View Full Version : Къде да гърмим фоерверки?
кученцетоОгиитаткоДоги
23-12-2015, 19:46
Пребирам се вчера и гледам комшийските лапетия тичат между колите и хвърлят пиратки и разни фоерверки буквално под колите или в непосредствена близост до тях.Въздържах се вчера да им направа забележка,викам имат си родители........... но гледам че това не спира и им направих кулутрно забележка като им обясних че това не е мястото където може да се гърми и хвърлят фоерверки.Още повече че ако някоя кола има макър и малък теч на гориво и повечето коли са паркирани буквално пред вратите на къщите на собствениците им и във всяка къща има по една газова бомба за отопление............не е истина ,,кви празници могат да станат..........,, .........най-малкото което е че някой може да осъмне с обгорен капак и после стават дълги и широки.............или таван който може да забележи и след два месеца................готино е да се гърми но върви в полето и гърми колко искаш..................
old alfist
23-12-2015, 21:24
Тази година ще ги гърмим в дупките на къртиците - направили са двора ми на решето.
Bobo Markov
23-12-2015, 21:52
не обичам да хвърлям фойерверки имам претоварен слух и не обичам шум - обичам да ги гледам само отдалече заради визуалните ефекти...
кученцетоОгиитаткоДоги
23-12-2015, 22:30
Абе аз обичам ама за всичко си има възраст и място............смисъл не може да дадеш запалка и кутия с пиратки на малчугани на по 9-10 години и те да се замерят с тях.............родителите им седаят в къщи и ги боли фара...........Тука мине не мине някой месец и експлоадира някое жилище заради някой глупак..........поради немърливост........ами изгарят и съседните...............държавата взима мерки,фирмата по подръжка на газовите инсталации всяка година проверяват всеки дом.............но див човек и силен вятър нищо не може да ги спре..................
Аз само веднъж съм гърмял.....преди 28 години ме бяха турили наряд баш на Нова година....и баш у 12 часа изпразних един пълнител на калашника у въздуха....и това се дължеше на това, че началника на карула ми беше сложил повече коняк в чая.....е след това 12 дена арест...и ми викаха картечара известно време...:))
Bobo Markov
24-12-2015, 00:13
Аз само веднъж съм гърмял.....преди 28 години ме бяха турили наряд баш на Нова година....и баш у 12 часа изпразних един пълнител на калашника у въздуха....и това се дължеше на това, че началника на карула ми беше сложил повече коняк в чая.....е след това 12 дена арест...и ми викаха картечара известно време...:))
аз пък понеже нямах такова нещо кът калашник или нож пуснах сирената на Централното управление на Бъдни вечер понеже бях дежурен кът новобранка :)
аз пък понеже нямах такова нещо кът калашник или нож пуснах сирената на Централното управление на Бъдни вечер понеже бях дежурен кът новобранка :)
А бе още от млади ни е биело съчмата.....:crazy:
:)))
Bobo Markov
24-12-2015, 00:18
А бе още от млади ни е биело съчмата.....:crazy:
:)))
а не бе проблема е че аз дръпнах шалтера на сирената само веднъж надолу рязко и после нагоре го върнах ама тя като започна да се развърта ... както и да е:)
а не бе проблема е че аз дръпнах шалтера на сирената само веднъж надолу рязко и после нагоре го върнах ама тя като започна да се развърта ... както и да е:)
А бе проблемите от край време сами си ги правим......и да като се усетим....трябва да ги оправяме....
кученцетоОгиитаткоДоги
24-12-2015, 01:14
Аз така с един мой брачед дядо му във втората световна е бил сапьор и му бяха останали в мазата на село няколко чувала миниум и бронз.И ние луди ненормални не ни слушаха главите почваме да бъркаме смеси и ние бомбаджии.........бъркахме кво бъркахме и го сипахме на един вестник.Брачеда вика брачед глей кво става........аз са дръпнах на страни,до като драсна клечката и вече му гореше лицето.На старт 100 метра дръпна като редови шестак 330i фейслифт:) после още 100 метра и се върна и се хвърли в един жгяб къде пият биволиците вода от него:) На другия ден като го видях преличаше на смърта в отпуск:) С времето по пластични хирурзи го поуправиха,но и до ден днешен зъбите му останаха лилави:):)
Bobo Markov
24-12-2015, 01:20
А бе проблемите от край време сами си ги правим......и да като се усетим....трябва да ги оправяме....
е поне ни бива в справянето с проблемите тяхното майка проблемска :) аааа стига толко проблеми аааа :) искам така мечтая да зависна на гръцки остров Кайо да ми урЕди някое къще и кат свием един масур и само пушеци че одимим островото ... както и да е Кайо да се оправя после :):)
---------- Post added at 01:18 ---------- Previous post was at 01:15 ----------
Аз така с един мой брачед дядо му във втората световна е бил сапьор и му бяха останали в мазата на село няколко чувала миниум и бронз.И ние луди ненормални не ни слушаха главите почваме да бъркаме смеси и ние бомбаджии.........бъркахме кво бъркахме и го сипахме на един вестник.Брачеда вика брачед глей кво става........аз са дръпнах на страни,до като драсна клечката и вече му гореше лицето.На старт 100 метра дръпна като редови шестак 330i фейслифт:) после още 100 метра и се върна и се хвърли в един жгяб къде пият биволиците вода от него:) На другия ден като го видях преличаше на смърта в отпуск:) С времето по пластични хирурзи го поуправиха,но и до ден днешен зъбите му останаха лилави:):)
ееее стига де ? баси и хорър сценария :( то и ние ппрайхме бомбички с миниум но при мен беше далече по-сложно един ден отварям гардароба на бащата майка ми нещо май ми каза да и донеса оттаз пещера и гледам сак :) отварям аз сака като мислим че са кинти а то кво мислиш ? 20 кг. тротил... мхм
---------- Post added at 01:20 ---------- Previous post was at 01:18 ----------
и му викам алооо на оня парапитек баща ми - ко е туй бре? и той тротил и аз знам че е тротил бре ама кво прай тука ??? деееба
и ми са обяснява ама аз съм махнал детонаторните кабели и взривателите и аз запалих една цигара и ми стана едно смешноооооо :):)
кученцетоОгиитаткоДоги
24-12-2015, 01:34
[QUOTE=Bobo Markov;1456403] ееее стига де ? баси и хорър сценария :(
Еми аз затова утре ще ходя да говоря с родителите на тия лапета...........два пъти им правя забележка,ама гледам че продължават и до мойта кола хвърлят както е с газова уредба не ми са мисли какво може да стане.........той и на брачеда после дядо му си скубеше косите че не ги изхвърлил тия муниции о време...........ама късно е либе за китка..............
Bobo Markov
24-12-2015, 02:10
[QUOTE=Bobo Markov;1456403] ееее стига де ? баси и хорър сценария :(
Еми аз затова утре ще ходя да говоря с родителите на тия лапета...........два пъти им правя забележка,ама гледам че продължават и до мойта кола хвърлят както е с газова уредба не ми са мисли какво може да стане.........той и на брачеда после дядо му си скубеше косите че не ги изхвърлил тия муниции о време...........ама късно е либе за китка..............
бащата моя неземен се занимаваше с контролирани взривове предимно на сгради там където е сега Хотел София Центал някога имаше стара библиотека и наркоманите я бяха налазили и беше чиста проба див коптор та Общината Голяма нашта велика нае бащата с един негов колега да я срутят со взрив - да, взривиха я сега на нейното място има убав шанаджийски хотел :) евала!
---------- Post added at 02:10 ---------- Previous post was at 02:05 ----------
бащата с това се занимаваше викаха го из страната да обезврежда бомби примерно има някакъв сигнал човек си копал нивата и оп бомба от ВСВ и имаше една радиостанция мобифон и тръгват две лади и три Уазки с контингент да обезвреждат бомбата :) голям купон :):) той много ме агитираше да ставам военен ама аз не- художник па после па дизайнер че и архитект - пфуууу да бях станал бомбаджия сега нито ААмет доган нито Местан ни Жан виденов щеше ги има ;)
кученцетоОгиитаткоДоги
24-12-2015, 02:21
[QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1456407]
бащата моя неземен се занимаваше с контролирани взривове предимно на сгради там където е сега Хотел София Центал някога имаше стара библиотека и наркоманите я бяха налазили и беше чиста проба див коптор та Общината Голяма нашта велика нае бащата с един негов колега да я срутят со взрив - да, взривиха я сега на нейното място има убав шанаджийски хотел :) евала!
---------- Post added at 02:10 ---------- Previous post was at 02:05 ----------
бащата с това се занимаваше викаха го из страната да обезврежда бомби примерно има някакъв сигнал човек си копал нивата и оп бомба от ВСВ и имаше една радиостанция мобифон и тръгват две лади и три Уазки с контингент да обезвреждат бомбата :) голям купон :):) той много ме агитираше да ставам военен ама аз не- художник па после па дизайнер че и архитект - пфуууу да бях станал бомбаджия сега нито ААмет доган нито Местан ни Жан виденов щеше ги има ;)
И аз бате се занимавам с контролирани взривове...........:) Миналата зима на село с чичо ми запалихме един хладилник Мраз от старите:) от комунистическо време:) Още беше в движение.........руская машина.......харошая машина:) обаче беше морално остарял и викам чай да го бракуваме:) Бахти от вреона така гърмеше че чак кокошките се уплашиха и спряха да снасят:(
кученцетоОгиитаткоДоги
24-12-2015, 04:18
Ха сега четох че вчера тука две коли са експоладирали от фоерверки,в едната даже е имало хора и късмет са се спасили.............утре много сериозно ще им дръпна цифката............От тази година даже сега четох че е влязъл нов закон за фоерверките а именно че са разрешени само от 18ч. на 31 декември до 2 часа на 1 януари,в останалото време е незаконно.
old alfist
25-12-2015, 01:39
Като споменахте контролираните взривове се сетих на инициативата на Евгени Бакърджиев от СДС, когато взривяваше Мавзолеят на Георги Димитров - толкова беше контролирана, че се наложи по-късно да блъскат няколко месеца в Центъра на София с хидривлични къртачи, за да доразрушат построеното за няколкоко дена през 40-те на миналия век.
Bobo Markov
25-12-2015, 02:40
Като споменахте контролираните взривове се сетих на инициативата на Евгени Бакърджиев от СДС, когато взривяваше Мавзолеят на Георги Димитров - толкова беше контролирана, че се наложи по-късно да блъскат няколко месеца в Центъра на София с хидривлични къртачи, за да доразрушат построеното за няколкоко дена през 40-те на миналия век.
аз това го наблюдавах наживо и проблема беше доста сложен там той не беше, че сградата беше прекалено здрава тя беше от същия бетонен кашкавал от който е направен целия комплекс на ЦУМ/Партийния дом/Президеснтвото просто това бяха скапана организация + чист ПиАр ... хубаво че се намериха хора да сринат таз гадост обаче! Освен тва има и подробности под Мавзолея до НДК има едни специфични тунели с голям диаметър и те трябваше да си останат, има и няколко етажа под площада още от Царско време и те трябваше да са непокътнати София не е Париж но все пак има доста потайности под земята :)
old alfist
25-12-2015, 02:54
аз това го наблюдавах наживо и проблема беше доста сложен там той не беше, че сградата беше прекалено здрава тя беше от същия бетонен кашкавал от който е направен целия комплекс на ЦУМ/Партийния дом/Президеснтвото просто това бяха скапана организация + чист ПиАр ... хубаво че се намериха хора да сринат таз гадост обаче! Освен тва има и подробности под Мавзолея до НДК има едни специфични тунели с голям диаметър и те трябваше да си останат, има и няколко етажа под площада още от Царско време и те трябваше да са непокътнати София не е Париж но все пак има доста потайности под земята :)
Опитваш се да ме вкараш в сюжета на Парижките потайности.
Bobo Markov
25-12-2015, 02:56
Опитваш се да ме вкараш в сюжета на Парижките потайности.
и да искам не мога :) там е сложно но в сюжета на Софийските те вкарвам одма :)
Гърмета там където няма хора за да не пострадат.
Ии като се напиЙте не се праветв на мъже да ги стискате да ви гърмят в ръцете,палиш и Фъргаш ... бааамммм
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Bobo Markov
25-12-2015, 22:38
искаме истории,
искаме случки,
чакай да си сложа в уискито бучкиии
лед - дойде и моят ред
две куки са отпред :):)
Тази година ще ги гърмим в дупките на къртиците - направили са двора ми на решето.http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=70075
Ей тука в пост 6 съм дал насоки за къртици
mirchozo
26-12-2015, 02:00
Ний па едно времи тъпчехми ауспусите на комшийте с картойли (картофи за незапознатите). Почти същия ефект имаше, туф, ту туф...
old alfist
26-12-2015, 02:15
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=70075
Ей тука в пост 6 съм дал насоки за къртици
Пост 6 е на Вики, където се споменава за къртиците.
С изкопатана от къртиците пръст си насипах други места от двора, които бяха хлътнали.
Къртици сме биели механично, но с лъжливи движения - един от нас застава около дупката и имитира активност, след което се отдалечава, а в същото време другия чака на гюме с мотиката.
Къртицата се появява, но след като усети отдалечаването на единият от нас, но не предполата, че другият я очаква с нетърпение да се появи от дупката с високо вдигната мотика с обърната остра част към нея.
Тъй като в момента атмосферните условия не позволяват упражняването на такова търпение се опитваме по друт начин да преодолеем различията си.
Нелегално, защото са забранени, ни продадоха едни ефикасни средства за борба с тях, които засега имат ефект - следим развитието на нещата.
PEPI-2ALFA
29-12-2015, 23:03
...и ми викаха картечара известно време...:))
Това ме подсеща за един колега, на когото 2-3 години му викахме Течо - Зарята :) Шефа му дал една от тия "батерии" и да вземе да я сложи на терасата на първия етаж. Оттам на карамбол в тавана на терасата и ...
навсякъде. Късмет, че нямаше жертви.
dimitar_vd62
29-12-2015, 23:23
И ако имате куче недейте да палите разни гръмове и да ги фърляте в двора.Твърде вероятно е кучето да ви го донесе обратно.
thecleaner
30-12-2015, 00:26
Е така се прави https://www.youtube.com/watch?v=6lOwr2O_5W0
old alfist
30-12-2015, 00:32
Една година през терасата хвърляме нависоко, за да може да се взриви при падането на нивото на злата комшийка от долния етаж.
dimitar_vd62
30-12-2015, 21:05
Комшийката ти не е зла, а незадоволена.Поработи по въпроса, 2-3 ракий са идеалния фотошоп ако е грозна.
dimitar_vd62
31-12-2015, 20:31
Голам кеф е докат кварталните пиянки загряват/за същинския празник фкъщи/ пред блока да фърля 1-2 пъти фасове и да глеам как бегат...после ма псуват и на третия фас не бегат...и не псуват....после фръгам пиратка....голям смех, не знам как ще изляза утре....до 3-ти няма са показвам.
Ахахах баси му,ти си ги травмирал :D
кученцетоОгиитаткоДоги
01-01-2016, 18:24
Тука от 19-ти не са спирали 24/7.Доста нелегални неща са навлязли на пазара,гърмят като ръчна граната.Естествено и тая година идиотизма взе своите жертви.Кой без ръка,кой без лице,и на такива идиоти цялото общество е длъжно да им плаща лечението.700 евро е само на легло за вечер,без доктори и лекарства.Че и ако останат инвалиди цялото общество е длъжно да им плаща инвалидна пенсия до края на живота им.Такива безполезни идиоти Хитлер на времето ги е чистил,газовата камера и са приключва.Тя за това и Германия е напред.Такива идиоти в каква полза могат да бъдат на обществото,само ще яде и ще сере.
Bobo Markov
02-01-2016, 03:21
Тука от 19-ти не са спирали 24/7.Доста нелегални неща са навлязли на пазара,гърмят като ръчна граната.Естествено и тая година идиотизма взе своите жертви.Кой без ръка,кой без лице,и на такива идиоти цялото общество е длъжно да им плаща лечението.700 евро е само на легло за вечер,без доктори и лекарства.Че и ако останат инвалиди цялото общество е длъжно да им плаща инвалидна пенсия до края на живота им.Такива безполезни идиоти Хитлер на времето ги е чистил,газовата камера и са приключва.Тя за това и Германия е напред.Такива идиоти в каква полза могат да бъдат на обществото,само ще яде и ще сере.
Честита Нова Година ооо и да ти кажа аз досега гледах един филм научнопопулярен и аз установих така реших за себе си къде ще живея някога и това е Нова Зеландия Северния остров! туй е то!
alfa racer GTA
02-01-2016, 08:51
Честита новата 2016 година!:holiday2::band:
На всеки който иска по една нова алфа!:go:
Куче недей така, съвременният "Хитлер" може да реши че и ти само ядеш и сереш и си 100% безполезен...
Поне в България ми се струва че нещата се цивилизоват.От година на година гърмежите с бомбички са все по-малко, за сметка на красивата заря...
Определено повечето хора предпочитат зарята и светлинните ефекти пред пиратките и простите гърмежи ...
И регулацията вече е доста по сериозна де...
Абе това сега бомбички и гърмежи ли са?!!!! :repuke:
Някога как бъркаха минимум и бронз и правеха бомбички ...
Аз правех само димки-запушвах квартала.Веднъж на една Нова година дори и пожарна извикаха :roll2: