View Full Version : Проблем с постоянно светещи плафони
Bobiuzunov
29-12-2015, 10:04
Тази сутрин след като запалих колата ми направи впечатление,че плафоните не угасват,уж вратите са затворени и няма светеща индикация на таблото за отворена врата.Също така и след заключване на колата с централното пак продължават да светят.
ecotronic
29-12-2015, 11:20
Извади сивото "реле" зад ICS-а (предното от трите) и виж дали ще угаснат. Вероятно е, проблемът да е в него.
Bobiuzunov
29-12-2015, 11:45
Любо да сваля кората от пасажерската страна и да го търся там ли релето?
Bobiuzunov
29-12-2015, 16:02
Утре ще пробвам това със свалянето на релето,че днес съм на бачкане,засега изключих плафоните от копчетата.Отдавна имам подозрения че радиаторчето на парното леко пуска,макар че уж нямам загуба на антифриз,но да не окаже че проблема е именно от това?
Предполагам не си забравил плафоните на корите на вратите Че и те дърпат ток
Bobiuzunov
29-12-2015, 21:53
Направо си ги бях забравил и преди малко прибирах колата в гаража та ги видях,аз съм на всякъде с диоди крушки,но реших да не рискувам и ги свалих,пък утре ще търся въпросното реле и ще видим на къде вървят нещата.
Bobiuzunov
30-12-2015, 13:21
Оказа се от същото сиво реле дето каза Любо и както си мислех има в начален започнало да пуска антифриз радиаторче на парното,но след нова година още на 4-ти януари я вкарвам в бокса.Релето мазнее леко и ще го отворя за обща култура,но предполагам не се ремонтира и ще трябва да търся ново?
Измий го хубаво със спирт и стара четка за зъби.
ecotronic
30-12-2015, 17:08
Измий го хубаво със спирт и стара четка за зъби.
+1
Щом има овлажняване в региона, увий останалите модули с нещо за да си спестиш бъдещи ядове, докато пребориш пробива в радиаторчето.
Bobiuzunov
30-12-2015, 17:33
Утре ще взема спирт 95% и ще го отворя и почистя,ако се оправи хубаво,ако не ще търся ново.Няма да я карам до 4-ти януари и направо ще я оставям да сменяват радиаторчето,но ще се вслушам в съвета и ще покрия останалите модули,че и по този за ел.стъклата имаше наченки от антифриз.
Bobiuzunov
05-01-2016, 20:34
Разглобих релето и го почистих хубаво със спирт и четка за зъби,още при разглобяването му имаше нещо зеленикаво на места,предполагам е от влагата,оставих го да изсъхне и го пробвах бачка без греша.Днес оставих колата,но съм в дилема какво радиаторче да взема,пича дето ми я прави ми предлага да поръчаме някакво(забравих му марката) което било с медни тръби за да имам добро парно.Така преди две години правихме същата манипулация на Капата и тогава ми се досвидяха парите та взех китайско радиаторче,не че няма парно,но си мисля че трябва да е по добре.
Разглобих релето и го почистих хубаво със спирт и четка за зъби,още при разглобяването му имаше нещо зеленикаво на места,предполагам е от влагата,оставих го да изсъхне и го пробвах бачка без греша.Днес оставих колата,но съм в дилема какво радиаторче да взема,пича дето ми я прави ми предлага да поръчаме някакво(забравих му марката) което било с медни тръби за да имам добро парно.Така преди две години правихме същата манипулация на Капата и тогава ми се досвидяха парите та взех китайско радиаторче,не че няма парно,но си мисля че трябва да е по добре.
Сам си отговаряш, с китаеца все ще го мислиш...