Log in

View Full Version : Външни пукнатини или драскотини на глава

flipz
16-10-2015, 18:00
Здравейте, днес се натъкнах на нещо, надявам се не много неприятно.
Реших да си сменя гарнитурата на капака на клапаните, понеже започна да омазва мотора гадно.
Свалих капака и гледам на единият разпределителен вал нещо като пукнатини, драскотини или някакви дефекти.
Някой да се е сблъсквал с нещо подобно или да има някакви логични предположения от какво може да се получи и дали е опасно.
Снимка1 (http://213.91.140.50/7/puknatini/puknatini.jpg)
Снимка2 (http://213.91.140.50/7/puknatini/2015-10-16%2017.26.03.jpg)

angelovi69
16-10-2015, 20:58
Това, което виждам, е алуминиева отливка ( не щамповка ) За мен няма никакъв риск. При отливането на Алуминий почва кристализация при изстиването на стопилката и е нормално да има такива визуални следи по корпуса. Отливката изстива и кристализира отвън навътре. Повърхността, като гледам, не е механично обработена в последствие и се вижда това, което е на снимката. Имам предвид, че не е механично обработена чрез отнемане на материал и не е дробоструена или опесъчена. Аз ако съм, ще карам смело без да го мисля!

flipz
16-10-2015, 22:00
Това, което виждам, е алуминиева отливка ( не щамповка ) За мен няма никакъв риск. При отливането на Алуминий почва кристализация при изстиването на стопилката и е нормално да има такива визуални следи по корпуса. Отливката изстива и кристализира отвън навътре. Повърхността, като гледам, не е механично обработена в последствие и се вижда това, което е на снимката. Имам предвид, че не е механично обработена чрез отнемане на материал и не е дробоструена или опесъчена. Аз ако съм, ще карам смело без да го мисля!

Благодаря ти за компетентното мнение.
Имах нужда и от второ, защо не и трето мнение, за да съм сигурен, че не е някакъв проблем който се проявява системно.
Подозирах, че може да е нещо подобно, но как да съм сигурен, като очаквам главата да има довършителна обработка и отвън.

ZaRoo
17-10-2015, 15:06
Караи спокоино

patrona
19-10-2015, 21:16
Карай небои се.това не ев мотора.за мен няма за кво да се тревожиш.технологичнни шупли.