Log in

View Full Version : проблем с парното Алфа 146 ТС :???:

ivo_red
12-12-2015, 10:53
Колеги, от известно време имам проблем със задната конзола на парното. Духа студено на пасажерите отзад. Чудно ми е къде може да е проблемът, понеже отпред си духа топло, на стъклата топло, на краката топло, само от конзолата между предните 2 седалки, която е насочена към задните седалки духа студено. Подчертавам не е да не духа хич, или да е слабо, а си духа, ама студено. Понеже иде зима и имам малко дете е хубаво да разнищя проблема. Моля някой ако е срещал нещо подобно , или има предположение какво е, да сподели, за да не се налага да се разглабя и конзолата и таблото отпред залудо:icon_frown:

ivan dimitrov
13-12-2015, 11:48
Ако отпред работи нормално, то и отзад трябва да духа топло. Верно с малко закъснение, защото въздухът се охлажда от по дългият път до задната духалка. Щом струята е силна, няма много веъзможни решения. Единственото за което се сещам е да топлоизолирате въздухопровода за задната духалка. Клапата топло/студено е еедна, така че....

pyle
13-12-2015, 12:46
И при мен го има същия проблем, със същата кола като колегата, освен това дори и да изстива от дългата тръба, отдолу са гърнетата не може да не я подгряват поне малко. Парното на колата е супер на първа степен с времето става яко жега в колата, макар и сега със заминал термостат, но отзад духа студено.

ivan dimitrov
13-12-2015, 13:23
И при мен го има същия проблем, със същата кола като колегата, освен това дори и да изстива от дългата тръба, отдолу са гърнетата не може да не я подгряват поне малко. Парното на колата е супер на първа степен с времето става яко жега в колата, макар и сега със заминал термостат, но отзад духа студено.

Точно отдолу, мисля да няма гърне. Освен това, има термошит м/у изпускателните тръби/гърнета и купето. Въздуховодът на парното, минава от двете страни на скоростният лост и се обединява преди задната духалка, като всичко това става вътре в купето.

vankata_ll
13-12-2015, 13:31
Махни кожуха между седалките (лесно се сваля) и огледай тръбите. Хванати са "на доверие" и се разкачат. Така ще разбереш най-добре.

ivo_red
14-12-2015, 16:42
Ще сваля конзолата м/у седалките щот не е до загряване- в колата става сауна, а отзад си дуа студено. Ще почна оттам, пък после ше му мисля. Нема логика да изстива, щот е пробвано и лятото и е пак 1:1

pace
14-12-2015, 22:29
При мен беше така и се оказаха разкачени въздуховоди,ако си с климатроник може да те бъзика и едно малко гадно зъбно колелце дето мести клапите...

ivo_red
16-12-2015, 10:58
При мен беше така и се оказаха разкачени въздуховоди,ако си с климатроник може да те бъзика и едно малко гадно зъбно колелце дето мести клапите... Колега, с климатик съм, не е климатроник. И една от моите хипотези е, че или е някоя тръба, или е клапата. Все пак мисля да почна от кожуха между седалките и после, ако не е там проблема да се рови по таблото, че там е тегаво разглабянето.

Дайте насоки как се разглабя тоя кожух най-лесно