PDA

View Full Version : Още една 33-ка

krass
01-11-2015, 04:10
Привет на всички колеги!

Отдавна се оглеждах за 33-ка от 1-во или 2-ро поколение и сега успях да си взема такава - 1.3 S.
По всяка вероятност и всички видими признаци на реални 150 000 км, гаражна със собственик , който е полагал грижи за нея.
Наложи се да пуснeм с един технически по-грамотен от мен колега в действие и 4 -те цилиндъра, тъй като работеха само двата, малко профилактика на алтернатора и общо взето вече е в движение.
Тъй като ще я ползвам за всекидневна кола, без много ентусиазъм и слагам газова уредба, като още веднъж бих искал да благодаря на Bobi_33 за плочките за карбураторите, които с малки корекции за отворите за смесителните тръби на двата Weber-а си намериха мястото.
От Митко Speeder получих сериозен подарък предна и задна броня, последната се нуждае от смяна и спойлер.
А колеги от Варна (Крис и Пламен) изпробваха колата и ми дадоха някои съвети. Благодаря на всички!
Не ми е останало много време да изчета всичко от форума за 33 с 1.3 двигател, но с радост бих приел мнения и съвети от колеги с такъв модел Алфа на какво да обърна внимание при експлоатацията поддръжката и какво да очаквам от този двигател като разход и поведение на пътя.
Лично за себе си (имал съм доста автомобили, но нито една Алфа), мога да споделя, че не очаквах 1.3 да набира толкова добре и да се държи така стабилно в завоите дори със 165/70 13" гуми!
Пускам и няколко снимки, но рег.номер вече е варненски.

Speeder
01-11-2015, 15:02
Краси, супер е колата! :)

С боядисани брони сигурно ще изглежда още по-модерна.

Пусни и една снимка на салона, таблото.

П.П. Забравих да ти дам и гърнетата когато идваше до нас....

Gosheto30v6
01-11-2015, 15:07
Колата изглежда мн. добре, рядко вече е да откриеш такъв жив екземпляр и то без ръжда,да ти е честита от мен и мн.безаварийни километри

becksalfa
01-11-2015, 18:00
браво добре изглежда,и добре дошъл в клуба,с тези коли ще имаш много емоции.

mordohy
02-11-2015, 10:15
Честито и добре дошъл в глутницата!
Колата изглежда уникално запазена.
Двигател, салон, ходова част....
Всичко това се прави лесно.
Обърни особено внимание на тенекиите!!!
До 92-ра купетата не са обработени добре и си гният. Огледай я внимателно и ако има някъде , дори и петънце, взимай веднага мерки!
И много безаварийни!

Bobi_33
02-11-2015, 19:52
Честито и добре дошъл в глутницата!
Колата изглежда уникално запазена.
Двигател, салон, ходова част....
Всичко това се прави лесно.
Обърни особено внимание на тенекиите!!!
До 92-ра купетата не са обработени добре и си гният. Огледай я внимателно и ако има някъде , дори и петънце, взимай веднага мерки!
И много безаварийни!

Глупости.

Купетата от първия до последния ден на своето производство са с еднаква обработка и еднаква ламарина. Имам си и от първите и от последните и разлика няма. Има значение единствено как е съхранямана колата през годините, нищо друго.

mordohy
06-11-2015, 08:58
Първата ми седи вече шест години в черешарника, без врати и капаци, но още няма ръжда по нея. Втората изгни така, че не подлежеше на ремонт и то забележи от вътре на вън. Всички до 1992-ра са с гнило около капачката на резервоара.
Така, че има очевадна разлика.

Triptih
06-11-2015, 11:02
Моята е 90година и няма никъде ръжда.Старата бе 92/93 и я кърпих че имаше доста избила.Разликата е че сегашната е от топла Гърция.Така че важно е как се съхранява колата,а не годината.

italfen
06-11-2015, 14:44
Честито, мноого добре изглежда 33-ката, не съм виждал скоро толкова запазена...
с интерес чакаме снимки от вътре и двигателният отсег :)
само безаварийни ти пожелавам - колкото и оптимистично да звучи :D