Log in

View Full Version : Проблем със спирачки

divine
01-12-2015, 22:25
Педалът на спирачката омекна, та няма накъде повече. Удрям ламарината, за да спра и то не инцидентно, а полека. Някакви съвети?
Спирачната течност в резервоарчето, което е на майна си ... е спаднала много, има някакви капки откъм задна дясна гума.
Три дни вече ходя пеша :(

myato
02-12-2015, 09:14
Запряташ ръкави. Сваляш търкалото и ремонтираш цилиндърчето или го сменяш. Може и без накладки да си останал и за това да е текнало. Отваряш, гледаш, правиш, иначе си пешеходец.

aligator89
02-12-2015, 22:36
имаш теч някъде долей спирачна течност запали и помпи малко, провери нивото пак.най вероятно тече от някъде

divine
09-12-2015, 21:29
Оправи се. С малко помощ от майстор. Някакво си цилиндърче на барабана на задна дясна гума.
Благодаря ви.

myato
10-12-2015, 09:57
Оправи се. С малко помощ от майстор. Някакво си цилиндърче на барабана на задна дясна гума.
Благодаря ви.
Е то щом е протекло е ясно, че е цилиндърче и то конкретно:yes:

divine
10-12-2015, 22:16
Е то щом е протекло е ясно, че е цилиндърче и то конкретно:yes:

Ама дай едни 80 лева и ... карай колкото искаш.

Благодаря, за съветите, Докторе.

pyle
11-12-2015, 09:18
Ивинявам се на колегата, аз имам странен проблем, когато започна да спирам от време на време педала на спирачката ми е камък и като го натисна по-силно изведнъж омеква и спирам рязко.. Някакви идеи?

myato
11-12-2015, 10:27
Ивинявам се на колегата, аз имам странен проблем, когато започна да спирам от време на време педала на спирачката ми е камък и като го натисна по-силно изведнъж омеква и спирам рязко.. Някакви идеи?

Клапан или мембрана на усилвателя заминали на кино. Най-добре сменяй целия.

pyle
11-12-2015, 15:16
Клапан или мембрана на усилвателя заминали на кино. Най-добре сменяй целия.

Цялото серво?

mordohy
11-12-2015, 18:21
Цялото серво?

Може и на части. Някога за Москвичите имаше ремонтен комплект.
Може да са я маркучета , я блокирали цилиндри, ама обикновенно го правят по един брой.

pyle
11-12-2015, 19:04
Може и на части. Някога за Москвичите имаше ремонтен комплект.
Може да са я маркучета , я блокирали цилиндри, ама обикновенно го правят по един брой.

Забелявал съм, че нивото на течността е над максимума и от време на време като карам колата до ограничител след първа за втора ми се вдървява и съединитела, има ли общо, сякаш имам повече течност и скъсява хора на педала, одеве за малко залепна съединитела..

myato
12-12-2015, 09:42
Забелявал съм, че нивото на течността е над максимума и от време на време като карам колата до ограничител след първа за втора ми се вдървява и съединитела, има ли общо, сякаш имам повече течност и скъсява хора на педала, одеве за малко залепна съединитела..

Ми не знам точно каква ти е колата, ма съдчето за спирачната течност вероятно е общо за спирачки и съединител.