View Full Version : Сервиза на Acko88
Преди време усетих, че колата ми (145 QV '96) при завиване издава странен шум и след като го локализирах се сетих, че са лагери на предните главини.
Реших да отида в сервиза на Асkо88 и допуснах огромнагрешка.
Отидох в сервиза на въпросният индивид, (не мога да го нарека личност, поради безброй причини), за оглед и да сменям всичко, което е тръгнало да хлопа и вие. Той установи, както и аз, че имам за смяна предни лагери, ляв носач и задни лагери.
Купих всичко, без задните лагер-главини и в една събота отидох при него.
Та този "майстор", една идея преди инжИнер, както спомена пред мен, демонтира първо левият шенкел и аз чаках там, за да поръчам още някакви части, ако се наложи.
След като свали шенкела и изби главината отидохме в съседното хале на пресата, за да избием лагера от шенкела и да монтира новия.
Той сложи шенкела с раменете надолу и започна да го натоварва с около 36 тона усилие, за да тръгне лагера, без да използва дорник, за да подпре шенкела и да не го повреди.
Явно не е много в час как се извършват тези операций, но въпреки това твърдеше, че е сменял много лагери, точно по този начин.
Ако не бях видял как избива лагера, едва ли някога ще можех да му докажа, че е сбъркал.
Отиде ми цял ден да чета и търся из чуждестранните форуми снимков материал и описание как се прави и съответно му го показах, за да знае как се прави, защото до последно отричаше вината си.
Отне ми седмица време да му докажа, че ги е изкривил при неправилен монтаж-демонтаж на лагерите и криво ляво се разбрахме да поеме вината си.
Той намери два шенкела след около седмица и малко и няколко пъти ми каза, че лагерите са сменяни някога в миналото и били нови, а аз му отговорих, че искам нови лагери ФАГ, каквито си бях купил 1-ят път.
И именно тогава той реши, че трябва да се разсърди, може би защото не се навих на циганията му и да си карам със стари лагери, при положение че съм дал над 500лв за нови и маркови части, за да съм сигурен в колата си.
Тъй като не се навих да ми сложи шенкелите готови, с " новите-стари" лагери той започна да ми се прави на тежък , все едно аз съм виновен, че въпросният индивид, до вчера продавал коли на части, а днес вече "баш майстор" ми е направил щети каквито и един бавно развиващ се човек би предвидил.
Сложи ми новите лагери и шенкели, но единият шенкел, който беше намерил, беше без датчик за ABS и ми каза, да се опитам да сваля датчика от моя шенкел и естествено датчика беше спекъл ужасно и се счупи.
Най -накрая с адската си и гнусна наглост, простият индивид ми каза да се оправям, вторият датчик и шенкел му трябвали, защото ще ги използвал уж, и смятал, че шенкела не е крив, което означава да внимавате, ако купувате части от него.
Сигурен съм, че е крив, защото за да се обеди, че са ми криви шенкелите, решихме да ми монтира чисто опитно шенкел от негова бивша 145-ца QV, но фейска и разликата беше, че датчиците за АБС са различни и нямаше как да го ползвам, а само да видим как ще е колата с него.
И о небеса, колелото застана хоризонтално и видимо в нормално положение и колата както дърпаше във всички посоки, сега дърпаше само в дясно, което е и доказателство за кривият десен шенкел, който той твърди, че ще ползва.
Следователно предложението ми да сцепим шенкела и да извадим датчика беше отхвърлено и аз вече побеснях и настъпи словесна кавга, която потвърди колко болно, изкривено и подло съзнание има този индивид, който едва ли не трябваше да му се кланям, че за две седмици криво ляво успя да ми монтира нови лагери и главини, но за сметка на АБС.
Каза ми първо, че трябвало да ми вземе по 40 лв отгоре на лагер, защото били спекли и двата, а два дена по-рано твърдеше, че лагера на десният шенкел бил тръгнал лесно, та целта му беше да си купя лагерите пак аз.
След словесната кавга ми заяви, че ми разкачвал буксите за АБС, което струвало още 80 лв, ма той не бил ми ги искал и аз избухнах в смях и му казах в очите, че е смешник.
Въпреки всичко, накрая най-неочакано хвана флекса и тръгна да цепи шенкела за да извади датчика, но аз го спрях и му казах, че ще си намеря датчик и да ми сглабя колата взможно по-бързо, което само по себе си е доказателсво, че е е напълно наясно, че е виновен, но явно мъжкото в него не е на мода.
Та. . . имайте едно на ум за този сервиз!!!
кученцетоОгиитаткоДоги
08-12-2015, 18:15
Не само едно на ум,ами аз си имам и две на ум за всеки един сервиз в който не познавам майсторите:) В тая ,,държава,, всеки стана певец и автомонтьор:) Двама човека не можеш да хванеш за работа:) Грешката пич ти е била че като ти е осрал един път колата и си го видял че е зган,защо си му я поверил втори път?То е ясно че ще изгориш и втори път.Като знам и тука кви майстори има които са за растрел,па ка моли в бегето където куче влаче рейс.За всеки който е решил да се занимава с това трябва да се изискват разрешителни,които ще се издават само след взимането на куп изпите в областа.Ане всеки който са е учил на собствената си кола от 1986г. модел, да реши в даден момент че е голямото добро утро и колко му е да си отвориш сервиз,един гараж един мост и си в джаза,че познавам майтори в бегето и мост нямат ми работат с крикове и тия старите лежанки на колела,ама поне си разбират от работата де:)
Факт,шенкелите се изкривиха!Трудно повярвах поради факта че до сега от доста сменени лагери до сега не е имало такъв проблем.След като се установи че са криви се разбрахме да ти намеря шенкели а ти каза че искаш и задължително нови лагери,ти предложи да си ги поръчаш и аз ти ги платих,нали?Инак ти казах и мога да сложа скрииншот от вайбър че казвам че е жалко че шенкелите са със сменяни лагери скоро(никаде не те навивам да ги оставим,така или иначе новите бяха купени) това може да го потвърди колегата от който ги взех.А иначе да си знаеш другия път не кара до последно с разбити лагери че чак да ти превъртят главините и да посинеят че на 35 тонна преса да излезнат с адски усилия.Датчика на АБС му нямаше нищо,това че е спекъл е ясно затова ти казах да почнеш да го киснеш и да пробваш да го извадиш,не ти казах да набиваш отвертка и да го чупиш!И на това имам свидетел как го правиш(как сам си чупиш датчика който беше здрав)На десния шенкел му няма нищо и да ще го ползвам!В нито един момент не съм те отебал и не съм ти казал няма да помогна нали?
Аз няма да те коментирам какъв си,не ми и дреме ти сам си каза че в всеки един сервиз си по един път и след това е драма,ама явно проблема е винаги в другия.
Аз не чух да си ме наричал смешник и за това ще ти дам възможност да ми го кажеш в очите когато ти стиска!Така и така си тръгнал да храниш кажи и за другите,доста неща наговори пред мен.
И другото мойто пале,мен ме познават доста хора от форума и клуба и имат на представа какъв човек съм или ти щом си казъл вече трябва да ме мразят... жал ми е не за теб а за хората с които имаш и тепърва ще имаш контакт,амин! И горе главата ;)
Да, факт е, че намери шенкели, както е и факт, че сега колата е без датчик отдясно!
Също така е факт, че си направи устата поне два пъти по телефона и два пъти във вайбър, че лагерите на шенкелите, които намери са сменени и били нови, нещо, което е недоказуемо и никой нормален човек не би се навил, при положение, че е дошъл с нови лагери и целия смисъл е бил именно в това, да се сменят въпросните лагери и според мен от там тръгна негативизмът ти.
Според мен когато човек допусне грешка е длъжен да си я поправи напълно, а не да казва, оправяй се, визирам датчика, другото е оправено.
Две седмици изчаках търпеливо да си оправиш грешките и губих време да ходя с градския на работа и най-накрая постъпи суууупер нагло, вместо да си благодарен, че ако беше някой друг едва ли щеше да реагира толкова спокойно и да ти даде шанс да си оправиш грешките, изключвам последните 20 минути, в които избухнах, поради голямата ти наглост.
Друг клиент, който ти идва за пръв път, едва ли щеше да ти даде 2-ри шанс и тогава щеше да му върнеш парите, които си взел, да му вземеш шенкели с датчици и да му купиш и лагери, сещаш ли се, и да отиде при някой, който знае как се работи качествено!?
И за капак, два пъти ми каза в очите, че трябвало да ми вземеш по още 40 лв за лагер отгоре на тези 40 който ти дадох(демек се получава по 80лв за лагер за монтаж-демонтаж) и по 40лв за двете букси за АБС-а(общо 80лв за разкачане и закачане на букси).
Ми като сметна, при теб за смяна на лагери трябва да си приготви човек около 500лв и после евентуално да си ги купи пак, за да не те разсърди.
Та заставам зад думите си и потвърждавам, че ти казах че си смешен, когато ми ги наговори тези неща и мога да ти го кажа още милион пъти в очите, когато и където те видя, защото е така!
И крайният резултат е отидох за смяна на лагери и главини, чаках две седмици и си губих времето по спирките и студа, и си тръгнах с други шенкели, нови лагери и главини и неработещ абс поради липса на датчик.
Ми не знам къде другаде отиваш и механика те кара да си оправяш нещата сам!?
Датчика е повече от ясно, че е запекъл и няма вадене и ти много добре го знаеш, и затова ми каза извади си го ти.
Ок, аз ще си намеря датчик, но защо да не информирам хората за случката, те ще преценят дали да ти се доверят или не, техен избор!
И още нещо, понеже се изказа, че си инженер, да те светна, когато натоварваш шенкела без дорник, както в твоя случай, част от усилието отива в раменете и от там на тезгяха, на който си подпрял шенкела и ако натиска в лагера е по-голям, поради факта че е запекъл, респективно на това расте и усилието в рамото, на кето си го подпрял, а натиска и усукването, което рамото може да понесе са доста по-малки от тези на лагера, дано ме разбираш, проста физика (статика).
Колегата със 145- цата- да те питам само нещо...
Аз съм бил при Киро в сервиза, знам за ситуацията с твоята
кола, четири лагера за смяна.
По принцип Киро е доста внимателен като работи, но е допуснал грешката с повреждането на шенкелите, щях е да ти ги смени, а ти отначало си казал дори че ще си ги платиш и ще си купиш и нови лагери, само той да ги поръча, не е ли така?!
После казваш че искаш да ти бъдат платени всички части и Киро казва- ок, според теб той не е коректен и е смешник в тази ситуация, така ли?
Киро е казал че ще оправи колата за негова сметка, но е смешник?
Явно има странно чувство за хумор!
На всеки се случва да сбърка, той се е опитал да поправи нещата, при положение че и за пръв път на него му се случва нещо такова.
Само да кажа, че аз съм търсил шенкели за твойта кола, бил съм в сервиза кога ти си му звънял и съм чул вашите разговори, да не се
чудиш дали някой ми е преразказал нещата- не е!!
А ще можеш ли да ни разкажеш и историята със счупената ти
скоростна кутия, при друг майстор от форума- антон, да знаят
хората да не си оставят колите при "самоуки майстори" .
Явно във всеки сервиз където ходиш има проблем със тази толкова гледана и обгрижвана кола- явно си карък приятелю!!
На теб, ако няной ти осере колата, ти ли ще си поемеш разходите отново, г-н Пресаташе или ?
Казах, че мога да си търся шенкели и лагери и той каза, че ще си поеме разходите, мисля, че това дори няма какво да го коментирам, особено пък с теб, който и да си.
И крайният рвзултат не е това, което трябваше да бъде при правилно монтирани лагери, дори и той да си е поел разхода за това, както трябва да бъде!!!
И не знам какво те засяга пък теб кой какво е казал за кого, и колко това ще го унивини, при положение, че аз не виждам каква е моята вина в случая, аз ли изкривих шенкелите, аз ли съм го накарал да прави нещо за което не е подготвен нито технически, нито инвертарно.
Мога да си говоря колкото искам и за каквото искам, мисля че това по никакъв начин не го оневинява, че постъпи по най-селския начин при положение, че му дадох възможност да си оправи грешката.
И мисля, че пък ти най-малко можеш да цитираш мен и да ми държиш сметка какво съм казал и т.н. при положение, че не те познавам и ни най-малко искам.
Ако имаш нещо по темата, говори по темата с твойте доводи и опити, а не да ми цитираш някой трети какво ти е казал, че аз съм казал, защото най-малкото си субективен и пристрастен.
Внимавай как ми говориш приятелче! Момчето е допуснал грешка и я е поправил, а ти не се прави на тарикат по форума, Киро го познават достатъчно много хора и знаят как работи.
За да не могат да излезнат лагерите от шенкелите нормално сам си помисли колко са били зле.
Не ти говоря, а ти пиша и не съм ти "приятелче" и не ми дреме кой си!!!
Това ли е оправданието, което измислихте, запечения лагер и това, че съм "карък".
Абсолютно съм сигурен, че няма да съм единствения "карък".
Написал съм това, което реално и буквално се случи, нищо повече не съм написал или измислил, та не виждам проблем да се знае истината.
Живи и здрави . . .
кученцетоОгиитаткоДоги
08-12-2015, 23:56
Мен така уж реномиран сервиз в Плевен ми счупиха крачето на въздушния филтър при смяна и почнаха да вадят от 9-т кладенеца вода,че при всички 156-ци се случвало,че било студено,стара пластмаса,че болта бил ръждясъл, едва ли не аз съм виновен че те са го счупили.........,да закрепиха го с една планка,ама той не беше с планка когато им дадох колата........беше редно да ми сложат нова кутия ама в сервиза на алфа и търсеха 350 лева........ама не се посвениха да ми вземат 5 лева за преглед на ангренаж.Тука работя години вече само с един от първите майстори при който бях и дори като ми сменя антифриза,стария ми го връща в тубата от новия,с времето станахме големи приятели сега дори обядваме понякога заедно.
Не ти говоря, а ти пиша и не съм ти "приятелче" и не ми дреме кой си!!!
Това ли е оправданието, което измислихте, запечения лагер и това, че съм "карък".
Абсолютно съм сигурен, че няма да съм единствения "карък".
Написал съм това, което реално и буквално се случи, нищо повече не съм написал или измислил, та не виждам проблем да се знае истината.
Живи и здрави . . .
Значи твойто е реалното хмм на няколко пъти преувеличаваш,казах ще кача вайбъра и ще се насереш тиквеник..
Разкажи както на меун каза че Антон ти е зел 300лв само да ти измие кутията и да ти я сложи и не бил видял че 2ра скорост не работи на кутията кояти ти си му занесъл втора употреба..Разкажи как Светльо Дигиталния ти се циганил за някакви пружини на спарко и как си казъл на Румен и Радко в очите че са смешници защото са казали че пружините са ментета,разкажи за Венци от който си купуваш масла и какво ли не как не ставало нищо от него и хранел най-много системата пък сега бил пял друга песен,не исках да ги пища тия неща ама ти прекаляваш,не спираш да ме убиждаш за което ще си говорим като се видим,щото зад клавиатурата много въмажа мухльо!И не говори че не знаеш кой е Flame твойте думи бяха "знам го много добре,това е момчето което купи на Венци колата" Кано ти чета постовете и се убеждавам солко проста душица си и забелязвам че имаш проблеми на всякаде и със всеки.
П.с И датчика ти е левия,дори не знаех страната... господин професионален гумаджия в Луфтханза гражданин от Червен Брег.
Ай стига бе...да ви у децата...като идете на сервиз и се заврете на майстора у ръцете, даже и акъл му давате....тоя нашият даже па търсил клипчета в нета как се избива лагер.....е па като гледа клипа, защо не си свърши сам работата....
1. Майстора трябва да е пияница...щом е пияница е добър, защото много доволни клиенти са го черпили и той е стигнал до това състояние...:)))
2. Подхождаш ли с недоверие......винаги нещо ще се обърка.....
3. Останеш ли доволен винаги почерпи или остави бакшиш за да се потвърди 1 точка.....:))...и след това като отидеш пак, ще гледат на теб с други очи....
4. Сменяш ли много сервизи, колата ще ти стане като жена дето сменя много мъже......тоез парцал.....
п.п...е старото ходи на 2-3 години един път у сервиз и кара по 100 хил...след това....и то Алфа да не повярвате....ама защото спазва по горните правила:pimp:
кученцетоОгиитаткоДоги
09-12-2015, 00:51
Мойта коли ги пипа само един единствен човек,пожелавам му много здраве, дълголетие поне 150 години,още повече внуци,пра, и пра-пра внуци да дочака.И да спре да ходи вече по курви,че одърте и нема за кога:):)Бате да си жив и здрав,че без теб съм бита карта:) Аз лично подхождам с голямо недоверие към майсторите защото повечето вече са тарикати от колкото майстори.Тука познавам един пич който е работил в лицензиран сервиз на тойота,и на беенве и като ми е разправял какви неща кокошкарски правят там.............хора в западно европейска държава в лицензиран сервиз на световно известни марки............какво остава в бегето където куче влаче рейс.
Мойта коли ги пипа само един единствен човек,пожелавам му много здраве, дълголетие поне 150 години,още повече внуци,пра, и пра-пра внуци да дочака.И да спре да ходи вече по курви,че одърте и нема за кога:):)Бате да си жив и здрав,че без теб съм бита карта:) Аз лично подхождам с голямо недоверие към майсторите защото повечето вече са тарикати от колкото майстори.Тука познавам един пич който е работил в лицензиран сервиз на тойота,и на беенве и като ми е разправял какви неща кокошкарски правят там.............хора в западно европейска държава в лицензиран сервиз на световно известни марки............какво остава в бегето където куче влаче рейс.
Стига с това куче дет влачи рейс...:)))
Доверие винаги трябва да има...тук говорим за некви ламарини.....кво остава недай си боже утре да легнеш на операционата маса........ами ти ако немаш доверие на доктора....ке си умреш от страх, още преди да те е резнал......:pimp:
кученцетоОгиитаткоДоги
09-12-2015, 01:14
Стига с това куче дет влачи рейс...:)))
Доверие винаги трябва да има...тук говорим за некви ламарини.....кво остава недай си боже утре да легнеш на операционата маса........ами ти ако немаш доверие на доктора....ке си умреш от страх, още преди да те е резнал......:pimp:
Абе ти бръмчиш само в София и да те остае някъде,боли та фара, ловиш едно такси и са пребираш:) Ама като та бие вятъра в гърба на 250км преди Нюренберх и студа скове ония ламарини на камък ще си промениш бързо бързо мирогледа.А колкото до доверието то се гради мноооого дълго време,и може да рухне и за секунда............колкото и клиширано да звучи.................а сравнението ти с докторите не е се връзва,защото всички от тях това са завършили,ама я виж колко от майсторите за завършили автотранспортен техникум........... от 10 най-много 2-ма,всичко друго по диплома е много далече от тази област..............
Повече от ясно е, че целиш да изместиш основния проблем засегнат в темата чрез доизкусуряване и окрасяване на нещата, но явно това е твоя подход.
Никога не съм целял да имам популярност из форума и не ми пука какво ще излъжеш, окрасиш и измислиш.
Дори не мисля да падам на твоето ниво и да изложа какво си говорил от сорта на как е била поддържана на Венци колата, какво и било обърнато, и как само ти си видял, че е обърнато, как клиенти на някой от гореспоменатите сервизи се били криели и идвали при теб и т.н.
Сигурен ли си, че искаш да продължавам!?
И още нещо, ако съм имал рекламация, да съм си я пуснал във форума, както направих с теб.
Относно работата на Румен нямам нищо какво да кажа, веднъж съм ходил, смени ми два кормилни накрайника и те даже са прави.
Относно пружините, имаше известни търкания, но всичко мина на добър тон и никога не съм заявявал пред теб каквито и да е обиди, още повече по повод Радко, с кйто нямал съм вземане даване.
Относно кутията, да казал съм, че беше лъсната до блясък, качена и в последствие се установи, че има проблем, за което няма как да изразя мнение кой е виновен, освен този, който ми я продаде за здрава и съм писал в темата коректни продавачи/купувачи за този проблем
И още веднъж, ако съм имал рекламаций да съм писал във форума, както написах за твоята работа, не смятам, че ти от мое име имаш правото да рекламираш.
Повече от ясно е, че целиш да изместиш основния проблем засегнат в темата чрез доизкусуряване и окрасяване на нещата, но явно това е твоя подход.
Никога не съм целял да имам популярност из форума и не ми пука какво ще излъжеш, окрасиш и измислиш.
Дори не мисля да падам на твоето ниво и да изложа какво си говорил от сорта на как е била поддържана на Венци колата, какво и било обърнато и как клиенти на някой от гореспоменатите сервизи се били криели и идвали при теб и т.н.
Сигурен ли си, че искаш да продължавам!?
Хахаххаха
Къде да карам G-класите? Ше почернее ясно ли ви е?! Смешници!
Абе ти бръмчиш само в София и да те остае някъде,боли та фара, ловиш едно такси и са пребираш:) Ама като та бие вятъра в гърба на 250км преди Нюренберх и студа скове ония ламарини на камък ще си промениш бързо бързо мирогледа.А колкото до доверието то се гради мноооого дълго време,и може да рухне и за секунда............колкото и клиширано да звучи.................а сравнението ти с докторите не е се връзва,защото всички от тях това са завършили,ама я виж колко от майсторите за завършили автотранспортен техникум........... от 10 най-много 2-ма,всичко друго по диплома е много далече от тази област..............
Ами елементарно. Има си застраховки, да точно ония компании, които отново се пробват да те измамят. Ама ти не им се даваш.
Та ако ме скове някъде такъв случай, вдигам един телефон, звъня им и след малко рапатрака е на лице. Карат ми колата където трябва, пък и хотела ми плащат, ако се наложи да пренощувам.
Така живеем някои хора в "бегето" по твое му.
Ама нали ти си от висшата класа и явно там сте свикнали да висите из чукарите, надявайки се да спестиш 5 Евро от такси.:idea2:
кученцетоОгиитаткоДоги
09-12-2015, 14:15
Ами елементарно. Има си застраховки, да точно ония компании, които отново се пробват да те измамят. Ама ти не им се даваш.
Та ако ме скове някъде такъв случай, вдигам един телефон, звъня им и след малко рапатрака е на лице. Карат ми колата където трябва, пък и хотела ми плащат, ако се наложи да пренощувам.
Така живеем някои хора в "бегето" по твое му.
Ама нали ти си от висшата класа и явно там сте свикнали да висите из чукарите, надявайки се да спестиш 5 Евро от такси.:idea2:
В темата иде реч за съвсем нещо друго............ама ти ако си решил пак да тичаш пред вятъра..............:) Оставямте..........
В темата иде реч за съвсем нещо друго............ама ти ако си решил пак да тичаш пред вятъра..............:) Оставямте..........
Именно.
Демек няма нищо общо с това къде ще спреш и какво ще те бие в главата, нали? И в крайна сметка за какво въобще си го повдигнал на въпрос в този случай?:doctor:
И както каза колегата, трябва човек да подхожда с доверие по принцип при такива неща.
Ама ето при теб, като типичен балкански представител, все си мислиш, че някой ще те преебе, защото ти знаеш как се отнасяш с хората по принцип и е нормално да нямаш доверие на околните към теб.
Аз съм обратно - давам доверие и този, който го пропилее просто няма втори шанс. И си живея живота безгрижно и не се мъча да прецакам всеки насреща. Било то и елементарна застрахователна компания, за да ми плати нещо, което си е било счупено.
Ама ние, българите, докато не го разберем това, винаги ще има такива индивиди навсякъде. За съжаление.
Точно за това аз лично като си оставям колата хич и не искам да гледам. Защото ние българите сме много големи и разбирачи във всяко едно отношение. А за даване на акъл сме най-големите.
:)))....аз от 68 година не съм излизал от София....като седнем на маса ще ти думам, как съм закъсвал у Деярбекир...жега, пот, вирвода....немаше вода, ама от мен течеше.....та ми се искаше да е студено...а и ония автоасистанс за който намеква БО....нямаше как да сработи.....:innocent:
Що се отнася за доверието....по някой път се налага да го гласуваш и на човек, за който хал хабер си нямаш....ама ще влезнем в дълга полемика....нали казах, че говорим само за ламарини....то и тия доктори, завършилите правят грешки......особено при хирурзите важи онова правило т.1 за пияниците, като при автомонтьорите....
---------- Post added at 15:05 ---------- Previous post was at 14:54 ----------
Къде да карам G-класите? Ше почернее ясно ли ви е?! Смешници!
А само по асфалта ги карай....оти офроуд не ги бива....:)))
Недей така да наричаш момчетата смешници.....всеки си гледа от своето балконче, ако ме разбираш....не всеки има възможност да му отстранят проблема професионално......и да те попитам...ти твоето ауди къде го ремонтираш...в Порше-изток, запад...или там което и да е юнитрейд, или при Жоро - вагината.....:innocent:
Уважавайте се бе копелета....:biker:
-
кученцетоОгиитаткоДоги
09-12-2015, 17:36
[QUOTE=Бобби;1454363]:)))....аз от 68 година не съм излизал от София....като седнем на маса ще ти думам, как съм закъсвал у Деярбекир...жега, пот, вирвода....немаше вода, ама от мен течеше.....та ми се искаше да е студено...а и ония автоасистанс за който намеква БО....нямаше как да сработи.....:innocent:
Що се отнася за доверието....по някой път се налага да го гласуваш и на човек, за който хал хабер си нямаш....ама ще влезнем в дълга полемика....нали казах, че говорим само за ламарини....то и тия доктори, завършилите правят грешки......особено при хирурзите важи онова правило т.1 за пияниците, като при автомонтьорите....[COLOR="Silver"]
Прав си че всеки прави грешки...........не е там проблема,проблема е нещата да се разрешат пичовската.Отивам оставям си ключовете,прави я пред мен за негова сметка,както трябва да си бъде,без аз да му се бъркам в ръцете и работата,дава ми поне 3 месеца гаранция и си стиска ме ръцете.Въпроса не е за ламарините..........а принципен
[QUOTE=Бобби;1454363]:)))....аз от 68 година не съм излизал от София....като седнем на маса ще ти думам, как съм закъсвал у Деярбекир...жега, пот, вирвода....немаше вода, ама от мен течеше.....та ми се искаше да е студено...а и ония автоасистанс за който намеква БО....нямаше как да сработи.....:innocent:
Що се отнася за доверието....по някой път се налага да го гласуваш и на човек, за който хал хабер си нямаш....ама ще влезнем в дълга полемика....нали казах, че говорим само за ламарини....то и тия доктори, завършилите правят грешки......особено при хирурзите важи онова правило т.1 за пияниците, като при автомонтьорите....[COLOR="Silver"]
Прав си че всеки прави грешки...........не е там проблема,проблема е нещата да се разрешат пичовската.Отивам оставям си ключовете,прави я пред мен за негова сметка,както трябва да си бъде,без аз да му се бъркам в ръцете и работата,дава ми поне 3 месеца гаранция и си стиска ме ръцете.Въпроса не е за ламарините..........а принципен
Taka e....и ние сме излишни в тоя спор....що се отнася до гаранцията......единствени в БГ дават гаранция оторизираните сервизи.....и те шмекеруват, но ако си поне малко технически грамотен, може да си потърсиш правата.....
Такъв ни е стандарта......не може да си купиш кола втора употреба....от Горубляне, или от където и да е.....и да е ремонтираш в фирмен сервиз....е има и изключения.....всичко опира до средства.....
Ще се оправят момчетата...нета не е мястото да си излагат мръсните ризи......
А и това, че намесват трети лица в спора дет правили, какво ли не по колата....хич не ми харесва.....ама действителност.....:innocent:
Има една жаргона дума в стара София....казва се "еркек"...тоез, ако си мъжко дупе и ти влезе ....не се писка, оти се получава педерастия....:)))
кученцетоОгиитаткоДоги
09-12-2015, 19:13
[QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1454369]
Taka e....и ние сме излишни в тоя спор....що се отнася до гаранцията......единствени в БГ дават гаранция оторизираните сервизи.....и те шмекеруват, но ако си поне малко технически грамотен, може да си потърсиш правата.....
Такъв ни е стандарта......не може да си купиш кола втора употреба....от Горубляне, или от където и да е.....и да е ремонтираш в фирмен сервиз....е има и изключения.....всичко опира до средства.....
Ще се оправят момчетата...нета не е мястото да си излагат мръсните ризи......
А и това, че намесват трети лица в спора дет правили, какво ли не по колата....хич не ми харесва.....ама действителност.....:innocent:
Има една жаргона дума в стара София....казва се "еркек"...тоез, ако си мъжко дупе и ти влезе ....не се писка, оти се получава педерастия....:)))
За гаранцията поне при мен номера няма как да мине...........болима фара че не е оторизиран и е беге...........,като не е сигурен какво прави да върви да продава мокасини на илиенци.Все едно да отида на зъболекар да ми сложи коронка и вечерта като си мия зъбите тя да падне и да влезне в канализацията и на другия ден да трябва да му плата на ново...................Мен това ми се случи преди няколко месеца,обаче нали имам рефлекс на гепард хванах я точно на косъм преди да влезе в канализацията:) Баче Роналд ми беше дал 10 години гаранция на порцелана:) обаче кориоза беше че като падна бяха минали 10 години и 1 месец,на другия ден са обадих приеха ме,всичко точно..........викам какво ви дължа,викат нищо не дължиш,ако пак некви проблеми само са обади.Та такива ми ти работи:cheers:
[QUOTE=Бобби;1454375]
За гаранцията поне при мен номера няма как да мине...........болима фара че не е оторизиран и е беге...........,като не е сигурен какво прави да върви да продава мокасини на илиенци.Все едно да отида на зъболекар да ми сложи коронка и вечерта като си мия зъбите тя да падне и да влезне в канализацията и на другия ден да трябва да му плата на ново...................Мен това ми се случи преди няколко месеца,обаче нали имам рефлекс на гепард хванах я точно на косъм преди да влезе в канализацията:) Баче Роналд ми беше дал 10 години гаранция на порцелана:) обаче кориоза беше че като падна бяха минали 10 години и 1 месец,на другия ден са обадих приеха ме,всичко точно..........викам какво ви дължа,викат нищо не дължиш,ако пак некви проблеми само са обади.Та такива ми ти работи:cheers:
Добре де...запри се малко, нали ти казах, че това не е нашта тема.....
Наздраве....:cheers:
кученцетоОгиитаткоДоги
09-12-2015, 20:12
[QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1454389]
Добре де...запри се малко, нали ти казах, че това не е нашта тема.....
Наздраве....:cheers:
Иеееее наздраве:drunk:
Не разбирам какво цели автора със тази тема?
Грешки стават винаги! Особенно, че говорим за кола която е на почти 20 години!
Човек като кара толкова стара кола, трябва да очаква, че евентуални инциденти може да се случат.
Един господ знае въпросният шенкел в какво състояние е бил. Станал гаф при опита за избиване на лагера и шенкела пострадал.
Киро приема случилото се и се наема да намери двата шенкела, които м/у другото са вече рядкост! Тези модели коли са вече на изчерпване. (говоря за читави такива)
Намира два шенкела и ги монтира на негова сметка.
Мога само да кажа, че от това което прочетох от темата, излизам с извода, че арогантността на собственика е довела до счупването на ЗДРАВ АБС датчик!
И за тези които не знаят, тези датчици на всички коли от този модел са яко спекъли! Почти е невъзможно да се извади датчика на АБС без да се повреде.
(говоря за този модел АБС датчик на въпросния шенкел, който е същия на моята 155цата)
Като заключение, искам да кажа две работи:
Не виждам защо трябва да се драматизира случилото се? Толкова ли сме изгубили чувството за толератност, че чак толкова агресивно да се търси "сеира"?
Също да добавя, лично познавам Киро от преди повече от 5 години. Изключително внимателен в каквото работи като също обръща внимание на детайлите. Дори понякога повече от необходимото!
За мен тази тема е прост опит за сеир и нищо друго!
Хубаво е Киро да постне снимка на въпросната кола, че други майстори и сервизи като я видят, просто да откажат да си губят времето по нея.
Нищо лично към автора на темата, но сметнах че темата се нуждае от реална гледна точка.
---------- Post added at 13:45 ---------- Previous post was at 13:29 ----------
Именно.
Демек няма нищо общо с това къде ще спреш и какво ще те бие в главата, нали? И в крайна сметка за какво въобще си го повдигнал на въпрос в този случай?:doctor:
И както каза колегата, трябва човек да подхожда с доверие по принцип при такива неща.
Ама ето при теб, като типичен балкански представител, все си мислиш, че някой ще те преебе, защото ти знаеш как се отнасяш с хората по принцип и е нормално да нямаш доверие на околните към теб.
Аз съм обратно - давам доверие и този, който го пропилее просто няма втори шанс. И си живея живота безгрижно и не се мъча да прецакам всеки насреща. Било то и елементарна застрахователна компания, за да ми плати нещо, което си е било счупено.
Ама ние, българите, докато не го разберем това, винаги ще има такива индивиди навсякъде. За съжаление.
Точно за това аз лично като си оставям колата хич и не искам да гледам. Защото ние българите сме много големи и разбирачи във всяко едно отношение. А за даване на акъл сме най-големите.
+1! Много точно казано!
Манталитета ни като Българи ни е най-големото предпрядствие към преспектива.
krustnika
09-12-2015, 22:08
С интерес изчетох цялата тема.
Не познавам лично никой от писалите в нея колеги, но от прочетеното останах с впечатлението, че авторът (ITSV) е обиколил всички Софийски сервизи, и докато му оправят колата едните, плюе по предишните и така "от цвят на цвят".
С тези опити за интрига и "цветарски" изпълнения по сервизите, колегата със 145цата по-скоро си печели негативи вместо да ни "отвори" очите за еди-кой си гараж или монтьор.
кученцетоОгиитаткоДоги
09-12-2015, 22:32
Именно.
Аз съм типичен балкански представител,а ти си типичен представител на ,,аристокрацията,, от село Горнонанадолнище....................:D Доверието се печели с годините,а не се дава на готово на тепсия като баница с тиква..........освен ако вместо глава на раменете си имаш тиква................проблема в бегето е че всеки прави това което му се иска,а не това което може..........човек една баничка не може да изяде направена като хората ,защото тоя с баничарницата до вчера е работил в комбинат за цървули и днеска е решил че ще си отвори баничарница и колко му е да направиш една баница,едва ли ще е по различно от правенето на цървули................ама тиквеници като теб това не могат да го разберат,понеже ако им да дадеш цървул с надпис ,,баничка,, те ще го изядат и ще питат за още..........
quadrifoglioverde
10-12-2015, 15:32
Аз за чипа да питам отново - 30лв искаш ли ги или да изчакам още малко? :D :D :D
Доверието се печели с годините,а не се дава на готово на тепсия като баница с тиква..........освен ако вместо глава на раменете си имаш тиква............
Хахахах колкоо елементарен...
Пустиняци- е.аниеееее, хахахахах.
Аз не мога да пиша повече тук, който иска да пише на лично да му звънна, да направим една среща на свинско и винско!
ivan dimitrov
10-12-2015, 19:08
Извинявам се за спамът, ама тая тема ми попадна....ей така...
Та...на въпросът - спешно търся Остап Бендер, казаха ми че се подвизава тук, имам проблем с едни столове(не са 12, ама да не ставаме педанти), та го издирвам....
Някой ако го познава, да свирка.
DiStefano
11-12-2015, 12:27
Аз пък търся некой модератор, или администратор или какъвто и да е, човек/личност с права и желание/мерак да я затрие тая тема от форума. Аман вече ... колеги от други форуми ни четат и се смеят .. ебати излагацията ..
Пренесете си спора на лично или там на място ..
Аз пък търся некой модератор, или администратор или какъвто и да е, човек/личност с права и желание/мерак да я затрие тая тема от форума. Аман вече ... колеги от други форуми ни четат и се смеят .. ебати излагацията ..
Пренесете си спора на лично или там на място ..
Е явно е важен трафика, не съдържанието... :firstprize:
Доверието се печели с годините,а не се дава на готово на тепсия като баница с тиква....
Явно говориш от личен опит.
Сигурно всеки ден си казваш - баси, на мен никой ми няма доверие. Това ще да бъде много дълъг процес.
Е, не е така. Ама както казах, докато се пробваш да прецакваш всеки под път и над път, в такъв кръговрат ще живееш.
Има една много хубава поговорка - На каквото си постелеш, на такова ще легнеш.
И още една точно в този ред на мисли - Дай, за да ти бъде дадено.
Ама при теб тези са малко извратени - Огледай се кой какво си е постлал и избери най-хубавото.
И:
Взимай всичко и не давай. Или в още по-голяма частност, предвид манталитета ти, то един български "поет" е споменал - Кръв повръщам, пари не връщам. Явно това ти стои на тавана и всяка вечер го гледаш докато се преспиваш.:firstprize:
кученцетоОгиитаткоДоги
11-12-2015, 17:56
[QUOTE=BO;1454726]
Оставямте да злобееш.............такива като теб ги подминавам като товарен влак малка гара..........за теб пък има една друга българска поговорка ,,Дали му на магарето трибуна,и то почнало да реве,, Ама реве реве и ще спре
Пустиняци- е.аниеееее, хахахахах.
Аз не мога да пиша повече тук, който иска да пише на лично да му звънна, да направим една среща на свинско и винско!
Аз искам, звънни ми на мен пустиняк. :coolio: