View Full Version : Помощ! Силно тракане.
To0CrAzYy
17-11-2015, 21:01
Здрвейте колеги, днес докато си карах чух странно тракане, което предния ден го нямаше. Като карам в момента в които спра да подавам газ и двигателя започва да отнема от скороста се чува странно тракане , все едно нещо е откачено и се удря някаде. Подавайки газ всичко е ОК, на свободна пак се чува но е монотонно и по глухо,а като натискам спирачката докато е на скорост пак се чува пук пукане все едно чупиш плекси глас( за друго не се сещам как да го опиша). Гледах около гумите кудето се чува звука , гледах и около картера но с моето просто око, нищо незабелязах. Та ако някои има някаква идея какво може да е, моля да сподели.
Black Power
18-11-2015, 04:43
Колега за двигателя боб ли да хвърляме или ти ще ни кажеш какъв е ?
To0CrAzYy
18-11-2015, 08:30
TS 1.6 120hp бензин/газ - 99г.
Имам много сходен проблем, но не са чак такива фрапиращи звуците (В моя случай е от скоростната кутия... ) Закарай я някъде да проверят скоростите. Друго за което се сещам е вътрешно каре ?
Furious 155
18-11-2015, 11:49
Иди в сервиз! В Общ Технически има изброени - харесай си някой близък и звънкай да те вземат.
To0CrAzYy
18-11-2015, 14:04
Това със сигорност ще го направя, но непречи да има и едно мнение от някой които е има сходен проблем :P Ще драсна като открият проблема :)
Всичко е хвърляне на боб,но аз предполагам вътрешно каре. Я си провери болтовете на предните гуми да не са хлабави?
budged3d
18-11-2015, 21:53
същите симптоми имах като ми бяха поразвили болтовете на джантите ,абсолютно същите, отивай да ги провериш
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=84468
Всичко е хвърляне на боб,но аз предполагам вътрешно каре. Я си провери болтовете на предните гуми да не са хлабави?
До сега не бях виждал каре и хлабава джанта да тракат на место!
А за това което аз предполагам,по добре да не знае колегата!
budged3d
19-11-2015, 20:45
A къде прочете че трака на место като е ?
A къде прочете че трака на место като е ?
Извинявам се не съм разбрал правилно,колегата е споменал на свободна,но вероятно в движение!
П.С моя грешка!
To0CrAzYy
23-11-2015, 11:27
Колеги проблема е решен. Разхлабени болтове по един на всчка джанта....+ "майсториете" които ме бяха обедили че планките на предните главини не са ми нужни са били вгрецшка и апаратите на спирачките са се търкали баластите. :)
а главината повредиха ли?, като са сложили дългите болтове. Ей забравих да ти кажа за това, че не може без фланци или трябва нов комплект болтове, сигурно са останали в куфарчето с инструменти което си взех като оставих колата.
To0CrAzYy
07-12-2015, 15:14
Значи сега е с дългите болтове отпред( които са си за алуминиева джанта) + фланците, а отзад сложиха късите обикновенни болтове като на едната главина и правиха нова резба за единия болт.