View Full Version : Съединител проблем?
Колеги, някои път като натискам съединителя има леко вибриране на средата? Това нещо сериозно ли е? От какво може да се получава? Също така като я изфорцирам на едно място над 3000 оборота също има някакво тресене. Казаха ми че е от свещите защото я карам на къси разстояния заради газта? Възможно ли е? От капачката за маслото има силно духане? Проблем ли е?
Вибрирането го има и при ускорение на газта и в движение? Няма ли някои да изкаже мнение? :unsure:
Вибрирането го има и при ускорение на газта и в движение? Няма ли някои да изкаже мнение? :unsure:
Здрасти,
единственото за което се сещам с подобен симптом при мен - вибрация при ускорение при около 90-100-110 км/ч - беше вътрешно каре. Прегледай ги за луфтове. С тази разлика, че при мен при изключено от скорост нямаше вибрации.
Дясна биалетка и ляв вътрешен накрайник сами за смяна (имат леки луфтове). А отзад имам смяна на тампон на амортисьора. Но не виждам как може да има вибрации и на едно място при подаване на газ?
Здравей колега и аз имах едно такова вибриране при натискане на съединителя и не след дълго съединителя роди,като казвам роди беше се счупил лагера и по точно едното ухо на лагера и вкл.става невъзможно.
Да не те плаша, но моята беше същата. Включва си перфектно, но вибрации и някой път ужасяващи. При разглобяването се оказа.....демпферен маховик. А е бензинка също като твоята. Смених го с втора ръка взет от колега от форума и нямам дертове да чукна на дърво вече 3 години.
Тъкмо се бях отчаял, че няма кои да ми отговори. Благодаря ви много, колеги! Вибрациите имаше ли ги при подаване на газ над 3000 оборота?
Да, на по ниски обороти не се усещаха толкоз. Вибрациите бяха най-осезаеми в педала на съединителя, но ги имаше и по цялото купе.
И при мен е същото. За ремонта сигурно трябва един ден да се отдели на майстор?
Там някъде ако си събрал частите. Понеже аз не бях сигурен какво е и се надявах колата да е с обикновен маховик не с демпферен отне 3 дни. Търсенето и доставката и ремонта. Съветвам те да си вземеш и нов съединител, защото моят включваше добре, но беше на свършване като го отворих....
Ще му видя състоянието. Иначе и аз съм намерил втора употреба демпферен маховик. Благодаря ти колега и приятно посрещане на новата година!
Не е за предпочитане да се кара така колата нали?
Ми не е защото има вибрации по цялата трансмисия.
Маховика е сменен обаче проблема не е от него. Колата продължава да си тресе.
Колега ти реши ли си проблема аз имам подобен.Смених съединител,маховика е перфектен но имам вибрации при потегляне.Вече си мисля ,че ще трябва да сменям всичко едно по едно(носачи,тампони,карета) докато не изчезне
Търся решение на проблема. Тампон на двигателя смених, свещи, бобини смених защото целия двигател играе и цялата кола тресе. Направо е кошмар...