facebook.com/automotoparksliven?fref=ts

нещата потръгват, па да видим дали Зашев ще излезе прав

ФЕРАРИСТ
22-10-2015, 22:48
Аз също съм леко песимистичен......

ne0
24-10-2015, 18:55
имаме и сайт... макар и в начален стадиййй

http://automotorparksliven.com/

pininfarina
24-10-2015, 20:46
Беше се вдигнал много голям шум, когато започнаха да я строят ( мисля че беше 1986-1987-ма ). Всички в Сливен много се радваха и много се надяваха проекта да е успешен, тъй като това щеше да го промени коренно в тях години, но уви....
Дано сега нещата да стигнат до края макар и в много по малки мащаби от първоначално заплануваното в проекта, стискам палци!

pla_y_men
25-01-2016, 20:19
Бачка ли ми някой на пистата? Не че се съмнявам, ама...няма ли някоя и друга снимка на братчеди с ватенки и ръчни колички на първия шикан...2-3 СМС-а между Минки и Боко...и ше ми легне сърце на место...

Bobi_33
25-01-2016, 20:59
Бачка ли ми някой на пистата? Не че се съмнявам, ама...няма ли някоя и друга снимка на братчеди с ватенки и ръчни колички на първия шикан...2-3 СМС-а между Минки и Боко...и ше ми легне сърце на место...

Копаят там на - 20. Било много гот да строиш пътища на -20, та затова сега бачкат усилено. Обаче стопли ли се, спират. Ще чакат само големи студове.

Seicento Sporting Abarth
26-01-2016, 08:25
Баааа ква писта с държавни пари бре?
Нали после ония търтеи в парламента ще оревът орталъка щото сме им бръкнали "незаконно" в служебния държавен джоб! Па и онаа свиня мое да дойде там и да бучне знак за винетка на входа :bangin:

pla_y_men
24-02-2016, 10:40
Ей! Нема да ми шашкате Боко с некакви писма с джепане вътре, преди да ми е направил пистата!

pla_y_men
29-03-2016, 10:09
Аз така...скромно да си попитам за напредъка по БоКоугодното дело...

Furious 155
29-03-2016, 11:33
Аз така...скромно да си попитам за напредъка по БоКоугодното дело...
Парата за пистата ще се похарчи около НДК, пак...

digitalundgrd
29-03-2016, 12:16
Вашите коли са с нелегален тунинг, а сте тръгнали писта да искате.... :)

pla_y_men
21-06-2016, 21:03
Гледам крайно екзалтираната и многобройна група у Сураттефтера не е трепнала от лето 2015-то...Само поглед към сайта и ме облива студена пот - за първи път виждам доказателство, че времето тече и назад...както беше в начален стадий, сега гледам някаква шаренийка преди началния стадий...Ко ми се случва с пистичката, ей!?:bash:

mordohy
22-06-2016, 01:00
Ба си простотията!
Най-сложното , базата за пистата я има.
Поне аз знам една такава и това е пистата в Габровница.
Ако на някой , който му сече пипето и има възможност му се искаше да прави писта, то до сега да я бяха направили.
Там има и изградени комуникации и невероятно време.
За това смятам, че всичко ще е една бутафория!
дай, Боже, да не съм прав!

alfa racer GTA
22-06-2016, 11:17
В България "състезателите" са 99% с потрошени и изгнили последен стадии "Бумери" ...

Наскоро си пия кафето с един колега в едно кафене и си говорим за АР, а при нас седнаха някакви на 21-26 години като преди това попитаха дали е свободно.

Говорехме си тихо или поне нормално като сила, да можем да се чуваме от леката музика.

По едно време както си говорех пича се обръща към мен и ми казва "БМВ-то на 5-тия метър къса гуми и тръгва по джанти" .Имал бил БМВ...По-късно разбрах, че БМВ-то му е 18-20 годишно ...От онези "лястовиците" ...

Замълчах си.Нямаше смисъл да му казвам каквото и да е.

И той като много други "Бумъри" е с не изживени тийнейджърски години ...

Ако очаквате тази писта да си върне парите от такива като този ...има да чакате до Второто пришествие ...

На една такава писта цената предполагам за час ще е поне 50-на лева, които ще включват освен самото ползване на пистата, така и задължителна застраховка гражданска отговорност само за шофирането на тази писта за причинени вреди на други водачи на пистата и на повреди и поддръжка на самата писта от ПТП.

Само за едно разливане на масло от автомобила по пистата в резултат на натискането на предала ще трябва да се спре пистата за няколко часа за почистване на пистата от маслото и за третирането и с препарати...

А сега си представете на колко от "перфектно " поддържаните автомобили ще им се случи нещо подобно на тази писта - било масло, било антифриз изтекъл ...

V@K@T@
22-06-2016, 21:15
Всяко нещо си има решение ... като му тече масло от колата няма място на пистата. Да си одстрани теча и да заповяда. Ама нека 1-во я направят. Дано съм жив поне да я видя