PDA

View Full Version : Реостата на моторчето на парното

Afla146
12-04-2007, 11:05
Здравейте, колеги! Преди седмица ми се скапа реостата на моторчето на парното. В следствие на което духалката работеше само на четвърто положение. Търсих насам натам, в нико66 го нямаше, на стамболийски в магазина на алфа го нямаше също. Намерих го в Ауто Италия за 102 кинта някъде. Това си е бая пара и реших да видя дали не може да се отремонтира старото. Оказа се, че съпротивлението е здраво, а термо бушона е изгорял. Съответно за 89 стотинки в Конрад си взех нов бушон. Това чудо не може да се запои с поялник, тъй като температурата там е висока - оригиналното е с точкова заварка. Така, че решението беше от лустър клема да се вземе металното и да се стегне с болчета бушона. И сега имам вече всички степени и си работят вече няколко часа. както казах бушона излезе 89 стотинки а лустър клемата 20 някъде. Ако ви се случи подобен проблем, знайте, че може и с такова решение да минете :wink:

Detron
13-04-2007, 08:10
Браво колега! :D Полезен съвет за ремонт във форума. Хубаво е всеки да споделя как се е справил с проблема си.

odisey
23-04-2007, 16:36
По същия начин си оправих и този на Ланчиата :) 60 ст. :oops:

alex1
10-12-2007, 19:53
Здравейте , днес се случи нещо неизвестно на мен и вентилатора ми работи само на 4-та степен , ако може няко да ме упъти къде се намира това реостатче на вентилатора тъй като най-вероятно е от него а за ремонта ще следвам горните инструкции !?

BaiJedi
10-12-2007, 23:34
До вентилатора на парното. Демек в таблото над жабката. Опитай да го докопаш отдолу. Ако не можеш да го стигнеш отдолу имаш доста за разглобяване. Махаш първо лайсната м/у горната и долната част на таблото. После 4 болта мисля,че бяха толкова, за да увисне долната част с жабката. Вече можеш да видиш нещо и действаш. Желая ти успех и здрави нерви! :wink:

alex1
11-12-2007, 07:26
мерси за обяснението ще го почвам!