View Full Version : Алфа Ромео отново във Формула 1 - възможно ли е?
Възможно е Алфа Ромео да се върне във Формула 1
Източник Clubs1 F1 (http://clubs1.bg/news/ferari-vrushta-alfa-romeo-vuv-f1)
alfa_romeo_forever
16-12-2015, 13:32
Защо не , но ми е малко чудно как ще се случи това :)
damyanov
16-12-2015, 21:20
Как...
Ами со много парЕ
F-1 туинспарк :D гааааз деее*а и фиата му деее*а хахах
alfa_romeo_forever
16-12-2015, 21:51
Как...
Ами со много парЕ
Амааааа многооооо паре .. ще трябва ...
Те първо да започнат да печелят с Ферари, тогава да вкарват втори отбор.
alfa_romeo_forever
16-12-2015, 21:58
Те първо да започнат да печелят с Ферари, тогава да вкарват втори отбор.
Алфа ще печели вместо феррари :surrender:
alfa racer GTA
16-12-2015, 22:24
Е па те ферари нали го продадоха, тоест продадоха акциите на фамилията му(ферари)?
Мажоритарния собственик на акции ще решава какво да прави с ферари във Ф1.
ФКА ще решават коя марка да е във Ф1.Съмнявам се да останат без представител във Ф1
alfa_romeo_forever
16-12-2015, 23:20
Ааайц
ехе .. щом и снимки започнаха да излизат .. работата е сериозна :wierdo:
Е па те ферари нали го продадоха, тоест продадоха акциите на фамилията му(ферари)?
Мажоритарния собственик на акции ще решава какво да прави с ферари във Ф1.
ФКА ще решават коя марка да е във Ф1.Съмнявам се да останат без представител във Ф1
Продадоха акциите на фамилията, ама на фамилията Аниели, която е собственик на ФКА и собственик на ФИАТ през последните 115 години. Т.е. си го продадоха на себе си, и пак Аниели са собственик, но формално вече не е част от концерна. А цялата врътка беше за да направят IPO, да продадат някъв миноротарен дял на борсата и така да наберат финансиране за концерна.
а "Ферари във Ф1" не подлежи и никога не е подлежало на обсъждане - Ферари не може да съществува като марка без Ф1, нито Ф1 може да съществува като марка без Ферари. Нито собственика на Ферари ще го допусне, нито собственика на Ф1.
А ролята на Алфа във Ф1 в момента се обсъжда единствено като Торо Росо-то на Ферари. Което е близко до ума като гледате двигателя на Джулията.
SnapLackOfTraction
17-12-2015, 15:45
Една от хипотезите, която прочетох е Алфа Ромео като доставчик на ребрандирани по-слаби двигатели Ферари за по-бедните отбори. Ферари не биха искали си дадът основния двигател на някой отбор и да ги изненада с хубаво шаси и ги бие, за това не се разбраха с Ред Бул.
АР няма нужда от Ф1 ако ще е дивелъпмънт отбор за Ферари, брандът иа прекалено много история, за да е просто отборче, което да се състезава, а не мисля, че някой ще позволи те да се борят равностойнно.
АР няма нужда от Ф1 ако ще е дивелъпмънт отбор за Ферари, брандът иа прекалено много история, за да е просто отборче, което да се състезава, а не мисля, че някой ще позволи те да се борят равностойнно.
Естествено че никой няма да го позволи, аз съм учуден че в Италия още няма гласуван закон от парламента никой да не произвежда по-бърза италианска кола от Ферари :)
Но от друга страна във Ф1 всичко продава, дори и да не си прибрал титлата и ако отбора е в челото, ще се отрази на бранда дори и да не побеждават Ферари :)
alfa_romeo_forever
18-12-2015, 10:19
Една от хипотезите, която прочетох е Алфа Ромео като доставчик на ребрандирани по-слаби двигатели Ферари за по-бедните отбори. Ферари не биха искали си дадът основния двигател на някой отбор и да ги изненада с хубаво шаси и ги бие, за това не се разбраха с Ред Бул.
.
A То па нали в момента двигателят им е супер и шасито е прекрасно ... та за тех си го пазят .
A То па нали в момента двигателят им е супер и шасито е прекрасно ... та за тех си го пазят .
Ми като изключим Мерцедес, в момента никой друг няма нито по-добро шаси от тяхното нито по-добър двигател от техния, нито по-добра комбинация от двете :)
alfa_romeo_forever
18-12-2015, 21:25
Ми като изключим Мерцедес, в момента никой друг няма нито по-добро шаси от тяхното нито по-добър двигател от техния, нито по-добра комбинация от двете :)
Така е .. но все пак за новия сезон ще има подобреноя нали така .. това не пречи да им дадат до сега използваните на алфа и там на татъка ще се видят на къде тръгват нещата ...
Но защо пък не ?
SnapLackOfTraction
18-12-2015, 22:22
E тая година имаше напредък. 3 победи на фетелчо, в някой състезания се виждаше, че могат да подържат темпо с Мерцедесите.
За мен лично Мерцедес имат уникален двигател, но шасито може и по-добре. Просто извадиха много добра разработка и невъзможността за работа по двигателите през годината им осигури тая доминация.
Догодина съм почти сигурен, че Ферари ще се включат активно в битката за титлата.
А колкото за АР в Ф1, за мен всичко различно от отбор, които ще се бори за първо място е гавра с историята. Защото това няма как да се случи по-добре да ходят другаде - Ендурънс шампионата и една LMP1 програма, е много по-добро място и за R&D, интрига и възможностти.
alfa_romeo_forever
20-12-2015, 00:09
E тая година имаше напредък. 3 победи на фетелчо, в някой състезания се виждаше, че могат да подържат темпо с Мерцедесите.
За мен лично Мерцедес имат уникален двигател, но шасито може и по-добре. Просто извадиха много добра разработка и невъзможността за работа по двигателите през годината им осигури тая доминация.
Догодина съм почти сигурен, че Ферари ще се включат активно в битката за титлата.
А колкото за АР в Ф1, за мен всичко различно от отбор, които ще се бори за първо място е гавра с историята. Защото това няма как да се случи по-добре да ходят другаде - Ендурънс шампионата и една LMP1 програма, е много по-добро място и за R&D, интрига и възможностти.
Според мен ако получат технология от Ферари , със сигурност ще се борят .. друг е въпроса вече дали ще получат или ще започнат от нулата
http://formula1.ferrari.com/en/partners/alfa-romeo/